X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Myslalam ze tylko ja przestałam lubic te starania. Chlop sie stara jak tylko moze a ja najchetniej zawinelabym sie w swoja kolderke i spala.
    Moj tez sie już nie stara. ..nawet juz o tym nie wspominam...on ma inne podejscie niz ja....
    Tez bym nie wychodzila z lozka gfybym mogla

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy sie urozmaicać sobie starania, np. gadżetami Durexa. Dochodze do wniosku, ze jak dziecka z tego nie bedzie to przynajmniej będzie miło :):)

Paula_shells lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z <3 problemu nie mamy. Sprawia nam to przyjemność i nie robimy tego z przymusu ale i tak dziecka z tego nie ma... :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuszczam to wsxystko i chyba Was opuszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dalej jest to zagadka ze z ciążą tak nie jest łatwo. Aż strach się bać jak będzie dalej w przyszłości.

U nas tez ♡ jakos nie specjalnie z przymusu tyle ze nie jest to takie spontaniczne jak w czasie kiedy się nie staraliśmy.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy juz spory staż, 7 lat po ślubie, a jesteśmy ze sobą 13 lat, więc małe urozmaicenia sa wskazane ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove love u mnie już tez 12 lat razem ;) ale narazie nie mamy ślubu. Jest w planie niebawem. :) :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :) ja chetnie bym powtórzyła i ślub i wesele. Oczywiście z tym samym facetem ;);)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:

A coś się stało czy poprostu masz dość ? Czasami ponoć dobrze odpuścić na jakiś czas, zebrać siły zapomniec i może samo wyjdzie bez spiny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tak pate razy odpuszczalam i to nic nie dalo...a za chwile to juz nie będę miala z kim miec tego dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:

Zalamana chyba naprawde stracilas moc. Nie opuszczaj nas, no chyba ze z powodu 2 kresek. Odpusc na chwile, 1-2, moze 3 cykle, odpocznij. Ja tez bym tak chciala zrobic ale mąż ma parcie na drugiego bejbika i sie nie zgadza, zgodzil sie na 1 miesiac zebym doszla do siebie po infekcji. Oczywiscie decyzja nalezy do ciebie. Trzymaj sie kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Zalamana chyba naprawde stracilas moc. Nie opuszczaj nas, no chyba ze z powodu 2 kresek. Odpusc na chwile, 1-2, moze 3 cykle, odpocznij. Ja tez bym tak chciala zrobic ale mąż ma parcie na drugiego bejbika i sie nie zgadza, zgodzil sie na 1 miesiac zebym doszla do siebie po infekcji. Oczywiscie decyzja nalezy do ciebie. Trzymaj sie kochana.

Moj maz wlasciwie nie ma juz zadnego parcia...wrecz przeciwnie..wiec....
    A po dzisiejszej klotni to czuje ze znow zostane sama a on ucieknie bo mu tak wygodnie

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie zaskakująco doprowadza w tych staraniach do szału, zaczął dbać o mnie bardziej :) i sam ma więcej energii. Chociaż starszy ode mnie spooooro. Kiedyś się dziwiłam że można zakochać się w starszym mężczyźnie. Dobrze że nie wygląda na swój wiek, ale niestety zachowuje się również nie na swój wiek. Mężczyźni po prostu nigdy nie wyrastają z dziecka :)

Załamana jak chcesz nas opuścić i wszystko zostawić losowi, to czuję że szybko wrócisz do nas z radosną nowiną :) obiecaj przynajmniej. Mój jak nie miał ochoty ze stresu przed staraniem,to po prostu mówiłam że owulację już dawno miałam i robiłam jakieś romantyczne wieczory i dawał radę, nigdy nie kumał cyklu kobiety.

DoveLove my też nieraz staramy się i nie staramy z pomocą, kiedyś pożyczyliśmy od znajomych fajną grę planszowa dla dorosłych, było nawet zabawnie.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach z tego wszystkiego zapomniałam Was poinformować że dostałam właśnie @

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie ma o moim cyklu zielonego pojęcia. ..tez zawsze cos organizuje itp itd....ale od kilku dni po prostu mnie nie chce...nie zwraca uwagi ni nic...
    Pewnie kogos ma...a drugi raz nie wybaczę. ..

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie mów że miałaś do czynienia ze zdradą? Przecież macie dziecko. Musisz z nim porozmawiać, daj mu trochę czasu na odpoczynek od wspólnych problemów i wtedy spróbujcie porozmawiać. Cholera... nie wiem.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Moj maz wlasciwie nie ma juz zadnego parcia...wrecz przeciwnie..wiec....
    A po dzisiejszej klotni to czuje ze znow zostane sama a on ucieknie bo mu tak wygodnie

Faceci inaczej podchodzą do takich spraw. My jesteśmy bardzo emocjonalne, a dla nich to pewnego rodzaju ujma na honorze. Niepowodzenia mogą nadwyrężyć związek, ale tez go scementowac.
    Trzymam kciuki za szybkie zażegnane kryzysu <3

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Tylko nie mów że miałaś do czynienia ze zdradą? Przecież macie dziecko. Musisz z nim porozmawiać, daj mu trochę czasu na odpoczynek od wspólnych problemów i wtedy spróbujcie porozmawiać. Cholera... nie wiem.
    Tak...niestety...swego czasu bylo miedzy nami bardzo źle...i polecial do byłej..
    Nie chce do tego wracać bo to co przezylam wie tyljo ten na górze...

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję szczerze. Silna jesteś kobieto. A to się nazywa miłość. Więc walcz o niego, nie poddawaj się :) to co między Wami jest to tylko Ty wiesz wogóle i w szczególe więc na pewno będziesz wiedziała co robić. Na pewno wspólne wyjścia dużo dają, my czasami do kina bez dzieciaczka wyskoczymy, albo mały seansik w domu, czasem dla dorosłych.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie...nie jestem silna...moze zbyt slaba by zaczac wsxystko od nowa samej....jedynie co w tej dytuscji robie to wyje...
    To mi prl znow podskoczy..

Wlasnie o to chodzi ze on nic nie chcseze mna robić i nigdzie chodzic..
    Nawet w ferworze klotni wykrxyczalam ze pewnie znow kogos ma...

Kocham go nsd zycie bo wiele przeszliśmy ale po dzisiejszej olewce na moje zalamanie i jeszcze pretensje o to to doslownie serce mi peklo...

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ