X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam cykle 28-30max teraz mi sie mega wydluzyl nie wiem czemu :( owu miałam dopiero w 21dc... Mam nadzieje,ze ten cykl bedzie normalny..

magdis wiem wiem tez tak mam ale czasem mam ochotę siknac hehe trzymam kciuki :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nocy @ tez dala popalić.. Skrecalam sie z bolu :( ale juz jest ok. Od porodu mam malo bolesne @ ale ost tez byla straszna..

Paula_shells lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie testuje prędzej tylko jak okres mi sie spuźnia jakoś mi szkoda pieniedzy na testy ciażowe u mie najtańszy kosztuje 10 zł i tak przez te 5 miesiecy wydałam 50 zł w błoto robiąc za predko testy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu raczej nie będę mieć potrzeby testować. Biorę te leki na nogi ale i tak mnie boleć zaczęły a to zawsze mi źle wrozylo niestety. Dziwna fazę mam x tymi nogami nie wiem o co chodzi w ogóle :( w pierwszej fazie nie bolaly teraz. Zastanawiam się czy to nie ma podłoża psychosomatycznego bo przez cały tydzień miałam co robic i o tym zapomiałam, wczoraj mi się przypomniało ze mnie nogi nie bolą i znowu wróciło :/ tyle tez ze zaczynały mnie boleć w tym.czasie jakoś czyli 15/16dc. I już sama nie qiem od czego to czy to glowa czy jednak coś jest przyczyną :( wiec wiem ze lipa będzie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam przy okazji zakupów w gmini i wychodzą gdzieś po 4zl. Ale nie jest to dobre bo kupując zapas szybko zużywam.

Hugolina a owu kiedy miałaś?
    Ja niby od jutra zaczynam płodne ale śluz jeszcze gesty. Tyle że działamy już :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 28 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, ale jeśli jednak byś była w ciąży to czy te leki na nogi są bezpieczne dla płodu?

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu była 4 dni temu bo czułam ten ból Jajników mega. Ja ten ból nóg mam od jakiś 8 miesiecy .Powiem temu ginowi jak będę na wizycie ale to dopiero 21 go mam :/
    Na laparo miałam hsg robione i jeśli byłyby jakieś zmiany to by wyszło bo myślałam że mam endometrioze może. NA prawdę nie wiem o vo chodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Hugolina, ale jeśli jednak byś była w ciąży to czy te leki na nogi są bezpieczne dla płodu?

Mam jakieś leki ziołowe z kasztanowca. Jeśli bym.zaszla w ciążę to odstawie. Przez te 2 tyg płód i tak.jest chroniony póki "nie wiemy"

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja pamiętam że jak byłam nastolatka to tak miałam ból nóg, a dzień przed zawsze głowa mnie bolała. Ból nog sam mi przeszedl. Potem tylko głową dzień przed a teraz już się dzieje wszystko co chce. Ale też się zastanawiam czy to nie przez to, że bardzo się w siebie wsluchuje i doszukuje.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia ja dlatego się zastanawiam czy to nie jest spowodowane myśleniem o tym ze mnie te nogi bolą i sama się wewnętrznie nakręcam..
    znowu mam myśli ze nie zajde juz w ciążę nigdy :/ :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej cuazy na zylaki lekarz przepisal mi cyclo-4 forte, teraz mam cis o podobnym skladzie pod inna nazwa. Tez coś ziolowego.

Czy to moje dziecko zacznie chodzic wczesniej spać? Jak tylko nie chodzi do przedszkola to chodzi spac po 22. Chcemy sobie obejrzec film ale zanim ona zasnie to ja tez i znow d...

No, moja tesciowa pokazala... Szalala pol dnia, kazala mi sprzatac bo jej synus przyjezdza (niech sobie sama sprzata) a pozniej jaka chetna zeby jechac z nim na msze za jego tescia. A w czwartek sie wypiela...

• KAL Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki u mnie owi powinna być dziś albo jutro patrząc po testach sm6juo.jpg przytula były wczoraj i będą jutro... Oby wystarczyło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 21:24

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal powodzenia i owocnej owulki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 21:31

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam że test pozytywny. Trzymam kciuki niech się uda!

Hugolina może tak być. Tylko jak wyłączyć głowę... :/

Iza no co za baba:/ lej na to rób po swojemu. A twoja córka ile ma lat? Ja dziś moja wymeczylam tańcem i usnela szybko

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal powodzenia :) Owu tuz tuz.

A u mnie juz po, sluz kremowy i gesty, wiec wiadomo ze po ptokach :P Czekamy. Ehh... Jakos nie robie sobie nadziei juz. Nawet mnie te rowniutkie jubileuszowe 40 cykli nie rusza. Jak nie bylo na swieta, urodziny, imieniny itd. to nie wydaje mi sie, zebym akurat na 40 zaskoczyla, bo okraglo :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wymeczona, mam juz dosc ze nie mam zadnego wolnego wieczoru. Cora poszla spac grubo po 22, ja zasnelam. Teraz leze i czekam na lazienke. I znow nici z filmu. Czuje taki wewnetrzny gniew i to na moje dziecko ze mowi sie, tlumaczy a ona "tancuje" po lozku a o spaniu nie ma mowy. Chcialam zeby tatus ja polozyl to placz. Wszystko ja. Ni chwili zeby sie odstresowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal powodzenia na starankach.
    Iza 84 moja córeczka też uwielbia tańczyć i skakać po łóżku wogóle najlepsza zabawa jest przed spaniem dobrze że usypia już po 20:00,ostatnio nawet jak ide do ubikacji to ona musi iść ze mną na wszystko najlepsza mama a tata tylko do zabawy .Ale moja córeczka ma dopiero 2,5 roku .I jest najkochańsza na świecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam z rana...
    Na urodziny dalam kase..stwierdziłam że mam to gdzieś i nie bede łeb na szyję jeździła po mieście...
    Z moim troche lepiej...ale zła jestem na niego i prędko mi nie przejdzie...także jakiekolwiek starania idą w kąt. Ten cykl i tak już stracony. Zaczynam podejrzewać ze w ogole nie było owulacji mimo charakterystycznego bólu. Temp mi skacze góra dół jak szalona a ten głupi program tez źle wyznaczył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam dziś @ kolejny cykl stracony.

• magdis Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :* ja chodzę dziś nakręcona na całego. 18dpo a @ nie widać. Miałam ciężką noc, bo moja córcia zaczęła wymiotować o 1 i byłam już pewna że jelitówka jej się rozkręca bo podobno panuje w przedszkolach, ale w sumie zwymiotowała tylko raz, później usnęła i wstała jakby zupełnie zdrowa... Mam nadzieję że będzie już ok. Ale pół nocy nie przespałam, bo ja się panicznie boję jelitówek, a odkąd mała poszła do przedszkola to regularnie 2 razy do roku, na jesień i na wiosnę, przynosi do domu jelitówę i po kolei choruje cały dom. Mam tego naprawdę dość. Nie mam w domu żadnego testu ciążowego, więc rano zmierzyłam kontrolnie temp. i 37,1. Pomiar może nie być do końca miarodajny, bo spałam najpierw 3h, później 3h nie spałam, później znowu ok.3h spałam. Ale pomiar mimo wszystko nie jest chyba zupełnie zafiskowany, jak myślicie? Kurde, ja mam długą fazę lutealną ale 18 dni wysokich temp. to jeszcze nie miałam

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ