X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja też byłam do tyłu ale dzięki temu forum dowiedziałam się masę informacji i wiedzy :)
    Ja jestem tu dopiero dwa tygodnie,wiec czytam wszystko intensywnie!

Hiperprolaktynemia czynnościowa
    Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Ja teraz kwas foliowy caly czas,spróbuje moze jeszcze olej z wiesiołka wdrożyć!
    Biore teraz dostinex bo znowu prolaktyna poszybowala w górę 😥

Wiesiolek tylko do owu a pozniej odstawiasz. Jak chcesz caly cykl to siemie lniane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra83 wrote:
    Ja to jednak jestem do tyłu z tym wszystkim!Nie wiedzialam że syropy wykrztusne mają wplyw na spermę!!!

Syropy wykrztusne maja wplyw na uplynnienie. Niektorzy majs bardzo dlugi czas uplynnienia nawet 60 min. i to jest niekorzystne. A zakladam ze wiesz co to uplynnienie nasienia.

• Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Wiesiolek tylko do owu a pozniej odstawiasz. Jak chcesz caly cykl to siemie lniane.
    Z wiesiolkiem wiem co i jak bo w zeszlym roku parę cykli bralam!Siemię lniane pije 3-4 razy w tygodniu przez moje problemy jelitowo żołądkowe bo mi zalecil gastrolog!

Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra ja też folik. A z tymi tabletkami czy syropami to ja gdzieś przypadkiem wyczytałam, że substancja czynna, która jest w ich składzie, a dokładnie ambroksol wpływa właśnie na upłynnienie nasienia :) człowiek się całe życie uczy, a jeszcze głupiutki umrze😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Aleksandra83 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Aleksandra ja też folik. A z tymi tabletkami czy syropami to ja gdzieś przypadkiem wyczytałam, że substancja czynna, która jest w ich składzie, a dokładnie ambroksol wpływa właśnie na upłynnienie nasienia :) człowiek się całe życie uczy, a jeszcze głupiutki umrze😂
    Święta racja Mother😘
    10 mam wizytę u gin ciekawa jestem jak moje endometrium!?Jeszcze endokrynologa mam w przyszłym tygodniu,mam aż 11 guzków 😱

Niedoczynność tarczycy
    Wole guzowate
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, i to bardzo glupi umrze.

Trzymajcie kciuki zeby mnie dzis wypuscili

P.s. wracam do domu. Wypuscili mnie. 🤗😊😁😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:18

jangwa_maua, Miodunka, Emrica, AdelaX, evs6, Paula_071, Aleksandra83, mother84, pola89, Dzastina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi zwolnienia nie dali bo mam do czwartku a w przod wypisac nie moga. W czwartek musze isc do swojego gina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:39

evs6, mother84 lubią tę wiadomość

• Dzastina Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam staraczki ..ja mam dzis typowe bole jak na @ ..tylko to mnie zastanawia ze jak na moje cykle dlugie to troche za wczesnie :/moze przyjdzie wczesniej jak ma przyjsc to niech przyjdzie bo czuje sie kijowo :///

j36rxqpk8h26dyg9.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Dziewczyny, zaglądnąm tu raz dziennie i nie nadążam z czytaniem, tyle się dzieje 😃

Ja w końcu dziś dostałam okres, po 40 dniach. Cieszę się, że dłużej mój organizm nie trzymał mnie w niepewności.

Moje dziecko jeszcze nie ma litości i wstaje o 2-3 rano i chce się bawić. A potem w pracy ledwo żyję 🤪 No ale jak się tak uśmiechnie rano i powie Mama to wszystko mu wybaczam 😄
    Współczuję, mój o tej porze budzi się delikatnie żeby wypić drugą porcję mleka i dalej idzie spać do ok. 06:00-06:30, czasami 07:00 😉
    A tak długi okres to miałam drugi po porodzie, jakoś na przełomie listopad - grudzień też 40dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:37

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Tylko mi zwolnienia nie dali bo mam do czwartku a w przod wypisac nie moga. W czwartek musze isc do swojego gina.

Mogą. Mi wczoraj lekarz wypisał zwolnienie od środy. A miesiac temu inny lekarz wypisał mi zwolnienie, które się pokrywały parę dni, żaden problem.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dobrze, że już wychodzisz, nie ma jak w domu :)
    UlaFalka no to powodzenia w nowym cyklu :)
    Mnie od owulacji strasznie sutki bolą. Normalnie jak rano wstaję to masakra. Zwykle pobolewały, ale nie aż tak. I też czasem od owulacji, a czasem dopiero klika dni przed @. Nie wiem od czego to wszystko zależy

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Mnie od owulacji strasznie sutki bolą. Normalnie jak rano wstaję to masakra. Zwykle pobolewały, ale nie aż tak. I też czasem od owulacji, a czasem dopiero klika dni przed @. Nie wiem od czego to wszystko zależy
    Mother może to jakiś znak dobrej wiadomości 🙂
    Ja zapominam ze jestem w ciąży bo poza bolącymi sutkami nic mi nie jest. Kiedy u Ciebie spodziewana @?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina wrote:
    Jak tam staraczki ..ja mam dzis typowe bole jak na @ ..tylko to mnie zastanawia ze jak na moje cykle dlugie to troche za wczesnie :/moze przyjdzie wczesniej jak ma przyjsc to niech przyjdzie bo czuje sie kijowo :///

Ja po śluzie wiem kiedy będe miec miesiączke, jak mam śluz wodnisty i nagle robi się sucho i "brzydko mówiąc" wsadze palca i widzę, że śluz jest mleczny to wiem, że równe 14dni i okres, mniej więcej wiem nawet o której porze dnia okres przyjdzie. Przykładowo w niedziele mam wodnisty śluz a wieczorem już mleczny to wiem, że za równe dwa tygodnie w niedziele wieczorem przyjdzie miesiączka, normalnie jak w zegarku. Ostatnie cykle nie sprawdzałam śluzu to też nie do końca wiedziałam kiedy mam się okresu spodziewać ale wcześniej jak stosowałam tę technike to sprawdzała się idealnie.

Dzastina lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:

Podobno wpływ na nasze napięcie miesiączkowe ma jedzenie, aktywność fizyczna, może cos w tym jest bo ostatnio pojawia się później napięcie przedmiesiączkowe niż zwykle ale kilka dni przed @ bolą masakrycznie piersi, w krzyżu mnie łamie a staram się jeśc racjonalnie, mniej smażonego, słodycze odstawiłam zupełnie i tyle poprawy, że wszystkie objawy pojawiają się znacznie później ale bolesnośc ta sama.

mother ale jak Ciebie te sutki tak bolą to może dobry znak :) Trzymam kciuki

Dzastina lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku. Pojade pozniej z mezem po corke do szkoly to sie ucieszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mogą. Mi wczoraj lekarz wypisał zwolnienie od środy. A miesiac temu inny lekarz wypisał mi zwolnienie, które się pokrywały parę dni, żaden problem.

Powiedzieli ze nie moga. Trudno. Zalatwie sobie.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza chyba od grudnia zeszłego roku te zasady się właśnie trochę pozmieniały jeśli chodzi o zwolnienia.

Laski, nieeee te sutki to już tak bolały czasem. Na pewno to nie jest oznaką ciąży, bo do @ jeszcze min.10 dni, a sutki bolą od właściwie końca owulacji, to nawet się zagnieździć by nie zdążyło😂😂😂 ja nawet nie doszukiwalam się tu objawu ciążowego, bardziej zastanawialo mnie czemu czasem boli, a czasem nie. ale faktycznie może te objawy zależą tak jak Andii pisze od trybu życia, jedzenia itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:18

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .. przeczytałam,że zostałam wywołana 😛
    Jakoś przestałam osy wchodzić na forum.. znów zaczęłam czuć przygnebienie,że się nie udaje.. i nawet nie miałam ochoty na nic.. w sumie to już chciałam się poddać ale przyjaciółka mnie namówiła żeby pojechała do Gdańska do lekarza..

No i tak właśnie jutro na 18 jadę.. jeżeli nic nowego się dowiem to kończę starania..

Kasia 1805, AdelaX, jangwa_maua, Ignissa, mother84 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ