Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja
Próbuj test zrobić. U mnie już nie było śladu 😉 Albo skocz na betę 🙂
Alunia
Nic takiego u mnie nie występowało... Zobaczysz, jak będzie dzisiaj... Jakiś ibuprofen czy paracetamol zawsze możesz wziąćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 06:46
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualny
-
Paula ja biorę metylowany kwas foliowy, Wit d, acard i euthyrox
aLunia ja miałam, ale przy zapaleniu piersi ponad 40 stopni ✌️w szpitalu wylądowałam na IP. Mam nadzieję, że dziś już u Ciebie lepiej
Ja się dopiero obudziłam, a o 8 mają być dziadki po małego 😳😂 wszyscy jeszcze śpimy 😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
aLunia wrote:Też mi bardzo przykro, przytulam dziewczyny❤
Nadzieja ale się złożyło z tym weselem. Ja też nie mam pojęcia jak po zastrzyku ale pewnie tak bym test zrobiła. Albo betę jak masz możliwość?
Dziewczyny po cc zdarzyło się wam niec stan podgorączkowy w połogu? Ja dzisiaj 37 mam, strasznie mi zimno było. Chyba ze sprzątaniem przesadziłam. Przyznajmniej mam taką nadzieję, że to z przeciążenia.
Właśnie się karmimy, młody łaskawy bo spał do tej pory💪 -
Dziewczyny co myślicie o takim rozwiązaniu tymczasowym oczywiście: mąż robi remont na pierwszym piętrze i teraz obecna koncepcja jest taka, że ścianę która oddziela przed pokój od kuchni , zburzy i zostawi kawałek na wieszaki i szafkę , zamiast wąskiego przejścia będzie bardzo szerokie a że kuchnia ogólnie jest duża to w obecnym miejscu gdzie jest kuchnia będzie salon a w drugiej części kuchnia, mniej więcej na środku stół. No i zamiast takiego salonu w którym śpimy i przyjmujemy gości będzie po prostu nasza sypialnia no i łóżka dzieci.... Ale jak mówiłam tymczasowo dopóki pokoju dzieci nie skończy, teraz chce zrobić tak żeby w miarę szybko zejść na dół... Jak to potrwa miesiąc czy dwa to jakoś przeżyje ale jak to ma trwać w nieskończoność to nie podoba mi się ten pomysł[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Girl Czyli mąż chce zrobic salon z aneksem kuchennym tam gdzie kuchnia a tam gdzie salon wasza sypialnie? Myślę ze nie glupi pomysl.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Nie testowałam nie chcem w razie czego psuć sobie humoru na dzisiejsza uroczystość. Bo to dość wcześnie poczekam.
Miłego dniaJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyGirl spokojnie, jak chlopina bedzie w potrzebie a ze dzieci i zero intymności to raz dwa sie uwinie z ich pokojem 😂.
No my mamy problem. Od jakiegoś czasu starsza córka przychodzi do nas do łóżka co noc. Teraz chce zebym z nią spala i potrafi wrzasku narobic nawet w środku nocy, jak z nią spie i musze wstac do Oli nakarmic to ona tez sie budzi i czeka zebym tylko do niej wrocila. I teraz wez tu z mężem. Mam nadzieje ze to chwilowe. No ale dzieki niej to z nią ide spac wczesniej a nie paletam sie i wynajduje robote i nie klade sie o 1-2. -
Iza34 wrote:Alunia jesli byloby to zapalenie piersi to bierz ibuprom, to mozna a jest przeciwzapalny. No i zimna zbita kapusta. Ale mam nadzieje ze dzis wsztstko ok u ciebie.
Ewi kupowalas tą poduszkę pod glowke dla malutkiej? Jak tak to czy to warte cos? -
Paula brałam Duphaston 20-25dc. Jestem po hsg, gin stwierdził, że dwa cykle próbujemy bez stymulacji, bo samo przepłukanie dużo daje. To pierwszy cykl, więc jeszcze jeden taki przed nami.
Mother wolałabym synchronizację dwóch kresekNo, ale cóż 🤷 Fajnie macie z dziadkami, odpoczywajcie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 10:12
-
aLunia pamiętam że mnie po porodzie przez jakiś czas też było ciągle zimno. Siedziałam w długich legginsach i bluzce z rękawem 3/4 i było mi dobrze, a położna przyjeżdżała i krzyczała że jest 25 stopni w pokoju, że mam natychmiast rozebrać dziecko (a jego też na długo jak mnie ubierałam, wiadomo, też myślałam że mu zimno jak mnie
)
-
Wiera wrote:aLunia pamiętam że mnie po porodzie przez jakiś czas też było ciągle zimno. Siedziałam w długich legginsach i bluzce z rękawem 3/4 i było mi dobrze, a położna przyjeżdżała i krzyczała że jest 25 stopni w pokoju, że mam natychmiast rozebrać dziecko (a jego też na długo jak mnie ubierałam, wiadomo, też myślałam że mu zimno jak mnie
)
No właśnie mam to samo, już mój mąż mi powtarza, ze okna zamknięte itd mały opatulony. No ale widać tak się dzieje.
Wiera rozkreciła się @?
Girl z jednej strony jeśli mąż wyszedł z inicjatywa to może trzeba wykorzystać. Ale powiedz mu, że pozostały remont nie będzie odkłada w nieskończoność. Spiszcie to na kartce hehe. A brzuch twój ok?
Mother jakie plany na dziś oprócz leżenia? 😁 -
Iza34 wrote:Girl spokojnie, jak chlopina bedzie w potrzebie a ze dzieci i zero intymności to raz dwa sie uwinie z ich pokojem 😂.
No my mamy problem. Od jakiegoś czasu starsza córka przychodzi do nas do łóżka co noc. Teraz chce zebym z nią spala i potrafi wrzasku narobic nawet w środku nocy, jak z nią spie i musze wstac do Oli nakarmic to ona tez sie budzi i czeka zebym tylko do niej wrocila. I teraz wez tu z mężem. Mam nadzieje ze to chwilowe. No ale dzieki niej to z nią ide spac wczesniej a nie paletam sie i wynajduje robote i nie klade sie o 1-2.
aLunia brzuch ok ale to jednak prawdopodobnie był żołądek. Ginekolog napisał że ból w tym miejscu nie ma związku z ciąża. Wiesz najgorszy problem jest w pieniądzach. Jak w końcu sprzedamy bloki i matce nic nie odwali i faktycznie da nam połowę to nie będzie problemu... Ale od kad jest już całkiem na nią to zaczyna wymyślać... Niby przez tego wirusa musieli wydać pieniądze które miała na wykup mieszkania (ponad 5 tyś) a dawno by miała bo były pieniądze z tego co lokatorzy płacili tylko ona wymyśliła kupić za to korzuch dla męża...(mieszkają w USA) a ostatnio jak dzwoniła pijana do wujka i babci to zarzucała nam że mamy pół domu za darmo i czego jeszcze chcemy.... A przed rozprawa zapewniała że połowę da nam... Wie że mamy mieć drugie dziecko że chcemy zejść na dół to jeszcze problemy robi... Mówi że musimy sobie radzić... Jakoś kuzynce rodzice potrafili tak pomóc że dzięki nim wybudowali dom, teściowie też im pomogli... Ciocia specjalnie przyjechała do Polski żeby pomóc kuzynce przy dzieciach bo ma bliźniaczki i starszą córkę. Wujek dalej im pomaga i jeszcze kuzynowi chce coś pomóc zrobić żeby więcej zarabiali chyba wynajmując mieszkanie które im kupił do tego celu a resztę też wraca tutaj... Gdyby mój tata żył to na pewno też by pomógł ale nie zdarzył bo tydzień po narodzinach młodego zmarł...a przed tym zawsze co miesiąc mi coś wysyłał. ... Jak faktycznie będzie tak jak niektórzy mówią że ona nawet nam złotówki mimo obietnic nie da z tych bloków to już nie mam matki... A wnuków nie zobaczy chyba że jej wujek zdjęcia będzie wysyłał... Oni też nie mają do niej nerwowo... Jak kuzyni byli Mali (obecnie 11 i 8 lat) to potrafiła awanture im zrobić bo ciocia mając dwójkę małych dzieci nie miała czasu z nią gadać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 11:12
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A czy testy owulacyjne mogą pokazywać owulacje jak pęcherzyk jest za mały, żeby coś z niego było? W tym cyklu brałam 'Letrozole' na stymulację od 2 dnia miesiączki przez 5 dni i miałam tydzień po skończeniu tych tabletek pójść do gina, żeby zobaczył czy coś urosło po tych tabletkach bo przy poprzednich 2 cyklach żaden pęcherzyk nie urósł to takich rozmiarów jakich powinien no ale niestety gin musiał wyjechać i się do niego nie dostanę, żeby sprawdzić czy te tabletki coś pomogły...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
Nasze serduszko Hania -
nick nieaktualnyDziewczyny masakra. Siostra zrobila mi paznokcie, poszly dosc szybko 3 warstwy i te cholery nie chca wyschnac, juz ponad 2 godz.i jeszcze sie kleja, siedze i ku..., nic zrobic nie moge, nawet siku jak mi mąż nie pomoze. A najgorsze bylo jak Ola plakala a ja jej na rece wziac nie moglam, meza z pola sciagalam bo kto by jej nie wziął to bylo jeszcze gorzej.
-
Iza34 wrote:Dziewczyny masakra. Siostra zrobila mi paznokcie, poszly dosc szybko 3 warstwy i te cholery nie chca wyschnac, juz ponad 2 godz.i jeszcze sie kleja, siedze i ku..., nic zrobic nie moge, nawet siku jak mi mąż nie pomoze. A najgorsze bylo jak Ola plakala a ja jej na rece wziac nie moglam, meza z pola sciagalam bo kto by jej nie wziął to bylo jeszcze gorzej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 19:24
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]