X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś był poruszany ten temat na forum i żadna z dziewczyn które tu pisały nie miała nic przeciwko żeby wypowiadały się też osoby które są w ciąży bądź urodziły. Ponieważ zżyłyśmy się tu wszystkie i wiadomo, że każda się się podzielić swoimi przeżyciami, nie tylko w kwestii starań.
    A moje zdanie jest takie, że jak ktoś jest zły albo mu przeszkadza to że ktoś narzeka sobie na swoje dolegliwości ciążowe to...no cóż, przemawia zazdrość. Ogólnie Polska to taki kraj... Powinniśmy się cieszyć ze szczęścia kogoś. Ja nigdy nie zazdrościłam komuś że jest w ciąży a ja nie, że ktoś w mig zachodzi w ciążę a ja nie. Zawsze sobie powtarzałam że przyjdzie czas na mnie. Tylko widocznie u Góry takie są plany, nie zawsze zgodne z moimi. :)

Iza ty napewno nie masz za co przepraszać. Jesteś bardzo długo na tym wątku, byłaś tu wcześniej niż ja - jak zaczęłam się starać. :) Przyszła twoja kolej i jak dla mnie możesz sobie ponarzekać na mdłości czy bóle. Bo kiedy jak nie teraz?!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Kochane, powiem Wam, że ja cieszę się oczywiście z pozytywnych testów, oczywiście chcę też, aby każda która zajdzie dzieliła się z nami swoim dolegliwościami, odczuciami. Jednak pamiętajcie, że to wątek staraczkowy :) niektórym tutaj może być już nie tyle przykro, co ktoś może zły być na niektóre narzekania...
    Można coś tam opisać jak to ciężko coś przebiega, jak coś boli itp, ale wiecznie narzekać naprawdę uważam nie wypada. Przypominam sobie jak zaszłam w drugą ciążę to wręcz mi głupio było się czasem odezwać na jakiś ciążowy temat, bo wiedziałam, że są tu dziewczyny, które starają się bardzo długo o dziecko i nie mogą zajść...pomimo, że sama też nie zaskoczyłam w tą drugą ciążę od razu, bo w 17 cyklu, a skończyło się jeszcze jak skończyło.
    Także wszystko z umiarem kochane :) staraczkom dużo wiary, że się uda, a naszym ciężarówkom dużo zdrowia i sił :) wszystkim życzę dużo optymizmu 😊

Dokładnie, z UMIAREM KOCHANE. Tyle że też w drugą stronę...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Urszulka niestety do końca się z Tobą nie zgodzę jeśli chodzi o tą zazdrość, bo jeśli chodzi np. o mnie to nigdy zazdrosna nie byłam, bardziej wkurzona, że ktoś wiecznie na wszystko narzeka kiedy otrzymał tyle szczęścia od losu, Boga. Tak jak pisałam należy znaleźć złoty środek we wszystkim. No, ale nie jesteśmy tutaj, aby się kłócić przecież.
    Wstaję do pracy, miłego dnia życzę wszystkim 😘

pola89 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Kochane, powiem Wam, że ja cieszę się oczywiście z pozytywnych testów, oczywiście chcę też, aby każda która zajdzie dzieliła się z nami swoim dolegliwościami, odczuciami. Jednak pamiętajcie, że to wątek staraczkowy :) niektórym tutaj może być już nie tyle przykro, co ktoś może zły być na niektóre narzekania...
    Można coś tam opisać jak to ciężko coś przebiega, jak coś boli itp, ale wiecznie narzekać naprawdę uważam nie wypada. Przypominam sobie jak zaszłam w drugą ciążę to wręcz mi głupio było się czasem odezwać na jakiś ciążowy temat, bo wiedziałam, że są tu dziewczyny, które starają się bardzo długo o dziecko i nie mogą zajść...pomimo, że sama też nie zaskoczyłam w tą drugą ciążę od razu, bo w 17 cyklu, a skończyło się jeszcze jak skończyło.
    Także wszystko z umiarem kochane :) staraczkom dużo wiary, że się uda, a naszym ciężarówkom dużo zdrowia i sił :) wszystkim życzę dużo optymizmu 😊
    Właśnie, mi było i często jest głupio coś pisać i dlatego ja zazwyczaj tak z doskoku 😉 Często też jak czytam jak piszecie O tych wszystkich badaniach, o których ja nawet nie słyszałam to siedzę cichutko bo nawet jak bym dalej się starała to i tak nie wiedziałam co napisać 😁 Ale lubię Was czytać bo mogę się czegoś dowiedzieć i pomóc komuś ze znajomych np. A o dolegliwościach nie piszę bo raczej nie mam na co narzekać, a jak już to mąż mnie wysłucha 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    No Urszulka niestety do końca się z Tobą nie zgodzę jeśli chodzi o tą zazdrość, bo jeśli chodzi np. o mnie to nigdy zazdrosna nie byłam, bardziej wkurzona, że ktoś wiecznie na wszystko narzeka kiedy otrzymał tyle szczęścia od losu, Boga. Tak jak pisałam należy znaleźć złoty środek we wszystkim. No, ale nie jesteśmy tutaj, aby się kłócić przecież.

Zgadzam się 🙌

a5e703bbfa.png
  • Dżasta2005 Znajoma

Wysłany: 6 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie się też niegniewajcie że mało aktywna jestem i że piszę tylko o sobie ale ostanio się na dlugo odciełam od forum i wszystkiego zwiazanego z staraniami. Oczywiscie gratuluje z całegi sera wszystkim ciezarnym i nie mam nic przeciwko jak piszecie nam o swo8ch problemach wy dla nas tez jestescie baza wiedzy kazda przez cos przeszła kazda cos doradzi.

Powiem Wam ze siedze w poczekalni i stres mnie zżera co gin powie.

Dżast
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przyklepalam sobie wizyte w klinice nieplodnosci na nfz. Licze na to,ze tam sprobuje iui.
    Co do tematu wczesniej poruszanego,ze staraczki i ze ciezarowki to wątek tu nam juz podupadal bo ciagle byly negatywne testy hehe ale z drugiej str powiem szczerze,ze coraz trudniej mi tu sie wypowiadac bo po prostu psychicznie mi ciezko,ze ktos wpada tylko zeby pokazac dwie kreski. Ale czytam . Tyle,ze skoro mi z tym zle to nie komentuje. Juz coraz mniej wierze,ze mi sie uda. I sadze,ze przyjdzie mi niedlugo spadac z forum. Ale bede tu poki jeszcze chwile walcze z pomocą medyczną. Wiec od 28.05 bede tu znow smecic co lekarz powiedzial itd.

Kasia 1805, Emrica, mother84 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hej. Przyklepalam sobie wizyte w klinice nieplodnosci na nfz. Licze na to,ze tam sprobuje iui.
    Co do tematu wczesniej poruszanego,ze staraczki i ze ciezarowki to wątek tu nam juz podupadal bo ciagle byly negatywne testy hehe ale z drugiej str powiem szczerze,ze coraz trudniej mi tu sie wypowiadac bo po prostu psychicznie mi ciezko,ze ktos wpada tylko zeby pokazac dwie kreski. Ale czytam . Tyle,ze skoro mi z tym zle to nie komentuje. Juz coraz mniej wierze,ze mi sie uda. I sadze,ze przyjdzie mi niedlugo spadac z forum. Ale bede tu poki jeszcze chwile walcze z pomocą medyczną. Wiec od 28.05 bede tu znow smecic co lekarz powiedzial itd.
    Brawo Ty 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży też się mało udzielalam, bo sama dobrze pamietalam jak przykro jest staraczkom to czytać.
    Na fiolecie się w ogóle nie odnalazłam, wiec pisałam na innym forum

pola89, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita - ja też w majowych się nie odnalazłam na fiolecie . Ze starszą byłam na wątku gdzie wszystkie się staraliśmy i zostalyśmy wszystkie na różowej, bo lepiej nam było. Nawet powstała grupa na fb i fajnie popatrzeć jak z tych starań o pierwszą ciążę już prawie wszystkie mają 2 dzieci.

Też uważam, że wszystko w umiarze. Jak byłam w ciąży nie chciałam za bardzo smęcic, bo jednak może to być przykre dla innych. Z drugiej strony fajnie jest się z kimś podzielić jakimiś dobrymi informacjami. Teraz podczytuje Was, ale też nie znam się na badaniach i innych to się nie wypowiadam. Jednak każdej z osobna kibicuje 😁.

Ps. Ciekawe jak tam Kat...

Jednym słowem -zafasolkowane niech cieszą się tym stanem, bo szybko ciąża zleci. A staraczką życzę dużo wytrwałości, bo jak widać cuda się zdarzają 💓.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Przypomnij mi ile cykli się staracie. Wydaje mi się, że coś koło 15 tak? Pamiętaj, że zaskoczyć możecie w momencie kiedy już wszyscy uważają, że się nie uda. Nam też udało się z drugą ciążą w 17 cyklu kiedy już klinika była zaklepana i wszystko. Nie trać nadziei 😘😘😘 teraz też się boję ile to zajmie i czy w ogóle zaskoczy. Nasze obawy są całkiem normalne, ale trzeba wierzyć, że w końcu i nam się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:00

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak sie kiedys zastanawialam czy mozna miec dwie ovulacje w jednym cyklu czy to raczej niemozliwe??Mi spada tempka czuje ze nic z tego niebedzie...jak to jest moje siostry w 1 cyklu zaszly i moze ze 2 razy serduszkowaly o.o a drudzy muszą sie starac i starac........o.o

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, Jak za pierwszym razem się udało to i za drugim tez się uda :)
    Może faktycznie coś w tym jest, ze jak klinika zaklepana to i głowa trochę odpoczywa, bo przecież będzie jakaś zmiana w staraniach....
    Trzymamy kciuki ✊
    Iza daj znać czy Cię wypuścili ze szpitala.

Dzastina, mother84 lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    Dziewczyny a tak sie kiedys zastanawialam czy mozna miec dwie ovulacje w jednym cyklu czy to raczej niemozliwe??Mi spada tempka czuje ze nic z tego niebedzie...jak to jest moje siostry w 1 cyklu zaszly i moze ze 2 razy serduszkowaly o.o a drudzy muszą sie starac i starac........o.o
    Chyba to nie jest możliwe 🤔

a5e703bbfa.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:

Pogadamy jak będziesz w ciąży ;) życzę tego wszystkim wam z całego serca i oby była ona bezproblemowa.

A jesli ktoś nie ma się do kogo odezwać i wyżalić nawet z tych ciążowych dolegliwości to jedyna opcja to właśnie forum. Fajnie jak masz do kogo buzie otworzyć.
    Nie będę się tu kłócić.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:

Nie jest możliwe. Może być tak że za pierwszym razem nie pękł pęcherzyk (np przez niski progesteron) i dlatego cykl się wydłużył. Ja to przerabiałam. A zdawało mi się że mam jakby dwie owu bo takie objawy miałąm.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Kurde dziewczyny, Jak za pierwszym razem się udało to i za drugim tez się uda :)
    Może faktycznie coś w tym jest, ze jak klinika zaklepana to i głowa trochę odpoczywa, bo przecież będzie jakaś zmiana w staraniach....
    Trzymamy kciuki ✊
    Iza daj znać czy Cię wypuścili ze szpitala.
    Żyby tylko za drugim :-D w pierwszej udalo mi sie za 3 razem jak to mowia do trzech razy sztuka :-D a teraz chyba juz 6 podejscie 0.0 ale nieodpuszczam :-D ;-)

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    To chyba kwestia szczęścia i wielu czynników. 2 cukle temu mialam biochemiczną, czyli niby się udało a seks uprawialiśmy tylko raz, jak test owu wyszedł pozytywny. Za to w poprzednin cyklu obserwacja w pelni, seksu duzo wiecej i nic z tego. Czasem wystarczy raz a dobrze ;)

Dzastina lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Pogadamy jak będziesz w ciąży ;) życzę tego wszystkim wam z całego serca i oby była ona bezproblemowa.

A jesli ktoś nie ma się do kogo odezwać i wyżalić nawet z tych ciążowych dolegliwości to jedyna opcja to właśnie forum. Fajnie jak masz do kogo buzie otworzyć.
    Nie będę się tu kłócić.
    Ok, tak się składa, że byłam niedawno w drugiej ciąży, która znosiłam źle, bo musiałam leżeć itp. ale nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby ciągle na coś tu narzekać, bo wiedziałam, że są dziewczyny, które starają się długo i wiele by dały, aby być na moim miejscu. Tu nie chodzi o to, że te, które już zaszły nie mają nam pisać o swoich obawach, problemach, wyżalić się itp., bo jesteśmy w tym wszystkim od początku i logicznym jest, że trzeba czasem wyrzucić coś z siebie, bo gdzie jak nie tu na forum. Mi tylko chodzi o WIECZNE narzekanie jak to jest źle i wszystko jest be oraz, że czasem zdarzają się osoby, których pierwszym postem na tym wątku jest coś w stylu "właśnie zrobiłam test i jest pozytywny". To wkurza.

Dzastina nie można mieć dwóch owulacji w cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 14:25

Dzastina, evs6 lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc przeszłam na fioletowa stronę... Przedstawilam się, przywitałam... I zero odzewu. Nic :-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ