X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hugolina ja pamiętam byłam w sierpniu pierwszy raz u tej gin i jej powiedziałam że się staramy i się nie udaje, że okres mam tak różnie raz co 28 a raz co 32 no i ona sama zaproponowała duphaston od 16 dc przez 10 dni. Mówiła, że może pomóc w zagniezdzeniu i wyrówna miesiączkę. Więc pewnie zależy na kogo trafisz.
    Dzięki Alunia. :) w pierwszą ciążę zaszłam jakimś cudem ;) :p nie wiem teraz czy iść czy się wstrzymać. Narazie pije wino na endo lepsze :D pewne za dużo myśli w głowie. :/

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina ale on chyba nie widzi żadnego problemu z tymi plamieniami ;-(.
    Zbadała mnie i powiedział że jestem zdrowa. Akurat byłam po owulacji więc ją potwierdził. Pamietam że przy 1 ciąży miałam za cienkie endo ale poprawiłam sobie je winem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ci lekarze. Karzą rok się starać i coś robić dopiero. A rok to przecież tak długo.. no ja sobie teraz czerwonym podlewam. Choć nie wiem czy mam za słabe czy nie. Na poprawę humoru przy okazji ;)
    A badalas sobie progesteron 7dpo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:56

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie badałam. Ale jak ten kolejny cykl będzie bezowocny to na pewno pójdę zrobić. Tylko muszę wiedzieć kiedy mam dokładnie owulacja bo u mnie ciężko czasem wyczuć. A winko, pewno że trzeba! A co tam, trzeba się czasem wyluzować

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula czesc :) Czyzby moj rocznik? :)
    Cykle 27 dni sa ok, a 25 dniowe tez mi sie zdarzaly, jak mialam wczesnie owu. Jesli wyznaczysz owulacje temperatura czy testem, to sie dowiesz jak dluga jest faza lutealna. Tak dlugo jak ma prawie 2 tygodnie jest ok. Ale hormony bym zrobila na wszelki wypadek, dla swietego spokoju :)
    A poki co nie stresuj sie tylko dzialaj :) Powodzenia!

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 jeżeli 83' to tak, mamy ten sam wiek

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...i ucieło mi tekst

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasami tak mam.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie m i też ucielo

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

castangus biore już 4 dzień i trochę mnie mdli ale chyba to normalne.

dzs sobie pomyje okna i lodówke bo chyba usne od tego siedzenia w domu ja się nie nadajae.

A wg kto teraz na dniach testuje >????

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agulas :) tak jak dziewczyny pisaly zbadaj sobie w nast cyklu proga moze cos sie wyjasni. Ja tez plamie 2-3dni przed @ i prog nie jest niski ale tez bez szalu.Raz bralam luteine to plamilam dzien przed @. Wychodzi,że mam hormony w normie wiec nie wiem od czego to

gibonek ja po castanusie mialam bole glowy a po niepokalanku Swansowna zadnych ubocznych skutkow

Ja jeszcze temp nie mierze nawet. Plamienie sie skonczylo to zaczniemy niedlugo dzialac z mezem. 8 dc dzis mam. Ciekawa jestem czy ten cykl bedzie normalny czy cos sie poprzestawia po hsg

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja! Ja testuje w niedziele (to bedzie chyba 27dc) ale wyczuwam biel vizira! Chociaz temp wysoka i cos cycki pobolewają to jednak cos nie ten teges. Musze poczytac o ttm badaniu progesteronu i prolaktyny to bym zrobila moze w kolejnym cyklu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Innej opcji nie ma :) A tak z ciekawości, masz jakieś mocniejsze objawy??
    Natka nie mam objawów jako takich, czasami boli mnie brzuch, troszkę piersi bolą i tyle
    No i nie mam ochoty w ogóle jeść, nie czuje się w ogóle głodna
    A Ty? :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Agga87 Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 14:40

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ja! Ja testuje w niedziele (to bedzie chyba 27dc) ale wyczuwam biel vizira! Chociaz temp wysoka i cos cycki pobolewają to jednak cos nie ten teges. Musze poczytac o ttm badaniu progesteronu i prolaktyny to bym zrobila moze w kolejnym cyklu.
    Trzymam w kciuki, żebyś nie musiała tych badań robić :D
    Prolaktynę obojętnie w którym dniu cyklu a progesteron 5-7 dpo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga witaj :) a wiadomo co stoi za taką sytuacją ze cykle są bezowulacyjne ? Badalas hormony jakieś ?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 22:59

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja mam podobnie, wysoka temperatura, bola piersi, wczoraj mialam zielone zyly widoczne na klatce piersiowej, maz uwaza ze tak mam tylko nigdy ich tak nie widac, a wczoraj to mnie az piekly piersi, najbardziej po bokach bolalo, nie od stanika, niedobrze mi jak glodna jestem, albo czasem po niektorych rzeczach, jak bylam w ciazy z Filipem to mialam wlasnie mdlosci rano jak sie budzilam bo glodna bylam, jak cos zjadlam na sile to przestawalo.
    No i ogolnie brzuch mnie pobolewa, klucie w szyjce, ale sama szyjka noezbyt wysoko, mam wrazenie ze otwarta wiec du.pa bo ponoc powinna byc zamknieta.
    No i konkretny wkurw na wszystko. Wczoraj test negatywny (z rana) -25dc, dzisiaj 26dc a ja czuje sie gorzej, w sobote termin
    Ja miałam wysoko i zamkniętą, napewno zamknięta musi być.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę ze wyglądam dużo lepiej niż wczoraj ;) wiec przypuszczam że owu jutro w 12dc albo nawet i dziś ;) chyba mojego wykorzystam trzy dni z rzędu :D dziś mamy randkę ;p jajniki oba bolą. Ciekawe czy oba coś produkuja.

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ