Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:52
szygas lubi tę wiadomość
-
onaa123 wrote:Kuchcinka - no to ładnie! to teraz odpoczywaj, bo bliźniaki, albo trojaczki Cię czekają
Mnie częściej bolał lewy jajnik, rzadko prawy ;p
Dzisiaj miałam dzień lenia, nigdzie nie wychodziłam, nie chciało mi się, tylko w sklepie byłam i do domku, jak mój wróci, to jeszcze pojedziemy rozejrzeć się nad prezentami i zakupy zrobić podstawowe, jeju przez te picie wody ciągle do kibelka latam! jak ta aplikacja się nazywa, co Wy macie? bo ja ściągnęłam jakąś, ale nie wiem, czy taką samą ;p
Moja Water Drink Reminder -
Witajcie,
Jestem tu nowa ale myślę, że wyczerpałam już wszystkie możliwości..
Badam się pod różnym kontem i z ciekawostek mam jakiś guzek w tarczycy (TSH w normie) w najbliższym tygodniu czeka mnie biopsja, poza tym włókniak w jednej piersi (nic groźnego, mam tylko się regularnie kontrolować), mam skłonności do torbieli krwotocznych i kiedyś raz
usłyszałam, że mam zespół policystycznych jajników - od tamtej pory nikt tamtej teorii nie potwierdził. Dodam, że byłam u miliona lekarzy ginekologów, endokrynologów i łączonych oraz internistów..
Z badań hormonalnych mam fatalny wynik prolaktyny (norma 496, a ja miałam 1013). Nie mam żadnych objawów dla hiperprolaktynemii. Progesteron też jest ok, oraz jakby było to potrzebne
Mam miesiączki regularne.
W ostatnim cyklu poszłam na usg transwaginalne był to 13 dzień cyklu i w badaniu wyszło, że w prawym jajniku mam dominujący pęcherzyk 21 mm.
Próby były ale ciąży brak. Dodam, że używam od jakiegoś czasu pasków owulacyjnych ale w moim wypadku nigdy nie pokazały dwóch kresek - może jednak jest to jakiś lipny produkt..
Może poradzicie mi, co jeszcze powinnam zrobić?
Dodam, że żaden z lekarzy nie kazał mi brać jakiś leków czy coś w tym stylu.
W ostatnim roku jedynie zauważyłam, że znacznie przytyłam - 6 kg (z czym nigdy nie miałam problemu) w dodatku strasznie wypadają mi włosy i bardzo się przetłuszczają.. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:53
-
Kuchcinka będą trojaczki i zobaczysz.
Czy Wy tez sie czujecie jak śmieci u lekarza i jak jakies oszustki na początku ciąży? Bo ja kolejny raz, w kolejnej ciąży musze w ogóle udowadniać że jestem w ciąży na czterdzieści różnych sposobów i jeszcze poważnie byc traktowana. Byłam dzis u lekarza żeby dostać zwolnienie toc chora jestem a ta zadała mi miliard pytań na jakiej podstawie ona ma mi wypisać z tym znaczkiem B, ma moje wyniki ale to za mało. Ale juz postanowiłam że kończę z tym enelmedem, zapłacę sobie 3 tys za prowadzenie ciąży w tej osiedlowej klinice a przynajmniej mnie bedą traktowAc jak człowieka i moja ciąże. A nie teksty ze ciąża to nie choroba i przeciez wszystko sie moze zdarzyć nic tu nie poradzimy ....Natka2 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:33
Zuza33 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
.
-
.
-
Kuchcinka wrote:A idź w ch.. z takim lekarzem. Ja jak byłam na pierwszym usg na którym nie było praktycznie nic widać i beta 56 to od razu mnie zapytał gin czy chce zwolnienie i ze on bez problemu mi wypisze mam tylko mowić
Natka2, Zuza33, Wojcinka, Martka10, InBlue, Annie1981, Ink@ lubią tę wiadomość
-
.
Effy, szygas lubią tę wiadomość
-
.
Natka2, Martka10, szygas lubią tę wiadomość
-
. w sufit
szygas lubi tę wiadomość
-
Poszłam na rekord , kroplówka wypita w 1,5 h
spadam stad!
Martka10, szygas, Natka2, Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Kurde ale mnie nawala ta prawa ręka w która mie udało sie wkłuć masakra
Ogólnie zauwyazlam ze mój lewy jajnik jest zdecywoanie bardziej aktywny od prawego. Mam z niego duzo cześciej owu i ładniej w nim rosną pecherzyki. W poprzednim cs tez miałam owu z lewego
Może będzie ciąża mnoga -
Kuchcinka piekne pecherzyki zycze owocnych staran
kurcze tak czytam o Waszych owulacjach i mysle ze moze moj drozny nigdy nie wyprodukuje jajeczka dominujacego
a lekarz dalej mi kaze brac clo u mnie podobnie jak u Kuchcinki choc nie az takie
pecherzyki sa ale na niedroznym ten maluch pewnie juz nie urosnie.
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
nick nieaktualnyKuchcinka - jak będę miała zdjęcie, to pokażę
Zuza33 - to mam taką samą
Effy - u mnie nie było problemu ze zwolnieniem, nawet jak był dopiero widoczny sam pęcherzyk, to miałam na początku zwolnienie od lekarza rodzinnego
A mojego jeszcze nie ma w domu, a kończy pracę o 15:30, mieliśmy jechać na zakupy i do jego rodziców... mówiłam mu dzisiaj, że za ciemno jest w naszej sypialni, może szuka biedak żarówki nowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 17:00
szygas lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:33
szygas lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka2 wrote:Ona zapytaj normalnie na poczatku wizyty czy dostaniesz zdjecie, z doswiadczenia wiem, ze sami z siebie nie zawsze daja, trzeba sie upominac o swoje. Ja za zdjecie mialam placic a sie okazalo, ze dostalam za darmo.
Wiecie co, ten program kaze mi za duzo pic! Hahaa ja słyszałam, że się płaci za zdjęcie chyba 5 zł, ale jeszcze popytam, a mi też ten program każe za dużo pić he