X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej... miałam ciezkie ostatnie dni ,ledwo zyje..jedyne o czym marzyłam to położyć się spac. Jednego razu wogole aplikacja ovu nie chciała mi się otworzyc, a wczoraj corka rozładowała mi tel i podłączyłam do ładowarki na noc i 0% .dzis w pracy pol dnia się ladowal i nic.. wkoncu zobaczylam ze napchane miałam sreberko w miejscu ladowania... i wróciłam do żywych.
    Bety nie miałam jak zrobic ,testu nie powtarzałam, dzis maz po pracy ma mi kupić test. Chociaż pesymistycznie podchodzę, zapal opadł, nie bola mnie cycki, za to jajniki od kilku dni. 2 dni juz się spoznia @...zobaczymy .
    Nadzieja nie zapomniałam dla ciebie różowy 😀
    https://naforum.zapodaj.net/36739dec2341.jpg.html

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do termomiksu to ja nie mam ,chciałabym go mieć, no ale ..ważniejsze wydatki ..może w tym roku na okragla 30stke dostane 🤣 brat kupil żonie bo nie umiała gotować, tylko ze tm 5, dal coś powyżej 5 tys, mówił że jakas pani przyjechała do nich na pokaz gotowała im ,a oni pozniej go kupili. A bratowa jak nie umiała nawet ziemniaków ugotować to teraz robi takie wynalazki ze mi się nawet nie śniło.
    A co do Lidlomiksa ,słyszałam że firma termomiks założyła sprawe lidlomiksowi ,bo skopiowane ma wszystkie podzespoły ,części czy książkę.. I juz podobno w wielu krajach jest wycofywany , w Polsce tez juz ma policzone lata. A porównując 5500zl do 1700zl to jest różnica,a sprzęt ten sam.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa to wiecie na czym stoicie, tez bym oewnie zrobiła takie badania. Szkoda, ze sie znamy online moze jedna drugiej by pomogla, czas by zleciał na spotkaniu przy kawce. Przytulam ❤

Wiera no co za dzień, tak sobie mysle, ze moze to wszystko tak miało być...
    Kiedy kolejna dawka? Bo nic sie w tym temacie nie znam 😂

Kinga to ty taka młoda jesteś 😱

Emrica jak u ciebie sytuacja?

Theromixem tez bym nie pogardziła 🤣 odkurzacz bezprzewodowy mi sie marzy. A od wtorku mam pralko suszarke, narazie jedno pranie zrobiłam ale jak narazie pozytywnie oceniam i nie musiałam wieszac tysiaca majtek i skarpetek 😁

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja bym nie wyyrzymala i zrobila bym juz drugi test.

Alunia skad ja to znam- tysiac majtek i skarpetek 😂. U mnie 800 bo o 1 osobe mniej 🤣. Skad to sie bierze? Ciagle piore i piore i ciagle jest co prac a czystych ciagle brakuje. I tez sie zastanawiam jak tesciowa moze robic 1 pranie na tydzien, a w tym tyg.to pranie to firanki. Chyba za czesto majtki zmieniamy 🙃.

Wiera az ci zazdroszcze tego szczepienia. Nam do tego daleko, moi rodzice sie zapisali a tesciowie nie, nie chcieli i nie chca sie szczepic.
    Jak sie czujesz po?

Mother ja mam nadzieje ze na spokoknie ogarniesz po remoncie i wezmiesz sie za wyprawke i torbe do szpitala.

Mojej Oli włączył sie chyba lek separacyjny. Albo chodzi za mna jak cień (babel tsk sie rozchodzil ze po 2 schodkach juz nie schodzi na kolankach i tylem tylko na nozkach bokiem trzymajac sie drzwi 😁) albo jak znikne jej z oczu to ryczy, lezy pod drzwiami i placze i wola "mama" 😯, dzisiaj mialam problem w piecu napalic bo płakała pod drzwiami piwnicy.

Dziewczyny ale tak na serio jesli macie jakieś bole szkieletu, np.jak moja rwa czy gdzie indziej to naprawde polecam osteopate. Ja poszlam z rwa kulszowa a wiecej roboty mial z odcinkiem szyjnym i zuchwa niz z ledzwiowym. Dzisiaj mnie do reszty nastawil, jeden punkt tylko sie nie dał nastawic, bolalo jak ch...., ale mam nadzieje ze to mi pomoze lepiej funkcjonowac bo juz po tamtej pierwszej wizycie bylo duzo lepiej. A ze jeszcze cos boli to dlatego ze nerwy bardzo dlugo sie regeneruja a poza tym jestem bardzo spięta. Maz tez byl ale z nadgarstksmi i kostka. Zobaczymy czy mu te bole ustapia.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia a jakiej firmy mas zpralko suszarke? Długo trwa caly program? Z pewnością pomocne jest.

Pap oczyska to ma boskie 😁
    Kinga dziekuje ze pamiealas to za jutrzejszy ✊ a to fakt mloda jestes 😉

Wiera alez dzien mials dobrze ze zakonczyl sie inaczej chwila i wszystkoo sie zmienilo. Jak sie czujesz po szczepieniu?

Iza aby to byly ostatnie bóle.

Ja jutro jade jeszcze do innego miasta sprawdzic czy maja stacjonarnie.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza też się cieszę, że się udało, ale smutne to tylko że jak próbowałam "normalną" drogą to nie szło się nigdzie zapisać, tylko takie akcje na spontanie przez koleżankę koleżanki to w ciągu pół godziny się udało🤦🏼‍♀️ Na szczęście to moje skierowanie z grudnia było jeszcze ważne. Czuję się dobrze, normalnie wróciłam do pracy zaraz po, jedyne co to boli mnie trochę ręka w miejscu ukłucia. Jutro mam na szczęście wolne to zobaczymy jak będzie dalej.

aLunia przynajmniej udało się załatwić kwestię szczepienia do wiosny jak planowałam 😁 Może teraz też będzie łatwiej na te laparoskopię czy co tam dr wymyśli, jak już będę miała "certyfikat jakości".;) Drugą dawkę mam wyznaczona na 30.04. Miałam Pfizera, a Astra ma optymalny odstęp 11 tygodni z kolei między pierwszą a drugą dawką. Tej trzeciej nie pamiętam dokładnie, ale chyba podobnie do mojej czyli koło miesiąca.
    My niedawno kupiliśmy odkurzacz bezprzewodowy i go uwielbiam! Jak filtr się zapchał i mąż zamówił z Chin (ponad pięć razy tańszy..) zapasowe i teraz czekamy i musiałam wyciągnąć stary odkurzacz...oj boli... 😂

Mysza koleżanka z pracy ma taki odkurzacz "rumbowy" i sobie chwali.

I..to już pewne. Dyżur się odbędzie, ma być trójka albo czwórka dzieci, więc mój nie będzie sam. Zapisałam go na najbliższy tydzień i w pracy uprzedziłam, że jak tylko wróci ktoś z obsady z kwarantanny to biorę potem opiekę. Szkoda mi go, nie wiem które dzieci będą, ale z jego grupy raczej nikogo. Chyba, że mu się spodoba to zostanie na drugi tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 23:20

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, super z tym szczepieniem, ja tez bym sie chetnie zaszczepila ale wlasnie Pfizerem, astra to nie chce 🤣. Juz czesc mojej rodziny jest poszczepiona, w tym tata, wlasnie Pfizerem i kazdy przeszedl super, bez wiekszych problemow a po Astrze duuuzo nauczycieli ze szkol i z przedszkoli mieli okropne skutki uboczne. Wiem ze to kwestia indywidualna organizmu ale przypuszczam ze my nie bedziemy mogli sobie wybrac, tylko dostaniemy taki jakis gorszy sort, bo co lepsze pojdzie dla sluzby zdrowia i dla seniorow , zanim do nas mlodych i zdrowych dotrze 🤣🤷‍♀️. Fajnie ze sie udalo z przedszkolem ☺️

Mnie wieczorami do wszystkich innych objawow dochodzi jeszcze bol plecow. Moze jak wyluzje psychicznie to bedzie lepiej bo tak to caly dzien jestem spieta i potem na tych plecach to wychodzi.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza pierwsze moje pytanie było " a którą"? 🤣 Astra niestety jest trudniejsza w odbiorze.. Też wielu znajomych narzekało na nią, że przez kilka dni nie mogli do siebie dojść. Generalnie tylko pierwsze tury Pfizera czy Moderny były dla wszystkich, a teraz właśnie idą dla seniorów, jako bezpieczniejsze i tylko one zresztą mają rejestrację dla osób starszych. Od marca już czytałam że tzw gr 0 normalnie szczepiono Astrą, bo takie były dostawy to szczepili czym mieli młodsze osoby. Na forach branżowych czytałam wypowiedzi osób po Astrze, no to różnie właśnie i mój zapał wtedy zdecydowanie zmalał, bo wiedziałam, że nawet jak się zapiszę to trzeba będzie się przygotować, że może być różnie. Życie potrafi zaskakiwać i jak już pogodziłam się z myślą, że się chyba jednak nie zaszczepię to się udało 😎

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy pionowy iLife i naprawde super sprawa, bez kabla, lekki, łatwo się odkurza...no, ale siadł...a że kupowane na Ali to teraz piszemy tam w sprawie gwarancji...nie wyobrażam sobie już teraz takiego odkurzacza z rurą i kablem...a obawiam się, że może trzeba będzie kupić. Tamten na Ali to był kupowany za naprawdę grosze...
    Suszarka też mi się marzy, ale miejsca nie mam. Ale taka pralko-suszarka...🤔 Może, może 😁

Iza db że jest poprawa👍

Mysza ojjjjj tak, takie spięcie też może bardzo wpływać na ból pleców.

Co do szczepionek to różnie ludzie reagują, raczej złe opinie o Astrze wynikają z tego, że w jej przypadku po pierwszej dawce często są jakieś skutki uboczne, a w przypadku Pfizera po drugiej dopiero. Moja siostra miała Pfizerem i po drugiej dawce następny dzień po szczepieniu miała wyjęty z życiorysu, cały przeleżała w łóżku. A te wszystkie inne cudawianki o Astrze to też napędzają media itp. Ludzie, u których coś się dzieje poważniejszego to są promile, nawet nie procenty. Ja tam akurat jestem zdania, że ryzyko zw. ze szczepionką jest niczym w porównaniu z tym co może przynieść ze sobą sam covid 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2021, 00:42

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2021, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten osteopata opowiadal, byl szczepiony Astra i po ty 2 dni go nie bylo, tak ta szczepionka go sciela. Ale mowi ze dobrze bo organizm zareagowal na wirusa, walczyl i wytworzył przeciwciala.

A ile sprzętów ja bym chciala. Ze tez musiala sie wtedy zmywarka popsuc bo bylam juz gotowa kupic roombe.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas zamkneli. Mi remont od 12 kwietnia chloapki zaczynają a tu takie coś. No tragedia..

Dzięki zostają w domu a u mnie nie ma mowy o opiece. Będę latac z jezorem na brodzie zeby jakos zamieniać się z mężem opieka. Znow będę w pracy o 5 zeny moc wcześniej wyjść... ostatnio w nocy mąż wstaje dawac jesc córce bo ja juz nie daje rady wstawac 2 razy dawac jej jesc i wstawać do pracy po 4... dobrze ze mam takiego męża, odciazyl mnie niesamowicie.

Przestałam brać tabletki anty co będzie ;) ale postaramy się omijać dni płodne jeszcze. Zle się czuje po tabletkach a juz 2 razy zmieniałam.

My zdrowi, syn tez ale gabrysia miala 3 dni gorączkę i kaszel, jakas wirusowke zlapala.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, rewelacja ze szczepieniem👍
    PAP, kawaler na medal😍
    Mój brat ma tego sprzątającego robota i bardzo sobie chwali.
    Kinga, trzymam ✊✊✊
    Ja od poniedziałku 2 tygodnie pracuje zdalnie 😖

Miłego dnia Dziewczyny🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie pap to widac ze kawaler sam zajadał, bo moj to taki leń tylko buzie otwierał.
    Dzisiak przespał 5 godz ciągiem juhu.

Nadzieja Electrolux. Model z końcówka WP.
    A cały cykl trwał 5 godz. Ogólnie fajne jest to, ze pralka sobie waży zawartość i reszte do tego dostosowuje.
    Czekam teraz az padnie odkurzacz🤣

Moja mama tez bedzie Astra szczepiona, no ale mysle ze najważniejsze ze sie zaszczepi.
    Czekam tez az teście bo oni jednak maja duza styczność z naszymi dziećmi.

Ewi czapki z głów. Serio podziwiam.

Hekate dobrze ze meza juz w domu nie masz😬

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera super że już po szczepieniu! Mój mąż miał Pfizera i obie dawki przeszedł dobrze (bolała go ręka i w nocy miał stan podgoraczkowy) a koleżankę po astra poskladalo na dwa dni (ale ona wazy 40 parę kg). Ja bym się zaszczepila czymkolwiek gdybym tylko miała możliwość. Moja mama się nie szczepi bo nie ma żadnego wirusa a w szczepionkach są czipy🤦🤦🤦

Ewi podziwiam.... Przecież można się zajechać, dobrze że mąż Cię odciaza. Ja na antykach tez zle się czuję więc zostaje gumka i ewentualnie pomiar temp. 😀 ale z tego co pamiętam to Ty chciałabyś 3?

Kinga jak tam? Testowalas?

Emrica mam nadzieję że się trzymasz zdrowo!

Suszarka to ekstra sprawa, rumbe widziałam u szwagierki jak działa i kurde nie powalila mnie chyba prędzej zdecydowalabym się na pionowy bezprzewodowy... Z kuchennych rzeczy to chciałabym robota planetarnego bo z termomixem pewnie byłoby jak z innymi sprzetami (chwila zajarania i szafka), jedynie co często używałam i polecam to frytkownica beztluszczowa (na gorące powietrze) super do frytek, ziemniaczkow warzyw itd. Jak byliśmy we dwójkę to nie trzeba było piekarnika odpalać.

Hekate a miałaś wizytę? Coś wiesz już więcej?

Miłego dnia dziewczyny!

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane 😘

Mother wlasnie będę brała ta Panią, ale wiecie nie mogę codziennie bo to za drogo wychodzi zreszta ona tez pracuje dorywczo. Przyjedzie w pon i środę i po świętach tez mamy się umowic. Jestem z niej zadowolona zaproponowała ze weźmie go w pon na spacer. W pt pracowałam z małym ale na szczęście miałam luźniejszy dzień, musiałam wykonać kilka telefonów to poczekałam aż usnie. Ale takich dni nie ma za dużo.

Pap słodziak! Przecudny ❤️

Polecam rumbę, mamy od półtora roku. Ale np w łazience i wc nie wejdzie w zakamarki wiec normalny odkurzacz tez mamy.

Tez kupiłam ostatnio pralkosuszarke, jestem mega zadowolona. Mam whirlpool. Na początku się wkurzalam bo doszło do 1 minuty i nie kończyło się przez dluugi czas i cały cykl wtedy trwał 4-6 godz. Ale znalazłam inny program i pranie mogę ustawić na 30 min lub godzinkę a suszenie na 3:10 i jak dochodzi do końca to koniec. Jedynie tylko to jak za dużo włożę to się wygniota wiec muszę tego pilnowac. Ale wreszcie nie wiszą suszarki po kątach 🙈nasze i małego ciuszki wyjmuje suche pachnące no super. Prosto do szafki.

Ewi podziwiam-szacun

Wiera dobrze się czujesz po tej szczepionce? Fajnie ze się udało 🙂

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja tez podziwiam. Kiedy ty spisz, wogole cokolwiek spisz?

AdelaX ty z tą pralkosuszarka jak ja ze zmywarka. Troche sie z nią "dogadalam", zmienilam program,czesciej wlaczam na namaczanie i zmywa duzo lepiej. Tylko ten 3 kosz na sztucce ☹🤦‍♀️, troche nie dokonca taki fajny.

Bylam dzis na zakupach. U nas mimo obostrzen nic sie nie zmienilo a ludzie walili i do sklepu i do kosciola na rekolekcje jakby wirusa nie bylo i obostrzen. Ale dotarlam do miesnego o 10 i pustki, resztki zoataly 😟.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowalam wczoraj po21...bialo,nawet cienia... może tamten test byl falszywy? Okresu nie ma ,za to bialy krem.
    Ja chciałam kupić córce w ccc jakies buty po dworze ,ale nie dało się wejść, kolejka na 2 km. Spytalam koleżanki co się dzieje a ponoć promo jak kupi się jedna pare druga jest za 1 gr.
    Miłego dnia wam życzę...posprzatane i poprane rano, teraz kozystajac z okazji ze maz poszedl z mala na plac zabaw jade na zakupy na swieta ,a potem wskakuje w dres i do ogrodka 🙂
    Kupujecie coś dzieciom na tzn"kroliczka"? Zawsze chowamy po ogrodku słodycze, rysyjemy mapę a na końcu jak zbierze corka wszystko jest ukryta zabawka. Teraz nie może się doczekać bo zażyczyła sobie lalkę za 2stowy. Musze jakos ja przekabacic, bo ona tylko zbiera lalki a nie bawi się nimi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja dzis obiad gotuje- kotlety przypalone, ziemniaki i surowka nie posolone. Mi by sie przydalo zeby ktos wzial dziewczyny na spacer. Nawet jutro nie mam co liczyc bo mąż zamierza pracowac.

Kinga idz z tymi testami do lekarza.
    Ja kupilam buty na podworko przez internet. Tesciowa oburzona bo pozwalam lazic po blocie w nowych butach i zabronila Zuzi ich zakladac.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis sprzatam, jak to w sobote. Potem musze ruszyc na zakupy, a tak mi sie nie chce. Nie lubie zakupow w maseczkach bo mi zaraz duszno, wiec staram sie raz dwa brac co potrzeba i uciekam 🤪

My mamy pralke i suszarke oddzielnie, tak chcialam i jestem mega zadowolona. Jedyne co to zaluje ze szybciej nie kupilam, majac malucha w domu non stop tylko pranie rozwieszalam i skladalam, kurzu wszedzie pelno bylo, a tak gdybym ja miala to ile pracy by odeszlo. No ale madry Polak po szkodzie, wazne ze mnie tchnelo i kupilismy, bo to odmienilo nasze zycie 😃

Co do odkurzaczy to myslalam o dysonie bo duzo opinii pozytywnych czytalam, potem na roombe albo tego typu bylam napalona. Teraz tak roznie. Poki co mamy zwykly ale moze sobie kiedys kupie na pocieszenie, poki co zbieram opinie ktory dobry ☺️

Ja mam takich foliarzy wokol ze nikt sie nie chce szczepic bo to czipy i inne takie straszne rzeczy po ktorych trzecie oko wyrosnie. 🤦‍♀️ Tata w tajemnicy sie zaszczepil, nic nie mowil znajomym i wszyscy potem w szoku ze jak to, ze juz po i co ? Ze nic sie nie dzieje ? 🤣. Aby moja siosta z mezem, lekarze sie zaszczepili od razu ale oni rozumieja powage sytuacji i dla nich to oczywiste ze skoro jest szczepionka to po to zeby uratowac ludzi.

Kinga, ja juz serio nie wiem o co chodzi z tymi testami, dla mnie to zagadka ktora juz dawno powinna byc rozwiazana przez lekarza ...

Musze corce kupic prezent na zajaca, szuka po ogrodzie ukrytych jajek i jak znajdzie to jest prezent. Uwielbia LOL Surprise i lego, moj porfel mniej lubi te zabawki ale co zrobic. 🤷‍♀️🤣

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki, nie mialam kiedy wyjsc z dziecmi na spacer przed poludniem, takue piekne slo ce bylo i cieplutko a teraz wieje bardzo i sie chmurzy. Ola spi, wyśpi sie to zobaczymy jak bedzie. A jutro o polowe zimniej.

‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ