WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja
    Próbuj test zrobić. U mnie już nie było śladu 😉 Albo skocz na betę 🙂

Alunia
    Nic takiego u mnie nie występowało... Zobaczysz, jak będzie dzisiaj... Jakiś ibuprofen czy paracetamol zawsze możesz wziąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 06:46

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia a moze jakies zapalenie piersi sie robi?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, Mother, ja tak czytam z doskoku. Bierzecie jakieś leki?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja biorę metylowany kwas foliowy, Wit d, acard i euthyrox
    aLunia ja miałam, ale przy zapaleniu piersi ponad 40 stopni ✌️w szpitalu wylądowałam na IP. Mam nadzieję, że dziś już u Ciebie lepiej
    Ja się dopiero obudziłam, a o 8 mają być dziadki po małego 😳😂 wszyscy jeszcze śpimy 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Też mi bardzo przykro, przytulam dziewczyny❤

Nadzieja ale się złożyło z tym weselem. Ja też nie mam pojęcia jak po zastrzyku ale pewnie tak bym test zrobiła. Albo betę jak masz możliwość?

Dziewczyny po cc zdarzyło się wam niec stan podgorączkowy w połogu? Ja dzisiaj 37 mam, strasznie mi zimno było. Chyba ze sprzątaniem przesadziłam. Przyznajmniej mam taką nadzieję, że to z przeciążenia.
    Właśnie się karmimy, młody łaskawy bo spał do tej pory💪
    Moze zapalenie piersi? Ja tez miałam i az antybiotyk dostałam. Mi temp do 39 rosła

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o takim rozwiązaniu tymczasowym oczywiście: mąż robi remont na pierwszym piętrze i teraz obecna koncepcja jest taka, że ścianę która oddziela przed pokój od kuchni , zburzy i zostawi kawałek na wieszaki i szafkę , zamiast wąskiego przejścia będzie bardzo szerokie a że kuchnia ogólnie jest duża to w obecnym miejscu gdzie jest kuchnia będzie salon a w drugiej części kuchnia, mniej więcej na środku stół. No i zamiast takiego salonu w którym śpimy i przyjmujemy gości będzie po prostu nasza sypialnia no i łóżka dzieci.... Ale jak mówiłam tymczasowo dopóki pokoju dzieci nie skończy, teraz chce zrobić tak żeby w miarę szybko zejść na dół... Jak to potrwa miesiąc czy dwa to jakoś przeżyje ale jak to ma trwać w nieskończoność to nie podoba mi się ten pomysł

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl Czyli mąż chce zrobic salon z aneksem kuchennym tam gdzie kuchnia a tam gdzie salon wasza sypialnie? Myślę ze nie glupi pomysl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia jesli byloby to zapalenie piersi to bierz ibuprom, to mozna a jest przeciwzapalny. No i zimna zbita kapusta. Ale mam nadzieje ze dzis wsztstko ok u ciebie.

Ewi kupowalas tą poduszkę pod glowke dla malutkiej? Jak tak to czy to warte cos?

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Girl Czyli mąż chce zrobic salon z aneksem kuchennym tam gdzie kuchnia a tam gdzie salon wasza sypialnie? Myślę ze nie glupi pomysl.
    Tak , tam gdzie mieliśmy taki salono sypialnie będzie sama sypialnia. A że kuchnia jest duża bo to jakby dwa pomieszczenia tylko nie przedzielone ma gdzieś ok. 10m długości na 5 m , mniej więcej bo nie mierzyłam tego. No i w jednej części będzie kuchnia , stół, a w drugiej jakis narożnik czy coś takiego, tv i stół. To wszystko w jednym pomieszczeniu ale dużym , po prostu nie przedzielone będzie ściana. Chodzi o to że boje się że jak już zejdziemy to pokój dzieci będzie odkładał w nieskończoność i będziemy spać we 4 w jednym pokoju....

dxomanli5dlutv4a.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie testowałam nie chcem w razie czego psuć sobie humoru na dzisiejsza uroczystość. Bo to dość wcześnie poczekam.
    Miłego dnia

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl spokojnie, jak chlopina bedzie w potrzebie a ze dzieci i zero intymności to raz dwa sie uwinie z ich pokojem 😂.
    No my mamy problem. Od jakiegoś czasu starsza córka przychodzi do nas do łóżka co noc. Teraz chce zebym z nią spala i potrafi wrzasku narobic nawet w środku nocy, jak z nią spie i musze wstac do Oli nakarmic to ona tez sie budzi i czeka zebym tylko do niej wrocila. I teraz wez tu z mężem. Mam nadzieje ze to chwilowe. No ale dzieki niej to z nią ide spac wczesniej a nie paletam sie i wynajduje robote i nie klade sie o 1-2.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Alunia jesli byloby to zapalenie piersi to bierz ibuprom, to mozna a jest przeciwzapalny. No i zimna zbita kapusta. Ale mam nadzieje ze dzis wsztstko ok u ciebie.

Ewi kupowalas tą poduszkę pod glowke dla malutkiej? Jak tak to czy to warte cos?
    Headcare? Tak kupiłam jak miała 4 mce. Uwielbiala spac na niej i główka piekna, miala lekko splaszona przez asymetrie ale wszystko minęło i rehabilitanka ostatnio mówiła że główka jest okrąglutka. Teraz już na niej nie śpi bo podczas snu lata po całym łóżeczku i śpi bez poduszki albo poduszke ma pod tylkiem. Ale z całego serca polecam poduszke. W gondoli tez ją kladlam na spacerze.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula brałam Duphaston 20-25dc. Jestem po hsg, gin stwierdził, że dwa cykle próbujemy bez stymulacji, bo samo przepłukanie dużo daje. To pierwszy cykl, więc jeszcze jeden taki przed nami.

Mother wolałabym synchronizację dwóch kresek :) No, ale cóż 🤷 Fajnie macie z dziadkami, odpoczywajcie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 10:12

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piersiami jest ok właśnie. No36. 9 mam więc ok ale siedzę w szlafroku polarowym tak mi zimno 🙄

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia pamiętam że mnie po porodzie przez jakiś czas też było ciągle zimno. Siedziałam w długich legginsach i bluzce z rękawem 3/4 i było mi dobrze, a położna przyjeżdżała i krzyczała że jest 25 stopni w pokoju, że mam natychmiast rozebrać dziecko (a jego też na długo jak mnie ubierałam, wiadomo, też myślałam że mu zimno jak mnie ;))

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wrote:
    aLunia pamiętam że mnie po porodzie przez jakiś czas też było ciągle zimno. Siedziałam w długich legginsach i bluzce z rękawem 3/4 i było mi dobrze, a położna przyjeżdżała i krzyczała że jest 25 stopni w pokoju, że mam natychmiast rozebrać dziecko (a jego też na długo jak mnie ubierałam, wiadomo, też myślałam że mu zimno jak mnie ;))

No właśnie mam to samo, już mój mąż mi powtarza, ze okna zamknięte itd mały opatulony. No ale widać tak się dzieje.
    Wiera rozkreciła się @?
    Girl z jednej strony jeśli mąż wyszedł z inicjatywa to może trzeba wykorzystać. Ale powiedz mu, że pozostały remont nie będzie odkłada w nieskończoność. Spiszcie to na kartce hehe. A brzuch twój ok?
    Mother jakie plany na dziś oprócz leżenia? 😁

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Girl spokojnie, jak chlopina bedzie w potrzebie a ze dzieci i zero intymności to raz dwa sie uwinie z ich pokojem 😂.
    No my mamy problem. Od jakiegoś czasu starsza córka przychodzi do nas do łóżka co noc. Teraz chce zebym z nią spala i potrafi wrzasku narobic nawet w środku nocy, jak z nią spie i musze wstac do Oli nakarmic to ona tez sie budzi i czeka zebym tylko do niej wrocila. I teraz wez tu z mężem. Mam nadzieje ze to chwilowe. No ale dzieki niej to z nią ide spac wczesniej a nie paletam sie i wynajduje robote i nie klade sie o 1-2.
    Taa ale teraz jakoś mu nie przeszkadza żeby coś chcieć jak dziecko śpi zaraz obok więc marne szanse :p. Dowiedziałam się że chce zrobić jakiś domek z łóżkami, tor przeszkód ale gadam mu że to i tak będzie robił w garażu a składać będzie dopiero w pokoju więc pokój dla dzieci może być wcześniej a resztę dorobić później. Młody i tak ma łóżko do spania a drugie może spać w łóżeczku nawet do 2 rż.

aLunia brzuch ok ale to jednak prawdopodobnie był żołądek. Ginekolog napisał że ból w tym miejscu nie ma związku z ciąża. Wiesz najgorszy problem jest w pieniądzach. Jak w końcu sprzedamy bloki i matce nic nie odwali i faktycznie da nam połowę to nie będzie problemu... Ale od kad jest już całkiem na nią to zaczyna wymyślać... Niby przez tego wirusa musieli wydać pieniądze które miała na wykup mieszkania (ponad 5 tyś) a dawno by miała bo były pieniądze z tego co lokatorzy płacili tylko ona wymyśliła kupić za to korzuch dla męża...(mieszkają w USA) a ostatnio jak dzwoniła pijana do wujka i babci to zarzucała nam że mamy pół domu za darmo i czego jeszcze chcemy.... A przed rozprawa zapewniała że połowę da nam... Wie że mamy mieć drugie dziecko że chcemy zejść na dół to jeszcze problemy robi... Mówi że musimy sobie radzić... Jakoś kuzynce rodzice potrafili tak pomóc że dzięki nim wybudowali dom, teściowie też im pomogli... Ciocia specjalnie przyjechała do Polski żeby pomóc kuzynce przy dzieciach bo ma bliźniaczki i starszą córkę. Wujek dalej im pomaga i jeszcze kuzynowi chce coś pomóc zrobić żeby więcej zarabiali chyba wynajmując mieszkanie które im kupił do tego celu a resztę też wraca tutaj... Gdyby mój tata żył to na pewno też by pomógł ale nie zdarzył bo tydzień po narodzinach młodego zmarł...a przed tym zawsze co miesiąc mi coś wysyłał. ... Jak faktycznie będzie tak jak niektórzy mówią że ona nawet nam złotówki mimo obietnic nie da z tych bloków to już nie mam matki... A wnuków nie zobaczy chyba że jej wujek zdjęcia będzie wysyłał... Oni też nie mają do niej nerwowo... Jak kuzyni byli Mali (obecnie 11 i 8 lat) to potrafiła awanture im zrobić bo ciocia mając dwójkę małych dzieci nie miała czasu z nią gadać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 11:12

dxomanli5dlutv4a.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy testy owulacyjne mogą pokazywać owulacje jak pęcherzyk jest za mały, żeby coś z niego było? W tym cyklu brałam 'Letrozole' na stymulację od 2 dnia miesiączki przez 5 dni i miałam tydzień po skończeniu tych tabletek pójść do gina, żeby zobaczył czy coś urosło po tych tabletkach bo przy poprzednich 2 cyklach żaden pęcherzyk nie urósł to takich rozmiarów jakich powinien no ale niestety gin musiał wyjechać i się do niego nie dostanę, żeby sprawdzić czy te tabletki coś pomogły... :(

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra. Siostra zrobila mi paznokcie, poszly dosc szybko 3 warstwy i te cholery nie chca wyschnac, juz ponad 2 godz.i jeszcze sie kleja, siedze i ku..., nic zrobic nie moge, nawet siku jak mi mąż nie pomoze. A najgorsze bylo jak Ola plakala a ja jej na rece wziac nie moglam, meza z pola sciagalam bo kto by jej nie wziął to bylo jeszcze gorzej.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyny masakra. Siostra zrobila mi paznokcie, poszly dosc szybko 3 warstwy i te cholery nie chca wyschnac, juz ponad 2 godz.i jeszcze sie kleja, siedze i ku..., nic zrobic nie moge, nawet siku jak mi mąż nie pomoze. A najgorsze bylo jak Ola plakala a ja jej na rece wziac nie moglam, meza z pola sciagalam bo kto by jej nie wziął to bylo jeszcze gorzej.
    A dawałaś pod lampę uv? Czy nie macie? Może za dużo warstw. Ew jak siostra albo ty macie specjalny płyn do przecierania lepkich warstw to spróbuj jedne paznokieć. Ew suszarka wysuszcie 😁. Niestety czasami lepsza są droższe lakiery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 19:24

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ