X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę wypróbować wiesiolka. Kiedys nie mialam problemow ze śluzem, ale ostatnio ciężko mi wyłapać ten plodny.
    Mozna go brac caly cykl?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja właśnie też chciałam żeby były 3 lata różnicy...
    Wiesiolek od okresu do owu najlepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:37

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki aLunia, popytam o niego w aptece.

Tez chcialam nieduża różnice wieku, ale różne czynniki sprawiały, ze musielismy odwlekac ta decyzje.

Młody ma juz 6lat, więc nam sie przepaść zrobiła :(

Czasami żałuję, ze nie zdecydowalismy sie wcześniej, no ale to juz przeszłość....

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny dawno mnie nie było hmmm
    U nas bez zmian dalej walczymy pisze bo nie które z Was biorą leki na tarczyce a ja właśnie zaczęłam brać euthyrox25 w sumie mój wynik nie jest zly2,56 ale gin stwierdziła że można włączyć dziś dopiero 2 dzień biorę i nic mi nie jest ale mam pytanie do Was czy są jakieś skutki uboczne?
    Brałam w tym cyklu również lamette ale dość długo bo od 3 DC do 11dc gdzyz nic nie chciało urosnąć ostatecznie w 11 DC na lewym bylo4 a na prawym1 pęcherzyk nie wiem czy pękły nie dostałam nic na pęknięcie ale ten cykl taki spokojny nic nie boli oprócz głowy...
    A jak u Was ? :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore euthyrox 50 . Nie zauważyłam skutków ubocznych,a tsh bardzo ładnie mi spadło. Mam poniżej 1 a startowalam z wynikiem prawie 3.

Emi12 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa dziękuję za odpowiedź :)
    Myślisz że mam za mała dawkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 11:32

• aLunia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej nie czułam się gotowa na dziecko. Pamiętam jak córka miała z dwa miesiące i mi dużo płakała (alergia na mleko wykryto dopiero w 5msc) i była u mnie teściowa i jej mówiłam, że ja już więcej dzieci nie będę miała. Taka byłam zmęczona. I ciągle. Mi to w głowie siedzi.
    Nie mam też efektów ubocznych żadnych naszczescie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie Tsh mialam 2,5 i gin kazał jesc mi rodzynki na naturalne obniżenie.
    W przyszłym tygodniu robię badania wiec okaze sie czy cos sie polepszylo.

Emi12 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove pierwsze słyszę że rodzynki na obniżenie ale trzymam kciuki daj znać jaki masz wynik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa to Tobie ładnie to tsh spada na 50. Ja miałam wynik ponad 3 i zaczęłam od 25, później 50 co okazuje się ze było min. Teraz biorę 75 i wynik 1,9 ostatni. Ale uważam że ok bo reszta wyników podskoczyla wiec wydaje się że taka dawka jest dla mnie odpowiednią. W sumie to biorę dla samopoczucia bardziej.

W tym miesiącu tucze endo migdałami :)
    Ja teraz żałuję że zaczęliśmy starania tak późno, ale czasu nie cofne i co ma być to będzie. Mam nadzieje ze w końcu dla którejś z nas a najlepiej dla wszystkich starania będą owocne:)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove moj syn tez juz ma 6 lat :) no nic.. I tak juz będzie duza roznica wiec rok w ta czy w ta juz nie ma znaczenia..

DoveLove lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Ja na popraww jakości sluzu polecam syrop guajazyl super rozżedza śluz.
    Hugolina ja tak mam przewarznie na owulacje boli mie prawy jajnik hmmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja na każdej wizycie u gina miałam potwierdzone ze tylko lewy działa przed owu i po owu jak chodziłam . Raz się zdarzyło ze miałam w obu podobnej wielkości ale lewy i tak ciut większy wiec w prawym pewnie nic nie było. Ważne żeby były, może tak czasami jest ze jedne jest bardziej produktywny :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, chcialabym byc w ciąży lub na początku macierzynskiego jak Mały zacznie szkołę od przyszlego września. Nie chce go skazywać na świetlicę i wiecej czasu bym dla niego miała na tym ważnym etapie.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, ja tez bylam zdziwiona, ale moj gin to natutal freak ;) jak sie da cos naturalnie suplementowac to zawsze próbujemy :)
    3x dziennie łyżeczka rodzynek :):)

Emi12 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja wcześniej nie czułam się gotowa na dziecko. Pamiętam jak córka miała z dwa miesiące i mi dużo płakała (alergia na mleko wykryto dopiero w 5msc) i była u mnie teściowa i jej mówiłam, że ja już więcej dzieci nie będę miała. Taka byłam zmęczona. I ciągle. Mi to w głowie siedzi.
    Nie mam też efektów ubocznych żadnych naszczescie.

Alunia jakbys pisala o mnie. Przeszlam przez to samo. Tylko ze na mnie wszyscy napierali juz zaraz po porodzie o drugie dziecko a winą za placz dziecka obarczali mnie, tesciowa uwazala ze dusze dziecko jak karmie. I powiedzialam ze juz nigdy nie bede miala drugiego dziecka. I moze to teraz sie sprawdza?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Adele, chcialabym byc w ciąży lub na początku macierzynskiego jak Mały zacznie szkołę od przyszlego września. Nie chce go skazywać na świetlicę i wiecej czasu bym dla niego miała na tym ważnym etapie.

Ojjj ja też bym tego chciała... :/

DoveLove lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jak mały się urodził mówiłam,że nie będę mieć więcej dzieci... ale rok za rokiem leciał i syn zaczął się upominać o rodzeństwo i od tego się zaczęło,że w sumie czemu nie...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dawki to się nie znam,bo to mój pierwszy kontakt z lekami na tarczyce. Wcześniej tak się nie martwilam tsh,ale przy ciąży inaczej. No dodatkowo biorę na wieczór 1,5 tabletki jodidu. W przyszłą środę na kontrolę,ale muszę jeszcze wyniki zrobić. Mam nadzieję,że odstawi mi już,bo biorę leków jak stara emerytka xD. Aaa i zaczynałam przez 2 tyg od 0,5 tabletki 50 mg euthroxu.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odwrotnie, zaraz po porodzie mówiłam, ze chce kolejne :) Miki byl (i nadal jest) bezproblemowym dzieckiem i życzę sobie takiej ciąży i macierzyństwa jak do tej pory ;);)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ