X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne chca od razu, inne wogole nie chca. Moja znajoma zakladala ze bedzie miala dzieci jedne po drugim ale pierwsze tak dalo jej w kość ze odklada decyzje o drugim zanim nie dojdzie do siebie, a wszystko przez "niespanie" maluszka. Jej dziecko nie spalo, moja duzo plakala, wymiotowala. I to tez zalezy od tego jaka pomoc ma mloda matka. Ja na pomoc męża nie moglam narzekac, m.in. dzieki niemu nie umarlam z glodu, z kolei tesciowa - brak słów.

• KAL Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam drugie dziecko tylko nie było warunków bo mieszkaliśmy z teściami i do naszej dyspozycji był jeden pokój więc miejsca nie było a teraz jesteśmy na swoim. Nasza córka jest super grzeczna już w szpitalu położne były pod wrażeniem że mało płacze, ładnie ssie pierś, i śpi w domu też było ok po skończonym 3 Msc przesypiała całe noce do dziś jest śpioch lubi jeść no ideał hehe na spacerach to spała zawsze nigdy nie miałam z nią problemów brzuszkowych każdej tego życzę bo macierzyństwo dla mnie to sama rozkosz. Jedynie z teściową miałam jazdy po porodzie bo chyba jej się jakiś instynkt babcierzyński włączył i mi się wpierdzielała do czasu aż M jej nie wygonił z pokoju hihi oczywiście porządkiem dziennym był tekst ze moje mleko nie treści we i bym jej mieszankę dała a cycem karmiłam 11 msc.

Emi12 lubi tę wiadomość

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te tesciowe ja nie mam tesciowej wiec nie wiem jak to jest mam tescia on sie wogóle nie wyrącał.Moja córeczka też od urodzenia aniolek od poczatku przesypiała całe noce budziła sie tylko 2 razy na mleko a od 6 miesiecy przesypia cale noce bez pobudek kolek tez nie miała.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej z rana

U mnie juz 6dpo jeszcze tydzień czekania :P ale cycki nie bola jeszcze wiec fajnie :) na to niepokalanek działa tylko ciekawe czy to przez niego czy przez wiesiolek z 28 cyklu bede miała 35...

dysiak a jaki wiesiolek lykasz ? I od ilu dni?
    Jak tak teraz to czytam to w sumie u mnie od czasu brania wiesiolka cykl z 35 dni skoczyl do 43 wiec moze cos jednak jest z tym na rzeczy.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniska no co Ty.. Kurde to nie wiem czy go nie odstawie.. Moj najdłuższy cykl miał 30dni.. A teraz bedzie 35-36

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj mam 11 dpo i się doczekać nie mogę poniedziałku czy przyjdzie @. I tak myślę czy nie iść sobie jutro z krwi zrobić bety? Chyba się nakręcam..

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka zaczęła przesypiac noc jak miała 7 tyg. Potem nam spała od 18 do 6 rano, ale za to w dzień było ciężko. Bolał ja brzuszek, kupy zielone, dużo płakała. Lekarze niby twierdzili że ok ale w końcu trafiłam do alergolog jak miała 5 miesięcy, dostała. Mleko bebilon pepti i jak ręką odjal.
    Karolcia87 moja koleżanka zrobiła test 10 dpo i już jej wyszrdl pozytywny, spróbuj zrobić rano.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jesli nie masz problemu ze sluzem to moze rzeczywiście spróboj odstawic. Ja tego wtedy nie laczylam ale skoro u kogos tez sie cykle wydluzaja to moze jakos tak działa

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam testu żadnego właśnie dlatego myślę że szybciej mi będzie z krwi zrobić wtedy już na 100 powinno wyjść.
    Moja córa zaczęła całe nocki przesypiać dopiero jak miała 18 miesięcy bo wtedy przestałam ja karmić piersią. A tak wstawała tylko na cyca i dalej kima ☺ jakoś nie wspominam tego jakoś strasznie. Wszystko ma swoje uroki, każdy etap.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    A ja odwrotnie, zaraz po porodzie mówiłam, ze chce kolejne :) Miki byl (i nadal jest) bezproblemowym dzieckiem i życzę sobie takiej ciąży i macierzyństwa jak do tej pory ;);)
    Ja również od razu myślałam o drugim dziecku, ale chciałam wrócić do formy najpierw :) także przed roczkiem jeszcze zaczęliśmy się starać.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia no pewnie,ze rob betę jak masz ochotę :D

moniska sluz plodny nam swój ale sie naczytalam,ze wiesiolek niby tez wpływa na jego jakos itp dlatego sobie kupilam. Zobaczę moze spróbuję jeszcze jeden cykl z nim jak sie teraz nie uda i odstawie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wiesiolek cyklu nie wydłuża. Nawet ostatnio sie skrocily ale to na pewno nie za sprawa wiesiolka.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś łykałam wiesiołek przed ciążą, ale nie pamiętam kiedy przed zajściem go odstawiłam, chyba pół roku. Na pewno nie wpłynął mi na długość cykli, brałam przez 4 do 5 cykli. Śluz zawsze miałam ładny i nie zauważyłam wtedy znacznej różnicy.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

W końcu Was doczytałam i widzę, że cyfra 3 jest jakaś magiczna bo ja również
    założyłam sobie 3lata :D no i gdyby w tym cyklu się udało to by było równe 3 hehe ;)
    Ja też po pierwszym dziecku na pytanie kiedy drugie reagowałam złością i mówiłam, że jedno mi starczy. Tez miałam ciężkie początki i być może to przez to. Przez kilka miesięcy to naprawdę byłam jak wilkołak. Jeszcze do tego wszystkiego moja córka była niemowlakiem nieodkładalnym. Człowiek myślał, że śpi, szedł jak na polu minowym żeby odłożyć ją do łóżka, i kiedy tylko do niego położył nagle syrena. I tak w kółko. Przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam nic zrobić w domu pierdolnik, nawet nie ugotowane ani nic, tylko na rączkach było najlepiej aż w końcu zaopatrzyłam się w chustę, która mnie uratowała :)w ogóle moje dziecko też mało wózkowe było. Mogła spać snem kamiennym, kiedy tylko zatrzymałam wózek nagle alarm, i tak jeździłam z syreną, ew. Brałam ją na ręce a wózek pchałam brzuchem, także z racji tych doświadczeń chusta przy drugim dziecku to must have, dlatego ją sobie zostawiłam :p kolek jako takich nie miała, w nocy było nawet ok, najgorzej tylko z tym odkładaniem ją spowrotem do łóżka.

Potem jak miala z jakieś 9 mis włączył się jej lęk separacyjny, i była tylko mamusia. Pamiętam to jak dziś, że mąż musiał ją bie wiadomo jak zabawiac a ja jak dosłownie człowiek chcący uciec z więzienia musialam się cichaczem wymykać żeby tylko czujne oko mnie nie zobaczyło :D jak tylko zobaczyła, że wychodze była histeria, nikt oprócz mnie wtedy nie mógł jej uspokoić, powiem szczerze, że w pewnym momencie to byłam załamana, że nawet do spozywczaka wyjść jak człowiek nie mogę.
    I mając te różne historie zapieralam się, że drugie nie bo zwariuje choć w głębi duszy chciałam :) ale reasumując te zachowania wtedy to były Pikuś w porównaniu do tego co teraz moja córka odstawia za szopki :D

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wiesiołka, to przy pierwszej ciąży brałam, wyczytałam że jest dobry na śluz, także kupiłam i nie wiem czy to czy nie to pomogło ale zaszłam od razu :p prawda jest też taka że wtedy mimo wszystko podchodziłam do tego na luzie w sensie jak będzie to dobrze jak nie to teze dobrze a nie tak jak teraz jakieś schizy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura mi spadła "z komina do samej piwnicy" tzn. zponad 37 st. do 36.82st. Tylko patrzec a @ bedzie dzis albo jutro.

Dysiak nie mialas lekko. Moja tez zasypiala na rekach ale bez problemu moglam odlozyc do łóżeczka albo postawic wozek i cos zrobic w podworku. Bratowej synek byl taki jak twoja córcia. Moja Do spania nie byla najlepsza ale dalismy rade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 08:28

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa....czekam na jutro rano...dziś przed chwilą dla żartu zrobiłam sobie test ciążowy i wyszła bardzo blada druga kreska...czyżby jednak? W cyklu w którym było dużo nerwów, mało czasu na starania i w ogóle myślenie o ciąży

jangwa_maua lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale super. Ja juz gratuluje.
    Ktora nastepna?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka gratki :)

Ja jeszcze tydzień...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze nie cieszę jakoś nie wierzę w to

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ