Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miodunka wrote:O kurcze, ale wtopa, wyobrażam sobie, jak fatalnie się poczułaś! Już cię wciągam do rozmowy. Daj dziewczynom drugą szansę, to nie ze złej woli. Ja też nie zauważyłam Twojego przywitania.
-
Aleksandra83 wrote:Muszę się Wam wyżalić albo wyrzucić to z siebie!Moja przyjaciółka odwiedzila nas ostatnio,ma czwórkę dzieci 13,10,3 i 1,5 !Tak sobie rozmawiamy i opowiadam ze w zeszlym miesiacu mialam ciążę biochemiczna,że tak mi ciężko teraz i w ogole!A ona na to ze z chęcią by mi jedno oddała jakby tak szlo,że tej ostatniej ciąży nie chciała ba nawet chciala usunąć i Bog ja pokaral wczesniejszym porodem z komplikacjami!Przyznała się nawet ile razy brala tabletki poronne!Gdzie tu sprawiedliwość dziewczyny?Wyobraźcie sobie ze nawet przy tylu ciazach nie wiedziala co to beta i endometrium!
Nie ma sprawiedliwości i nigdy jej nie było. Chociażby chore dzieci, rodzą się choć niczemu nie zawiniły, często cierpią w bólu, status społeczny-jedne rodzą się w bogatych rodzinach inne w biednych, jedne w kochających rodzinach inne w patologicznych. Życie jest brutalne i już od urodzenia nie ma żadnej sprawiedliwości ale my musimy odnaleźć te dobre rzeczy w naszym życiu i żyć dalej. My na tym wątku już ten jeden CUD mamy i to jest najważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 17:02
Dzastina, mother84 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
Andii wrote:Nie ma sprawiedliwości i nigdy jej nie było. Chociażby chore dzieci, rodzą się choć niczemu nie zawiniły, często cierpią w bólu, status społeczny-jedne rodzą się w bogatych rodzinach inne w biednych, jedne w kochających rodzinach inne w patologicznych. Życie jest brutalne i już od urodzenia nie ma żadnej sprawiedliwości ale my musimy odnaleźć te dobre rzeczy w naszym życiu i żyć dalej. My na tym wątku już ten jeden CUD mamy i to jest najważniejsze.Hiperprolaktynemia czynnościowa
Niedoczynność tarczycy
Wole guzowate -
Aleksandra83 wrote:Masz rację Andii,nie pomyślałam o tym!
Mam dwie sąsiadki, jedna jest w piątej ciąży i klepie biedę choć teraz przez 500+ widac gołym okiem poprawę u niej i druga, która ma 37lat ledwo uszła z życiem, miała raka, 10lat po ślubie i zero dzieci ale kobieta majętna, bogata finansowo. Obydwie sobie zazdroszczą wzajemnie, jedna zazdrości drugiej dzieci a druga zazdrości tych pieniędzy, wczasów, domu a raczej willi. Każdy posiada w Swoim życiu coś czego inni nie mają a chcieliby miećKasia 1805, Aleksandra83, Dzastina, mother84 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyA ja tez zazdroscilam siostrze ale ostatnio popatrzylam tak z boku i stwierdzilam ze nie ma czego. No bo tak naprawde czego- ze stac ja na wczasy za granica albo ze ciagle gdzies jezdza albo tego ze na czas wakacji jej dzieci w domu nie bywaja tylko po babciach i ciotkach sie tulaja? No moze jedynie tej pracy w budynku a nie pod chmurka. Ale ja zadania wyznaczam sobie sama a nie jakiś szef. No i czego mi tak naprawdę brakuje? Chyba tylko jednych drzwi i jak już bede lepiej sie czula to i ten temat musimy ogarnąć.
Cos jeszcze mialam napisac ale ulecialo. Pusty ciazowy leb. 😭
A, juz wiem. Mowimy o patologii i zazdrosci. Teraz mowili w tv. Dziewczyna byla w ciąży, ukrywala ja nawet przed rodzicami, urodziła, dziecko zskopala w lesie. Traf chcial ze policja szukala klientow pewnej strony internetowej gdzie sprzedawali srodki wczesnoporonne i dzien po porodzie byli u tej dziewczyny. I wszystko sie wydalo. A ja tak pomyslalam o tym dziecku ze mogło trafic do jakiejs rodziny, bylo by chciane i kochane i tak mi szkoda tego dzieciątka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 17:44
-
Iza34 wrote:Mialam dzis usg, dzidzia od czwartku urosla 10mm, wiertel taki az lekarz tetno gubil podczas badania. Biore no spe i nie boli, jest ok. I tak sie zastanawiam czy to moje jelita czy dzidziol sie wierci bo czesto czuje w podbrzuszu takiego robaczka a jest jeszcze wczesnie na ruchy.
Rośnie jak na drożdżach, gratuluje i oby każde usg przynosiło Ci pozytywne wieściStarania o drugie dziecko -
Iza34 wrote:A ja tez zazdroscilam siostrze ale ostatnio popatrzylam tak z boku i stwierdzilam ze nie ma czego. No bo tak naprawde czego- ze stac ja na wczasy za granica albo ze ciagle gdzies jezdza albo tego ze na czas wakacji jej dzieci w domu nie bywaja tylko po babciach i ciotkach sie tulaja? No moze jedynie tej pracy w budynku a nie pod chmurka. Ale ja zadania wyznaczam sobie sama a nie jakiś szef. No i czego mi tak naprawdę brakuje? Chyba tylko jednych drzwi i jak już bede lepiej sie czula to i ten temat musimy ogarnąć.
Cos jeszcze mialam napisac ale ulecialo. Pusty ciazowy leb. 😭
Zazdrościmy ale później same zauważamy, że nie mamy źle Ja zazdrościłam koleżankom prawo jazdy haha Zdawałam bardzo długo i wydawało mi się, że wszyscy mają a ja jako jedyna ta głupia nie mam i nie mogę zrobić, teraz się z tego śmieje ale wtedy to był mój poważny problemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 17:43
Dziewczynki przepraszam was ze tak z doskoku. Ale jak to u was wyglada podczas owulacji ? Generalnie to powinnam ja już mieć a w ogóle brak bólu brzucha co jest dla mnie nowością.
Może owulacja nie wystąpiła ?
Pytam was o wasze zdanie bo w sumie zastanawiam się czy nie iść do ginekologa znów na monitoringi czy wszystko jest ok. Mam 6 miesięcy na ogarnięcie sytuacji 😭 ratujcieLauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
Lauren wrote:Dziewczynki przepraszam was ze tak z doskoku. Ale jak to u was wyglada podczas owulacji ? Generalnie to powinnam ja już mieć a w ogóle brak bólu brzucha co jest dla mnie nowością.
Pytam was o wasze zdanie bo w sumie zastanawiam się czy nie iść do ginekologa znów na monitoringi czy wszystko jest ok. Mam 6 miesięcy na ogarnięcie sytuacji 😭 ratujcie
Można mieć dwa cykle w ciągu roku bezowulacyjne tak po prostu bez przyczyny. Druga sprawa objawy nie są wyznacznikiem owulki lub jej braku, ja w tym cyklu nie miałam typowych objawów owulki jak bólu brzucha, czerwonych niteczek krwi w śluzie ale od kiedy ćwicze i zaczęłam racjonalnie jeść to widze że ubyło mi sporo objawów owulacyjnych i sporo objawów ubyło również związanych z napięciem przedmiesiączkowym a miesiączka przechodze bez tabletek przeciwbólowych co wcześniej było to nie do pomyśleniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:09
Dzastina lubi tę wiadomość
Iza34 wrote:To moze warto zrobic badanie nasienia jak nie bylo robione. Bo przy slabszym zbyt czesto tez nie dobrze.
31.05 mam wizytę u swojej ginekolog i pogadam z nią o tym. Myślę, ze dobrze jakbysmy oboje się porządnie przebadali.
Od kilku dni męczy mnie jakaś infekcja, bylam dziś u internisty i wyglada na jakiegoś wirusa. Dostalam leki i chyba ten cykl mogę spisać na straty z tego względu, bo owulacja powinna byc na dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:31
Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Lauren wrote:Dziewczynki przepraszam was ze tak z doskoku. Ale jak to u was wyglada podczas owulacji ? Generalnie to powinnam ja już mieć a w ogóle brak bólu brzucha co jest dla mnie nowością.
Pytam was o wasze zdanie bo w sumie zastanawiam się czy nie iść do ginekologa znów na monitoringi czy wszystko jest ok. Mam 6 miesięcy na ogarnięcie sytuacji 😭 ratujcie
-
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kasia 1805 wrote:Ja brałam Wit B12 i magnez, ale magnez ze względu na nogi bo okropnie mnie kręcą już od dłuższego czasu.
Mąż Wit EHiperprolaktynemia czynnościowa
Niedoczynność tarczycy
Wole guzowate -
Aleksandra83 wrote:Dziewczyny jakie zazywacie witaminy oprócz kwasu foliowego?
Ja biorę kwas foliowy, Wit B12 z Mg, Wit d
Mąż bierze androvit, żeń szeń, Wit c, jakiś czas brał deflegmin, ale teraz się skończyły i zapomniałam kupić.Aleksandra83 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️