X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba miec pecha. Zrobilam 3 zamowienia w aliexpress, 2 zaraz przyjda, 1 anulowano 😤. I teraz nie wiem co dalej. Pierwsze zakupy w ali i takie buty.

Po raz kolejny mialam okazje jaka franca z mojej tesciowej. Dobrze wiedziala ze boli mnie glowa, ze chce zjeść i wziac jakies proszki i dobrze slyszala ze Ola na moj widok zaczela plakac i zjedzenie czegokolwiek to bedzie wyczyn a mimo to miala to w d... i ulotnila sie jak kamfora. No bo po co mi pomagac, po co zajmowac sie dzieckiem skoro ja juz jestem, a ze łeb mi peka to moj problem.

U nas nie dość ze ksiadz tradycyjnie latal po kolędzie, pakowal sie do domow gdzie ludzie mieli wirusa, sam sie zarazil, pozarazal cale wsie (bo jak multum ludzi w tym samym czasie zaczelo chorowac to gdzie sie mogli zarazić?) to jeszcze wyzywa parafian ze do kościoła nie chodza i na tace mu nie daja a teraz robi normalnie rekolekcje i dzieci zamiast lekcji maja isc do kosciola 😤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 21:17

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate pamiętam swoja pierwsza @ po poronieniu no tak mnie zalało az do kostek. A przecież sie czuje jak na sie dostac a tu nagle tak
    Dobry znak, ze jest ✊

Adelax moze sie wychoruje po prostu, ma starszego brata to tez troche inaczej.

Mother powodzenia w ciazy remonty sa mega ciężkie ale co zrobić, obyś szybko była po robocie.

Iza co zrobic, chyba trzeba sie nastawic ze ci nie pomoze bo szkoda nerwów .

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate ufffff dobrze, że @ przyszła. Współczuję tego potopu, ale najważniejsze, że jest.

Iza tak jak aLunia pisze, musisz z góry być nastawiona na brak jakiejkolwiek pomocy ze strony teściowej, wtedy nie będzie może Cię to tak wkurzać

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o zwykla ludzka empatie, nie litosc a nie taka totalna znieczulica. Najwidoczniej nie zasluguje 😔

• mother84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to nie jest tak, że nie zasługujesz, ale po prostu Twoja teściowa to taki typ co nie ma ludzkich odruchów i tyle.

Kinga, Emrica co u Was?

Dziś mają ogłaszać kolejne obostrzenia na 2 tyg... Chodzą słuchy, że zastanawiają się nad zamknięciem żłobków i przedszkoli... oby nie... nie dam rady 😩
    Póki co idę zrobić sobie śniadanko i ☕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 07:42

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczorajszy dzien miala wyjety z zyciorysu cd zle sie czuje. A do tego doszedl potworny bol brzucha trwal z pol godz po nospie zaczal puszczac ani wstac ani lezec nie moglam. A cukier tez znow niski. Dzis wstalam trocje lepiej szybko sie polozylam troche odpoczęłam. Ja ostatnio zauwazylam ze gorzej po kawie sie czuje 😒 a tak lubie kawusie....
    I zamkniete przedszkole ehh.. ale corka nie ma kwarantanny bo nie chodzila wtedy tyle chociaz. Ale juz myslec nad opieka musze.

Hekate to bardzo dobrze ze przyszla @

Iza tak jak pisza dziewczyny badz twarda olej to....

Mother to remont juz skonczylas a zostalo sprzatanko i meblowanko?

Hej hej a jak Kinga beta test powtorzylas? A moja prosbe doczytalas o rozowy test 😁

Emrica jak sie czujecie?

Tez zycze zdrowka dziewczyny tyle osob ostatnio sie zle czuje jak nie pyschicznie to fizycznie. Musi byc lepiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 07:50

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja współczuję tego złego samopoczucia i formy. Skąd ten ból brzucha? Jaki masz teraz DC? Okolica owulacji czy jak, że tak bolało? Mam nadzieję, że dziś już lepiej bedzie. Na razie odstaw kawę,albo nie pij z samego rana czy ogranicz. Zobaczysz jak bedzie. Chociaż wiem co czujesz, bo ja też uwielbiam kawę! Tak, u nas sprzątanie i urządzanie zostało.

Jeszcze pytanie do dziewczyn, które mają welurowe kanapy itp., bo wiem, że chyba Adele ma i któraś jeszcze. Jak o nie dbacie? Strasznie się elektryzują i przyciągają wszelkie paprochy, odkurzaczem z jakąś końcówka specjalną czy bardziej wilgotną szmatką czy jak? 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 08:09

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, moze pytanie nie do mnie, bo ja nie mam kanapy, ale mam krzesla i lozko z weluru, w dodatku ciemne 😃. U mnie nie ma problemu z elektryzowaniem, ale paprochy i kurz osiadaja chyba bardziej niz na innych materialach. Raz w tygodniu odkurzam za pomoca koncowki ze szczotka, ewentualnie wezglowie lozka sciagam mokra sciereczka. Wiadomo ze nie jest idealnie, ale staram sie zeby to jakos wygladalo. Dosc trudny material do utrzymania ale bardzo efektowny ☺️

Nadzieja, ja czesto po kawie mam mdlosci, niestety bez kawy nie umiem funkcjonowac bo raz ze lubie, a dwa ze mi troche cisnienie podnosi, a ja jestem niskocisnieniowcem 🤷‍♀️

Hekate, dobrze ze okres przyszedl, nic milego po takim czasie, ale dobrze ze organizm sie reguluje.

Iza, o Twojej tesciowej to by ksiazki mogl pisac, chociaz moze nie ...juz troche tego typu ksiazek o wiedzmach powstalo 🤣🤣 A tak juz powaznie to nie podejmowalas rozmowy z nia, nie wygarnelas co czujesz ? Ja juz dawno bym wojne rozpetala zeby tylko uswiadomic o pewnych sprawach, o tym co oczekujesz a czego sobie nie zyczysz. Moze warto ?

Ciekawa jestem co oni dzisiaj wymysla w zwiazku z obostrzeniami, w sumie duzo do zamykania juz nie zostalo 🤷‍♀️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dziękuję bardzo za odpowiedź 😘 czyli obrałaś taki system jak ja chciałam 😉 będę tak robiła 🙂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciągle czekam na wieści od Kingi i Emrici.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ja tez mam krzesla ale to mniejsza powoerzchnia ale ladnie wygladaja to prawda.
    Drugi raz w ciagu miesiaca miala taki atak bolu. Ja jestem w trakcie @ obfitej i jeszcze 3 opryszczki nastepujace pi sobie ewidentnie czuje sie oslabiona.
    Kawy i tak pije tyljo 1 juz i to po sniadaniu. A czym kawe zastapic zbozowka chociaz?
    A to masz kogos do pomocy po remoncie tylko sie tam nie przemeczaj.

Mysza mozliwie podobnie mieszkamy 😁 krzesla juz nas lacza.

Ja tez az sie boje nowych obostrzen.

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tak, zbożówką możesz zastąpić chociaż to nie jest to samo, ja akurat nie przepadam 😜
    Sprząta głównie mąż wszystko, ja tylko co lżejsze to robię. Staram się oszczędzać, bo nawet torby nie mam spakowanej do szpitala więc nie jestem gotowa na żadne nagłe akcje 🤭

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother ja niestety muszę codziennie odkurzyć końcówka lub ta rolka samoprzylepna przeleciec albo chusteczka nawilżana dobrze też zbiera bo mam Brytyjczyka .. gdzie się nie polozy zaraz pełno siersci. Paprochy też bardziej widać ale jakos nie jest to dla mnie uciążliwe żeby ją czyścić. Za to świetnie z niej schodzą inne brudy niż z takiej normalnej. Np ignas mi kremem umazal i nie ma plamy w ogóle. Przetarlam chusteczka nawilżana i jest super. Chusteczki nawilżane są the best 😁 tak samo jak kawy trochę mi się wylało nic nie widać itp a dużo się dzieje przy maluchu😅
    Na starej kanapie było wszystko widać była jasno szara. Każde ulanie mlekiem z nami już zostało 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 11:03

mother84 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamykają żłobki i przedszkola... Można było się tego spodziewać...ale generalnie jestem tym wszystkim przerażona powiem Wam i mi chyba już psychicznie ciężko przez tą pandemię. Nie pamiętam kiedy synek widział się z dziadkami, kiedy mógł się do nich przytulić itp, kiedy poszliśmy na basen, wszystkiego powoli mi brakuje. Nie mówiąc, że teraz 2 tyg w domu (jak nie dłużej), a ja miałam tyle do zrobienia, boję się, że nie dam rady, nie zdążę z tym wszystkim... Ogarnia mnie dołek psychiczny i panika w jednym

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ja tez psychicznie juz nie wyrabiam. Jestem wszystkim zmeczona, mam wrazenie ze wstaje i juz mam dosc. Oczywiscie swietnie oszukuje ludzi bo ciagle slysze, ze dobrze wygladam, ze taka radosna jestem .... taaaa...... 😏. Ale nikt nie wie ze wieczorami siedze i placze, teraz jeszcze te lockdowny, straszne wiadomosci o niewydolnosci sluzby zdrowia, to jest juz po prostu za duzo na moja glowe. Tesknie za dawnym zyciem 😞. Jeszcze te dzieci teraz znowu w domach, w sklepach limity, znowu beda kolejki. Ja wiem ze tak jest na calym swiecie, rozumiem doslonale, ale jestem zla ze wynalazki powstaja, w kosmos lataja, a z wirusem sobie poradzic nie moga. Trudne to wszystko.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a bierzesz leki doustne na tą opryszczke? Dzis nawet szukalam ulotki w necie dla pani ktora u nas pracuje, ona wiecznie z opryszczka, tak to nie choruje ale opryszczke ma zawsze jak tylko zmarznie. Ja kiedyś to bralam i moim zdaniem pomoglo.

Mysza wiesz co, z moja tesciowa nie warto zaczynac rozmowy, ona uwaza ze ma zawsze racje, tu naprawde szkoda nerwow. Moj maz kaze mi to ignorować bo zwarjuje, on tez ma dość gadania swojej mamy. On coraz czesciej przyznaje mi racje, i mi trochę lzej.

A ja jutro do osteopaty. Troche sue cykam przdz tego wirusa bo to nie jest wizyta ze siadam 2 metry od lekarza, pare minut i dowidzenia.

Ja Ogolnie z ranca to mam energie, chociaz dzisiaj moim marzeniem bylo zeby ktos zajal sie Ola a ja dalej w kime, mialam nawet plany na przedpoludnie ale Zuzia zaczela jeczec ze nie bedzie robic zadan do domu, ze smoka nie umie narysowac, ze nic nie umie, itp.itd. wiec moje plany musialam odłożyć tylko usiasc z dzieckiem i odrabiac lekcje, Oli udzielilo sie jeczenie Zuzi a mnie już nerw wzial na to wszystko wiec sie zrobilo wielkie zamieszanie bo juz nie wiedzialam co, komu zeby kazdy byl zadowolony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 12:40

• Emrica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się osłabiona, bolały mnie nogi ale dziś już mniej,byłam na teście dziś czekam na wynik.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy Emrica a beta lub test taki powtórzyłas?

Mother musimy dac rade z tym wszystkim 🤗

Dziewczyny macie termomix 6? Tak mnie korci chcialam kupic ostatnio robot planetarny taki porzadny koszt ok 2 tys.. TM troche wiecej ale za to więcej funkcji 🙆‍♀️

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oby pogoda dopisała w tym czasie to jakos to będzie.
    Damy radę nie ma wyjścia. Choc tez sie załamałam, ze koniec mojej nauki, kurs mam do maja😶
    I żebyśmy my i nasi bliscy byli zdrowi.

Emrica a betę powtarzałaś? Bratową tak nogi bolały i jej wyszedł pozytywny 😬 a jak maz cos lepiej? I jak corka?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej go męczy zwłaszcza kaszel, córka też kaszle ale humor ma dobry. Nie ma jak powtórzyć bety bo mam kwarantanne. Mam w domu jeden test zrobię go w weekend. Z tego stresu schudłam 2kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 14:41

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ