X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siku w sloiku;) zaraz do pracy

• Paula24 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka skarbie nie wiem co ci napisać, u mnie też już starania ponad rok... Za każdym cyklem jest coraz gorzej... Szczerze Ci powiem ze ja tez juz nie mam pomysłu co dalej. Ileż można? A powiedz mi jak teraz się nie uda to podchodzicie jeszcze do insyminacji czy dalej naturalnie?

age.png
    28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
    👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
    prog. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
    👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
    👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
    👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
    👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
    👶16+4 158g szczęścia
    👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
    👶29+0 prenatalne 1280g
    👶33+4 2076g
    👶37+4 3000g
    👶38+4 3230g
    CC 39+1 3760g 57cm ❤️
    ❄️4BB
    Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bardzo dobrze ze poszlas na bete. Widzisz, dobrze wiedziec juz teraz niz chodzic kilka dni i sie cieszyc i planowac wizyte u lekarza. Nawet nie wiesz jak mi przykro kochana :-( uwazam ze koniecznie powinnas sprawdzic u lekarza jaki jest powod pozytywnych testow. Nie chce Cie straszyc, ale ja napewno bylabym juz umowiona . Powody moga byc rozne , nie ma co tego bagatelizowac. Znalazlam takie cos:
    zbyt wczesne wykonanie testu - test wykonany zaraz po owulacji może dać wynik pozytywny mimo braku ciąży z powodu obecności hormonu podobnego do hCG;
    przyjmowanie przez kobietę leków:
    o przeciwpsychotycznych,
    o psychotropowych,
    o przeciwhistaminowych (w szczególności leków zawierających chloropromazynę, fenotiazynę oraz prometazynę);
    o silnych preparatów przeciwbólowych, np. metadonu;
    o preparatów poprawiających płodność, które zawierają w składzie gonadotropinę kosmówkową;
    o zastrzyków hormonalnych po zapłodnieniu in vitro - zawarte w nich hormony są podobne do hCG;

problemy zdrowotne kobiety:
    o choroba tarczycy,
    o choroba nerek,
    o białkomocz,
    o torbiele na jajnikach,
    o nowotwory - np. jajnika, jelita, trzustki, wątroby, żołądka;

pozostałe fragmenty łożyska z poprzedniej ciąży;
    wejście w okres okołomenopauzalny

Powody dla ktorych moze wychodzic test pozytywny. Przebadaj sie kochana naprawde, dwa razy pod rzad to juz naprawde jest cos nie tak.

Ewelinka ale masz jeden jajowod drozny, zobaczysz na nim tez urosna pecherzyki! A nie myslalas o CLO czy jak to tam sie nazywa? Uszki do gory kochana, zobaczysz, tam tez cos wyhodujesz :-**

Ja wlasnie wstalam i jakos nie mam nastroju, chyba ten negatyw Tusi mnie troche zdolowal :-( ale nie wsensie ciazy tylko tez w sensie takim, ze zaczelam sie niepokoic jaka jest tego przyczyna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Siku w sloiku;) zaraz do pracy
    Viola czekam na pozytyw :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie pisać dopóki was nie nadrobię ;) Ale że zaraz muszę uciekać i nadrabiać będę później (a trochę tego jest, bo cały dzień mnie nie było) to tak:

Viola a tak małpo nie wierzyłaś :D Kuźwa no gratuluje i czekam na powtórkę :* Wieczorem bladzioch wyszedł to dziś rano będzie Cię w oczy czerwień aż razieć ;)

Tusia koniecznie daj znać co lekarz na to wszystko... Niewiarygodne. A masz jeszcze te testy? Kiedyś była afera z jakimiś testami, że wychodziły pozytywne i tym oto sposobem nawet woda była w ciąży jak to dziewczyny pisały...

Kuchcinka tule mocno. :( Mimo wszystko nadal mam nadzieję, że za 2 dni okaże się jak bardzo się myliłaś i wszystkie tu jeszcze będziemy się z tego śmiać :*

Uciekam niestety.. Siła wyższa. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Może taki typ ze mnie haha dlatego ja nie wierzyłam w nie myślę że tu duża rolę odgraly jednak moje hormony które szalaly idę do endo zobaczymy co powie
    Koniecznie powiedz mu o tych testach, moze pokieruje cie na jakies badania czy cos...

Zeby tylko Viola nam jakies pozytywne wiesci przyniosla, bo chyba zwariuje :-(

Kuchcinka trzymaj sie :-* nie umiem niestety chyba was juz dziewczyny pocieszyc, nie wiem jak, nie wiem co wolicie uslyszec, na jednego podziala kopniak w dupe, inny bedzie chcial zeby sie z nim pouzalac, jeszcze inny bedzie wolal, zeby go przytulic i sie zamknac. Nie wiem do ktorej grupy zalicza sie Kuchcinka wiec strzelam w slepo, ze moze tym razem do trzeciej i przytulam wirtualnie i sie zamykam:-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa mam do Ciebie pytanie, masz takie dziwne czasami te cykle i w ogole czy ty kochasz sie regularnie z mezem? Srednio co 2-3 dni przez caly cykl? Nawet teraz pod koniec cyklu mam nadzieje ze nie robicie sobie zadnej przerwy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    I tak oto wykruszyła nam sie ekipa z testowania z 10.01 :P została tylko MyE a miały testować wtedy jeszcze Viriki i Viola ;) MyE moze Ty jutro tez zatestujesz i rzucisz nam tu pozytywem :D :P

Kochanie raczej nie będę jeszcze testować ;) Jestem dopiero 10 dpo. Zero objawów. Chciałabym, ale logika mi podpowiada, że na sikaniec to za wcześnie jeszcze. Może zatestuje wcześniej. MOŻE. Ale i tak około 13-14 dpo :P
    Poza tym dziewyczyny mi limit wyczerpały :D Musi być jakiś negatyw w ekipie z 10.01 :D Więc nie zawiode :P
    I dziękuje wam za pamięć :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 08:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok idę śniadanko moim potworom robić :*
    Buziaki dziewczynki i Romeczku i miłego dnia :*

szygas lubi tę wiadomość

• 19ina90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrące co do szyjki, Kuchcinka ona chyba nie jest wyznacznikiem, ja przed terminem @ miałam cały czas nisko, a dopiero po zrobieniu testu podniosła się czyli 30dc. Tylko inne było to, że było ciaśniej niż zwykle przed @

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka kochana Ty nie smutjaj nam bedzie dobrze dzis na usg zobaczysz swoja kruszynke i od razu Ci sie poprawi nastroj :) ja teraz bede drugi cykl zaczynala z CLO wiec zobaczyny.

Czasami przychodzo takie zalamanie i nie wiadomo co zrobic czlowiek na glowie staje a i tak dupa.

Viola w Tobie nadzieja dawaj testa :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    witajcie ja już po sikańcu..
    Zrobiłam ze słoika.. wyszedł dalej bladzioch ale szybciej i po 7 minutach już jest ładny choć nie świeci czerwienią...
    Chciałam wam wstawić, ale nie mogę bo coś mi tel szwankuje..
    Wysłałam Tusi może ona pokusi się o wstawienie
    Uff no kamien z serca, chociaz Ty Wiola!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    ale to dalej nie jest taki jak powinien..:P
    Blady jest tyle, że mocniejszy
    Bo jeszcze jest kochana dosc wczesnie :-) powtorz za 2-3 dni lub skocz na bete wtedy nie bedzie cienia watpliwosci :-) czekam na zdjecie, napisz Tusi zeby nam wstawila :-)

Ink@ lubi tę wiadomość

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio viola wstepne gratulacje, naprawde ladnie nam sie zaczal styczen :) dziewczyny nie zalamujcie sie głównie olciaa Ewelina i kuchcinka ( reszta dziewczyn tez) wasze starania naprawde sa juz dlugie i męczące ale nie morzecie sie poddawać , styczen bedzie należą do was, ja wierze ze wam się uda i trzymam mocno za was kciuki.
    Ja juz czekam na wizytę jak będę po to dam wam znac . Mam nadzieje ze z maluchem wszystko w porządku.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina2605 wrote:
    Martynka kochana Ty nie smutjaj nam bedzie dobrze dzis na usg zobaczysz swoja kruszynke i od razu Ci sie poprawi nastroj :) ja teraz bede drugi cykl zaczynala z CLO wiec zobaczyny.

Czasami przychodzo takie zalamanie i nie wiadomo co zrobic czlowiek na glowie staje a i tak dupa.

Viola w Tobie nadzieja dawaj testa :)
    Ewelinka to teraz tylko czekac na to zeby lekarz powiedzial ze pecherzyki sa po tej droznej stronie :-* trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    O nie nie to był mój ostatni test:P teraz cierpliwie czekamy na wizytę.. jutro się zamelduję w przychodni by gdzieś za 3 tygodnie się zjawić u jakiegoś macaka;)
    Ej ej ej o nie! Ja sie absolutnie nie zgadzam! Bladziocha powtarzamy i koniec! Wiola nie rob nam tego, wiem, ze ty wierzysz w swoja ciaze i ja w nia wietze i wszyscy w nia wierza, ale najtanszy test w aptece kosztuje z 4 zl. Siknij na niego za 3-4 dni zeby juz chociaz byla gruba krecha , to bedzie dla nas wszystkich dobry znak, ze ciaza sie rozwija :-) nie kaze ci na bete isc bo sama nie bylam ale test zrobilam i powtorzylam po killu dniach wiec prosze zrob to dla nas :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 14:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Nio viola wstepne gratulacje, naprawde ladnie nam sie zaczal styczen :) dziewczyny nie zalamujcie sie głównie olciaa Ewelina i kuchcinka ( reszta dziewczyn tez) wasze starania naprawde sa juz dlugie i męczące ale nie morzecie sie poddawać , styczen bedzie należą do was, ja wierze ze wam się uda i trzymam mocno za was kciuki.
    Ja juz czekam na wizytę jak będę po to dam wam znac . Mam nadzieje ze z maluchem wszystko w porządku.
    Napewno wszystko ok, daj koniecznieznac :-*

• kania901 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:14

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Napewno wszystko ok, daj koniecznieznac :-*
    Kochane zalamka 3,kg na plusie przez miesiąc :( za tydz zaczne juz 5 miesisc ale to leci i kilogramy i czas, czekam dalej za wizyte.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ