X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Cześć Asia M :)
    Ja wczoraj właśnie miałam coś podobnego do białka kurzego, ale dziwne bo to już dwa dni po owulacji. No ale mimo grypy żołądkowej i osłabienia kazałam mężowi działać :)
    To na kiedy masz teraz termin @, który u Ciebie dc?
    Paula dzis mam 29 dc. Powinnam @ dostac wczoraj i nie mam. Lekko mnie piersi po bokach bola przy lekkim ucisku. Sluzu niby nie mam. Delikatne bole ppdbrzusza i jakby ciut wrazliwe sutki. Nie chce sie ppraz kolejny ludzic ze to ciaza ale tak tesknie za Aniolkiem moim. DIekuje ze napisałaś

Igor 2008
    Aniolek lipiec 2017 kocham Go
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Hej W takim razie dobrze trafiłaś bo tutaj możesz pogadać o wszystkim ;) A probowalas może z testami ovu? Ja też zawsze miałam problem z ustaleniem dni plodnych, a śluzu jak kurze jajko to już W ogóle, zawsze przeźroczysty i wodnisty to myślałam że ok., aż tutaj właśnie wyczytałam że on musi się bardziej ciągnąć niż lać :) no i w szczęśliwym cyklu dopiero pierwszy raz taki zobaczylam a dodatkowo najbardziej pozytywny test ovu ze wszystkich które robiłam i się udało :)
    Kasia robilam testu ovu. Gdy byly 2 czerwone kreski to byly przytulanki i nic. Pozniej juz ich nie robilam. Szlam na żywioł ze tak powiem i tez nic. Wczoraj tj. 29 styczen 2018 powinnam @ dostac i poki co nie mam. Mam tylko lekkie bole piersi prY lekkim ucisku i lekkie bole podbrzusza.

Igor 2008
  • Agga87 Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina niestety nie wiadomo co powoduje brak owulacji :(

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA- trochę mam, ale są raczej delikatne. Nie mam w ogóle ochoty na jedzenie. Z rana mam lekkie mdłości. Piersi delikatnie pobolewają, są ciut powiększone co bardzo cieszy męża :P i bardzo widać na nich żyły. Jestem osłabiona i senna. Padam razem z córą po 21. No i częste wyprawy do toalety nawet w środku nocy :) No i zmienność humorów to moja zmora ostatnio :P Zapomniałam jeszcze o zawrotach głowy, przez które czasami mak wrażenie, że siedze na karuzeli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:18

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Kasia robilam testu ovu. Gdy byly 2 czerwone kreski to byly przytulanki i nic. Pozniej juz ich nie robilam. Szlam na żywioł ze tak powiem i tez nic. Wczoraj tj. 29 styczen 2018 powinnam @ dostac i poki co nie mam. Mam tylko lekkie bole piersi prY lekkim ucisku i lekkie bole podbrzusza.
    Ja bym już testowała ;)

NatkaZ lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja mam podobnie, wysoka temperatura, bola piersi, wczoraj mialam zielone zyly widoczne na klatce piersiowej, maz uwaza ze tak mam tylko nigdy ich tak nie widac, a wczoraj to mnie az piekly piersi, najbardziej po bokach bolalo, nie od stanika, niedobrze mi jak glodna jestem, albo czasem po niektorych rzeczach, jak bylam w ciazy z Filipem to mialam wlasnie mdlosci rano jak sie budzilam bo glodna bylam, jak cos zjadlam na sile to przestawalo.
    No i ogolnie brzuch mnie pobolewa, klucie w szyjce, ale sama szyjka noezbyt wysoko, mam wrazenie ze otwarta wiec du.pa bo ponoc powinna byc zamknieta.
    No i konkretny wkurw na wszystko. Wczoraj test negatywny (z rana) -25dc, dzisiaj 26dc a ja czuje sie gorzej, w sobote termin

Ja mam zamkniętą i wysoko, ale zawsze jest szansa. Ja dopóki nie zrobiłam test również miałam wrażenie, że szyjka wcale nie wskazuje na ciąże a tu taka niespodzianka :)

AsiaM ja bym sprawdziła testem. Ja z początku miałam podobnie i na teście zobaczyłam dwie kreski ;:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:15

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja bym już testowała ;)
    Urszulka.... Boje sie....

Igor 2008
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Ja mam zamkniętą i wysoko, ale zawsze jest szansa. Ja dopóki nie zrobiłam test również miałam wrażenie, że szyjka wcale nie wskazuje na ciąże a tu taka niespodzianka :)

AsiaM ja bym sprawdziła testem. Ja z początku miałam podobnie i na teście zobaczyłam dwie kreski ;:)
    Natka boje sie.... Poczekam jeszcze z dzien lub dwa..... Nawet juz testow nie mam w domu

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka.... Boje sie....
    Wiem, znam to dobrze. Ale lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Jak nie chcesz testu to zrób betę.

Asia M lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żegnam się. Nie wiem, kiedy będziemy mogli wrócić do starań, ale z pewnością nieprędko.

Wszystkie ciężarówcie- zarówno te mini, jak i już większe- życzę Wam dużo spokoju w tym pięknym okresie, szczęśliwego rozwiązania i zdrowego, pulchniutkiego, różowiutkiego, obłędnie pachnącego bobasa :)

Dziewczyny jeszcze (ale już niedługo) starające się- liczę na to, że kiedy tu wrócę, już się nie zobaczymy i będę mogła czytać o Waszych spuchniętych nogach, imprezach nocnych w brzuchu i dziwacznych zachciankach w wątku ciążowym :D

Buźka i powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:28

Paula_shells lubi tę wiadomość

MamaAntosi
  • OlinkowA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    OlinkowA- trochę mam, ale są raczej delikatne. Nie mam w ogóle ochoty na jedzenie. Z rana mam lekkie mdłości. Piersi delikatnie pobolewają, są ciut powiększone co bardzo cieszy męża :P i bardzo widać na nich żyły. Jestem osłabiona i senna. Padam razem z córą po 21. No i częste wyprawy do toalety nawet w środku nocy :) No i zmienność humorów to moja zmora ostatnio :P Zapomniałam jeszcze o zawrotach głowy, przez które czasami mak wrażenie, że siedze na karuzeli :/
    który to u ciebie tydzień? :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wiem, znam to dobrze. Ale lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Jak nie chcesz testu to zrób betę.
    Urszulka myslalam o becie moze jutro przed praca sie zmobilizuje i pojade na bete

Igor 2008
  • NatkaZ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M doskonale Cię rozumiem. Ja nawet teraz ciągle się boje, ale tak jak napisał Urszulka89 lepiej jest wiedzieć. Ja do tej pory zrobiłam chyba z 8 testów i bete :P

OlinkowA z tego co wyliczył mi kalendarzyk to mam 5 tydzień i 4 dni

• agulas83 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam ostatnio w 22 dc u ginekologa to powiedział mi że była niedawno owulacja stąd te plamienia ok 17 dc. Dodam że nigdy wcześniej tak nie mialam. Zawsze plamienia były ok 3-2 dni przed @. Możliwe że lekarz się pomylił i nie było owulacji?

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to boję się że sie porostu zablokowalam.....

Igor 2008
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Dziewczyny, żegnam się. Nie wiem, kiedy będziemy mogli wrócić do starań, ale z pewnością nieprędko.

Wszystkie ciężarówcie- zarówno te mini, jak i już większe- życzę Wam dużo spokoju w tym pięknym okresie, szczęśliwego rozwiązania i zdrowego, pulchniutkiego, różowiutkiego, obłędnie pachnącego bobasa :)

Dziewczyny jeszcze (ale już niedługo) starające się- liczę na to, że kiedy tu wrócę, już się nie zobaczymy i będę mogła czytać o Waszych spuchniętych nogach, imprezach nocnych w brzuchu i dziwacznych zachciankach w wątku ciążowym :D

Buźka i powodzenia!
    Wracaj do Nas jak najszybciej i z cudownymi wiadomościami!
    Wszystkie tutaj trzymamy kciuki!

MamaAntosi lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Asia M doskonale Cię rozumiem. Ja nawet teraz ciągle się boje, ale tak jak napisał Urszulka89 lepiej jest wiedzieć. Ja do tej pory zrobiłam chyba z 8 testów i bete :P

OlinkowA z tego co wyliczył mi kalendarzyk to mam 5 tydzień i 4 dni
    Ja tez się strasznie boję, wiadomo że na tym etapie wszystko może się wydarzyć (tfu tfu!) i nie mamy na to zbyt dużego wpływu

Natka to kilka dni za mną :) Sprawdzałaś przyrost bety? Ja robiłam narazie 2 badania jutro idę na 3 jak bedzie ładnie przyrastać nie będę tak często biegać na bete :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;-) Jestem mamą rocznej Mai i obecnie w ciąży. O Maję staraliśmy się dwa lata. Mam za sobą 6 utraconych ciąż, w tym jedna ciąża bliźniacza. Zrobiliśmy z mężem mnóstwo badań w tym genetyczne i wszystkie wyszły prawidłowo. Przyczyna obumarcia ciąż jest więc nie znana do dziś. Nigdy nie poroniłam. Zawsze o martwej ciąży dowiadywałem się około 13 tygodnia na wizycie u ginekologa. Zawsze był zabieg. W każdej ciąży miałam plamienia w pierwszym trymestrze nawet w tej którą udało mi się donosić. W ciąży z Mają brałam do końca pierwszego trymestru zastrzyki Clexane mimo braku zespołu antyfosfolipidowego. Maja urodziła się w styczniu, a we wrześniu dowiedziałam się że jestem w drugiej ciąży. Planowaliśmy drugie dziecko po skończeniu przez Maję roku a tu taka niespodzianka. Ze względów psychiatrycznych po tak wielu stratach nie czułam się na siłach i nie chciałam rodzić siłami natury. Miałam wykonane cesarskie cięcie. Ta ciąża również będzie rozwiązana przez cc. Nie ukrywam że nie jest mi łatwo ponieważ sami z mężem jesteśmy zdani na siebie z dala od rodziny, a mąż całe dnie w pracy i nie mam chwili wytchnienia nawet w nocy. Ale chociaż jest ciężko bardzo się cieszę że będzie druga dzidzia mimo zaskoczenia bo dopiero po tak wielu stratach zaczęłam doceniać jaki to skarb mieć dziecko. Od miesiąca mam wariacje z szyjką bo raz się skraca razy wraca do normalnej długości więc staram się o siebie dbać. Pozdrawiam wszystkie starający się i ciężarne. Mam nadzieję że mogę do Was dołączyć?

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doszlo cos nowego. Dziwne jakby ogniatanie w krzyzach oraz jakby kgos je zgniatal.... Ktoras z Was miala tos takiego i promieniujace w okolice uda?

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Dziewczyny doszlo cos nowego. Dziwne jakby ogniatanie w krzyzach oraz jakby kgos je zgniatal.... Ktoras z Was miala tos takiego i promieniujace w okolice uda?
    idź na betę, będziesz spokojniejsza ;)
    Ja tak miałam często ale przed @ niestety...

mamaMAI* lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ