Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
aLunia doskonale wiem jakie to uczucie. Ja pierwszą wizyte mam w przyszły czwartek i wiem, że pewnie dużo u mnie nie zmieni bo czekając na 9 tygodzień będzie jeszcze gorsza panikaNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Asia i mamaMai cześć
Ja utknęłam na Orlenie. Zajechałam zatankować i przy kasie okazało się że portfel zostawiłam w pracy. Czekam na męża, całe szczęście akurat od kilku dni ma robotę w mieście to podjedzie i zapłaci. Co z tą moją głową. Już bym odbierała dziecko od babci. Dziś miał trzy szczepienia, ale podobno był dzielny -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ale mialam... Mam mole w kuchni, wyczailam ze tym razem są w szafce z herbatą, wyciagam stara zielona liściasta i tak sobie otworzylam a tam czarno i sie rusza, szybko zamknelam i sxybko do pieca spalic. Az boje sie inne otwierac.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
aLunia wrote:Oszalec idzie, najpierw tyle człowiek się stara i jak już się udaje to cały czas strach.
Oj tak. Ja to na razie nawet boję się cieszyćNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
nick nieaktualnyI sie wyrobilam, dwie @ w styczniu, wystarczylo sie wam pozalic i @ juz jest. Teraz myslec co dalej, 22 lutego gin, ciekawe kiedy chirurg bedzie kazal przyjsc na kolejne usuwanie znamion. Mąż proponuje zrezygnować z mierzenia temperatury bo uwaza ze to mnie stresuje, i sama temperatura i to cale mierzenie.
Czy jakbym miala owulacje 16-18dc to czy 23dc gin jest w stanie stwierdzic czy byla czy nie czy to jest niemozliwe do stwierdzenia? -
nick nieaktualnyIza ja ostatnuo byłam u gina w 24dc i było widać ze owu była a mam w 13 dc. Świeżo po widać płyn w zatoce Douglasa. I to się chyba zmienia.
U mnie czuje się dzieje. Bliźniaki jak nic ;p z tego będą. Wyraźnie czuje oba jak pracuja. Może dwie szanse w tym cyklu
jangwa_maua, Iza34 lubią tę wiadomość
-
Hugolina ja Ci tych blizniakow zycze hahaha niech oba jajory pracują! Ruszac do dzialania!
Sluchajcie tak to mierze temp o8rano w tym cyklu ale jutro bede musiala o6..co orawda nie czekam na owu tylko sprawdzam jak sie utrzymuje ale musze cos dodac do temp czy odjąc?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kochane, załamka z tymi lekarzami...mialam dziś wizyte z wynikami badań (wszystko super, tylko cukier blisko górnej granicy) i na koniec mówię, że potrzebuje zwolnienia, bo pracuje z dziećmi i ciągle choruje (teraz mamy podejrzenie bostonki) a on do mnie, że nie ma wskazań do wypisania zwolnienia...
Że takie mamy państwo, taki ZUS i dopiero od 20tc może dac zwolnienie.
To mu mowie, ze nawet dyrektorka nie chce żebym ryzykowala i że moim zdaniem praca z małymi dziećmi jest wskazaniem.
Nagadal sie, w koncu wpisał podkreslajac wciaz ze nie powinien i jak juz miałam wychodzic powiedział, ze doktorowi mam przynieść "coś na ząb", to się żartem pytam czy to ma byc cos słodkiego, a ten, ze nie. Finlandia. Litrowa....
Nie mam słów
-
nick nieaktualny
-
Ja chodzilam do fajnej babki w ciazy z synkiem ale kazda wizyta to180zl...wtedy kazala jeszcze brac clexane..maskra (na szczescie ciotka pielegniarka mi zalatwiala..) chodzilam wtedy tez normalnie na nfz wiec 2razy w miesiacu sprawdzalam,ze wszystko bylo ok. Takie ceny..
tym razem jak zajde to pewnie bedzie podobnie..na nfz badania itp ale do prywatnego tez trzeba bedzie dla swojego swietego spokoju.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
To wizyta na NFZ, USG nie ma co wizyta. Sprzętu nie ma nawet w gabinecie. Umowilam sie prywatnie na genetyczne, wiec czekam do 21 lutego.
Ja pierwszą ciążę też prowadzilan prywatnie. Kasę ciężka placilam a lekarz wcale taki cudowny nie byl. Teraz chciałam zaoszczędzić ale takiego obrotu spraw sie nie spodziewałam.
Najgorzej, że to juz prawie 10tc i ciężko go zmienić żeby świadczeń nie stracić. Czuje sie bezsilna.
-
DoveLove myślę że zmiana lekarza nie ma znaczenia przy świadczeniach jak coś, przecież masz prawo.
Ja jestem ciekawa jak jutro u mnie będzie z wypisaniem zaświadczenia z tygodniem z Om. -
Dovelove a masz zalozona juz karte ciazy? Jak tak to zmieniaj lekarza i na nic nie patrz, przeciez nie bedziesz leciala do niego z flacha ze wypisal cos co Ci sie nalezalo,porazka. Ja obie ciaze prowadze u tego samego lekarza prywatnie i teraz od razu poszlam na pierwszej wizycie na l4, bo praca glownie stojaca i czesto w chlodnym i przeciągi, no i ze wzgledu za zagrozona pierwsza ciaze.