X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis to trzymam kciuki❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    No i dostałam dziś @ kolejny cykl stracony.
    Przykro mi...3maj sie.
    Nowy cykl. Nowe szanse.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo co mnie kaszel w nocy nie udusil i straszny ucisk w klatce piersiowej czuje. Uratowal mnie inhalator z lekiem sterydowym na oskrzela, ktory kiedys dostalam i nie uzywalam, antybiotyk skonczyl mi sie wczoraj, tu czuje sie chora a musze isc do zimnego kosciola na 16. Same problemy. Spac przez to nie moglam zwlaszcza ze poszlam na kanape bo corka spala u nas i nie chcialam przeszkadzać. Ale jestem zestresowana, sni mi sie ze jestem z mężem, jest wspaniale i cudownie a w realu na nic nie mam ochoty. Glowe trzeba wymienic.

Magdis moze sie udalo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis to czekamy na dobre wieści ! :D

Mi w tym cyklu cycki nie rosną jakoś. W dwóch ubieglych było innaczej i moglam się pocieszyć ;) na buzi miałam tylko armagedon ale na szczęście już się skonczyl.

Ewka oby w tym cyklu się powiodło. Trzymam kciuki :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis leć po test i rób ;) będą dobre wieści :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis, znam ból- Mlody w tamtym roku przed samymi świętami Bozego Narodzenia trafił do szpitala z rotawirusem i odwodnieniem :( ile sie strachu najedlismy to tylko my wiemy. Dlatego strasznie sie boje kazdego bolu brzuszka...

Biegnij po test, trzymam kciuki! Przydadzą sie tu jakies II kreski ;)

U mnie 11dc, czekam steskniona na Męża, bo nie bylo go na weekend i bierzemy się do roboty :):)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis kurczeeee ja bym już nie wytrzymała i leciała po test :P trzymam kciuki!!!!

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czekamy na wiadomości o pozytywnie zaliczonym teście :)

Akceptacja!
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Czy któras z was bierze castagnusa? Może możecie mi pomóc.. biorę teraz pierwszy cykl castagnusa, liczyłam ze skróci mój 30dniowy cykl i będę miała wcześniej owulacje... jednak zadzialal na odwrót jeszcze bardziej wydluzyl mi cykl i owulacje przesunął az o 5 dni później :/. Czy to znaczy ze nie działa u mnie tak jak powinien i go odstawić czy zostawić do tcyh 90 dni? czy jest mozliwosc ze drugi cykl z nim będzie już inaczej wyglądal? ze skróci mi go??

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis ja cie podziwiam, juz bym 5 razy testowala :P Trzymam kciuki!

Dove bawcie sie dobrze ^^ Troche jeszcze weekendu zostalo.

Iza, Zalamana, bo kurcze ci mezowie nas do szalu doprowadzaja czasem, szmergla mozna dostac. No ale nie ma sensu trzymac urazy. To sa nasi mezczyzni, kochamy ich przeciez, nie? A oni zazwyczaj nawet nie wiedza o co nam, babkom, wlasciwie chdzi. Serio. Nie maja bladego pojecia, bo ich mozg dziala inaczej. Oni sa logiczni, my uczuciowe. My musimy wszystko obgadac, oni nie lubia gadac bez sensu. Jak czegos chcecie od mezow, musicie im to powiedziec. KILKA razy zazwyczaj. Z szacunkiem, na spokojnie, nie marudzac. Musicie wziac od meza to, czego potrzebujecie same. Oni sie nie domysla. I to nie ich wina, to my mamy wygorowane wymagania :) Nawbijalysmy sobie do glowy, ze zycie jest cudowne a mezczyzni maja nas rozumiec, bo tak. A oni sa wspaniali w swojej prostocie. To my mamy masakre w glowie, hormony do tego i ogolnie cyrk.
    My bysmy chcialy, zeby mezczyzni sie zachowywali jak kobiety :D Zeby byli ciepli, kochani, zeby dawali z siebie, zeby pomagali i gadali z nami bez przewry. A od tego sa przyjaciolki :P

Iza84 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, święte słowa! Ja przestałam sie wkurzac na Męża, ze NIC nie rozumie i mu nie zależy odkąd znalazłam to forum i Was :)
    Facet dziala zadaniowo, a my wszystko analizujemy.

Z drugiej strony jakbsmy oboje byli tak wkreceni w temat starań to zapomnielibysmy o tym co jest wazne tu i teraz, tj. o naszej rodzinie i innych planach i marzeniach.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny. Czy któras z was bierze castagnusa? Może możecie mi pomóc.. biorę teraz pierwszy cykl castagnusa, liczyłam ze skróci mój 30dniowy cykl i będę miała wcześniej owulacje... jednak zadzialal na odwrót jeszcze bardziej wydluzyl mi cykl i owulacje przesunął az o 5 dni później :/. Czy to znaczy ze nie działa u mnie tak jak powinien i go odstawić czy zostawić do tcyh 90 dni? czy jest mozliwosc ze drugi cykl z nim będzie już inaczej wyglądal? ze skróci mi go??

Ja biorę niepokalanka i tez cykl mi się wydluzyl ale nie jestem pewna czy to przez niego. Moze niekoniecznie zadziałal tak na Ciebie wlasnie on a może cos innego. Stres tez może przesunąć owu lub wiele innych czynników. Ja mimo,ze cykl mi się przesunal o tydzień to z niego nie rezygnuje. Zobacz jeszcze z 2 cykle jak bedzie na Ciebie dzialal

plemniczka lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    magdis ja cie podziwiam, juz bym 5 razy testowala :P Trzymam kciuki!

Dove bawcie sie dobrze ^^ Troche jeszcze weekendu zostalo.

Iza, Zalamana, bo kurcze ci mezowie nas do szalu doprowadzaja czasem, szmergla mozna dostac. No ale nie ma sensu trzymac urazy. To sa nasi mezczyzni, kochamy ich przeciez, nie? A oni zazwyczaj nawet nie wiedza o co nam, babkom, wlasciwie chdzi. Serio. Nie maja bladego pojecia, bo ich mozg dziala inaczej. Oni sa logiczni, my uczuciowe. My musimy wszystko obgadac, oni nie lubia gadac bez sensu. Jak czegos chcecie od mezow, musicie im to powiedziec. KILKA razy zazwyczaj. Z szacunkiem, na spokojnie, nie marudzac. Musicie wziac od meza to, czego potrzebujecie same. Oni sie nie domysla. I to nie ich wina, to my mamy wygorowane wymagania :) Nawbijalysmy sobie do glowy, ze zycie jest cudowne a mezczyzni maja nas rozumiec, bo tak. A oni sa wspaniali w swojej prostocie. To my mamy masakre w glowie, hormony do tego i ogolnie cyrk.
    My bysmy chcialy, zeby mezczyzni sie zachowywali jak kobiety :D Zeby byli ciepli, kochani, zeby dawali z siebie, zeby pomagali i gadali z nami bez przewry. A od tego sa przyjaciolki :P

Z jednej strony masz racje.
    Ja tez naleze do tych kobiet ktore nie msja sztabu przyjaciólek i nie gadaja wiecznie o paznokciach czy innych pierdach...zawsze kumplowalam sie z facetami..bo jakos lepiej sie dogadywalam...a teraz jak na złość.
    Fakt ze może jestem sfrustrowana ciaglymi niepowodzeniami i nie tylko ciazowymi..
    Wczoraj na szczescie ugryzlam sie w jezyk po pracy bo wrocilam po22 a moj M po paru piwkach..nie lubie jak pije i zawsze sie zloszcze..
    Zaczal mnie przytulać calowac i oh i ahy...zupelnie180 stopni inny czlowiek...
    Dzis nawet obiad robi a ja jeszcze leze w betach..i brzuch coraz bardziej mnie boli i plecy z tyłu na dole.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki bierzecie wiesiolek? Ja np nie umiem łykać tabsow żadnych i zawsze problem..

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    A jaki bierzecie wiesiolek? Ja np nie umiem łykać tabsow żadnych i zawsze problem..

Ja biorę firmy Gal 3x2tabl na dzien

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam wiesiolek z formy GAL. Korzystny cenowo i jakosciowo :) ja go łykam w calosci, ale wydaje mi sie, ze te kapsułki mozna rozgryźć i wypluc otoczke. Słyszałam tez o oleju z wiesiolka do picia, moze taki wyprobuj :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:

Ja tez mam ogromny problem z lykaniem lekow. Teraz mialam antybiotyk taka wielka krowa, masakra. Moj sposon to na duzy kawalek chleba ze skorka i jakos z trudem lykam. A wiesiolek poprostu rozgryzalam i wypluwalam otoczke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis juz dawno stwierdzilam zeprzy dziecku juz nigdy nie zaznam spokoju. Moja 3 tyg. Nie chodzila do przedszkola, zaluje ze tydz.temu nie poszla bo mimo lekow nie jest lepiej, ciagle pokasluje i chrzaka i mysle ze katar na zewnatrz sie skonczyl ale z zatok do gardla nadal splywa i do tego nowe leki wywolaly biegunke. Plukania zatok nie daje sobie zrobic, inhalacji juz nie robimy, a problem jest. Az boje sie jutro puszczac do przedszkola. Kazda choroba jest ciezka i dla dziecka i dla rodzica.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam o oleju. Moze od nastepnej@ wypróbuje

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) jestem tu nowa, od pięciu miesięcy staramy się z mężem o drugiego dzidzia :) tzn staramy się tak naprawdę rok ale nie wiedziałam, że mam hiperprolaktynemię a potem doszły problemy z progesteronem po owulacji. Także biorę bromergon od kwietnia i luteine po owulacji od czerwca. Dlatego takie "prawidłowe" starania są od czerwca. Narazie bez efektów, wyniki są ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ