Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołych Świąt dziewczyny 🐣🐣🐣
Adelax dobrze pamiatam,że miałaś że swoim małym problemy z brzuszkiem ? Jakieś zaparcia czy wzdęcia ?? Kurde mój od kilku dni po jedzeniu się tak pręży.. ehh biorę go do odbicia to odbije położę go i za chwilę się pręży i marudzi.. w nocy najgorzej... Zje z cycka odbije lub czasem nie odbije i marudzi.. przy cycku wtedy też marudzi puszcza pręży się .. widać ewidentnie,że coś z brzuszkiem.. tylko co robić.. masuje itp ale mało co daje -
Nadzieja w czwartek mam wizytę u gina to dowiem się jaki ma pomysł
mówił o stymulacji, ale o konkretnym rodzaju nie. Generalnie chciał mi histo zrobić ale w obecnych warunkach to niemożliwe.
Mother dziękuję 🙂 Biorę przykład z Ciebie 😁
Adele z klasycznych masaż brzuszka, kładzenie na brzuszku jeśli pępek na to pozwala, można spróbować napić się koperku czy rumianku żeby do mleka coś przeszło. Moja szwagierka chwaliła sobie chustowanie, że potem ładnie gazy odchodziły. Z kropelek można Espumisan spróbować albo probiotyk. -
Adele no u nas tez się zaczęły problemy z brzuszkiem jak miał 3 tyg. Prężył się wyginał od cycka. Odpadł Już pępek? Jak tak to kładź dużo na brzuszku. Ja dawałam na początek delicol i jakby trochę pomagało. Sprobuj to lub espumisan. Kładłam tez okłady na brzuszku ale nie zauważyłam poprawy ale wiem ze niektórzy chwalą.
-
nick nieaktualnyI polecaja te masaże na kolke, na yt znajdziesz filmiki.
AdelaX a ten Sab simplex wam pomogl?
Jesli chodzi o brzuszek to mi ciagle tesciowa zarzucala ze cos nie tak zjadlam. A wczoraj malutka takimi smierdziuchami walila ze ciagle zagladalam czy to nie kupa. I dopiero na wieczor pomyslalam ze moze to po kaszy mannie bo wprowadzilam w końcu gluten.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 14:48
-
Iza a wiesz, że teraz już się nie robi tak z tym glutenem? Poczytaj sobie, ja się też zdziwiłam bo przy pierwszej było inaczej. Jak jest tylko na cycu to może troszkę za wcześnie jednak na coś innego i z tego tak?
-
nick nieaktualnyaLunia wrote:Iza a wiesz, że teraz już się nie robi tak z tym glutenem? Poczytaj sobie, ja się też zdziwiłam bo przy pierwszej było inaczej. Jak jest tylko na cycu to może troszkę za wcześnie jednak na coś innego i z tego tak?
Naprawde? Bo ostatnio czytalam ze na piersi to po 4 mies., na mm po 6 mies. Ale jeszcze poczytam. Bo nie mam zadnego kontaktu z pediatra. A nie chce byc do tylu. -
Tak Iza wydaje mi się ze tak, bo odkąd brał sab simplex nie było takiego ogromnego darcia.. ale może to był tez zbieg okoliczności.. nie wiem
Wlasnie jeśli chodzi o rozszerzanie diety to muszę tez poczytac bo niedługo przede mna. Z czego korzystacie jakaś polecana stronka? -
nick nieaktualnyInne pokarmy tez zamierzam po 6 mies.tylko teraz ten gluten.
Alunia oswiec mnie. To jak teraz wprowadza się ten gluten? No bo mam problem. Normalnie to poszlabym do pediatry i spytala.
Czytam i czytam i wszedzie pisza ze gluten przy kp miedzy 4 a 6 mies. zycia. Nawet wyczytalam taka madrosc ze przy kp po 4 mies.wprowadza sie inne pokarmy. Wez badz madry zeby dziecku nie zaszkodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 17:01
-
Adele wlaczyla sie tradycyjna dyschezja na tym etapie. Uklad pokarmowy nie jest jeszcze taki dojrzaly i zwykle jak nie ma kolek to przeazkadza dyschezja-poczytaj, to naturalne zjawisko. Samo minie. Mojemu pomagalo czasem pcieplanie suszarką ALE trzeba z wysoka strumien powietrza i polozyc reke na brzuszu bo mozna oparzyc do czerwonej skory!!
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
AdelaX wrote:Tak Kasia ja tez po 6 miesiącu zaczne tylko chciałam wlasnie poczytac wcześniej. A jak zdobyć ten poradnik?
Ale możesz też poszukać w necie tego poradnika, powinien być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 20:17
AdelaX lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:Adele wlaczyla sie tradycyjna dyschezja na tym etapie. Uklad pokarmowy nie jest jeszcze taki dojrzaly i zwykle jak nie ma kolek to przeazkadza dyschezja-poczytaj, to naturalne zjawisko. Samo minie. Mojemu pomagalo czasem pcieplanie suszarką ALE trzeba z wysoka strumien powietrza i polozyc reke na brzuszu bo mozna oparzyc do czerwonej skory!!
-
Iza34 wrote:Naprawde? Bo ostatnio czytalam ze na piersi to po 4 mies., na mm po 6 mies. Ale jeszcze poczytam. Bo nie mam zadnego kontaktu z pediatra. A nie chce byc do tylu.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:A nie na odwrót? Chyba jest tak że na piersi to od 6 miesiąca a na mm od 4 aczkolwiek mój miał skończone 4 jak mu zaczęłam rozszerzać a był na piersi
Jak dziecko jest kp to rozszeza sie dietę po 6 miesiącu a po 4 mies.gluten (kiedys tak bylo). Jak dziecko jest na mm to diete rozszerza się po 4 mies.a gluten po 6 mies. Poplatanie z pomieszaniem.Girl25 lubi tę wiadomość
-
Iza tak masz rację kiedyś tak było. A teraz po prostu się podaje, bez tego podawania stopniowo. Tak samo z warzywami czy owocami, nie ma jak kiedyś że konkretne można było po danym miesiącu. Powoli po trochę się daje pojedynczo, żeby obserwować czy nie ma reakcji.
Sama się zdziwiłam i było to dla mnie dziwne. Najlepiej zacząć podobno od dyni. -
nick nieaktualny
-
Tak Iza teraz rozszerza się diete po 6 mies przy kp a po 4 przy mm bez rozrozniania. Czasem dziecko nie jest gotowe i trzeba poczekać dłużej.
U nas też suszarka działała cuda ale trzeba uważać. No i do tego espumisan w kropelkach.
Wracając do tel. Będąc z dzieckiem przez rok w domu od kiedy zaczęła być kumata nie używałam przy niej tel. - tylko odbieranie. Jak byliśmy w szpitalu to się dziwilam rodzicom że dają dziecku tel i niech ogląda. I sama nie wiem kiedy u nas zrobiło się tak jak jest teraz.... Jak ktoś dzwonił to daliśmy na głośny żeby słyszała i sama zaczęła coś "mowic", czasem zdjęcia oglądaliśmy, bajki staraliśmy się na tv. Zabawkowy nie wchodzi w grę, mąż dał jej stary bo stwierdziliśmy że jak "poklika" to się znudzi i zostawi ale to nie działa zawsze chce naszeboję się uzależnienia i sama nie wiem co robić...
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyBo widzicie mając prawie 8-letnia córkę czuje sie teraz jak dinozaur jesli chodzi o rozszerzenie diety Oli, tym bardziej ze starsza byla alergikiem i nic wg.planu zywienia nie bylo, pamietam jak podawalam jajko- od 7 mies.zycia byly proby co 2 mies. i dopiero jak miala z 1,5 roku to nie bylo objawow alergii.