X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Cześć Asia M :)
    Ja wczoraj właśnie miałam coś podobnego do białka kurzego, ale dziwne bo to już dwa dni po owulacji. No ale mimo grypy żołądkowej i osłabienia kazałam mężowi działać :)
    To na kiedy masz teraz termin @, który u Ciebie dc?
    Paula dzis mam 29 dc. Powinnam @ dostac wczoraj i nie mam. Lekko mnie piersi po bokach bola przy lekkim ucisku. Sluzu niby nie mam. Delikatne bole ppdbrzusza i jakby ciut wrazliwe sutki. Nie chce sie ppraz kolejny ludzic ze to ciaza ale tak tesknie za Aniolkiem moim. DIekuje ze napisałaś

Igor 2008
    Aniolek lipiec 2017 kocham Go
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Hej W takim razie dobrze trafiłaś bo tutaj możesz pogadać o wszystkim ;) A probowalas może z testami ovu? Ja też zawsze miałam problem z ustaleniem dni plodnych, a śluzu jak kurze jajko to już W ogóle, zawsze przeźroczysty i wodnisty to myślałam że ok., aż tutaj właśnie wyczytałam że on musi się bardziej ciągnąć niż lać :) no i w szczęśliwym cyklu dopiero pierwszy raz taki zobaczylam a dodatkowo najbardziej pozytywny test ovu ze wszystkich które robiłam i się udało :)
    Kasia robilam testu ovu. Gdy byly 2 czerwone kreski to byly przytulanki i nic. Pozniej juz ich nie robilam. Szlam na żywioł ze tak powiem i tez nic. Wczoraj tj. 29 styczen 2018 powinnam @ dostac i poki co nie mam. Mam tylko lekkie bole piersi prY lekkim ucisku i lekkie bole podbrzusza.

Igor 2008
  • Agga87 Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina niestety nie wiadomo co powoduje brak owulacji :(

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkowA- trochę mam, ale są raczej delikatne. Nie mam w ogóle ochoty na jedzenie. Z rana mam lekkie mdłości. Piersi delikatnie pobolewają, są ciut powiększone co bardzo cieszy męża :P i bardzo widać na nich żyły. Jestem osłabiona i senna. Padam razem z córą po 21. No i częste wyprawy do toalety nawet w środku nocy :) No i zmienność humorów to moja zmora ostatnio :P Zapomniałam jeszcze o zawrotach głowy, przez które czasami mak wrażenie, że siedze na karuzeli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:18

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Kasia robilam testu ovu. Gdy byly 2 czerwone kreski to byly przytulanki i nic. Pozniej juz ich nie robilam. Szlam na żywioł ze tak powiem i tez nic. Wczoraj tj. 29 styczen 2018 powinnam @ dostac i poki co nie mam. Mam tylko lekkie bole piersi prY lekkim ucisku i lekkie bole podbrzusza.
    Ja bym już testowała ;)

NatkaZ lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja mam podobnie, wysoka temperatura, bola piersi, wczoraj mialam zielone zyly widoczne na klatce piersiowej, maz uwaza ze tak mam tylko nigdy ich tak nie widac, a wczoraj to mnie az piekly piersi, najbardziej po bokach bolalo, nie od stanika, niedobrze mi jak glodna jestem, albo czasem po niektorych rzeczach, jak bylam w ciazy z Filipem to mialam wlasnie mdlosci rano jak sie budzilam bo glodna bylam, jak cos zjadlam na sile to przestawalo.
    No i ogolnie brzuch mnie pobolewa, klucie w szyjce, ale sama szyjka noezbyt wysoko, mam wrazenie ze otwarta wiec du.pa bo ponoc powinna byc zamknieta.
    No i konkretny wkurw na wszystko. Wczoraj test negatywny (z rana) -25dc, dzisiaj 26dc a ja czuje sie gorzej, w sobote termin

Ja mam zamkniętą i wysoko, ale zawsze jest szansa. Ja dopóki nie zrobiłam test również miałam wrażenie, że szyjka wcale nie wskazuje na ciąże a tu taka niespodzianka :)

AsiaM ja bym sprawdziła testem. Ja z początku miałam podobnie i na teście zobaczyłam dwie kreski ;:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:15

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja bym już testowała ;)
    Urszulka.... Boje sie....

Igor 2008
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Ja mam zamkniętą i wysoko, ale zawsze jest szansa. Ja dopóki nie zrobiłam test również miałam wrażenie, że szyjka wcale nie wskazuje na ciąże a tu taka niespodzianka :)

AsiaM ja bym sprawdziła testem. Ja z początku miałam podobnie i na teście zobaczyłam dwie kreski ;:)
    Natka boje sie.... Poczekam jeszcze z dzien lub dwa..... Nawet juz testow nie mam w domu

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Urszulka.... Boje sie....
    Wiem, znam to dobrze. Ale lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Jak nie chcesz testu to zrób betę.

Asia M lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żegnam się. Nie wiem, kiedy będziemy mogli wrócić do starań, ale z pewnością nieprędko.

Wszystkie ciężarówcie- zarówno te mini, jak i już większe- życzę Wam dużo spokoju w tym pięknym okresie, szczęśliwego rozwiązania i zdrowego, pulchniutkiego, różowiutkiego, obłędnie pachnącego bobasa :)

Dziewczyny jeszcze (ale już niedługo) starające się- liczę na to, że kiedy tu wrócę, już się nie zobaczymy i będę mogła czytać o Waszych spuchniętych nogach, imprezach nocnych w brzuchu i dziwacznych zachciankach w wątku ciążowym :D

Buźka i powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:28

Paula_shells lubi tę wiadomość

MamaAntosi
  • OlinkowA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    OlinkowA- trochę mam, ale są raczej delikatne. Nie mam w ogóle ochoty na jedzenie. Z rana mam lekkie mdłości. Piersi delikatnie pobolewają, są ciut powiększone co bardzo cieszy męża :P i bardzo widać na nich żyły. Jestem osłabiona i senna. Padam razem z córą po 21. No i częste wyprawy do toalety nawet w środku nocy :) No i zmienność humorów to moja zmora ostatnio :P Zapomniałam jeszcze o zawrotach głowy, przez które czasami mak wrażenie, że siedze na karuzeli :/
    który to u ciebie tydzień? :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wiem, znam to dobrze. Ale lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Jak nie chcesz testu to zrób betę.
    Urszulka myslalam o becie moze jutro przed praca sie zmobilizuje i pojade na bete

Igor 2008
  • NatkaZ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M doskonale Cię rozumiem. Ja nawet teraz ciągle się boje, ale tak jak napisał Urszulka89 lepiej jest wiedzieć. Ja do tej pory zrobiłam chyba z 8 testów i bete :P

OlinkowA z tego co wyliczył mi kalendarzyk to mam 5 tydzień i 4 dni

• agulas83 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam ostatnio w 22 dc u ginekologa to powiedział mi że była niedawno owulacja stąd te plamienia ok 17 dc. Dodam że nigdy wcześniej tak nie mialam. Zawsze plamienia były ok 3-2 dni przed @. Możliwe że lekarz się pomylił i nie było owulacji?

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to boję się że sie porostu zablokowalam.....

Igor 2008
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Dziewczyny, żegnam się. Nie wiem, kiedy będziemy mogli wrócić do starań, ale z pewnością nieprędko.

Wszystkie ciężarówcie- zarówno te mini, jak i już większe- życzę Wam dużo spokoju w tym pięknym okresie, szczęśliwego rozwiązania i zdrowego, pulchniutkiego, różowiutkiego, obłędnie pachnącego bobasa :)

Dziewczyny jeszcze (ale już niedługo) starające się- liczę na to, że kiedy tu wrócę, już się nie zobaczymy i będę mogła czytać o Waszych spuchniętych nogach, imprezach nocnych w brzuchu i dziwacznych zachciankach w wątku ciążowym :D

Buźka i powodzenia!
    Wracaj do Nas jak najszybciej i z cudownymi wiadomościami!
    Wszystkie tutaj trzymamy kciuki!

MamaAntosi lubi tę wiadomość

qdkkk6nllsldr26a.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Asia M doskonale Cię rozumiem. Ja nawet teraz ciągle się boje, ale tak jak napisał Urszulka89 lepiej jest wiedzieć. Ja do tej pory zrobiłam chyba z 8 testów i bete :P

OlinkowA z tego co wyliczył mi kalendarzyk to mam 5 tydzień i 4 dni
    Ja tez się strasznie boję, wiadomo że na tym etapie wszystko może się wydarzyć (tfu tfu!) i nie mamy na to zbyt dużego wpływu

Natka to kilka dni za mną :) Sprawdzałaś przyrost bety? Ja robiłam narazie 2 badania jutro idę na 3 jak bedzie ładnie przyrastać nie będę tak często biegać na bete :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;-) Jestem mamą rocznej Mai i obecnie w ciąży. O Maję staraliśmy się dwa lata. Mam za sobą 6 utraconych ciąż, w tym jedna ciąża bliźniacza. Zrobiliśmy z mężem mnóstwo badań w tym genetyczne i wszystkie wyszły prawidłowo. Przyczyna obumarcia ciąż jest więc nie znana do dziś. Nigdy nie poroniłam. Zawsze o martwej ciąży dowiadywałem się około 13 tygodnia na wizycie u ginekologa. Zawsze był zabieg. W każdej ciąży miałam plamienia w pierwszym trymestrze nawet w tej którą udało mi się donosić. W ciąży z Mają brałam do końca pierwszego trymestru zastrzyki Clexane mimo braku zespołu antyfosfolipidowego. Maja urodziła się w styczniu, a we wrześniu dowiedziałam się że jestem w drugiej ciąży. Planowaliśmy drugie dziecko po skończeniu przez Maję roku a tu taka niespodzianka. Ze względów psychiatrycznych po tak wielu stratach nie czułam się na siłach i nie chciałam rodzić siłami natury. Miałam wykonane cesarskie cięcie. Ta ciąża również będzie rozwiązana przez cc. Nie ukrywam że nie jest mi łatwo ponieważ sami z mężem jesteśmy zdani na siebie z dala od rodziny, a mąż całe dnie w pracy i nie mam chwili wytchnienia nawet w nocy. Ale chociaż jest ciężko bardzo się cieszę że będzie druga dzidzia mimo zaskoczenia bo dopiero po tak wielu stratach zaczęłam doceniać jaki to skarb mieć dziecko. Od miesiąca mam wariacje z szyjką bo raz się skraca razy wraca do normalnej długości więc staram się o siebie dbać. Pozdrawiam wszystkie starający się i ciężarne. Mam nadzieję że mogę do Was dołączyć?

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doszlo cos nowego. Dziwne jakby ogniatanie w krzyzach oraz jakby kgos je zgniatal.... Ktoras z Was miala tos takiego i promieniujace w okolice uda?

Igor 2008
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Dziewczyny doszlo cos nowego. Dziwne jakby ogniatanie w krzyzach oraz jakby kgos je zgniatal.... Ktoras z Was miala tos takiego i promieniujace w okolice uda?
    idź na betę, będziesz spokojniejsza ;)
    Ja tak miałam często ale przed @ niestety...

mamaMAI* lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ