X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hugolina ja pamiętam byłam w sierpniu pierwszy raz u tej gin i jej powiedziałam że się staramy i się nie udaje, że okres mam tak różnie raz co 28 a raz co 32 no i ona sama zaproponowała duphaston od 16 dc przez 10 dni. Mówiła, że może pomóc w zagniezdzeniu i wyrówna miesiączkę. Więc pewnie zależy na kogo trafisz.
    Dzięki Alunia. :) w pierwszą ciążę zaszłam jakimś cudem ;) :p nie wiem teraz czy iść czy się wstrzymać. Narazie pije wino na endo lepsze :D pewne za dużo myśli w głowie. :/

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina ale on chyba nie widzi żadnego problemu z tymi plamieniami ;-(.
    Zbadała mnie i powiedział że jestem zdrowa. Akurat byłam po owulacji więc ją potwierdził. Pamietam że przy 1 ciąży miałam za cienkie endo ale poprawiłam sobie je winem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ci lekarze. Karzą rok się starać i coś robić dopiero. A rok to przecież tak długo.. no ja sobie teraz czerwonym podlewam. Choć nie wiem czy mam za słabe czy nie. Na poprawę humoru przy okazji ;)
    A badalas sobie progesteron 7dpo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:56

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jeszcze nie badałam. Ale jak ten kolejny cykl będzie bezowocny to na pewno pójdę zrobić. Tylko muszę wiedzieć kiedy mam dokładnie owulacja bo u mnie ciężko czasem wyczuć. A winko, pewno że trzeba! A co tam, trzeba się czasem wyluzować

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula czesc :) Czyzby moj rocznik? :)
    Cykle 27 dni sa ok, a 25 dniowe tez mi sie zdarzaly, jak mialam wczesnie owu. Jesli wyznaczysz owulacje temperatura czy testem, to sie dowiesz jak dluga jest faza lutealna. Tak dlugo jak ma prawie 2 tygodnie jest ok. Ale hormony bym zrobila na wszelki wypadek, dla swietego spokoju :)
    A poki co nie stresuj sie tylko dzialaj :) Powodzenia!

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 jeżeli 83' to tak, mamy ten sam wiek

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...i ucieło mi tekst

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasami tak mam.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie m i też ucielo

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

castangus biore już 4 dzień i trochę mnie mdli ale chyba to normalne.

dzs sobie pomyje okna i lodówke bo chyba usne od tego siedzenia w domu ja się nie nadajae.

A wg kto teraz na dniach testuje >????

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agulas :) tak jak dziewczyny pisaly zbadaj sobie w nast cyklu proga moze cos sie wyjasni. Ja tez plamie 2-3dni przed @ i prog nie jest niski ale tez bez szalu.Raz bralam luteine to plamilam dzien przed @. Wychodzi,że mam hormony w normie wiec nie wiem od czego to

gibonek ja po castanusie mialam bole glowy a po niepokalanku Swansowna zadnych ubocznych skutkow

Ja jeszcze temp nie mierze nawet. Plamienie sie skonczylo to zaczniemy niedlugo dzialac z mezem. 8 dc dzis mam. Ciekawa jestem czy ten cykl bedzie normalny czy cos sie poprzestawia po hsg

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja! Ja testuje w niedziele (to bedzie chyba 27dc) ale wyczuwam biel vizira! Chociaz temp wysoka i cos cycki pobolewają to jednak cos nie ten teges. Musze poczytac o ttm badaniu progesteronu i prolaktyny to bym zrobila moze w kolejnym cyklu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Innej opcji nie ma :) A tak z ciekawości, masz jakieś mocniejsze objawy??
    Natka nie mam objawów jako takich, czasami boli mnie brzuch, troszkę piersi bolą i tyle
    No i nie mam ochoty w ogóle jeść, nie czuje się w ogóle głodna
    A Ty? :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Agga87 Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 14:40

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ja! Ja testuje w niedziele (to bedzie chyba 27dc) ale wyczuwam biel vizira! Chociaz temp wysoka i cos cycki pobolewają to jednak cos nie ten teges. Musze poczytac o ttm badaniu progesteronu i prolaktyny to bym zrobila moze w kolejnym cyklu.
    Trzymam w kciuki, żebyś nie musiała tych badań robić :D
    Prolaktynę obojętnie w którym dniu cyklu a progesteron 5-7 dpo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga witaj :) a wiadomo co stoi za taką sytuacją ze cykle są bezowulacyjne ? Badalas hormony jakieś ?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 22:59

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja mam podobnie, wysoka temperatura, bola piersi, wczoraj mialam zielone zyly widoczne na klatce piersiowej, maz uwaza ze tak mam tylko nigdy ich tak nie widac, a wczoraj to mnie az piekly piersi, najbardziej po bokach bolalo, nie od stanika, niedobrze mi jak glodna jestem, albo czasem po niektorych rzeczach, jak bylam w ciazy z Filipem to mialam wlasnie mdlosci rano jak sie budzilam bo glodna bylam, jak cos zjadlam na sile to przestawalo.
    No i ogolnie brzuch mnie pobolewa, klucie w szyjce, ale sama szyjka noezbyt wysoko, mam wrazenie ze otwarta wiec du.pa bo ponoc powinna byc zamknieta.
    No i konkretny wkurw na wszystko. Wczoraj test negatywny (z rana) -25dc, dzisiaj 26dc a ja czuje sie gorzej, w sobote termin
    Ja miałam wysoko i zamkniętą, napewno zamknięta musi być.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę ze wyglądam dużo lepiej niż wczoraj ;) wiec przypuszczam że owu jutro w 12dc albo nawet i dziś ;) chyba mojego wykorzystam trzy dni z rzędu :D dziś mamy randkę ;p jajniki oba bolą. Ciekawe czy oba coś produkuja.

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ