Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ignissa dlatego jak w tym cyklu sie nieuda zakupie sobie testy ovu 😉wtedy to czlowiek przynajmniej wie czy ovulacja wogole byla😂😂😉 moje siory mierzyly tempke i z tempki wywnioskowaly ovu....ale u mnie to chyba niemozliwe zabardzi mi skacze ta temperatura 😂ze niewiadomo kiedy byla😂😉najlepsze ze obydie trafily w ovu i obydwie maja synow 😂
-
nick nieaktualnyIgnissa wrote:To chyba kwestia szczęścia i wielu czynników. 2 cukle temu mialam biochemiczną, czyli niby się udało a seks uprawialiśmy tylko raz, jak test owu wyszedł pozytywny. Za to w poprzednin cyklu obserwacja w pelni, seksu duzo wiecej i nic z tego. Czasem wystarczy raz a dobrze
To moze warto zrobic badanie nasienia jak nie bylo robione. Bo przy slabszym zbyt czesto tez nie dobrze. -
Iza34 wrote:To moze warto zrobic badanie nasienia jak nie bylo robione. Bo przy slabszym zbyt czesto tez nie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 15:09
-
Iza wychodzisz dziś że szpitala?
Dzastina to, że 5 lat temu nasienie było ok, że się szybko udało, nie znaczy, że teraz może mieć kiepskie parametry (czego Wam oczywiście nie życzę). My w pierwszej ciąży zaskoczyliśmy w 6 cyklu, a w drugiej 17 cykl i nasienie średnie...jak dłużej się nie udaje to warto przebadać najpierw faceta 😉Dzastina lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dzastina wrote:Tez kiedys sie zastanawialam kiedys wyslac cglopa ale on by za zadne skarby nieposzedl 😂😂😃😁w 1 ciazy bylo bardzo czesto i mamy coreczke wiec chyba niejest zle ale to bylo 5 lat temu 😯😁
-
Dzastina wrote:A powiedzcie mi jeszcze czy mozliwe zeby ovulacja wystapila np w 24 dc przy cyklach 30-33 dniowych...wogole najpozniej owulacje kiedy moze nastapic?
To był 22-23dc, sprawdziłam w kalendarzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 15:40
Dzastina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzastina wrote:Tez kiedys sie zastanawialam kiedys wyslac cglopa ale on by za zadne skarby nieposzedl 😂😂😃😁w 1 ciazy bylo bardzo czesto i mamy coreczke wiec chyba niejest zle ale to bylo 5 lat temu 😯😁
To wszystko sie zmienia. 1 ciaza po 6-7cyklach, 2 po ponad 4 latach ale to nie tylko wina faceta ale i u mnie, z tym ze nasienie polecialo na leb na szyje. -
nick nieaktualny
-
Iza no zimno. Ja dziś elektrycznym grzejnikiem w pracy się dogrzewałam, bo tak wychodziło się przez ten długi weekend. A jak się czujesz, dalej masz bóle czy trochę lepiej? Lekarze coś mówią?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja na pewno dużo panikowałam na początku, a z dolegliwości się cieszyłam, że są...
Trochę się zgadzam z Tobą mother, bo jednak ciąża długo wyczekiwana to co innego niż zajscie za pierwszym razem, wtedy można sobie narzekać bo się nie docenia. To tak jakby, któraś pisała tutaj jak to ciężko z dwójka. Owszem można pisać i ja np bardzo lubię podczytywac szczególnie dziewczyny, z ktorymi się starałam ale właśnie umiar...
Też jestem ciekawa co u Kat.
Adele i Hugo też się dawno nie odzywały. -
Dzastina wrote:Dziewczyny a tak sie kiedys zastanawialam czy mozna miec dwie ovulacje w jednym cyklu czy to raczej niemozliwe??Mi spada tempka czuje ze nic z tego niebedzie...jak to jest moje siostry w 1 cyklu zaszly i moze ze 2 razy serduszkowaly o.o a drudzy muszą sie starac i starac........o.o
Tak, można stąd tez czasem bliźniaki dwujajowe ale to różnica raczej kilku godzin niż dni ale natura lubi płatać figle.Dzastina lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
nick nieaktualnymother84 wrote:Iza no zimno. Ja dziś elektrycznym grzejnikiem w pracy się dogrzewałam, bo tak wychodziło się przez ten długi weekend. A jak się czujesz, dalej masz bóle czy trochę lepiej? Lekarze coś mówią?
Mialam dzis usg, dzidzia od czwartku urosla 10mm, wiertel taki az lekarz tetno gubil podczas badania. Biore no spe i nie boli, jest ok. I tak sie zastanawiam czy to moje jelita czy dzidziol sie wierci bo czesto czuje w podbrzuszu takiego robaczka a jest jeszcze wczesnie na ruchy.Miodunka, mother84, Emrica, Ignissa lubią tę wiadomość
-
pap86 wrote:Hej. Przyklepalam sobie wizyte w klinice nieplodnosci na nfz. Licze na to,ze tam sprobuje iui.
Co do tematu wczesniej poruszanego,ze staraczki i ze ciezarowki to wątek tu nam juz podupadal bo ciagle byly negatywne testy hehe ale z drugiej str powiem szczerze,ze coraz trudniej mi tu sie wypowiadac bo po prostu psychicznie mi ciezko,ze ktos wpada tylko zeby pokazac dwie kreski. Ale czytam . Tyle,ze skoro mi z tym zle to nie komentuje. Juz coraz mniej wierze,ze mi sie uda. I sadze,ze przyjdzie mi niedlugo spadac z forum. Ale bede tu poki jeszcze chwile walcze z pomocą medyczną. Wiec od 28.05 bede tu znow smecic co lekarz powiedzial itd.
Też tak mam, u mnie pojawił się strach, wcześniej tego nie odczuwałam, starałam się i wierzyłam, że kiedys się uda a teraz wydaje się to być takie realistyczne, że się nigdy nie uda, że trochę mnie ogarnia strach.
Naprawdę podziwiam wszystkie pary, które latami starają się o pierwsze dziecko to dopiero musi być strach
mother84 lubi tę wiadomość
Tak w ogóle witam się z pierwszym dniem miesiączki.
Co do nasienia męża to już zauważyłam nawet tutaj na forum, że facet z najgorszą spermą jest w stanie mieć dzieci bo wystarczy jeden zdrowy plemnik, natomiast gorzej z kobietą, jeśli ona ma problemy to już jest znacznie gorzej.mother84, Dzastina lubią tę wiadomość
Muszę się Wam wyżalić albo wyrzucić to z siebie!Moja przyjaciółka odwiedzila nas ostatnio,ma czwórkę dzieci 13,10,3 i 1,5 !Tak sobie rozmawiamy i opowiadam ze w zeszlym miesiacu mialam ciążę biochemiczna,że tak mi ciężko teraz i w ogole!A ona na to ze z chęcią by mi jedno oddała jakby tak szlo,że tej ostatniej ciąży nie chciała ba nawet chciala usunąć i Bog ja pokaral wczesniejszym porodem z komplikacjami!Przyznała się nawet ile razy brala tabletki poronne!Gdzie tu sprawiedliwość dziewczyny?Wyobraźcie sobie ze nawet przy tylu ciazach nie wiedziala co to beta i endometrium!Hiperprolaktynemia czynnościowa
Niedoczynność tarczycy
Wole guzowate -
zania1313 wrote:No więc przeszłam na fioletowa stronę... Przedstawilam się, przywitałam... I zero odzewu. Nic
O kurcze, ale wtopa, wyobrażam sobie, jak fatalnie się poczułaś! Już cię wciągam do rozmowy. Daj dziewczynom drugą szansę, to nie ze złej woli. Ja też nie zauważyłam Twojego przywitania. -
nick nieaktualny