Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
myszeczka89 wrote:Dzien Dobry
Tusia beta spadła z 572 na 457 więc nie mam złudzeń. Trudno widocznie tak miało być.
Minie kilka dni zanim do końca ochłonę, ale z nadejściem @ pewnie znów dostanę kopa do działania
Tasza jakie badania dokładnie robiłaś? i po jakim czasie @ przyszła?
Faktycznie ten grudzień taki smutny, może właśnie 2017 otworzy się na nas wszystkieEffy lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tasza wrote:Effy dla Ciebie
(z przymrużeniem oka na poprawę nastroju podczas leżenia)
Gdy serce dziecka bije szybciej...
To już nie zabobon ludowy, a obserwacje pielęgniarek z oddziałów ginekologii i położnictwa. Normalne tętno serca dziecka to między 110 a 160 uderzeń na minutę. Jeśli jednak średnie tętno dziecka to 110-130 uderzeń na minutę, to prawdopodobnie w twoim brzuchu rozwija się chłopiec. Jeśli jest to 140-160 uderzeń, pewnie będzie to dziewczynka.pierwszy slub na ovufriend
Tasza, Mamusia_Ksawusia, Martka10, Ink@, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Kochana nie chce Ciebie straszyć ale mi tak lekko spadła jak była ciąża pozamaciczna.
Masz krwawienie jakieś?
Idź koniecznie zrób znowu betę po 3 dobach od tego wyniku. Jeżeli będzie taka sama bądź lekko podwyższona to już zły znakWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 13:15
-
Tusia_87 wrote:Ciąża pozamaciczna może przechodzić bez objawowo ew jakieś plamienia lekkie krwawienia mogą być ja miałam lekkie krwawienia nic więcej dopiero pozniej bóle podbrzusza doszły ok 7tcwedług OM
myszeczka89 wrote:Dzien Dobry
Tusia beta spadła z 572 na 457 więc nie mam złudzeń. Trudno widocznie tak miało być.
Minie kilka dni zanim do końca ochłonę, ale z nadejściem @ pewnie znów dostanę kopa do działania
Tasza jakie badania dokładnie robiłaś? i po jakim czasie @ przyszła?
Faktycznie ten grudzień taki smutny, może właśnie 2017 otworzy się na nas wszystkiewedług OM
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tusia_87 wrote:Ciężko powiedzieć bo np u mnie w 9tc nadal na usg nie było widać zarodka był w jajowodzie jajowod juz pękal wiec myślę że płód die rozwijał. Nie pytalam lekarza czy serduszko było czy biło bo myślę że wtedy czuła bym się bardzo słabo ze straciłam ta ciaze a tak pogodził się z tą strata szybko u bezbolesnie; -)
Historycznie możliwe (pozamacicznie):
W 28. tygodniu ciąży, po podaniu leków sterydowych, które miały przyspieszyć dojrzewanie płuc dziecka, zespół kilkudziesięciu lekarzy wykonał operację wydobycia malutkiego chłopca. Mały Billy ważył po swoich niezwykłych narodzinach zaledwie kilogram, jednak szybko nabierał sił i po kilku tygodniach opuścił szpital. Dziś jest zdrowym pięciolatkiem.
Podobne przypadki opisywano na całym świecie. Przed laty takie historie musiały kończyć się tragicznie z oczywistych względów – bez dostępu do metod nowoczesnej chirurgii urodzenie dziecka rosnącego poza macicą jest niemożliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 14:26
według OM
Myszczeczka. Tak mi przykro
Może jeszcze nic straconego. Strasznie czyta sie takie wpisy
Ja dalej nie mam ochoty na starania. Jutro lub po jutrze powinien pokazać się pozytyw owu, może wtedy mi się zachce
Tymczasem uciekam na świąteczny spacerek, chociaż śniegu oczywiście brak
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olciaa wrote:Myszeczka moze to głupie pytanie, ale obie bety robiłaś w tym samym laboratorium ?
robiłam w Diagnostyce, ale w innym oddziale. Zaniepokoił mnie za mały przyrost 3-ciego badania więc powtórzyłam 2 dni pozniej i beta spadła. Ja już się z tym pogodziłam, teraz po prostu chcę wiedzieć, kiedy będziemy mogli znów się zacząć starać, bo takie samotne jesteście jak mnie nie ma na liście testujących ;P
I teraz moje bardzo idiotyczne pytanie (z góry przepraszam): na czym polega oczyszczenie (to co u Taszy trwało tydzień)? Tzn że będe krwawić? Czy najpierw jest oczyszczanie a potem jeszcze osobno @? Serio pytam, bo nie wiemWojcinka lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:13
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:40
myszeczka89, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:40