Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga powtórz test, jak wyjdzie druga kreska to ja zrobiłabym beta hcg żeby mieć czarno na białym co i jak
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyNajlepsze ze Ola dupke ma ładną tylko wyżej, cały wzgorek lonowy i wargi przy cewce czerwone, no cala gora stad na początku odrzucilam możliwość odparzenia.
Mąkę ziemniaczaną stosuje w pachwiny i pod paszki a tam gdzie czerwone jak uzylam to "spada".
Cuekawe czy na tym moim zadupiu cos kupie. Zapisalam wzztstkie nazwy co kupuc a co nie. Dzięki dziewczyny. -
Kinga na moim telefonie widzę tam drugą kreskę, choć faktycznie oświetlenie lepsze by się przydało.
Trzymam kciuki żeby za dwa dni już nie było żadnej wątpliwości na zdjęciu 😁 I zdrówka!
Calanthe właśnie miałam pisać że coś ucichłaś..to napisz coś o sobie - jak się czujesz, już miesiąc został z suwaczka wynika 😌 Torba spakowana? Na USG ostatnim już byłaś, wiadomo ile dzidziuś waży? Jejku a ja pamiętam jak napisałaś o teście pozytywnym, jak ten czas leci
Mother a w pracy nie wiedzą jeszcze że ich opuszczasz? Czy coś podejrzewają że tak na tip top wszystko zrobione 😁?
Jagoda mam nadzieję że szybko Ci odpuści i wyjdziesz ze szpitala.
Iza teściowa musi się przyczepić do wszystkiego...nawet bardziej ekonomicznej maści 🤦🏼♀️ Choć u nas faktycznie najlepiej sprawdzał się Bepanthen, a przy odparzeniu wietrzenie pupy do tego i raczej było ok, z tego co pamiętam. A jak pierwszy raz synek dostał sok jabłkowy, niby rozcieńczony, niby mało to dosłownie za kwadrans był efekt w pampersie a pupa czerwona niczym wóz strażacki 😶 Ale jak po pewnym czasie się odważyłam znowu mu podać to już było ok -
Calanthe nie obejrzysz się, a się rozpakujesz 😁😁😁
Wiera nikt w pracy nic nie wie 😶calanthe lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Calanthe niedługo będziecie chodzić trójką na spacer ☺️ To lubisz ryzyko jeszcze nie poprasowane, zgroza 😂 zartuję
A ja miałam tylko 3 USG, pierwsze genetyczne, potem połówkowe i potem przed porodem właśnie jakoś koło miesiąc czy półtora przed. Dlatego myślałam że może już po jesteś
Na pessarach z kolei ja się nie znam, ale to już z lekarzem wybierzecie najlepszą opcję
Oj tak, pierwsza klasa zaczyna mi spędzać sen z powiek, na jaką klasę trafi mój wrażliwiec, jakich nauczycieli. Nasza szkoła jest raczej z tych większych, molochów, w okolicy nic ciekawszego nie ma i się martwię jak on tam się odnajdzie. Pocieszające że część dzieci z jego grupy z przedszkola tam ma trafić, zastanawiam się czy dałoby radę żeby byli w jednej klasie. Bo pierwszych klas pewnie będzie co najmniej trzy..calanthe lubi tę wiadomość
-
Wiera to Twój idzie od września przyszłego roku? To tak jak mój ☺️ też się zastanawiam jak się w tym wszystkim odnajdzie...póki co to jestem przerażona 😂
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother tak od września. Zerówkę zdecydowaliśmy że zostaje w przedszkolu, całe szczęście... Przy tej sytuacji to nie byłby ciekawy start ze szkołą... Do przyszłego roku mam nadzieję że to się unormuje 🙄 Nasi chłopcy z tego samego rocznika
I aLuni córeczka. Ktoś jeszcze bo nie pamiętam? 🤔
-
Calanthe często słyszałam że koleżanki co później były w ciąży miały USG na każdej wizycie prawie, myślałam że może w sumie się coś pozmieniało. Zaufany lekarz to podstawa
Przed przedszkolem byłam bardzo optymistycznie nastawiona, no ale pierwszy rok to był dramat. To może teraz jak trochę popanikuje to dla odmiany będzie ok 😂
-
Mother i Wiera przynajmniej będzie z kim przeżywać to wydarzenie😁
Ja się ciągle głowie co zrobić. Bo większość dzieci z przedszkola idzie do jednej szkoły a my akurat mamy dalej tam. No i by przyszło, że Natalka sama by poszła... A jednak to decyzja na długo bo jak ona pójdzie do jednej szkoły to już reszta rodzeństwa a lepiej żeby było bliżej, a znów mi jej żal, bo ma naprawdę fajne dzieci w przedszkolu.
Iza ja to się zastanawiam po co ty we wszystko wtajemniczasz teściowa? Po cholerę jej mówić cokolwiek. Rób po swojemu i tyle. Ja już wiem, że jej nie dogodzisz.
Calanthe za prasowanie twz podziwiam hehe ja zawsze do przodu że wszystkim w razie czego a i tak po terminie rodzicami 😂 zdrowia dla was.
Adelax a ile wazyl jak miał 3 miesiące? Cos ci mówią, że za dużo waży? Bo moja Dwulatka ma niecałe 12, ale wiadomo później dzieci stopują.
Kasia spoko na moja starsza rez zawsze mówili, że dużą a sprawdzałam i ona jak miała pół roku ważyła 7200. No ale nic niech rośnie chłopak.
Jagoda i jak u ciebie sytuacja? -
nick nieaktualnyMother to za rok bedziesz miala ciężko- małe dziecko i starszak do szkoly.
My mielismy tak - starza chodzila do przedszkola 3 lata do innej miejscowosci, 10 km w jedna strone. Postanowilismy ze do zerowki pojdzie tu u nas tam gdzie do podstawowki. Całe wakacje wyla ze nie chce ale to byla nasza najlepsza decyzja- przez ten rok zaaklimatyzowala sie w szkole i z dziecmi i w 1 klasie nie bylo problemow. Oli juz nie dam tak daleko, najwyżej pojdzie dopiero jak skonczy 4 lata ale pojdzie tu u nas.
Alunia jak tesciowa zmienia pieluszke i widzi i sie pyta to mowie, i tak z reguly jestem mruk i się jej nie opowiadam. Ona ma nature- szklem d... podetrzec, np.mam zakladac Oli po kąpieli tą samą pieluszke jak jest lekko mokra 🤦♀️. No kto tak robi? -
No my też mamy dylemat ze szkołą...z przedszkola to dzieci idą do różnych, część pewno do tej co jest najbliżej nas, ale najbliższy kolega synka to już idzie do innej. Ogólnie szkoła ma średni poziom...ale do innej, lepszej to trzeba byłoby wozić, wolałabym, żeby miał taką, że sam bez problemu z czasem będzie mógł iść, a nie autobusami itp. no dylemat jakich mało 🤷
I to prawda, rodzice pewno zwykle bardziej to wszystko przeżywają niż dzieci 😉
Iza ta Twoja teściowa 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 12:43
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Calanthe 😂😂😂 To ok, jak masz kontrolę przy wizytach to faktycznie nie trzeba jakiś dodatkowych USG wymyślać
Mother u nas właśnie bliskość bierze górę i że będzie mógł na pieszo wracać sam jak będzie starszy, choć też kawałek jest bo ponad kilometr. Ale ja dałam radę to i on sobie poradzi :p Tyle że za moich czasów to była inna szkoła, malutka, jak ją kończyłam to zaczęła się budowa wielkiej obok. Osiedle się rozrasta co roku przybywa mnóstwo osób, więc docelowo ma być na ok. 1000 dzieci. Samych nauczycieli pracuje ponad setka.
Inna szkoła najbliżej co chwalona i bardziej kameralna to już właśnie koło 10 km.. w dwie strony dwa razy dziennie się uzbiera no i nie będzie niezależny jak juz podrośnie. -
No my teraz zaczęliśmy pierwsza klasę. Do tej samej klasy poszło na szczęście dwóch kolegów. Ja mam bardzo blisko szkole wystarczy przejść przez ulice ☺️ Ja tez do tej chodziłam 😄 myśle ze powoli będę małego przyzwyczajać ze za jakiś czas będzie sam chodził ale na razie sobie tego nie wyobrazam. Mimo wszystko jest ta ulica. Boziu on dla mnie ciagle taki mały a jaki niegrzeczny się robi wrr. I co mnie zdziwiło nie jest chętny do prac domowych. A zawsze lubił rysować pisać uważałam ze klasa 1-3 będzie super mu się podobac to się lekko zdziwiłam wszystko ważniejsze i praca domowa byle szybciej. Ale pobyt w szkole koledzy itd mu się podoba, modlę się żeby nie wrócili do zdalnego nauczania 🙈
Alunia nie pamietam ile mój wazyl jak miał 3 miesiące ale sprawdziłam w książeczce i mam wizytę w przychodni jak miał 5,5 miesiaca i ważył 8250 71 cm. Był w tej górnej siatce centylowej. Za to mam wrazenie ze on już teraz dużo wazy już mi rece mdleją jak go bujam ☺️ I z dnia na dzień jakieś odczucie ze coraz więcej hehe muszę go zważyćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 13:31
-
Cześć dziewczyny! Czy któraś z was miała takie wyniki badań i zaszła w ciąże ? Tsh 5,3 norma do 4,9 a ft3 i ft4 miała w normie? Przyjmujecie jakies leki?
Pytam bo edndo dopiero z 2 tyg8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Ja dzis pol dnia zmarnowalam w szpitalu, mieli mi szwy zdjac, ale od lekarza do lekarza mnie odsylal i skonczylo sie tak, ze mam przyjsc w piatek jak bedzie doktor ktory mnie operowal. Tak to zaden sie nie chce podjac tej kontroli i zdjecia szwow 🤷♀️ Niby taka prosta sprawa a zawsze problem. Ciekawe, bo to juz bedzie 12 dni, zeby mi potem tych szwow nie wyrywali bo przyrosna 🤣.
Duze macie juz te dzieciaki, moja corka za chwile 4 lata konczy, a dzis w szpitalu jak spojrzalam na oddzial polozniczy to mialam wrazenie,ze doslownie wczoraj tam bylam 😀
-
Nunakala wrote:Cześć dziewczyny! Czy któraś z was miała takie wyniki badań i zaszła w ciąże ? Tsh 5,3 norma do 4,9 a ft3 i ft4 miała w normie? Przyjmujecie jakies leki?
Pytam bo edndo dopiero z 2 tyg
Nie bierz żadnych lekow bez konsultacji z endo. Endo może chcieć jeszcze anty tpo -
Dziewczyny ja sie dzis nie martwie rym ze mnie boli a tym, że cuyba tracę pokarm. Dzis po nocy wiadomo jak to jest cycki pełne i odciagnelam 140 o 11 60ml a o 14 już tylko 50
ratunku co robić żeby tego pokarmu było więcej?? 😭😭😭😭