Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
nie miałam czasu pisać, ale podczytuje ☺️
Wiera obyś miała rację z tymi pozytywnymi efektami, Tobie ich też życzę 🤗
AdelaX fajnie, że taka prosta sprawa jak odstawienie duphastonu dała takie szczęście. Lekarze czasami nie wiem skąd biorą te swoje zalecenia 😏 Biorę sie za badania, bo czas niestety ucieka. Oprócz prolaktyny i tsh co najlepiej zrobić przed wizytą żeby dostać w razie czego od razu leki?
Kinga2020 trzymam kciuki za piękne kreseczki ☺️
Jagodazdw92 trzymaj się, musi być dobrze 💪🤗 -
Jagodowa kurcze ale się coś porobiło 🙄 Oby Ci szybko pomogli.
aLunia dopiero pierwszy raz brałam, lekarz mi wcisnął na wizycie do stosowania jakieś próbkiJak się uda będę chwalić :p Do testowania jeszcze długa droga 😅 Z tego co czytałam dopiero po dwóch tygodniach po zastrzyku można więc hmm w przyszły czwartek wypada. A w ogóle to bardzo miłe z Twojej strony, że tak podpowiadasz, co tu jeszcze można zdziałać ☺️
Kinga no właśnie kciuki za test 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 23:00
-
Jagoda... mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymaj się 🤗
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJagoda co sie dzieje?
Byla dzis u mnie bratowa. Akurat zmienialam Oli pieluszke i pokazalam jej co tam jest i ona ze to najzwyklejsze odparzenia 😲. Bratowa nie jest lekarzem. A ja jestem w szoku bo ze starsza przechodzilismy przez szereg odparzen (włącznie z wysiekami, taka byla wrażliwa) ale nigdy w tym miejscu co ma Ola. Ja jej to w miare możliwości smarowalam bepanthenem ale nie zawsze bo jak jak lezy na brzuchu i ucieka a teraz zastosowalam zasypke to jeszcze pogorszylam. A ostatnio uzywamy zielonej Dady a zawsze byla złota. Może od tego? -
Przyjęli mnie na ginekologie. Podejrzewają kolkę ale w usg wyszedł jakiś płyn za macicą więc muszą sprawdzić czy nie ma jakiejś infekcji
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem. Brzuch jakby troszeczkę mniej bolał albo już sie przyzwyczailam.
Zosia z mężem. Pokarm będę odciagać i podawać mężowi żeby karmił malutką. Będzie musiał na bierząco odbierać bo tu nie ma gdzie trzymac. A to chyab kolka bo jak chce pryknąć to ból sie nasila. Wiec mam nadzieje ze przejdzie mi to. Zobaczymy co rano powiedza. Mam nadzieję że 2-3 dni i wyjdę -
Jagoda trzymaj się dzielnie 🤗 mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie i będziesz mogła wrócić do domku.
Iza no to się narobiło. Kto wie czy to nie od zmiany pieluch. Przemywaj wodą przegotowaną, wietrz trochę pupcię, ja wiem, że przy mocniejszym odparzeniu u nas pomagała maść tormentalum (nie tormentiol, bo jest szkodliwy!).
Ja dziś ciężka noc, objadłam się wczoraj na wieczór sałatki i tak mi niedobrze było ciągle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 06:10
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Jagoda oby wszystko bylo w porzadku .trzymaj sie dzielnie 😘
Iza ja jestem z Lodzkiego
Co do odpazenia to moze chusteczki nawilzane sa perfumowane i dodatkowo podrazniaja? Ja tez smarowalam malej zamiennikiem termentiolu " cos takiego jak napisala mother. A ochronnie przy kazdej zmianie pieliszki linomagiem. Nie umialam babcinym sposobem maka ziemniaczana😊
A i moja na sudocrem miala uczulenie.
Dziewczyny zrobilam test.jest delikatniusia rozowa kreska...nie musze brac ja pod swiatlo ani kombinowac. Tylko nie chce sie tak cieszyc bo w tamtym miesiacu tez byla,niby 2 kreska .
Jestem chora i nie ide do pracy. . Caly dzien pod koldra 😕 -
aLunia wrote:Nic nie poradzę, że taki był rośnie 🤷♀️ ale głodzić go nie będę..
Wiera aa widzisz to Ty mądra jesteś, myślałam że zabłysne😅 a kiedy testujesz?
Mother współczuję, co jest że aż tak cię boli🤔
Jagodowa chyba bym to skonsultowała. Jak się teraz czujesz?
-
nick nieaktualnyDo pielegnacji uzywam płatków kosmetycznych z woda i bepanthenu. Do sudocremu mam uprzedzenie. A ten tormentiol polecala właśnie bratowa ale spytam w aptece o ta drugą masc.
Tak szczerze 100 razy wolalabym zeby to bylo odoarzenie mimo ze zaniedbane 😳 (bo nie wiedzialam ze to odparzenie) niz alergia.
Kinga i wszystko jasne-burza szła na nas z łódzkiego. A te kreski to mam nadzieję ze teraz nie oszukaja i bedzie ciąża.
Mother to nie salatka, to pewnie atrakcje ciazowe 😁.
AdelaX zauwazylam ze Ola predzej sie uspokoi i zasnie jak ma w raczkach jakies "skarby", czasami jest to pileczka, masc na zabkowanie, cos nowego. Trzyma kurczowo i na tym sie bardziej skupia.
Jagoda oby szybko cie wypuscili do Zosi. -
Kinga wstaw zdjęcie testu jak masz 😁 trzymam kciuki, aby to była upragnioną ciąża ✊ coś czuję, że tym razem się uda 😉 zdrowia życzę.
Iza no chyba masz rację, jest mi tak niedobrze, że zaraz w autobusie chyba się 🤮
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Nie ogarniam żeby was nadrobić ..😓
Mój ma pół roku i waży już z 11-12kg 😶 ja też często usypiam na ręku ale to bardziej w ciągu dnia bo na wieczór najczęściej sam zasypia ale nie w łóżeczku bo śpi ze mną na łóżku. Zawsze przed snem włączamy sobie lampke-reflektir z gwiazdkami i muzyczkę. Dostaliśmy taka bardzo fajna z Tiny Love. Później się kręci z boku na bok na brzuch itp aż zasnie. Choc wczoraj był tak padnięty,że tylko go położyłam i spał. O wiele gorzej mecze się z nim w ciągu dnia żeby zasnął .. to już tylko bujanie na rękach. W łóżeczku też by zasnął ale pewnie po h...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 09:24
-
Kinga a kiedy powinnaś dostać @? Ja nie wiem czy coś tam jest ale może takie zdjęcie w każdym razie kciuki ogromne!❤️
Mother kiedy idziesz na zwolnienie? Po co masz się męczyć w pracy
Jagoda jak tam dzisiaj?
Dzieki Iza, u nas były 3 dni takie z tym spaniem wczoraj już udało mi się go uśpić jak zawsze no zobaczymy. Ale masz racje ostatnio po myciu nie oddaje nam swojej szczoteczki jest ryk jak zabierzemy może by lepiej z nią usypiał hihi
Oby odparzenia szybko zniknęły, my używamy teraz sudocrem ale dlatego ze akurat miałam w domu, bepanthen mi gdzieś wsiąkł 🤔 ale nie ma tragedii tylko czasem lekko zaczerwienione -
nick nieaktualnyKinga ciezko cos tam zobaczyc.
Kurczaczki, nasza apteka czynna od 9 a ja bylam o 8. W poludnie kupie. A wyobrazacie sobie ze moja tesciowa nie daje mi kupowac zadnej masci bo mam bepanthen a reklamują ze taki dobry, same ohy i ahy na jego temat a ja kolejną masc chce kupować. Tak jakby to ona za to placila. Skoro ra co polecacie dobra i predzej pomoze to po co żałować? To samo z pieluchami- drogie to zmieniac rzadziej. Ja od niej na to nie biore wiec niech mnie nie podlicza. Nie kupuje niewiadomo co tylko to co potrzebne i dla dziecka. Teraz musze wyczaic jakas promocje na Pampersy albo przez neta kupie i na razie zrezygnowac z Dady. -
Adele nie nadrabiaj jak nie masz czasu 😉
Kinga ja niestety nic nie widzę na tym teście, tzn.widzę, ale jedną kreskę tylko. Kiedy masz termin @? Powtórz test albo od razu zrób betę i będzie wszystko jasne czy ciąża czy nie.
Adelax we wtorek mam wizytę i wtedy chcę L4. Zostały mi zatem (już bez dzisiejszego) 3 dni pracy. Mdłości z rana przeszły, ale brzuch boli, muszę więcej odpoczywać, na szczęście w pracy jestem sama w pokoju, mam rozłożony fotel na maksa i leżę 😂 ogarnięte mam już wszystko na tip top, więc nie będę miała wyrzutów komuś to zostawić.
Iza tylko nie kupuj tormentiolu a bezpieczny jego odpowiednik tormentalum 😉 to nie kosztuje dużo, mniej niż 10 zł chyba.
https://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html?m=0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 09:45
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️