Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka2 wrote:
O taka i ma 50 stron :d nie moglam tego ujac na zdjeciuwyprosiłam żeby oddali mi ją po poronieniu w czerwcu z powrotem. super t twoja. Wyślij na nfz żeby wzięli przykład. Co tam pisze przez 50 str?
szygas lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:34
Tasza lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Effy wrote:Co do zaświadczenia dostałam na podstawie bety i to jednej tak :
Na podstawie wyników laboratoryjnych podejrzenie ciąży. I tyle.według OM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:34
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
Natka2 wrote:Pare wykresow np Twojej wagi, pare porad no i w chuuu stron do zapisywania wynikow. Numery telefonow gdzie dzwonic gdzie jechav jak sie cos dzieje itp. Choroby wszystkie przebyte i w rodzinie, poprzednia ciaza ile dziecko mialo wzrost waga i czy sn cxy cc czy bylo naciecie i taaakie rozne, a ostatnich pare stron juz dotyczy porodu
ostatnio mialam nawet takie badanie ze musialam dmuchac jak w alkomat czy jest CO² w wydychanym powietrzu czy cos tam I dmucham dmucham a tam 0 i on a wraca I mowi jaki wynik? Ja mowie, ze nie wiem czy to dziala, bo ciagle 0 pokazuje haha a 0 to idealnie
i tam to wszystko wpisuja
Natka2 lubi tę wiadomość
według OM
MyE wrote:A mi kazali książeczkę ciążową zostawić po porodzie w szpitaluwedług OM
Effy wrote:Juz u Ciebie było widać zarodek ? A serduszko było ?według OM
Tasza wrote:serduszka nie (a szybko), ale zarodek w 4tyg i w 2 dniu (takie dane podał obraz usg) miał 14 mm i znajdował się w macicy. Dostałam jego zdjęcie.
szygas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTasza wrote:drugim razem poproś w sekretariacie przy odbiorze wypisu o to, zrobią kserokopie, którą potwierdzisz za zgodność z oryginałem swoim podpisem i masz szansę na oddanie Ci oryginału karty - zawsze to pamiątka.
Raczej by nie zrobili kopii, bo u nas były normalne książeczki jak książeczka zdrowia dziecka. Ze wszystkimi info, badaniami, danymi. Ładna kolorowa i ciekawe informację miała.
Wątpię by mi jakimś cudem kopie takiej książeczki wydali. -
Effy wrote:No to bardzo szybko ten zarodek było widać u mnie nie było nawet pęcherzyka w pierwszej ciąży widać w tym terminiewedług OM
MyE wrote:Raczej by nie zrobili kopii, bo u nas były normalne książeczki jak książeczka zdrowia dziecka. Ze wszystkimi info, badaniami, danymi. Ładna kolorowa i ciekawe informację miała.
Wątpię by mi jakimś cudem kopie takiej książeczki wydali., ja jestem zdania, ze na wszystko jest
tego razu też zabieram mój oryginał pod koniec. Nie zostawiam im. Oni to po latach likwidują (bodajże archiwum 10 lat przechowuje).
MyE lubi tę wiadomość
według OM
nick nieaktualnyJa miałam założoną kartę ciąży 6 grudnia, było widać już zarodek i serduszko, wcześniej na wizycie 23 listopada było widać tylko pęcherzyk ciążowy i nie zakładała mi jeszcze karty, a zaświadczenie to to samo co karta ciąży, przynajmniej mi tak mój ginekolog powiedział
Przestraszyłam się przypomnienia o piciu wody haha, ale od razu se wlałam szklankę xDszygas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLisa85 wrote:Cześć Dziewczyny! Dawno mnie u Was nie było, bo wróciłam do pracy i normalnie czasu mi brakuje na wszystko
Tylko praca praca praca dom praca praca... Eh.. Ciężko mi pracować i zajmować się dziećmi. Mało czasu im teraz poświęcam. Więcej czasu spędzają z moim tatą..
Starania były w tym miesiącu, ale nie nastawiam się na ciążę. Jakieś takie nierealne mi się to teraz wydaje.
Pozdrawiam Was serdecznieszygas lubi tę wiadomość