Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
AdelaX no moja też wtedy nie wykazywała chęci.
Hugo to spoko hehe. Jakaś lepsza praca?
Pap po przejściach ciężko na spokojnie podejść do ciąży. Teraz może ja cię trochę uspokoję. U mnie z Wiki było podobnie, jak szłam na wizytę serduszkowa to dopiero był pecherzyk i ciałko żółte. Ginekolog mnie uspokojal że na 99% pojawi się serduszko i będzie dobrze. Tłumaczył, że czasem na początku jest tak, że dziecko się wolniej rozwija i niewiadomo dlaczego, a później nadrabia. No i u mnie tak było, za tydzień już wszystko dobrze. Niby ciągle była mniejsza nawet później na USG a urodziła się 57 cm i 3700.
Myślę nawet, że jakbyś poszła już w tym tyg to już by było wszystko wyraźnie widać, nawet mamaginekolog ma taki wpis. -
Pap nie denerwuj się, nerwy to ostatnie co Ci teraz potrzebne :* wierzę, że wszystko będzie dobrze 😊
Hugo u nas też teoretycznie wkraczamy w okres owu, ale przez te niewyspane nocki libido mam średnie 🤣
W ogóle namówiłam mojego męża na branie Fertilmanu, no na badania kolejne nie chce iść, uraz ma To mówię niech pobierze w ciemno, nie zaszkodzi mu. I tak spojrzał krytycznie..takie wielkie..tak dużo na dzień. Mówię "ale zobacz tu jest karnityna, na tkankę tłuszczową, może brzuszek ci spadnie, same korzyści!" A on od razu zmiana nastawienia, a jak łyka sumiennie 😆 Kobieta przebiegłą musi być 🤣
Szukam sobie gina jakiegoś sensownego w międzyczasie. Poziom D wyszedł mi "niedostateczny" to suplementuję sobie kroplami-lekiem. Wcześniej też brałam (w tych mieszankach dla starających się), ale widocznie słabej jakości tam jest i się nie przyswajała za bardzo -
pap86 wrote:Oj dziewczyny nachodza mnie ataki paniki.. ta wczorajsza wizyta zamiast uspokoic to mnie tylko wprowadzila w schize. Ciezko mi uspokoic mysli, pewnie dlatego,ze pierwsza ciaze na tym etapie poronilam(znaczy zatrzymala sie) w ciazy z synkiem tez w 6tc przed usg swirowalam. Tak liczylam na zarodek,ze teraz bardzo ciezko mi myslec pozytywnie. Majac owu w 15dc to zarodek chyba powinien sie juz pokzac.. nie wiem czy wytrzymam do poniedzialku.. piersi bola mnie malo. No kicha z moja psychika jak nie wiem.
Ja byłam w 6t5d na usg bardzo dobrej jakości i nie było serca. To była ciąża po poronieniu, więc miałam serce w gardle. Ale wszystko inne wyglądało ok. Przyszłam za 5 dni i wszystko było ok. Teraz ten maluch śpi w łóżeczku. Moim zdaniem w 7t0d powinno już być widać serce. Umów się 2 dni wcześniej jeśli da Ci to więcej spokoju.
aLunia, a Ty się kontaktowałaś z tym lekarzem - specjalistą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 19:57
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyAdelaX bardzo cie przepraszam ale nie mialam kiedy. Ta pozycja nazywa się chyba krzeselko i z tego co udalo mi sie wyczytac to jest dla dzieci 3-4 mies. Jeszcze musze zglebic temat. Niepotrzebnie dalam ci nadzieje. Przepraszam.
A tymczasem bylismy jeszcze teraz wieczorem u lekarza. Nic zlego sie nie dzieje poza chrapotaniem gdzies w krtani czy gdzieś tam. Ale to zadna infekcja. Mamy kupic preparat zageszczajacy mleko zeby uniknac ulewania. -
nick nieaktualny
-
Praca za tą samą kasę. Teraz będę się zajmować innymi sprawami ale warunki te same. Życie w budżetówce 🤣
Mojego M nie ma więc te płodne poprostu są ale bez ❤️Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Paula nie kontaktowałam się, chce zobaczyć co jutro powiedzą.
Adele tak jutro jadę. Dzisiaj chyba nie usnę.
Naszczescie dzieci są u teściów bo po 6 musimy wyjechać.
Hugo ale przynajmniej coś innego będzie a nie te same rzeczy
Dziewczyny będzie lepiej, ja też pamiętam że późno chodziłam spać. Mój mąż już padał a ja się zastanawiałam czy usnąć też czy czekać na karmienie 🙄
Calanthe mi w pierwszej ciazy pomogła temp wykryć pozna owulację i wtedy się udało więc kciuki.
Wiera hehe na mojego pewnie też podstęp by podziałał -
O matko mój synu stał się wrzaskunem 🙈ryczał z dobra godzinę przed zaśnięciem, a wkoło latał mój starszak... idzie zwiariowanych pod wieczór... i tez się zastanawiam czy iść spać czy czekać na karmienie 🤦🏼♀️
Alunia daj znać co jutro powiedzą ✊🏻
PAP nie martw się! Na pewno wszystko jest ok!
Hugo powodzenia w nowym dziale
Mother a u Ciebie jak tam? Który dzień cyklu?
aLunia lubi tę wiadomość
-
u nas Znów suszarka poszła w ruch usnal smok wywalony rece w gorze wyłączyłam po pół godzinie i ryk. Teraz karmie suszarka w tle.. wcześniej nie chciał nawet cycka zlapac. Muszę zmienic nastawienie to może psychicznie będzie lepiej ☺️
Iza nic się nie stało, praktykuje masaże podesłane przez Alunie
PAP nie stresuj się, na pewno będzie wszystko ok inaczej być nie może!
Alunia powodzenia!
aLunia lubi tę wiadomość
-
aLunia
Życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki 😘
Pap
Na pewno wszystko jest ok sprzęty nie są idealne Byłam w podobnym czasie u gina i też ciąża była o tydzień młodsza, a serduszka nie było widać. Oczywiście stresowałam się tak, jak Ty i poszłam po 2 dniach do innego gina z lepszym sprzętem, a tam już było serduszko ☺️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kolka gigant ..do 2 w nocy, cycki wyszarpane jak nie wiem..
od 3 tyg dałam mm bo nie mógł się najeść moim mlekiem bo ciagle szarpał a nie było czasu na ściągnięcie mojego. Dzis ściągnę jakby miało być to samo, ile moje mleko mogę trzymać? Przechowuje w lodowce? -
Alunia powodzenia dziś!
Adela przechowywać można w lodówce przez 24 godz a w zamrażarce pół roku ale odgrzać można tylko raz. Myślisz że te kolki po mm?
Hugo a to szkoda że męża nie ma a nowy dział lepszy czy nie bardzo?
Co do spania to pamiętam że ja chodziłam spać ok 21 żeby do tej 23 trochę się zdrzemnac ale potem mała miała już pobudki o 1 i 4 na jedzenie.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Hugo to jak to tak dni płodne a męża ni ma 🤷☹️
Ja oczywiście niewyspana ehh za 2 miesiące będę miała jazdy w nocy a już się co chwilę budzę eh wyniki wczorajsze średnie. Dobrze,że mocz w porządku. A morfologia leci na łeb i szyję więc pewnie dostane znów żelazo. Nie wiem czemu w ogóle nie dał mi odrazu na kolejny miesiąc wrr logiczne,że dziecko wszystko ze mnie wyciągaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 08:05
-
Adelax
W zamrażarce, tak jak Miśkowa pisze, do pół roku, a w lodówce przy tylnej ścianie do 3 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2020, 08:13
AdelaX lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AdelaX wrote:Kolka gigant ..do 2 w nocy, cycki wyszarpane jak nie wiem..
od 3 tyg dałam mm bo nie mógł się najeść moim mlekiem bo ciagle szarpał a nie było czasu na ściągnięcie mojego. Dzis ściągnę jakby miało być to samo, ile moje mleko mogę trzymać? Przechowuje w lodowce?