Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza już nawet mogłabym troche przetrzymac ale żebym miała pewność ze wyjdę stad jutro i będę czekac w domu na rozwój sytuacji ale ja nie wiem jak zachowa mi się ciśnienie. Biore od wczoraj hudroksyzyne każą mi pic melisę jakbym nie wiedziała i tyle
A wieczorem mi podskoczy ciśnienie i będzie dupa. Mąż tydzień na urlopie nie wiadomo ile jeszcze będzie musiał ciągnąć a potem kto mi pomoże... synek w domu czeka i jak tu nie plakac 😭 -
Adelax
Najgorsze są takie sprzeczności informacyjne... Bardzo mi przykro, że tak się to rozwinęło (albo nie rozwinęlo właśnie...). Uwierz, że wiem, co czujesz... Najgorsze, że to taki okres... Zupełnie inaczej by było, gdyby to było już po Świętach... Wierzę, że jutro Cię wypuszczą, tylko musisz się uspokoić, a teraz będzie ciężko Trzymam za Was mocno kciuki! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 10:03
AdelaX lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AdelaX wrote:Hejka będę dzis rodzic 🙈
Byl obchód i ordynator stwierdziła ze do domu się nie nadaje przy takim ciśnieniu, a ze już zaraz termin to będę indukowana skoro chce rodzic SN zaraz mam badanie
Aaaaa dziewczyny ale wywoływana miałam pierwsza ciaze wiec boje się -
Kurde dziewczyny przytulam was, najgorsze że go taki czas jest
Adelax trzymam kciuki zebys jutro wyszła a ciśnienie niech się uspokoi!
Adele a no muszę muszę
-
Witajcie!Jestem tu nowa .Moja historia wygląda tak...Mam 36lat i 12letniego cudownego syna ....Starania o drugie dziecko późno się rozpoczęły z wielu powodów min.choroba mojej mamy potem jej śmierć i długi czas żałoby.Kiedy już uznaliśmy że nie ma już wiele czasu zaczęliśmy starania,udało się za 1x ,niestety stało się to czego żadna z nas nie chce przeżyć-poronilam w 10tygodniu.Musialam swoje przeplakac ale dość szybko wzięłam się w garść i zaczęłam planować kolejne starania.Dzis zostało mi 4dni do miesiączki i jestem pełna nadzieii że jednak sie udało ...Mój ginekolog powiedział że jak już będę w ciąży to na wszelki wypadek poda mi leki które podtrzymują ciążę
-
Adelax kochana teraz musisz trzymać nerwy na wodzy ale wiadomo,że ci trudno.. tyle tam jesteś już byś chciała mieć za soba.. może faktycznie jutro cię wypuszcza i w domu ciśnienie też by się uspokoilo. Raz robią nadzieję a później kto inny co innego gada wrrr trzymaj się kochana ❤️
Larissa witamy 🙂 w takim razie kciuki żeby się pojawiły II kreseczki 🤞 Raz się udało to na pewno uda się kolejny dobrze,że będziesz wtedy odrazu na lekach 😉AdelaX lubi tę wiadomość
-
Adelax - kochana trzymaj się! Dla dzidziusia będzie lepiej jak samo się zacznie, naprawdę 🙏🏻 A lepiej być pod kontrola.... życzę Ci żeby jednak Cię wypuścili i żebyś święta spędziła na spokojnie w domku!
Ja tez święta raczej spędzę w szpitalu, bo mały miał jakieś szmery i spadek akcji serca...
Ale już dziś powinien być ze mną! Czekam z niecierpliwością na pierwszego przytulasa 😍😍 udało mi się ściągnąć prawie 20ml dzisiaj, oby mały załapał cyca 💪🏻AdelaX lubi tę wiadomość
-
Adelax ehhh no widzisz co za dziady,jedni mówią to, drudzy coś innego. Ale pamiętaj, że tylko spokój Cię uratuje, jak będziesz tam siedzieć, płakać i denerwować się to tylko to ciśnienie Ci skoczy i nic z tego dobrego nie będzie. Może na Święta Cię wypuszczą, a zaraz po rozwinie się sytuacja i tego Ci życzę 😘
Evs6 zdrówka dla Twojego maleństwa, oby z tym serduszkiem było wszystko dobrze. Trzymaj się tam! 😘
Larissa witaj w naszych skromnych progach 😊 przykro mi z powodu Twojej straty i życzę, abyś długo nie musiała czekać na ciążę
AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziekuje dziewczyny za miłe słowa, już rano chyba wszystko wyplakalam. Miałam miła rozmowe z główna oddziałowa ze jak faktycznie jutro zostanę tO chociaż mnie przeniesie do innej sali żebym z kims była w tym okresie świątecznym. Bo cały czas jestem sama, choć w zasadzie aż tak mi to nie przeszkadza ale ze swieta to inaczej. Teraz miałam ciśnienie 122/77 jakby się utrzymało to może by mnie puścili ale będę jeszcze rozmawiać o Cc bo w zasadzie tak dzis ordynator mówiła na obchodzie. Ja w dzień to ciśnienie mam idealne tylko te wieczory mnie tu stresują. No zobaczymy, dawka lekow zwiekszona może już się unormuje.
Evs zdrówka dla synka, powiedz mi po ilu godzinach Ty już wstałaś?
Larissa witaj, będziemy Cię wspierać jak tylko się da ☺️ -
Synek już ze mną 😍 naświetlany jeszcze ale przynajmniej mogę go już karmić!
Adelax ja wstałam po 7h.
Dzisiaj była u mnie mona lekarka i powiedziała, ze to wywoływanie było na granicy bezpieczeństwa... No i w sumie racja, nie ma się niekiedy co upierać, bo jak mus to mus...
Larissa witaj i powodzenia w staraniach!AdelaX, mother84, pola89, aLunia, Iza34, Adele27, Emrica, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza polubiłam przypadkiem. Uuuuu kochana to może jednak rózgą postraszyć 😂😂😂
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Oddam dziecko na wychowanie, to starsze 😭😢😭. Najlepiej do kogos z wojska zeby jej musztre zrobił a mi przyniosl prawdziwa bombe zeby rozp... jej pokoj i ta sterte smieci. Masakra.
Polubiłam zamiast zacytować, to co nie chce sprzątać?? A u mnie chłopaki o dziwo sobie radzą co dzwonie to Jaś sprząta, pomaga, słuchajcie może oni wcale mnie nie potrzebują 🤣
Evs super ze masz już maluszka. Wyślij fotke w wolnej chwili 😘 -
AdelaX wieczorem jeszcze będzie obchód?
Mnie moja dzisiaj tak załatwiła 😂 jeszcze dzisiaj poszła do przedszkola ale coś nie chciała i na końcu w drzwiach, że ucho ja boli. Ale widziałam, że ściemnia. O 12 telefon z przedszkola. No ok odebrałam ja, w domu olejek kamforowy plus wata. Ale ona waty nie chce. Mówię jej, że jak ja ucho bólu to musi to uwaga wyciągnie i sprawdzi i nagle tadam już nie boli 😂🙄👍Adele27, AdelaX, Iza34 lubią tę wiadomość
-
Hahaha aLunia nieźle 😂 cudowne uzdrowienie normalnie 😂😂😂
U nas dziś błagalnym tonem było od rana, że chce iść do przedszkolaka, miał dwa dni przerwy, bo kaszlał, a że już lepiej to poszedł na 6 h przynajmniej sobie chatkę ogarnęłam i kawę wypiłam w spokoju 😁 a że sprzątaniem u nas też raczej nie ma problemu, generalnie zasada, że nie wyjmuje kolejnych zabawek póki nie posprzata poprzednich. A jak rano nie chce pluszaków na łóżku ułożyć to od razu mówię, że przyniosę worek na śmieci i te, które znajdę poza łóżkiem to wyrzucam i skutkuje 😎
Adelax jak ciśnienie na wieczór? Coś nowego się dowiedziałaś?
Evs6 jak Twoje maleństwo i jego serduszko? Generalnie to coś poważnego czy z czasem to minie?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️