Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tez przy covidzie nogi okropnie bolaly. Teraz coraz bardziej sie boje, ze ponownie zlapie. Przechodzilam przez to raz i wiecej nie chce, a ta nowa odmiana podobno jeszcze gorsza 🤦♀️ Powinnam zrobic przeciwciala zeby wiedziec ale boje sie, ze sie okaze ze nie mam i potem bede panikowac ze bede chora ...
Nadzieja, ja kiedys mialam checi na thermomixa ale jak dla mnie taki sprzet za 5,5 tys to za duzo, a ja slabo uzywam tego typu rzeczy. Zapal mam, bo mam kilka roznych robotow i kuchenne i planetarny i jakies tam inne i wszystko stoi, wyciagam raz na jakis czas bo nie gotuje wymyslnych potraw zeby mi to jakos wybitnie bylo potrzebne 🤷♀️ Porownywalam nawet thermomixa i tego podobnego z lidla, za polowe ceny i tez podobno jest fajny. -
Emrica to daj znać co i jak. Jeśli wyjdzie Ci pozytyw na covid to obyś łagodnie przeszła ✊ musi być dobrze.
Nadzieja też słyszałam że ten lidlowski jest spoko. A oryginał ma szwagierka to sobie bardzo chwali, ale ona z tych co wcale nigdy nie gotowała i ma do tego naprawdę dwie lewe ręce 😜
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny🤬 normalnie jak obejrzałam dzisiaj ta konferencje to myślałam, że się popłacze. Czy ktoś wogole myśli nad tym co robi? Pozamykali już wszystko oprócz sklepów spożywczych. Po konferencji, po 12 zrobił się u nas taki ruch, że masakra. Ciekawe kto w tych sklepach będzie robił, jak zamknięte żłobki i przedszkola🤬🤬🤬😡a i tak już brakuje ludzi bo coraz więcej zakażeń w sklepach się pokazuje
-
Ja tez mam powoli dość tego wszystkiego... praca z dzieckiem to jakiś dramat. Co prawda miałam dopiero dać Tymka po świętach ale każdy dzień po postu jest pełen nerwow bo myśle kogo tu do niego załatwić a nie mam za dużego wyboru. Opiekunka była 3 razy będzie w pon i środę. Fajna babeczka. Mały trochę marudzi przy niej no chce do mnie ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Po świętach znów muszę kogoś szukać. Z rodziny niestety nikogo nie mam. Powinnam pieprzyć to wszystko i wziac zwolnienie albo covidowe na Jasia ale nie chce się od razu w pracy pokazac z takiej strony.
W sobotę miałam mieć fryzjera, czekałam 3 miesiące. Napisałam do tej fryzjerki i zadzwoniła ze dzis mogę przyjść wiec zdążyłam rzutem na taśmę. Nie wiem do czego to wszystko zmierza.
Emrica kciuki✊
Dla mnie thermomix to tez duży wydatek, a boje się ze będę miała zapał przez miesiąc a potem mi minie. Tak miałam z sokowirówka stała na blacie zajmowała bardzo dużo miejsca malo korzystałam i w końcu stoi w piwnicy -
Nadzieja u mnie nic ciekawego. Jestem wściekła, ze względu na przedszkola. U nas kolejna osoba w pracy odpadła - wyszedł jej test pozytywny. Akurat z nią styczności nie mieliśmy, bo miała urlop na początku tygodnia, no ale nie wróci teraz długo. Już pracujemy w 1/3 obsady. Jeśli wezmę opiekę to już spadnie do 1/4. ;
A przed świętami wiadomo co się dzieje, ludzie szturmem kupują co się da. Praca w pośpiechu, w bałaganie bo nie ma kiedy ogarnąć wszystkiego..dramat 🙄 Wracam ledwo żywa. Teoretycznie trąbią w tv, że dzieci osób z zawodem medycznym będą miały opiekę, ale w praktyce panie przedszkolanki naszykowaly już dziś karty pracy, jutro dzieciom w łapę i adios! Fajrant. Jutro jeszcze spróbuję z dyrektorką pogadać, ale znając życie znajdą wymówkę, bo po co psuć tak pięknie zamknięte przed świętami przedszkole. My też nie mamy rodziny do pomocy, nawet na weekend nie można dziecka do nikogo "sprzedać", a co mówiąc teraz.. teściowa zajmuje się tylko dziećmi szwagierki, odnoszę wrażenie, że ma tylko dwoje wnuków, a nasz syn to jest to jest, a jakby go nie było to luzik. Zawsze jak tylko szwagierka potrzebuje pomocy to jest pierwsza w wyręczaniu, a nam nawet w ostatnie wakacje z dużą łaską na kilka dni przyjęła i razem z tamtymi u szwagierki, bo przecież tamci mają wyłączność na babcię. Moja mama jest schorowana, zresztą dużo starsza od teściowej, więc też odpada.
No pożaliłam się, żeby Iza nie myślała że inne teściowe wszystkie dogadzają i okna myją, oj nie
Emrica trzymam kciuki nieustannie!
Kinga udało Ci się oznaczyć betę, jakieś testy inne, nie trzymaj nas w niepewności 😁
Adelax współczuję bardzo i łączę się w bólu z "umiesz liczyć - licz na siebie"
Dzwoniłam do gina kilka dni temu, ale ustaliłam z nim, że zgłoszę się na wizytę dopiero na początku następnego cyklu, teraz nie dałabym rady, ze względu na pracę. To może jakiś plan nakreśli, choć szczerze mówiąc na razie mi się wszystkiego odechciało. 😬 -
Emrica i jak test? Wiesz już coś? Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze. Zdrówka dla Was.
AdelaX wiem jak to jest pracować z dzieckiem (nam się akurat na ten czas nałożył bunt dwulatka) i jeszcze w ciąży wtedy byłam. Nie wspominam dobrze i nie chciałbym nigdy więcej tego powtarzać. Trzymaj się dzielnie!
Jeju Mother dokładnie wiem co przezywasz... Remont, końcówka ciąży, zmęczenie, stres że jeszcze nic nie jest gotowe i do tego dziecko dla którego musisz być na 100% bo za chwilę ten czas trzeba będzie podzielić na dwa... Oby pogoda dopisała w tym wszystkim.
Wiera ale się u was porobiłou nas w żłobku zagwarantowana opieka dla zawodów medycznych i mundurowych - zero problemów, a dla pozostałych dzieci mają być przygotowane jakieś pakiety edukacyjne. Oby sytuacja w pracy szybko Ci się poprawiła.
Kinga mam nadzieję że to jednak ciąża i nie piszesz żeby nie zapeszyc
Alunia mamy diagnozę, córka ma zaburzenia si i wskazanie do terapii tylko problem jest żeby znaleźć jakiegoś terapeute. Poza tym chyba zrobimy też diagnozę ogolnorozwojowa dla spokoju ducha. Rozmawiałam też z wychowawczynia ze żłobka i tez potwierdziła że jest 90% lepiej i sama zaproponowała że jak będzie chwila czasu to będą robić te ćwiczenia co nam zapisali w diagnozie.
Jak się zalimy to też napiszę że mi źlewiecie wszystko jest ok życie toczy się swoim rytmem a jakoś psychicznie mi źle. Świadomość dwóch tygodni razem w domu dodatkowo mnie dobija. Hania ząbkuje i w dzień chce na ręce a w nocy co chwilę się budzi, starsza też potrzebuje uwagi bo tak naprawdę to ciągle małe dziecko, mieszkanie wygląda źle, moje włosy blagaja o fryzjera... Mam tylko nadzieję że pogoda dopisze i będziemy mogły spędzić trochę czasu na dworze.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Adele Ty pisałaś o częstych chorobach Ignasia? U nas to samo, Hania miała 5 dni i już złapała katar od starszej. Wtedy pediatra powiedziała mi że drugie dziecko zawsze ma pod górkę bo łapie od starszego i rzeczywiście ona ma pół roku a już chyba z 5 razy miała katar i 2 razy była przeziębiona z kaszlem... Łudzę się że jak pójdzie do żłobka to że pierwszy lepszy katar jej nie pokona😬4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ej nie umyła mi okien🤣🙈 to mogło byc tylko wytknięcie ze trzeba 🤪
Wiera u nas wysyłali informację, ze maja sie zgłaszać ludzie ze służb. Ciekawe ile takich dzieci jest. Oby u ciebie tez tak bylo bo chyba to ich obowiązek.
Ciekawe co gin zaproponuję.
U mojej corki w przedszkolu juz dwa razy jakis idiota zadzwonił, ze jest bomba podłożona.
Adelax współczuję, ze to sie przede wszystkim tak nałożyło i podziwiam za pracę z dziećmi.
U mnie moja mama nie jest w ogóle chetna do pomocy, a narzeka ze sie nudzi a jak mowie przyjedź to milion powodów czemu nie. Jeszcze mi powiedziała, ze panienka moze sie uczyc a nie mężatką z dziecmi 👍 -
aLunia wsparcie rodziny zawsze w cenie 👍🏻🤪
U nas z kolei jak byłam w podstawówce ktoś podłożył ogień na strychu, potem po latach się dowiedziałam że to był chłopak z mojej klasy, żeby sprawdzianu nie było 🤦🏼♀️
Miśkowa przytulam mocno, nie będzie to łatwe przetrwać w takich warunkach 😔 Oby z ząbkowaniem u młodszej córki się uspokoiło. Pogoda chyba ma być w miarę ok ☺️
Byłam u dyrektorki jak odwiozłam synka, no i co... Najpierw że to powinno być jej zdaniem tylko dla tych z "pierwszego frontu", czyli ze szpitali, że bez sensu otwierać przedszkole dla jednego dziecka, bo najprawdopodobniej byłby sam i takie tam... Że nie ma podstawy prawnej na razie bo nic nie ogłosili rozporządzeniem. A to nie wolałabym zostać w domu z dzieckiem (w domyśle jak porządną matka) niż iść do pracy?... grrr Poprosilam ją, że jak już będzie konkretne rozporządzenie z konkretnymi grupami zawodowymi objętymi, żeby nie było miejsca na domysły i osobiste przekonania, to chce odpowiedź na piśmie dlaczego moje dziecko nie będzie miało zapewnionej opieki. Dla pracodawcy, że to nie jest moja zła wola, że nie chce przez ten czas przychodzić do pracy, tylko przedszkole nie chce mi zapewnić opieki.
Ech szkoda słów, ale wiedziałam że tak będzie. 😔
-
nick nieaktualnyNaprawde macie problem z zapewnieniem opieki dla dzieci. A ja narzekam i sie wkurzam na swoja tesciowa 😳 a nawet dzis zostala z mega marudna Ola, ja juz mialam zrezygnowac z wyjazdu. Ola dużo placze, duzo na recach, ciężki temat ostatnimi dniami. Tylko jak sie nie wkurzac jak ciagle slysze krytyke i jest nachalne narzucanie swojego zdania.
Masochisci do osteopaty- to bolało 😨. -
Ja tez mam problem z corka, nie mam z kim jej zostawiac. Wczesniej mielismy pomoc ze strony znajomej. Tak wiec bede musiala z mala siedziec w domu, ewentualnie bede sie wyrywac do pracy na dwie godzinki, bo jedynie tyle moj tata moze z nia zostac 🤷♀️
U mnie jest na tyle dobrze, ze to moj biznes, nie pracuje dla kogos, a w takim przypadku jest duzo trudniej z wolnym. Druga sprawa to taka ze srednio mi juz na tej firmie zalezy, moje zdrowotne problemy zeszly na pierwszy plan i jezeli w koncu padnie diagnoza, co mi jest, to byc moze bede musiala zrezygnowac. Jeszcze nie wiem nic, ale wizyty u lekarzy juz mam poumawiane i bedziemy szukac powodow 🤷♀️😞
Wiera, szkoda ze tak podchodza ale ja sie nie zaglebialam w temat, nie wiem komu sie to nalezy a komu nie, ale rozumiem Twoje rozterki. Strasznie ciezki czas. A nie mozesz zostac z synkiem w domu ? Rozumiem, ze praca i ze tego zasilku jest malo, ale w pracy nie chca Cie puscic, ze wzgledu na braki w parcownikach czy Ty nie chcesz ?
Kinga,odezwalas sie i ucichlas ? Moze czekasz zeby nam sie pochwalic pozytywna beta ? 😃
Ja mialam kochana mame, zawsze mi we wszystkim pomagala, wystarczylo jedno slowo i byla, zawsze i weszedzie, brala wolne, urywala sie z pracy, nie bylo opcji zeby nie pomogla jak byla potrzeba. Dzien i noc, czy to choroba, czy wyjazd, czy nawet zakupy. Niestety jak widac dobrych ludzi los zabiera ... 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 12:06
-
Tez dołączam sie z probleme nie mam z kim dziecka zostawic ogolnie moglaby wziasc wole ale i tak u nas w pracy jest krucho... A za mnie nikt nie zrobi ehhh a swoja drige ogile dobrze wyjsc bo tak siedzenie w domu tez slabo to widze
Wiera az smutne ze tak sie dzieje i kazdy na swoja strone lumaczybjak chce tubkarza a gdzie indziej mamja wykowke.... Dobrze ze chcesz na pismie!
A wiecie skusilam sie na tego z lidla duzo tanszy a podobne funkcje a stacjoranie jest promka o 200 zl taniej ale juz u nas nie ma 🤦♀️😒 my duzo gotujemy nie tylko tradyctjnie ale tez inne kuchnie a z racji moich bolesci takze na parze z pewnoscia bym wykorzystala. Chyba nie zostaje nic inne jak przez neta zamówić.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Dziewczyny dziś mam emocjonalny rollercoaster 🙈 po rozmowie z dyrektorką już byłam zupełnie zrezygnowana, a po dwóch godzinach przyszedł mail, żeby zgłosić zapotrzebowanie na opiekę. Tyle, że bez wyżywienia, ale to już nie problem, coś mu przygotuje na wynos;) Zależy mi konkretnie na tym najbliższym tygodniu, bo potem już jedna osoba wraca z kwarantanny i niech się męczy w moje miejsce.
Jeszcze jedna koleżanka z pracy ma dwójkę dzieci w tym samym przedszkolu, moze by się udało żeby byli w trójkę to by chociaz miał mój syn towarzystwo. A pół godziny temu zadzwoniła siostra szefa, że jedzie dziś na szczepienie bo kilku seniorów odpadło i kolezanka-lekarka do niej zadzwoniła, bo jak nikt się nie zaszczepi to wyrzucają. I wsiadłam w auto, koleżanka co wychodziła została za mnie i podjechałam do pobliskiego miasteczka do POZ. Nie wiem co się dziś dzieje 🙈 Pierwsza dawka za mną.
Mysza ja bym bardzo chętnie została, w zeszłym roku poszłam na opiekę od razu, ale akurat teraz w pracy jest mega ciężko, tak ciężko od początku tej pandemii nie było. Jak zabraknie kolejnej osoby to najbardziej szkoda mi koleżanki, bo już teraz pracujemy na ostatkach sił. Ludzie gdzieś w te leki na covida muszą się zaopatrzyćA mąż też teraz ma pełno zleceń, też nie chce stracić klientów, bo wiadomo jak to teraz jest.
Mieliśmy plan B, że będę chodzić znowu na same popołudnia żeby on od rana mógł coś podziałać a potem ja na późne popołudnie do wieczora. Tak funkcjonowaliśmy w zeszłym roku też, mało ciekawie, potem dni z urlopu lecą jak szalone, bo muszę oddać, no ale wiadomo, nie tylko my mamy teraz ciężko. A jeśli ustawa coś gwarantuje to też pracodawca inaczej patrzy, że pewnie specjalnie nie chce dziecka dać do przedszkola na opiekę, a przecież widzę jaka sytuacja w pracy 😔 No, ale jest nadzieja ♥️ -
nick nieaktualny
-
Wiera fajnie, że udało Ci się z tym szczepieniem. No i z przedszkolem. U nas niestety tylko 1 dziecko z grupy syna będzie to nie posyłam, płakał biedny, że zamknięte...dziś kazał szybko się zawieźć, żeby jeszcze się nabyć. ehhhh najgorzej że wtedy mąż nie może opieki wziąć.
Mysza mam nadzieję, że u Ciebie z tym zdrowiem to nic poważnego.
Miskowa tulę Cię z całych sił, wierzę, że Ci ciężko...oby właśnie chociaż pogoda dopisała...
Nadzieja to będziesz teraz pichcić 😁😋 napisz potem jak się robot sprawdza, bo jestem ciekawa.
Adelax a ta pani, która teraz się zajmuje małym to nie może też później, że szukasz kogoś innego? Czy nie jesteś do końca zadowolona. Masz farta z tym fryzjerem. Ja byłam umówiona na 1 kwietnia i oczywiście nie pójdę. Wyglądam masakrycznie, bo od lutego przekładałam jak byłam chora itp. zapisałam się na chyba 12 kwietnia, oby otworzyli
Jeszcze nam się odkurzacz zepsuł...✌️ Jak nie urok to sraczka.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Pap co za słodziak 😍😍😍😍
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Pap ale on ma piekne oczy ! Identyczne jak moja corka 🥰
Mother skad ja to znam, jak nie jedno to drugie 🤣
Co do mojego zdrowia to tez mam nadzieje, ze to nic powaznego, ale to sie okaze za jakis czas, poki co wizyty u lekarzy mnie czekaja 🤷♀️
W temacie odkurzaczy. Ma ktoras z Was moze odkurzacz automaczyczny roombe czy cos tego rodzaju ? -
nick nieaktualny