X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    O kurcze, ale wtopa, wyobrażam sobie, jak fatalnie się poczułaś! Już cię wciągam do rozmowy. Daj dziewczynom drugą szansę, to nie ze złej woli. Ja też nie zauważyłam Twojego przywitania.
    Heheh, ja z tym co się nie obrażają, ale fakt nie zbyt miło :-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Heheh, ja z tym co się nie obrażają, ale fakt nie zbyt miło :-)

No ale bez przesady, że zero reakcji, 11 lajków to nic?

w9sdp1.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Muszę się Wam wyżalić albo wyrzucić to z siebie!Moja przyjaciółka odwiedzila nas ostatnio,ma czwórkę dzieci 13,10,3 i 1,5 !Tak sobie rozmawiamy i opowiadam ze w zeszlym miesiacu mialam ciążę biochemiczna,że tak mi ciężko teraz i w ogole!A ona na to ze z chęcią by mi jedno oddała jakby tak szlo,że tej ostatniej ciąży nie chciała ba nawet chciala usunąć i Bog ja pokaral wczesniejszym porodem z komplikacjami!Przyznała się nawet ile razy brala tabletki poronne!Gdzie tu sprawiedliwość dziewczyny?Wyobraźcie sobie ze nawet przy tylu ciazach nie wiedziala co to beta i endometrium!

Nie ma sprawiedliwości i nigdy jej nie było. Chociażby chore dzieci, rodzą się choć niczemu nie zawiniły, często cierpią w bólu, status społeczny-jedne rodzą się w bogatych rodzinach inne w biednych, jedne w kochających rodzinach inne w patologicznych. Życie jest brutalne i już od urodzenia nie ma żadnej sprawiedliwości ale my musimy odnaleźć te dobre rzeczy w naszym życiu i żyć dalej. My na tym wątku już ten jeden CUD mamy i to jest najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 17:02

Dzastina, mother84 lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Nie ma sprawiedliwości i nigdy jej nie było. Chociażby chore dzieci, rodzą się choć niczemu nie zawiniły, często cierpią w bólu, status społeczny-jedne rodzą się w bogatych rodzinach inne w biednych, jedne w kochających rodzinach inne w patologicznych. Życie jest brutalne i już od urodzenia nie ma żadnej sprawiedliwości ale my musimy odnaleźć te dobre rzeczy w naszym życiu i żyć dalej. My na tym wątku już ten jeden CUD mamy i to jest najważniejsze.
    Masz rację Andii,nie pomyślałam o tym!

Hiperprolaktynemia czynnościowa
    Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Masz rację Andii,nie pomyślałam o tym!

Mam dwie sąsiadki, jedna jest w piątej ciąży i klepie biedę choć teraz przez 500+ widac gołym okiem poprawę u niej i druga, która ma 37lat ledwo uszła z życiem, miała raka, 10lat po ślubie i zero dzieci ale kobieta majętna, bogata finansowo. Obydwie sobie zazdroszczą wzajemnie, jedna zazdrości drugiej dzieci a druga zazdrości tych pieniędzy, wczasów, domu a raczej willi. Każdy posiada w Swoim życiu coś czego inni nie mają a chcieliby mieć :)

Kasia 1805, Aleksandra83, Dzastina, mother84 lubią tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Tak, można stąd tez czasem bliźniaki dwujajowe ale to różnica raczej kilku godzin niż dni ale natura lubi płatać figle.
    Tak mi się wydawało, że też gdzieś o tym czytałam, tzn. O podwójnej owulacji🤔

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez zazdroscilam siostrze ale ostatnio popatrzylam tak z boku i stwierdzilam ze nie ma czego. No bo tak naprawde czego- ze stac ja na wczasy za granica albo ze ciagle gdzies jezdza albo tego ze na czas wakacji jej dzieci w domu nie bywaja tylko po babciach i ciotkach sie tulaja? No moze jedynie tej pracy w budynku a nie pod chmurka. Ale ja zadania wyznaczam sobie sama a nie jakiś szef. No i czego mi tak naprawdę brakuje? Chyba tylko jednych drzwi i jak już bede lepiej sie czula to i ten temat musimy ogarnąć.

Cos jeszcze mialam napisac ale ulecialo. Pusty ciazowy leb. 😭

A, juz wiem. Mowimy o patologii i zazdrosci. Teraz mowili w tv. Dziewczyna byla w ciąży, ukrywala ja nawet przed rodzicami, urodziła, dziecko zskopala w lesie. Traf chcial ze policja szukala klientow pewnej strony internetowej gdzie sprzedawali srodki wczesnoporonne i dzien po porodzie byli u tej dziewczyny. I wszystko sie wydalo. A ja tak pomyslalam o tym dziecku ze mogło trafic do jakiejs rodziny, bylo by chciane i kochane i tak mi szkoda tego dzieciątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 17:44

• Andii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mialam dzis usg, dzidzia od czwartku urosla 10mm, wiertel taki az lekarz tetno gubil podczas badania. Biore no spe i nie boli, jest ok. I tak sie zastanawiam czy to moje jelita czy dzidziol sie wierci bo czesto czuje w podbrzuszu takiego robaczka a jest jeszcze wczesnie na ruchy.

Rośnie jak na drożdżach, gratuluje i oby każde usg przynosiło Ci pozytywne wieści :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A ja tez zazdroscilam siostrze ale ostatnio popatrzylam tak z boku i stwierdzilam ze nie ma czego. No bo tak naprawde czego- ze stac ja na wczasy za granica albo ze ciagle gdzies jezdza albo tego ze na czas wakacji jej dzieci w domu nie bywaja tylko po babciach i ciotkach sie tulaja? No moze jedynie tej pracy w budynku a nie pod chmurka. Ale ja zadania wyznaczam sobie sama a nie jakiś szef. No i czego mi tak naprawdę brakuje? Chyba tylko jednych drzwi i jak już bede lepiej sie czula to i ten temat musimy ogarnąć.

Cos jeszcze mialam napisac ale ulecialo. Pusty ciazowy leb. 😭

Zazdrościmy ale później same zauważamy, że nie mamy źle :) Ja zazdrościłam koleżankom prawo jazdy haha Zdawałam bardzo długo i wydawało mi się, że wszyscy mają a ja jako jedyna ta głupia nie mam i nie mogę zrobić, teraz się z tego śmieje ale wtedy to był mój poważny problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 17:43

• Lauren Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przepraszam was ze tak z doskoku. Ale jak to u was wyglada podczas owulacji ? Generalnie to powinnam ja już mieć a w ogóle brak bólu brzucha co jest dla mnie nowością.
    Może owulacja nie wystąpiła ?

Pytam was o wasze zdanie bo w sumie zastanawiam się czy nie iść do ginekologa znów na monitoringi czy wszystko jest ok. Mam 6 miesięcy na ogarnięcie sytuacji 😭 ratujcie

Lauren
    11cs
    Syn 2014 🥰
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauren wrote:
    Dziewczynki przepraszam was ze tak z doskoku. Ale jak to u was wyglada podczas owulacji ? Generalnie to powinnam ja już mieć a w ogóle brak bólu brzucha co jest dla mnie nowością.

Pytam was o wasze zdanie bo w sumie zastanawiam się czy nie iść do ginekologa znów na monitoringi czy wszystko jest ok. Mam 6 miesięcy na ogarnięcie sytuacji 😭 ratujcie

Można mieć dwa cykle w ciągu roku bezowulacyjne tak po prostu bez przyczyny. Druga sprawa objawy nie są wyznacznikiem owulki lub jej braku, ja w tym cyklu nie miałam typowych objawów owulki jak bólu brzucha, czerwonych niteczek krwi w śluzie ale od kiedy ćwicze i zaczęłam racjonalnie jeść to widze że ubyło mi sporo objawów owulacyjnych i sporo objawów ubyło również związanych z napięciem przedmiesiączkowym a miesiączka przechodze bez tabletek przeciwbólowych co wcześniej było to nie do pomyślenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:09

Dzastina lubi tę wiadomość

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To moze warto zrobic badanie nasienia jak nie bylo robione. Bo przy slabszym zbyt czesto tez nie dobrze.

31.05 mam wizytę u swojej ginekolog i pogadam z nią o tym. Myślę, ze dobrze jakbysmy oboje się porządnie przebadali.
    Od kilku dni męczy mnie jakaś infekcja, bylam dziś u internisty i wyglada na jakiegoś wirusa. Dostalam leki i chyba ten cykl mogę spisać na straty z tego względu, bo owulacja powinna byc na dniach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:31

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauren wrote:

U mnie owulacja zaczyna się od bólu( ale to dopiero po drugim dziecku bo wcześniej nic nie czułam lub nie zwracalam za bardzo uwagi) ból średni ale nie tylko kłucie jajników tylko coś w stylu jak na okres, ostatnie 2cykle bolało bardzo. Do tego śluz- wydzielina odpowiednia no i testy owu dla pewności(i w sumie dobrze że w tym cyklu zaczęłam je sporo wcześniej robić bo bym chyba przegapila owu 🙂) i tyle w sumie żadnych pryszczy, cyckow itp. Nawet jeszcze teraz moje maleńkie piersi siedzą przyczajone i chyba śpią 😂😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak tylko zrobi się cieplej wsiadam na rower i jade jade zeby zobaczyc po drodze wkoncu dwie kreseczki 😉😉

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauren wrote:

Ja najczęściej mam bóle brzucha w okolicy owulki no i po śluzie poznaję, bo jest ciągnący itp. ale bywało, że nie miałam kiedyś boli, a na USG owulacja się potwierdzała, więc nie jest to wyznacznik. A druga rzecz to tak jak Andii pisze - można mieć cykl do dwóch bezowulacyjnych i jest to w normie ;)

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie zazywacie witaminy oprócz kwasu foliowego?

mother84 lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Ja brałam Wit B12 i magnez, ale magnez ze względu na nogi bo okropnie mnie kręcą już od dłuższego czasu.
    Mąż Wit E

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja brałam Wit B12 i magnez, ale magnez ze względu na nogi bo okropnie mnie kręcą już od dłuższego czasu.
    Mąż Wit E
    Ooo wit E dla męża?Ma jakieś konkretne dzialanie?🤔

Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Ooo wit E dla męża?Ma jakieś konkretne dzialanie?🤔
    Bo tak jeszcze czytam ze dziewczyny biorą wit d!
    Kurcze jak ja sie na tym wszystkim nie znam!

Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Polubiłam zamiast zacytować 😂
    Ja biorę kwas foliowy, Wit B12 z Mg, Wit d
    Mąż bierze androvit, żeń szeń, Wit c, jakiś czas brał deflegmin, ale teraz się skończyły i zapomniałam kupić.

Aleksandra83 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 1417 1418 1419 1420 1421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ