Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Herbata z imbirem, miodem i cytryną oraz syrop z cebuli ☺️ są też chyba jakieś syropy dla kobiet w ciąży, ale one mi akurat średnio pomagały
, w gardle drapało. Zamklam koło 1 i do rana chociaż gardło przeszło, kaszel aż tak nie męczy ale coś chyba muszę wziąć
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Wiecie co, tego mi bylo trzeba. Tam w gorze zapomnialam o calym świecie i o wszystkich problemach. Chociaz na chwile.
super że jesteś zadowolona
-
Jagoda a jak Ty się czujesz? Jak radzicie sobie w domu z synkiem itp?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother narazie jest weekend więc luzik. Caly czas leżę a synkiem zajmują się mąż z teściową. Podobno od jutra ma przyjść teściowej koleżanka od 12 dokąd mąż nie wróci. Powinno być wszystko w porządku. Ja czuję się w miarę dobrze. Mam lekkie skurcze czasami ale to takie przepowiadające i nimi się nie przejmuję bo są bardzo rzadko. Oby tak dalej
Girl25, Wiera, Iza34, mother84 lubią tę wiadomość
-
Orientujecie sie moze jakie badania warto zrobic, jezeli od pewnego czasu zle sie czuje, nie mam aptetytu, ciagle jest mi niedobrze i waga leci w dol jak szalona ...? zlapalam takiego dola bo wygladam tragicznie, o jedzeniu nawet myslec nie moge. Dodatkowo ciagle jestem zmeczona i bez zycia. Mysle ze rano odstawie corke do przedszkola i skocze na badania, prywatnie bo nie mam checi na chodzenie po lekarzach i proszenie o skierowanie.
Myslalam o normalnej morfologii, tarczyca ? Cos jeszcze ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mysza
Ja od razu pomyślałam o tarczycy. Zrób TSH, ft3 i ft4Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mysza ja tez pomyslalam o morfologii i tarczycy.
Iza szalona dziewczyna z Ciebie
Dziewczyny pomóżcie mam problem z hemoroidami. Miewam raz na jakiś czas ale jak tylko czuje dyskomfort to od razu działam maścią, a teraz mnie tak przyatakowaly dość nagle i od 2 dni po wypróżnieniu lub użyciu masci krwawię. Nie mówiąc już o bólu. Dzisiaj 3 dzień używam posterisan ale nie widzę poprawy kupiłam procto glyvenol czopki zobaczymy. Martwi mnie to bo nigdy tak nie krwawiłam. Miałyście tak kiedyś?
Edit Z gory przepraszam za takie intymne pytanie ale naprawdę jestem przerażona już cały internet przejrzałam i jakoś się nie uspokoiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 16:37
-
Adelax ja miałam tak po porodzie, smarowałam jakąś maścią, nie pamiętam już jaką i mi przeszło.
Mysza ja pierwsze co to zrobiłabym morfologię i tarczycę.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Adelax, możesz spróbować od środka zadziałać i pobrać diosminę (Diosminex, Diohespan) przez 3-4 dni po 3000mg a potem przez 3 dni po 2000mg, jeśli sama maść nie wystarcza. Osobiście mnie omijały takie problemy póki co 😅
Jagoda cieszę się, że udało się z opieką nad Młodym coś wykombinować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 16:56
-
Mysza ja tak jak dziewczyny pomyślałam o tarczycy.
Adelax niestety nie pomogę bo nigdy nie miałam hemoroidów ale współczuję bo słyszałam że bardzo boli
Ja od piątku wieczora biorę żelazo i już mam problemy z wypróżnianiem. Na szczęście poza tym czuję się dobrze tylko Zosia chce mi dziure chyba w brzuchu robić aż mnie skóra po lewej stronie brzucha już boli -
mother będziesz jeszcze robiła betę ?
My wracamy właśnie z weekendowego wypadu. Byliśmy w Poznaniu oczywiście zostawiłam w Ikea worek pieniędzy 😑😅 a dziś byliśmy w Majalandzie syn się wyszalal podziwiam go,że wszedł na te wszystkie atrakcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 17:12
-
Wiera wrote:Adelax, możesz spróbować od środka zadziałać i pobrać diosminę (Diosminex, Diohespan) przez 3-4 dni po 3000mg a potem przez 3 dni po 2000mg, jeśli sama maść nie wystarcza. Osobiście mnie omijały takie problemy póki co 😅
Jagoda cieszę się, że udało się z opieką nad Młodym coś wykombinować
Wiera myślałam o tym a czy wiesz czy można to brać jak się karmi?
Już wyczytałam ze raczej nie powinno się 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 17:39
-
Adelax no tak karmienie, zapomniałam 🙂 Teoretycznie nie bardzo, bo nikt nie zbadał jak to przenika do mleka... Z kolei e-lactancia na którą się powołują wszystkie doradczynie laktacyjne dopuszcza jako bezpieczny przy karmieniu
Generalnie to jest naturalna substancja, dziecko masz już spore, więc przy nasilonych objawach osobiście bym zaryzykowała
Można na pewno zrobić nasiadówki z ziół - kora dębu, rumianek. Z maści takich dobrych to jeszcze jest Ruskorex, jeśli nie próbowałaś.AdelaX lubi tę wiadomość