X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Mother, koniecznie rob inny test i jak cos bete ! Ja cos widze, az mi serce szybciej zabilo bo to juz najwyzsza pora zeby Tobie sie udalo ! Trzymam mocno kciuki.

Girl, moje dziecko je wszystko, nic jej nie zabraniam, w malej ilosci mozna podawac nawet i te "zle " rzeczy. Oczywiscie staram sie ja dobrze karmic ale sa jakies odstepstwa od normy 🤪Dziwne ze te super mamusie hejtu nie daly na parowki przeciez to takie zle dawac dziecku parowki 🤣...

Kinga i co bety kolejnej nie robilas ?
    Im chodziło o to że napisałam żeby ten majonez zamieniła na coś innego... A te że hejtuje... Nosz to już swojego zdania nie wolno wygłosić bo to od razu hejt.... Ja kupuje takie od 90% ale nie wiadomo czy faktycznie mają więcej mięsa czy tylko tak pisza :p.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl
    Teraz przepisy są tak zaostrzone, że powinno być tak, jak na etykiecie. Aczkolwiek nie wiem czy firmy nie potrafią sobie tego po swojemu obejść...

Adam nie lubi ketchupu jakby co 😅 Parówki je same, bez dodatków 😂

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ja też coś tam widzę, powtórz test i leć na betę. Trzymam mocne kciuki ✊

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother i znow nie dacie zarobic klinice 🤣? Czekam na kolejny test bo na tym widzę kreske. Ale by bylo super.

A Pap pewnie zaraz napisze ze urodzila.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam bety choc bardzo bym chciala. Prace zaczynam od 7 a labolatorium o 7..niestety nie rozdwoje sie , a na kazde spoznienie chocby 5 min krzywo patrza. Raz polecialam na bete i powiedzialam ze max 10 min opoznienia bede miala i czekalam pod labolatorium od 6:30 a tam 10 ludzi przede mna. Zrobie w sobote na szpitalu. Do tego czasu siedza w glowie zapytania i niewiadome

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Nie robilam bety choc bardzo bym chciala. Prace zaczynam od 7 a labolatorium o 7..niestety nie rozdwoje sie , a na kazde spoznienie chocby 5 min krzywo patrza. Raz polecialam na bete i powiedzialam ze max 10 min opoznienia bede miala i czekalam pod labolatorium od 6:30 a tam 10 ludzi przede mna. Zrobie w sobote na szpitalu. Do tego czasu siedza w glowie zapytania i niewiadome
    Ale do której jest laboratorium? Bety nie musisz rano, może być popołudniu

dxomanli5dlutv4a.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety nie musisz na czczo robić

Dziewczyny db, że poszłam z synkiem na trening to oderwałam trochę myśli od tego. Kupiłam jeszcze płytkowe bobotesty. Mam w domu zatem trzy rodzaje testów. Zrobię też ten co dziś dla porównania. Ale to już jutro rano. Boję się że ten jakiś wadliwy był. Teraz ta kreska na nim to prawie zniknęła. No niby tam jest, ale już słabiej znacznie, teraz na zdjęciu pewno by nie wyszła. Osiwieję i oszaleję do jutra 😵😵😵 chciałabym bardzo, żeby w końcu się udało 😔

Edit: Zrobiłam teraz z ciekawości drugi tej samej firmy co dziś po pracy i po 5 min pojawiła się tak samo druga blaaaaaaada jak Wam wstawiałam... Boże daj mi sił!🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:43

Wiera lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother zrob test plytkowy najlepiej, tam sie te kreski dobrze zaznaczaja na czerwono wiec jak widac to widac 😀

Dzis poczynilam zakup zycia (mam nadzieje). Kupilam suszarke do ubran. No i teraz pytanie do was co maja... na wiekszosci ubran jest znaczek ze nie wolno suszyc w suszarce ... ja wrzucilam i testuje. Nie boje sie o ubrania, najwyzej wyrzuce tylko o suszarke 😆 czy sie nic nie stanie ? A Wy stosujecie sie do metek czy nie ? Wszystkie ubrania nawet 100% bawelna bez aplikacji maja suszarke przekresona, dla porownania wzielam ubrania z aplikacjami ktore mam z usa (tam suszarki to norma) no i kazde mozna wiec nie wiem ? 🤷‍♀️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kurcze nawet nie spoglądałam na metki, przyznaje szczerze 😅 Mnie tylko koleżanka ostrzegała że jak miała takie spodnie a la skóra, to faktycznie jak wrzuciła do suszarki to jej zmatowiały. Ale wszystko inne bez zastrzeżeń. Są różne programy, ewentualnie można poczytać i dobrać do delikatniejszych tkanin. Osobiście najczęściej używam typu "mix codzienny" a bawełna czy super suche to w przypadku ręczników/pościeli.

Mother podziwiam za cierpliwość, ja bym pewnie już jeden bobo zużyła 😅
    Edit doczytałam Dwa wadliwe?! Nie może być...:p
    Też używałam tych dołączonych i nigdy mi blada nawet najbledsza nie wyszła...😏 Ale emocje 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:55

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother to musi być to ! Musi! Mam nadzieje,że rano będą wspaniałe nowiny ❤️

Co do suszarki tak praktycznie na większości ubrań jest,żeby nie suszyć 😅 ja wrzucam zawsze program syntetyki. Na bawełnie zdazylo się,że niektóre ubrania się skurczyły i to te z bawełny 😳🤷

Mój 9 latek bardzo nie lubi majonezu za to keczup do parówek oj tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:03

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mather a ile ci się okres spóźnia? Może zrób teraz ten płytkowy , w końcu masz aż 3 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:04

dxomanli5dlutv4a.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, aż się wzruszyłam ☺️ i czekam na jutrzejszy piękny widok ✊✊✊
    Moje dzieci jedzą ketchup do parowek, mieszam go z ketchupem, sama też tak uwielbiam 😁 Zresztą moje jedzą wszystko jeśli im smakuje, kremus z biedronki też raz na ruski miesiąc ✌️Są zdrowe, nie mają alergii, chorują tylko jak się przeziabia lub zaraża, szczepienia tylko podstawowe 5 i 6w1, słodycze jedzą chociaż ograniczam, ale owoce codziennie i warzywa często bo lubią, mięsa też lubią, zresztą wszystko lubią nawet syropy na gardło i odpirnosc 😁😂
    A wiecie tak sobie właśnie pomyślałam, że Pap pewnie zwolniła dzisiaj brzuszek który "przejęła" Mother, kochana wiem że to tylko narazie blade kreski, ale jakoś tak czuję poprostu☺️
    A i chyba jednak nie będę miała tego wariatkowa w domu bo dzieci lepiej, sporo lepiej 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja pitole teraz już nic nie można napisać bo od razu będzie że to hejt.... jakaś laska dodała zdjęcie gdzieś rocznego dziecka z chlebem parówkami i majonezem, grzecznie jej napisałam że może by spróbowała dac ketchup albo coś innego zamiast tego majonezu... To się zaczęło że czemu nie majonez przecież można dawać... Że majonez zdrowy nie jest szczególnie dla tak małego dziecka... Pełno w nim cholesterolu itd.... i włączyły się obrończynie że nic nie jest zdrowe że przecież można jak dziecko je..... Zaraz dowiedziałam się że hejtuje.... Już nie można normalnie doradzić i powiedzieć.... Ręce opadają... Wy też dzieciom dajecie majonez? Chodzi mi o takie małe do 5/6 rż
    Moj nie lubi majonezu a my wolimy grecki niz majonez. Nie pamietam kiedy juz kupowalam :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synowi katar przeszedl to zalapala mała :/ krople poszły i nasmarowalam ja. Jutro inhalacje.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother!!!! Mi sie te Twoje linki nie otworzyly i nie widzialam kreski ale jak laski piszą,se jest to wierze i czekam na jutro! :D bedziesz agent numer jeden jesli jutro beda dwie kreski!!! Znowu ciunza przed kliniką? 😁😀😃

Kobitki nie bylo dzis miejsc na patologii :/ zrobiono mi ktg ktore bylo dobre i lekarz powiedzial,ze nie ma dla mnie dzis miejsca i mam przyjsc jutro (jutro moze byc powtorka z rozrywki.. ) dzidzius ma sie dobrze, cisnienie mam dobre, skurcze sie nie piszą wiec z braku miejsc nie zostalam przyjeta na indukcje. Jutro znowu rano ktg i jak bedzie miejsce to mnie wezma a jak nie to nie :( nic sie nie poradzi :( lekarz badzo uprzejmy wyjasnil,ze moge probowac do innego szpitala ale ja tam u nich juz sie nastawilam,mam zalozone jakies tam dokumenty, robiono mi ktg no to chce tam tyle,ze jutro moze byc identyko ze mnie odeslą :( co innego jak by np. W nocy Szymi sam sie zdecydowal ale mam nocami tylko nieregularne straszaki.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother o której jutro robisz test? To bede zagladac. A tymczasem trzymam kciuki za 2 krechy.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap a my tu myslałysmy już że rodzisz 😉 a blisko masz ten szpital? Jak tak to może nie tak źle, a może na dniach się zwolni miejsce

Pytałyście który to mój DC. Dziś 27 DC, cykle mam zazwyczaj 27-28 dni. Nieraz mniej, nieraz więcej. Najczęściej 27-28. Zobaczymy dziewczyny. Jutro z rana dam znać oczywiście. Wstaję 6.10 to wtedy siknę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 22:19

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam dziecko ktore nie lubi ketchupu- moja starsza corka. Ona niewiele co lubi wiec Ola bedzie dostawać wszystko co bedzie chciala, czy zdrowe czy nie. I niech mnie hejtuja, a co mi tam.
    A robota dopiero sie zacznie za 2 tyg. 😭

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother to obyś przespala noc i wytrzymała do tej 6:10 😛😅

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother mieszkam na obrzezach Warszawy a szpital w stolicy :) u nas nie patrzy sie odleglosciowo tylko czasowo jesli chodzi o dojazd. No to w godzinach szczytu dojazd autem to godzina hehe..sama sie jutro musze tam zawiezc i tachać walizke bo mooooze mnie wezmą. Najgorzej(to dla mnie zawsze stres)z parkowaniem bo mam mondeo kombi a o miejsce parkingowe bardzo ciezko a tu jeszcze musze tą walizke dociagnac do szpitala(na teren szpitala to autem nie mam nawet co wjezdzac bo tam to zawalone aut, ze masakra!). Ale cos czuje,ze i jutro odesla mnie z kwitkiem

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 2181 2182 2183 2184 2185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ