X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove co do zwolnień na NFZ to właśnie słyszałam, że nie bardzo chcą dawać :/ Nie dałabym radę - chyba psychicznie - iść na wizytę bez usg.
    Ale taki lekarz to porażka... jeszcze ta Finlandia...
    A jaki masz cukier?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje znaleźć kogoś innego. Nie wyobrażam sobie kolejnych wizyt. Tak naprawdę to nie odezwał sie słowem, miałam parę pytań ale stwarza taką barierę, że nie śmiałam się odezwać.
    Wygląda na to, że mam być dozgonnie wdzięczna za prowadzenie w ramach NFZ i wszystko musi sie zgadzać ale tylko w papierach.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, tak, mam już karte ciąży. Mam mętlik w głowie, rozważam znów wizyty prywatne.

Urszulka, cukier mam 94. I strasznie mi ciężko, że tych USG jest tak mało. Teraz trzy tygodnie w niepewności :(

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam prywatnie, wizyta 100zl ale od poczatku dawal zwolnienia, ja jestem w KRUSie, duzych pieniedzy nie dostawalam bo za 30 dni zwolnienia 210zl ale bylo na leki i lekarza. Ale wiecej do tego lekarza nie pojde, do tego co teraz jestem zapisana czeka sie 5 tyg., do lekarzy "fabryki pieniedzy" w pobliskim miescie nie usmiecha mi sie isc i sama nie wiem gdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie- jak czesto powinno sie robic badania tych hormonow co robi sie 3-5dc? Robilam chyba w sierpniu. Czy teraz powtarzac przed wizyta czy isc z tamtymi?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Moniśka, tak, mam już karte ciąży. Mam mętlik w głowie, rozważam znów wizyty prywatne.

Urszulka, cukier mam 94. I strasznie mi ciężko, że tych USG jest tak mało. Teraz trzy tygodnie w niepewności :(
    Ja miałam na początku cukier 93 i ode razu miałam glukoze z obciążeniem robioną bo norma dla ciężarnych teraz to 90

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A jeszcze pytanie- jak czesto powinno sie robic badania tych hormonow co robi sie 3-5dc? Robilam chyba w sierpniu. Czy teraz powtarzac przed wizyta czy isc z tamtymi?
    Prolaktynę i tsh robi się obojętnie w którym dniu cyklu a progesteron 5-7 dpo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziłam prywatnie w poprzedniej ciązy i teraz też. Napatrzyłam się jak moja siostra chodziła na NFZ i miałam porównanie. Za wizyty płacę 100zł i to w Krakowie. Mam robione usg+badanie - wizyty trwają 30-40min.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Oszalec idzie, najpierw tyle człowiek się stara i jak już się udaje to cały czas strach.
    Skąd ja to znam...

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • mamaMAI* Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Kochane, załamka z tymi lekarzami...mialam dziś wizyte z wynikami badań (wszystko super, tylko cukier blisko górnej granicy) i na koniec mówię, że potrzebuje zwolnienia, bo pracuje z dziećmi i ciągle choruje (teraz mamy podejrzenie bostonki) a on do mnie, że nie ma wskazań do wypisania zwolnienia...
    Że takie mamy państwo, taki ZUS i dopiero od 20tc może dac zwolnienie.
    To mu mowie, ze nawet dyrektorka nie chce żebym ryzykowala i że moim zdaniem praca z małymi dziećmi jest wskazaniem.
    Nagadal sie, w koncu wpisał podkreslajac wciaz ze nie powinien i jak juz miałam wychodzic powiedział, ze doktorowi mam przynieść "coś na ząb", to się żartem pytam czy to ma byc cos słodkiego, a ten, ze nie. Finlandia. Litrowa....
    Nie mam słów :/
    Co to za patol ten lekarz? Boże! Zupełnie nie mój świat... Ale ja chodzę do dobrego specjalisty. Fakt, że nie jest tani ale wszystko na najwyższym poziomie

thgf9n736nrnhy4o.png
    3i49cwa1le05hxvu.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMai masz termin na maj?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Oszalec idzie, najpierw tyle człowiek się stara i jak już się udaje to cały czas strach.
    Ja w pierwszej ciąży to w piątym tyg byłam u gina, był tylko pęcherzyk i strachu nie było bo człowiek tyle nie wiedział. A teraz też bym strachała, ale na pewno w głębi bym myślała że wszystko musi być dobrze :) niech dzidzia rośnie zdrowo aLunia.

aLunia lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove masakra jakas. Jak tylko ci sie uda to zmieniaj dziada. Tez znam jednego takiego gbura, ale moja mama (pielegniarka) mu zawsze jego durne teksty ucina z marszu. Doktor nie doktor, ale mama starsza i sie nie da zastraszac, jak mlodsze pielegniarki :P a i ja mu nie bylam dluzna, jak marudzil kiedys. Nie szczypie sie z lekarzami, oni dla nas litosci nie maja haha

Ja tez teraz chodze prywatnie, ale mam nadzieje, ze nie bede musiala dlugo, bo wizyta 150 funtow... Boli dupsko :P Co wiecej zarobie teraz na pelnym etacie, to bede musiala lekarzom oddac ech... Nieplodnosc mnie za duzo kosztuje, trzeba w ciaze zajsc w koncu :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Prolaktynę i tsh robi się obojętnie w którym dniu cyklu a progesteron 5-7 dpo.

To wiem. Tylko mi chodzi jak czesto powtarzac estradiol, LH i ten 3 hormon? Bo tsh to robie prawie co miesiac.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny zrobilam wlasnie test i jesna kreska. Kolejny miesiac rozczarowania

Igor 2008
    Aniolek lipiec 2017 kocham Go
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia przykro mi :( trzymam kciuki za następny raz. Chociaż tutaj mówimy że dopóki @ nie ma to jedynie nadzieja.

Paula to jest fakt, moja pierwsza ciąża też taka na lajcie była.
    No ale jakoś wieczorem wyluzowalam :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Asia przykro mi :( trzymam kciuki za następny raz. Chociaż tutaj mówimy że dopóki @ nie ma to jedynie nadzieja.

Paula to jest fakt, moja pierwsza ciąża też taka na lajcie była.
    No ale jakoś wieczorem wyluzowalam :)
    aLunia ja to juz nadzieje stracilam.....

Igor 2008
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 25dc i zapał na ckunze tez opadl bo i temp nizej (co prawda moze nie powinnam sie tak sugerowac bo zwykle mierzylam o8 w tym cyklu a dzis musialam o 6 i wyszlo 36,72 - to moze jak bym dodala za 2godz 0,2 to i 36,9..) ale kto wie.. moze to juz spadek przed @.. nie ma co tak tragizowac-wymarzylo mi sie grudniowe dziecko to najdalej w marcu musze zaskoczyc :p

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witam nowe dziewczyny :)

Dove kurde postaraj się zmienić tego gina koniecznie...brak słów..

Ja jestem zła.. ten cykl chyba na straty... Dziś 9dc a temp zmierzyłam i jest wysoka jak po owulce..nie spodziewałam się tego. Wczoraj rano już sluz się mega ciagnal wieczorem jakiś szybki seks był ale dłuuuga przerwę mieliśmy więc mąż same padlaki tam wpuścił.. qrwa ale żeby tak szybko owu była jak ja zawsze ok 18dc miałam ...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele moj tez na straty poszedl..... Testy negatywnie a @ nie ma nadal

Igor 2008
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ