X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    MyE myślę że Ty jej nie pomożesz.
    Pomogłby jej jedynie mąż. Zwykła rozmowa dlaczego. Na pewno ma jakiś powód dla którego zmienił zdanie.
    Moim zdaniem powód jest blachy - przerosło go ojcostwo i boi się albo boi się ze nie będzie w stanie w przyszłości zapewnić wszystkiego tylu dzieciom co żona by chciała mieć widząc ile w obecnych czasach kosztuje wychowanie jednego dziecka.
    Ciężko powiedzieć co jej doradzić nie znając jego zdania w tym temacie

Jego zdanie (wymówka - nie wiem) jest takie, że ich syn jest niegrzeczny i on "drugiego takiego nie chce"
    Oczywiście ich syn to normalne dziecko. Trochę rozrabia, ma humorki, ale jak tego uniknąć? To dziecko... sprawdza co mu wolno i dostosowywuje się do tego czego jednak nie wolno. Uczy się, poznaje świat, domaga się uwagi.
    Jego słowa "będziesz ciągle zmęczona", "nie będziesz miała czasu na nic", "zajmij się synem to Ci przejdzie", a nawet "co znudził Ci się Olek?".
    Dodam tu, że gdyby mógł to syna by matce swojej co 2 dni zawoził byleby miał spokój.
    Ale dla niej jest naprawdę rewelacyjny. Nieba by jej uchylił, ale na dziecko się nie zgodzi.
    Mam wrażenie, że jest zazdrosny o młodego. Chciaż ona mu daje od siebie więcej niż by mogła. Nie śpi po nocach by pogodzić męża z synem. By dać im tyle siebie ile potrzebują a mężowi ciągle mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Hej dziewczynki na szczescie syn nie musial sie sam odwozic do przedszkola :-) ja juz nawet po zakupach jestem musialam doniczki sobie kupic i niedlugo szykuje na wizyte :-) tez nie moge sie doczekac wiesci od Kate :-)
    Zasnęłam dopiero po 4 :)

nana266, Mila123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Wino kurwa!!! Już Viola miała wino ze mną pić i ma ciążę z zaskoczenia. To pewnie i z Tobą tak będzie ;)

Ja Ci tego nie zrobię :D Ja zajdę dopiero jak padnie we mnie ostatnia nadzieja a do tego jeszcze trochę brakuje. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 01:02

• nana266 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2zstd7d.jpg

Na poprawę humoru :)

Agnieszka93, Zuza33, Effy lubią tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza kochanie ty tez nie możesz pić chciałam zaznaczyć bo tez jesteś w ciaży:) z zaskoczenia lub ze mną:P

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

czy ;d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:42

nana266 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko tylko jak ja mam jej powiedzieć "daj sobie spokój"...
    Ja osoba, która właśnie stara się o drugie dziecko i spełnia jej marzenia?

Ja a nawet ona rozumiemy jej męża, ale to nie zmienia faktu, że źle się z nią dzieje.
    Że wszystko na co czekała pół życia i co obecał jej, jej ukochany poszło się walić i palić. Coś co było w zasięgu jej ręki odebrała jej na zawsze jedyna osoba, którą aż tak pokochała.
    No jakbyś się czuła?

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:42

Viola999 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Martynko tylko jak ja mam jej powiedzieć "daj sobie spokój"...
    Ja osoba, która właśnie stara się o drugie dziecko i spełnia jej marzenia?

Ja a nawet ona rozumiemy jej męża, ale to nie zmienia faktu, że źle się z nią dzieje.
    Że wszystko na co czekała pół życia i co obecał jej, jej ukochany poszło się walić i palić. Coś co było w zasięgu jej ręki odebrała jej na zawsze jedyna osoba, którą aż tak pokochała.
    No jakbyś się czuła?
    Pewnie czuje się zdradzona, ale jedyne co możesz zrobić to ja przytulić. Ona no cóż, albo pogodzi się z faktem, albo będzie czekała aż mąż zmieni zdanie, chyba, że odejdzie. Bądź blisko niej, aby mogła wypłakać się w ramię.
    Niektórzy faceci są po prostu zazdrośni o dziecko. Życie nie wygląda już tak jak przed narodzinami i facet czuje się nieswojo w tej sytuacji. Może powinni iść razem na terapię.

MyE lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola on ma 32 lata. Czekanie w jej przypadku może być długie nawet jak się zgodzi za 3-4 lata. Ich syn ma już 4 lata. Mieli się starać po roczku młodego i ona czeka do tej pory. Jeszcze 3 lata? Później kolejne 2? A później leczenie, wspomagacze.
    No nic i tak wyjścia ni ma. Jakoś postaram się ją do pionu postawić. :)

Viola999 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka wracając do zupy pomidorowej, my lubimy pomidorówkę z dużą ilością różnych warzyw (groszek, fasolka szparagowa cukinia, marchew itd.) gotuję warzywa jak na zupę jarzynową na koniec dodaję pomidory bez skórek i koncentrat pomidorowy, trochę cukru, aby zupa nie wyszła kwaśna.

Natka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:

Może skoro on nie chce ciąży może rozważyć opcję adopcji...
    Ona sobie może być w ciąży nawet i 2 lata. Problem tkwi w dzieku. On nie chce nikogo innego poza ich trójką. Adopcja nie wchodzi w gre. Chyba, że mu się "zachce" dziecka jak już nie będzie mogł.
    Zostaje jej czekać. Ale na wiele bym nie liczyła. On jak ma swoje zdanie to go nawet kulka w łeb nie przekona. Chyba, że się mylę. Oby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana bidulko koniecznie powiedz lekarzowi na następnej wizycie o tych wymiotach, niech da tobie cos na nie bo się wykończysz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:03

nana266 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    Ona sobie może być w ciąży nawet i 2 lata. Problem tkwi w dzieku. On nie chce nikogo innego poza ich trójką. Adopcja nie wchodzi w gre. Chyba, że mu się "zachce" dziecka jak już nie będzie mogł.
    Zostaje jej czekać. Ale na wiele bym nie liczyła. On jak ma swoje zdanie to go nawet kulka w łeb nie przekona. Chyba, że się mylę. Oby.
    Jeśli jest taki uparty osioł, to jedyne co ona może zrobić to czekać aż zmieni zdanie, ale na to bym nie liczyła. Sądzę, ze jemu jest wygodnie: dziecko trochę odchowane, pewnie przesypia całe noce, a mąż ma żonę na dłużej dla siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie

Martka10, MyE lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy, Tasza, Lisa jak Wy się czujecie?

Lisa dawno nie pisałaś, albo mi coś umknęło

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wpadnie do mnie jednak. Jak napisała ma - kolejną romowę z mężem. Oni się wspólnie albo pozabijają albo razem w psychiatryku wylądują i to na jednym łóżku a jedno bez drugiego żyć nie może.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było odwrotnie, mąż chciał 2 dzieci, ja tylko jedno. Każde przekonywało drugie na swoją stronę :) Kiedy powiedziałam mężowi, ze w sumie możemy mieć drugie dziecko, on stwierdził, ze już go przekonałam do jednego dziecka i przyzwyczaił się do tej myśli, ale skoro zmieniłam zdanie to oczywiście dla niego nie ma problemu i możemy zacząć działać :) Zajęło mi prawie 5 lat, zanim zatęskniłam za drugim dzieckiem. Może już za późno, nie wiem, ale próbuję

MyE, Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ