Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Evs no to tez miałaś przeboje wrrrr
Ja tez mam +5 kg ale wydaje mi się ok bo w poprzedniej ciąży miałam +20. Dzis tak myslaam ze żałuje ze żadnego dzienniczka nie prowadziłam bym wiedziała jak to było wcześniej w ciąży ☺️
Mnie dzis pierwszy raz boli głowa od nie wiem kiedy chyba jednak dzis upał dał w kość 🤔😢 -
nick nieaktualnyMonM wrote:Cześć,
Jestem tu nowa także z góry przepraszam za powtórzenie wątku..
Staramy się z mężem o drugie dziecko w połowie maja przestałam karmić synka, czy są tu może dziewczyny, które mogą podzielić się doświadczeniami, uwagami w staraniu się o drugie dziecko po zakończeniu karmienia ?
Ja nadal kp, więc średnio pomogę. 🤷🏻♀️ -
No jakieś fatum chyba wczoraj z tymi wizytami bo mi też odwołali. No ale w sumie mam taki humor że wcale nie chciało mi się iść.
@MonM moja siostra teraz zaszła.w ciążę a też jeszcze dokarmia pierwsze dziecko. Starali się jakieś pół roku ale w końcu się udało.
W poprzedniej ciąży przytyłam 7kg. A po porodzie chyba kolejne tyle;) w ciąży ze względu na zaostrzenie wzjg nie mogłam.prawie nic jeść za to po porodzie dostałam silniejsze leki i już mogłam sobie pozwolić na coś więcej niż chleb z masłem;) -
Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu i nadszedł czas aby dołączyć do grona staraczek czekam na okres (myślę że przyjdzie dzisiaj) i bierzemy się do roboty mam tylko nadzieję że płodne nie wypadną akurat w czasie delegacji męża...
Gratuluję wszystkim, którym się udało i mocno ściskam kciuki za staraczki4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu i nadszedł czas aby dołączyć do grona staraczek czekam na okres (myślę że przyjdzie dzisiaj) i bierzemy się do roboty mam tylko nadzieję że płodne nie wypadną akurat w czasie delegacji męża...
Gratuluję wszystkim, którym się udało i mocno ściskam kciuki za staraczki
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Tak Mother udało się jak już czekaliśmy w kolejce do ivf
Ja jeszcze nie do końca jestem przekonana czy to dobry czas (córka ma 1,5 roku) ale wolę zacząć wcześniej bo nie wiem ile potrwa walka o rodzeństwo...mother84 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyMiśkowa wrote:Ja jeszcze nie do końca jestem przekonana czy to dobry czas (córka ma 1,5 roku) ale wolę zacząć wcześniej bo nie wiem ile potrwa walka o rodzeństwo...
Nie ma idealnej różnicy wieku. 😀
Jak wśród znajomych pytałam to opinie są podzielone.
Jedni są zadowoleni z dużej różnicy. Inni z małej. 😀 -
nick nieaktualny
-
Noooo ja zawsze chciałam małą różnicę, ale teraz kiedy wszystko idzie jak idzie to wbiłam sobie już do głowy, że dzieci i tak razem już bawić się nie będą, ale ważne, aby po prostu było to drugie, żeby miały siebie ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 11:58
Kasia 1805, AdelaX, evs6, DoveLove lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Otóż to, u nas będzie 6,5 roznicy ale najważniejsze ze się udało 🙂
Jak się nie uda do 5msc to niby mam w głowie, że to już koniec..
Hania żłobek. Ja nowa praca. Budowa domu.
Ale też różnie może być. Może jak to się wszystko ogarnie to będę bardzo pragnęła drugiego dziecka. 🤷🏻♀️ -
U mnie będzie prawie 9 lat różnicy ! 😱😱
Ale już dawno przestało mi zależeć jaka będzie różnica wieku tylko oby się udałoHugo87, Kasia 1805, PLPaulina, mother84, AdelaX, jangwa_maua, DoveLove lubią tę wiadomość
-
Adele27 wrote:Kasia jesteś po wizycie ???
A poza tym wszystko ok, termin teraz wyznaczył na 08.01, ale jak dla mnie to może być i 01.01, aby już po Nowym roku 😉Adele27, Hugo87, PLPaulina, mother84, Miśkowa, evs6, Iza34, pola89, AdelaX, jangwa_maua, DoveLove lubią tę wiadomość
-
Kasia gratuluję udanej wizyty
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️