Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje chłopaki ❤️
Aaa i już mamy wynik - tak jak przypuszczaliśmy ujemny. Kwarantanna jeszcze do jutra i można żyć normalnie 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 13:38
Miśkowa, mother84, nadzieja_86, Adele27, AdelaX, Ewi28 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola przystojniacy 😍😍😍 a Adaś widzę ma tak samo dużo siniaków na nogach jak mój syn 😁 i świetnie, że wyniki negatywny ☺️👏
pola89 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mysza też tak pomyślałam hehe.
Pola cudni!
Moja Nati takie same ma nogi, aż się zastanawiałam czy jej nie przebadać, ale uf odetchnęłam teraz 😉pola89 lubi tę wiadomość
-
Pola przystojni chłopcy
super że tak szybko uwineli się z tym testem i co najważniejsze że negatywny!
Mother, Wiera nie lubię @ ale powodzenia w nowym cyklu. Mother a jak mąż czuje się po leku? Bierze na noc?
Młoda tak, takie bóle przy staraniach są jak najbardziej możliwe więc teraz działajcie
Adele o jej... Dużo zdrowia dla męża i sił dla Ciebie
Iza a to te baby nie wiedzą że to zabobon z tym czerwonym i wykroczenie przeciw 1 przykazaniu. Na naukach przedchrzcielnych ksiądz o tym trabil🤣
pola89 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Alunia, Mother
Takie nogi to chyba norma dla dzieciaków 😀Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola no właśnie się pocieszam, że nie tylko mój taki poobijany 😂
Miśkowa ciężko powiedzieć, bo ma pół tabletki na tydzień, dziś wziął pierwszy raz, więc zobaczymy
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother, Wiera wytrwałości i powidzenia w następnym cyklu. Kurczę musi Wam się w końcu udać. Ja już bym chciała uyć w domu a tu muszę czekać jak synuś wstanie i dopiero pojedziemy. Mieliśmy wyjechać o 17 ale coś się na to nie zapowiada
-
Adele27 wrote:Coś czuję,że będę mieć dluuugie cykle.. dziś mam 18dc i dopiero śluz płodny i to tyle co kot napłakał 😑 po 1 ciąży miałam odrazu cykle 28dniAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
No ja po porodzie 6 tyg zaczęłam brać anty najpierw te co przy karmieniu można a później już normalne. Więc myślę że to one mi wyregulowały cykl. Teraz też po porodzie wchodzę na antyki i narazie będę je brała. Chyba że kiedyś się zdecydujemy na kolejne dziecko ale narazie to jest tak jak chcieliśmy czyli dwoje i koniec.
-
Pola super chłopaki, mój starszak tez ma takie siniaki ale gra tez w piłkę ale to norma u dzieci. A Franek pięknie siedzi❤️ Mój tez już prawie ale jeszcze się giba. Uff jak dobrze ze wynik ujemny u taty
Adele zdrówka dla męża. Czy po pierwszym porodzie tez tak szybko @ dostałaś? Ja jeszcze czekam ale z Jasiem dostałam Miesiąc po odstawieniu kp
-
Adelax
Frankowi też zdarzy się wywrotka 😅 Adaś to taki żywioł, że dla mnie jego siniaki są czymś zupełnie normalnym 😀
A co do okresu, to z Adasiem dostałam 3 miesiące po porodzie, a z Frankiem 4 miesiące po. Cały czas karmiąc tylko piersią 😐 Powiem szczerze, że nie byłam tym zachwycona, bo liczyłam na spokój przy kp 🤷Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Ja się tymi siniakami martwiłam bo moj kuzyn w wieku 4 lat zmarł na białaczkę, no i zaczęło się właśnie że miał dużo siniaków, zaczęli robić badania i niestety wyszło. Co jakiś czas robię morfologie dla spokoju.
Kurde i tak nieźle z @, ja mimo kp po pierwszym porodzie dostałam 8 tyg po a po drugim 7 tygodni 😒
Adele zdrowia dla meza!
Mój jutro wraca do pracy, tzn tak pracuje zdalnie. Ale mimo wszystko różowo nie będzie. Starsza ma przerwę w przedszkolu. -
Pola piękni są 😍 Moja to jeszcze się składa jak scyzoryk 😁
Nogi mojego starszego syna wyglądają jeszcze gorzej bo jeszcze kolana często zdarte i strupy 🙈
Dziewczyny czytam, ale nie dam rady każdej z osobna więc wszystkie z @ tule , za te które mają testować ✊✊✊
Ja w poprzednich ciazach okresu dostałam 8m-cy po porodzie, teraz też narazie cisza i wcale nie narzekam 😉 za to wczoraj zaczęło mnie coś boleć z tylu w krzyżu po lewej stronie i nie przechodzi. Niby da się wytrzymać, ale jednak boli 😕
Iza napisz jak po imprezie.
-
nick nieaktualnyKasia wiec pisze - ŻYJE!
Mysza tak, u nas chrzciny wygladaja jak male wesele. My i tak skromnie 30 osob z dziecmi ale niektorzy robia po 60-100 osób i do tego orkiestrę biora. To to juz jest przegięcie.
Miskowa dokladnie to samo powiedzialam tesciowej ze wierzy w Boga, przyjmuje sakramenty a wierzy w zabobony. A basz ksiądz egzorcyzny odprawia. Ale co wam powiem, nasz ksiądz naprawde ma moc, on potrafi wygrazac ludziom i mowic slowa np."wasze dzieci będą chore" i od niejednej mocno wierzacej osoby slyszalam ze to sie sprawdza. -
Pola no bez @ jest stanowczo lepiej jasna sprawa ☺️ Ostatnio zaczęły mnie lekko pobolewac jajniki Pola kojarzysz czy to może być zwiastun @? Ze starszym dostałam jak odstawiłam karmienie wiec się zastanawiam jak z tym będzie 🙂
Kasia może złe spałaś? A może od podnoszenia malutkiej? -
nick nieaktualnyMa byc krotko czy dlugo?
poszlismy, ochrzcilismy, potem przyjecie, i.po wszystkim. Ola gwiazda dnia wygladala cudnie, Zuzia tez, ksiadz odpie... rowno chrzest i jeszcze dziecko by upuscil (strachu sie najadlam az bylam w pelnej gotowosci łapać Ole a chrzestna az powiedziała "o Jezu" az ksiądz slyszal) , a do tego juz na samym poczatku poprosil zebym wyszla na zakrystie bo Ola plakala, potem byl obiad, tort itp., mielismy super pania fotograf, wszyscy pojedli, popili az chlopaki zaczeli sie zakladac kto z nich pierwszy bedzie robil kolejne chrzciny, no i nerw zaczal się na sam koniec bo okazalo sie (co prawda przez nasze niedomowienie przy zamawianiu imprezy) ze ciasta jest na tyle malo ze goście wyszli z pustymi rekami a na ogol wychodzi sie z ciastem. A kolejny nerw juz w domu bo tesciowa uwaza ze sakrament chrztu byl niepelny i ze cyt. "dostalismy tyle za ile zaplacilismy" bo mąż dal mu tylko 150zl a nie te 500zl jak ludzie gadaja ze bierze.
A tak wogole juz się wmowilam na chrzestna u mojego brata, wiem nieoficjalnie ze bratowa w ciąży tylko jeszcze sie nie chwala i w zartach ze teraz wypadaloby zebym ja byla chrzestna ich dziecka tylko ze musza sie postarac i dac mi szanse 😁. Bo chrzestnym Oli jest moj brat i bratowa męża. Sorki ze dlugo. -
Iza czyli jakieś przeboje były 😅 dobrze,że już po 😛 nas to czeka za miesiąc ale u nas szybko kościół, obiad i do domu 👍
To będzie moja druga @ po porodzie. Pierwsza złapała mnie nagle bez żadnych plamien które miałam przez praktycznie cały okres starań.. brzuch nic nie bolał ale lało się jak z kranu przez prawie 5 dni 😑 -
Iza współczuję księdza i jeszcze bardziej teściowej
ja to hym z taka .... nie wytrzymała. A jeszcze ja mam taki charakter że do czasu trzymam wszystko w sobie ale jak wybuchnę to już nie ma lekko bo leci wszystko od początku do końca