Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa wrote:Ja z tych temperatur nie wywróżyłabym skoku... Ale Ty znasz lepiej swój organizm co do duphastonu to tak jak dziewczyny piszą między 2-3 dpo się bierze.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
/Natalka wrote:Ale nam mała dziś dała popalić🤦 jak tu się starac skoro człowiek zbyt wyczerpany psychicznie by myśleć o seksie. Cholera ona ma już 2.5 roku...nie powinno już być łatwiej? Maruda jakich mało...darcie o wszystko.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Teraz to dopiero będzie bunt 2 latka bunt 3 i 4 latka :p. Mój ma dopiero 20 miesiecy a też już humorki pokazuje . Swoją drogą kiedy dziecko na pytanie "gdzie jest tata /mama?" powinno wskazać danego rodzica palcem?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
W ogóle dziewczyny ja trzymam kciuki za wszystkie starające 😘 Wpadam tu poczytać, co u Was i czekam na te dobre wieści!Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Haha to pocieszyłyście Natalię😂 a tak serio to dzieci są różne Natalka, może u Twojej to chwilowe☺️ ja akurat na moje dziecko nie mogę narzekać, ale tez ma nieraz jakiś gorszy dzień. Może teraz już rzadziej, żeby były histerie i awantury, ale szybciej to się zdarzały. Pamiętaj, że tylko spokój Cię uratuje 😉
Pola co u Ciebie, jak się czujesz?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother
Dzięki, że pytasz U mnie wszystko w porządku. Czuję się gorzej niż w pierwszej ciąży, ale i tak uważam, że nieźle. Mały rośnie i narazie jest chłopcem bezimiennym 😂 Do pracy zamierzam jeszcze miesiąc pochodzić i idę na L4 🙂Iza34, AdelaX, mother84, Emrica lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:Jeżeli ma 20 miesięcy, to już powinno. Adaś ma już prawie 23 miesiące, ale od dawna wskazuje, a nawet wola konkretnego rodzica, czy dziadków, choć bardzo rozmowny, to on nie jest 😂 Chyba, że po chińsku 😂 A wskazuje przedmioty, jeśli o nie zapytasz? Np. gdzie jest stół?
aLunia, Urszulka89 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Teraz go spytałam gdzie jest butelka i telefon i wskazał palcem. Jak się go spytam gdzie jest pies to szuka i jak znajdzie to często się uśmiecha. Jak coś chce np pić albo jeść to też wyciąga rękę i mnie prowadzi. Mój dopiero 10 września skończy 20 miesięcy a 3 miesiące to duża różnica u takich maluchów. Nasz też dużo mówi po swojemu ale a zdanie "nie ma" to u niego "ma" mimo że słowo nie zdarza mu się powiedzieć chociaż częściej głową kręci. Albo kiedyś mu fajnie wyszlo "chce kakalko" 😁
Mysle ze mowa nie masz co sie narazie martwic. Ważne zeby rozumial. Jedne dzieci mowia wczesniej, inne pozniej. Moja w wieku 2 lat mowila zdaniami, syn brata za chwile bedzie miał 4 lata i niewiele co mowi, najczesciej jakies słowa tak po swojemu, ale rozumie wszystko. -
Iza34 wrote:Mysle ze mowa nie masz co sie narazie martwic. Ważne zeby rozumial. Jedne dzieci mowia wczesniej, inne pozniej. Moja w wieku 2 lat mowila zdaniami, syn brata za chwile bedzie miał 4 lata i niewiele co mowi, najczesciej jakies słowa tak po swojemu, ale rozumie wszystko.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:Teraz go spytałam gdzie jest butelka i telefon i wskazał palcem. Jak się go spytam gdzie jest pies to szuka i jak znajdzie to często się uśmiecha. Jak coś chce np pić albo jeść to też wyciąga rękę i mnie prowadzi. Mój dopiero 10 września skończy 20 miesięcy a 3 miesiące to duża różnica u takich maluchów. Nasz też dużo mówi po swojemu ale a zdanie "nie ma" to u niego "ma" mimo że słowo nie zdarza mu się powiedzieć chociaż częściej głową kręci. Albo kiedyś mu fajnie wyszlo "chce kakalko" 😁Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Girl25 wrote:Rozumie raczej wszystko, jak mówię wyrzuć do kosza albo włóż do zlewu, wkłada worek do kosza jak wyciagam śmieci, nie o mowę chodzi tylko o pokazywanie palcem. Jak pytam gdzie mama albo tata to na mamę wzrusza ramionami albo mówi tak samo jak na tatę "ma tata/mama" i tym się martwię a ma to znaczy nie ma i nie pokaże palcem na żadnego z nas chociaz wczoraj jak pytałam gdzie tata a mąż był w garażu i wyszedł jak wróciliśmy ze sklepu to pokazał na niego palcem
Iza34 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:Może on wychodzi z założenia, że "no co się pytasz? Przecież jesteś" 😂
Mowieniem się nie przejmuję, podobno jak dziecko nie zaczyna mówić do 4 rż to wtedy należy się martwić ale to kwestia też tego ile się do dziecka mówi.... Syn kuzynki nie mówił do 4 rż ale może przez to że jego babcia sadzala go przed tv jak kuzynka chodziła do pracy[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Adele27 wrote:Hugo,mother jak tam ?
Migrene mam od wczoraj. Maskra jakaś. Dalej mnie lupie głowa. Ale termin @ mam na sb/nd bardziej. Jutro jeszcze mamy plany na ❤️ bo mój M zmienił pracę i się rzadko widzimy ostatnio 😪Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Kobietki pomóżcie! 🙂Dziś mam 21 dc i robiłam progesteron, estradiol i prolaktyne, oto wyniki:
Estradiol 342,00 pg/ml
faza folikularna 21 - 251 pg/ml
środek cyklu 38 - 649 pg/ml
faza lutealna 21 - 312 pg/ml
po menopauzie 10 - 28 pg/ml
po menopauzie(hormonalna terapia zastępcza) < 10 - 144 pg/ml
Progesteron 29,70 ng/ml
- faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml
Prolaktyna Prolaktyna 11,33 ng/m
W ciąży napewno nie jestem bo w tym cyklu miałam antybiotyk i odpuściłam, ale powiedzcie mi co myślicie o wynikach? Progesteron mega i estradiol... -
Pola nie wiem o czym świadczy estradiol ale progesteron miałam podobny i niestety nic nie znaczyło 😪 możesz się cieszyć że owulacja była dobra, bo wyższy poziom świadczy o lepszej jakości jajeczka. Jeśli były ❤️ to może i ciąża się trafi bo tu na wątku to częściej ciążę z choroby niż bez 😂Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualny
-
Girl25 wrote:Teraz to dopiero będzie bunt 2 latka bunt 3 i 4 latka :p. Mój ma dopiero 20 miesiecy a też już humorki pokazuje . Swoją drogą kiedy dziecko na pytanie "gdzie jest tata /mama?" powinno wskazać danego rodzica palcem?
Moja ma 13 miesięcy i pokazuje gdzie jest mama, tata, Lilka (siostra) i babcia Resztę też zna ale nie pokazuje paluszkiem tylko patrzy w ich stronę Myślę że 20 miesięcy to już powinno, choć wiadomo - każde dziecko inne. Ale pewnie w inny sposób sygnalizuje że rozpoznaje ludzi?