X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny 🐣🐣🐣

Adelax dobrze pamiatam,że miałaś że swoim małym problemy z brzuszkiem ? Jakieś zaparcia czy wzdęcia ?? Kurde mój od kilku dni po jedzeniu się tak pręży.. ehh biorę go do odbicia to odbije położę go i za chwilę się pręży i marudzi.. w nocy najgorzej... Zje z cycka odbije lub czasem nie odbije i marudzi.. przy cycku wtedy też marudzi puszcza pręży się .. widać ewidentnie,że coś z brzuszkiem.. tylko co robić.. masuje itp ale mało co daje

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja w czwartek mam wizytę u gina to dowiem się jaki ma pomysł ;) mówił o stymulacji, ale o konkretnym rodzaju nie. Generalnie chciał mi histo zrobić ale w obecnych warunkach to niemożliwe.

Mother dziękuję 🙂 Biorę przykład z Ciebie 😁

Adele z klasycznych masaż brzuszka, kładzenie na brzuszku jeśli pępek na to pozwala, można spróbować napić się koperku czy rumianku żeby do mleka coś przeszło. Moja szwagierka chwaliła sobie chustowanie, że potem ładnie gazy odchodziły. Z kropelek można Espumisan spróbować albo probiotyk.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to test ciążowy? To może jest jakaś szansa bo na zdjęciu zawsze jest mniej wyrazna ta kreska. Zrób drugi za pare dni ew może idź na betę jak masz możliwość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no u nas tez się zaczęły problemy z brzuszkiem jak miał 3 tyg. Prężył się wyginał od cycka. Odpadł Już pępek? Jak tak to kładź dużo na brzuszku. Ja dawałam na początek delicol i jakby trochę pomagało. Sprobuj to lub espumisan. Kładłam tez okłady na brzuszku ale nie zauważyłam poprawy ale wiem ze niektórzy chwalą.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I polecaja te masaże na kolke, na yt znajdziesz filmiki.

AdelaX a ten Sab simplex wam pomogl?

Jesli chodzi o brzuszek to mi ciagle tesciowa zarzucala ze cos nie tak zjadlam. A wczoraj malutka takimi smierdziuchami walila ze ciagle zagladalam czy to nie kupa. I dopiero na wieczor pomyslalam ze moze to po kaszy mannie bo wprowadzilam w końcu gluten.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 14:48

• aLunia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a wiesz, że teraz już się nie robi tak z tym glutenem? Poczytaj sobie, ja się też zdziwiłam bo przy pierwszej było inaczej. Jak jest tylko na cycu to może troszkę za wcześnie jednak na coś innego i z tego tak?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Iza a wiesz, że teraz już się nie robi tak z tym glutenem? Poczytaj sobie, ja się też zdziwiłam bo przy pierwszej było inaczej. Jak jest tylko na cycu to może troszkę za wcześnie jednak na coś innego i z tego tak?

Naprawde? Bo ostatnio czytalam ze na piersi to po 4 mies., na mm po 6 mies. Ale jeszcze poczytam. Bo nie mam zadnego kontaktu z pediatra. A nie chce byc do tylu.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Iza wydaje mi się ze tak, bo odkąd brał sab simplex nie było takiego ogromnego darcia.. ale może to był tez zbieg okoliczności.. nie wiem

Wlasnie jeśli chodzi o rozszerzanie diety to muszę tez poczytac bo niedługo przede mna. Z czego korzystacie jakaś polecana stronka?

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozszerzalam dietę zawsze po 6 miesiącach kp i robiłam to z planem 5kroków ( w darmowej paczce z bobo Vita dostałam poradnik i tam był ten plan) teraz zamierzam zrobić tak samo 🙂

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasia ja tez po 6 miesiącu zaczne tylko chciałam wlasnie poczytac wcześniej. A jak zdobyć ten poradnik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inne pokarmy tez zamierzam po 6 mies.tylko teraz ten gluten.

Alunia oswiec mnie. To jak teraz wprowadza się ten gluten? No bo mam problem. Normalnie to poszlabym do pediatry i spytala.

Czytam i czytam i wszedzie pisza ze gluten przy kp miedzy 4 a 6 mies. zycia. Nawet wyczytalam taka madrosc ze przy kp po 4 mies.wprowadza sie inne pokarmy. Wez badz madry zeby dziecku nie zaszkodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 17:01

• pap86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele wlaczyla sie tradycyjna dyschezja na tym etapie. Uklad pokarmowy nie jest jeszcze taki dojrzaly i zwykle jak nie ma kolek to przeazkadza dyschezja-poczytaj, to naturalne zjawisko. Samo minie. Mojemu pomagalo czasem pcieplanie suszarką ALE trzeba z wysoka strumien powietrza i polozyc reke na brzuszu bo mozna oparzyc do czerwonej skory!!

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Tak Kasia ja tez po 6 miesiącu zaczne tylko chciałam wlasnie poczytac wcześniej. A jak zdobyć ten poradnik?
    Zarejestruj się na bobovita pl. To jest bezpłatne, dostaniesz poradnik, łyżeczkę i jakieś jedzonko w słoiczku i nie pamiętam co tam jeszcze🙂 Do tego możesz też jeszcze na innych stronach: bebiko, hipp, gerber itp. Tam też są jakieś gratisy(ja robiłam tak przy każdym dziecku, tzn.raz zarejestrowalam a potem dodawałam kolejne dziecko) 😉
    Ale możesz też poszukać w necie tego poradnika, powinien być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 20:17

AdelaX lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Adele wlaczyla sie tradycyjna dyschezja na tym etapie. Uklad pokarmowy nie jest jeszcze taki dojrzaly i zwykle jak nie ma kolek to przeazkadza dyschezja-poczytaj, to naturalne zjawisko. Samo minie. Mojemu pomagalo czasem pcieplanie suszarką ALE trzeba z wysoka strumien powietrza i polozyc reke na brzuszu bo mozna oparzyc do czerwonej skory!!
    Dokładnie, u nas też tak było i samo przeszło( ale nie pamiętam kiedy🤔 ), głównie dokuczalo wieczorami przez ok.1-2godziny.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Naprawde? Bo ostatnio czytalam ze na piersi to po 4 mies., na mm po 6 mies. Ale jeszcze poczytam. Bo nie mam zadnego kontaktu z pediatra. A nie chce byc do tylu.
    A nie na odwrót? Chyba jest tak że na piersi to od 6 miesiąca a na mm od 4 aczkolwiek mój miał skończone 4 jak mu zaczęłam rozszerzać a był na piersi

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    A nie na odwrót? Chyba jest tak że na piersi to od 6 miesiąca a na mm od 4 aczkolwiek mój miał skończone 4 jak mu zaczęłam rozszerzać a był na piersi

Jak dziecko jest kp to rozszeza sie dietę po 6 miesiącu a po 4 mies.gluten (kiedys tak bylo). Jak dziecko jest na mm to diete rozszerza się po 4 mies.a gluten po 6 mies. Poplatanie z pomieszaniem.

Girl25 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak masz rację kiedyś tak było. A teraz po prostu się podaje, bez tego podawania stopniowo. Tak samo z warzywami czy owocami, nie ma jak kiedyś że konkretne można było po danym miesiącu. Powoli po trochę się daje pojedynczo, żeby obserwować czy nie ma reakcji.
    Sama się zdziwiłam i było to dla mnie dziwne. Najlepiej zacząć podobno od dyni.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedys bylo od marchewki, potem jabłko. Ale dynia to tez niezly pomysl.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Iza teraz rozszerza się diete po 6 mies przy kp a po 4 przy mm bez rozrozniania. Czasem dziecko nie jest gotowe i trzeba poczekać dłużej.

U nas też suszarka działała cuda ale trzeba uważać. No i do tego espumisan w kropelkach.

Wracając do tel. Będąc z dzieckiem przez rok w domu od kiedy zaczęła być kumata nie używałam przy niej tel. - tylko odbieranie. Jak byliśmy w szpitalu to się dziwilam rodzicom że dają dziecku tel i niech ogląda. I sama nie wiem kiedy u nas zrobiło się tak jak jest teraz.... Jak ktoś dzwonił to daliśmy na głośny żeby słyszała i sama zaczęła coś "mowic", czasem zdjęcia oglądaliśmy, bajki staraliśmy się na tv. Zabawkowy nie wchodzi w grę, mąż dał jej stary bo stwierdziliśmy że jak "poklika" to się znudzi i zostawi ale to nie działa zawsze chce nasze :/ boję się uzależnienia i sama nie wiem co robić...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo widzicie mając prawie 8-letnia córkę czuje sie teraz jak dinozaur jesli chodzi o rozszerzenie diety Oli, tym bardziej ze starsza byla alergikiem i nic wg.planu zywienia nie bylo, pamietam jak podawalam jajko- od 7 mies.zycia byly proby co 2 mies. i dopiero jak miala z 1,5 roku to nie bylo objawow alergii.

‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ