Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adelax u mnie @ to zależy, bo różnie bywała, ale od przyszłego poniedziałku 9 września (bo mój najkrótszy cykl był 26dniowy) do nawet niedzieli 15 września (bo bywały i cykle 32-dniowe). Bardziej obstawiam, że przyjdzie szybciej skoro tak się czuję. Nawet może będzie jakiś rekordowo krótki cykl
Adele kiedy wizyta? Jeszcze chyba ponad tydzień tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 09:20
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyChodze po schodach bo musze 😥. A co do ruchow to moja prawie caly czas sie wierci, glowe ma po prawej, nogami skopuje dol. Wczoraj sie martwilam ze za bardzo sie rusza, innego dnia sie martwie ze za slabo. A teraz mysle czy wszystko ok bo przez 2 tyg. mam tylko +0,2kg. Zawsze cos.
-
nick nieaktualny
-
Girl25 wrote:No tak niby tak ale ja muszę od jutra brać duphaston jeśli to skok. Na recepcie mam od 15 dc czyli niby dzień po owulacji wychodzi
Ja brałam tak z 2 dni po skoku bo już widziałam,że na pewno owu była po temp ale mierzyłam ja 2 lata więc bym się nie pomyliła. Jak weźmiesz za wczesnie to sobie zablokujesz owulację. Nie wiem czemu już od 15dc masz brać skoro właśnie wtedy możesz mieć np owulację bądź nawet później... Nie zawsze jest przecież idealnie w 14dcWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 10:38
-
nick nieaktualny
-
Ja tez chodzę po schodach bo muszę. Ogólnie mieszkam na drugim pietrze ale teraz podczas remontu mieszkamy u wujka na 4 tym to powiem Wam ze naprawdę ledwo ledwo. Choć wczoraj wchodziłam na chwile do siebie na drugie i tez odczuwałam mega zmęczenie wiec to taki urok ciąży 🙂
Ja w tym cyklu co zaszłam nie wzięłam duphaston po raz pierwszy Mimo ze brałam od roku bo wlasnie tu wyczytałam ze może Hamować owu (chyba Adele pisalas 🙂) a ja okres miałam roznie wiec mówię kurde a może coś mi ten duphaston zaburza. I patrzcie zaszłam nie mówię ze dzieki temu ale może faktycznie ovu miałam pozniej. A brałam od 16 do 25 dnia cyklu -
AdelaX wrote:Ja tez chodzę po schodach bo muszę. Ogólnie mieszkam na drugim pietrze ale teraz podczas remontu mieszkamy u wujka na 4 tym to powiem Wam ze naprawdę ledwo ledwo. Choć wczoraj wchodziłam na chwile do siebie na drugie i tez odczuwałam mega zmęczenie wiec to taki urok ciąży 🙂
Ja w tym cyklu co zaszłam nie wzięłam duphaston po raz pierwszy Mimo ze brałam od roku bo wlasnie tu wyczytałam ze może Hamować owu (chyba Adele pisalas 🙂) a ja okres miałam roznie wiec mówię kurde a może coś mi ten duphaston zaburza. I patrzcie zaszłam nie mówię ze dzieki temu ale może faktycznie ovu miałam pozniej. A brałam od 16 do 25 dnia cykluHugo87 lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyWspółczuję, że wind nie macie. Wcześniej z mężem mieszkaliśmy w bloku. Niby 2 piętro.
Ale przy zakupach winda to była podstawa. 😊
Teraz nie mam już doczynienia ze schodami. Tylko na spacerach zawsze muszę iść kawałek pod górkę. ☺️
A odnośnie suplementacji progesteronu. To lekarz wam tak zaleca brać bez monitoringu? 😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 11:54
-
Adele27 wrote:Przeważnie zaczyna się brać progesteron 16-17dc[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Czyli brać należy 2-3 dpo nie wcześniej i nie później . Ja poczekam na jutrzejszą temperature i jak będzie jeszcze wyższa to po śniadaniu wezmę 1 tabletkę. Zdam się na intuicje, przeważnie nigdy mnie nie zawiodła[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja z tych temperatur nie wywróżyłabym skoku... Ale Ty znasz lepiej swój organizm co do duphastonu to tak jak dziewczyny piszą między 2-3 dpo się bierze.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny