Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kuchcinka. Dopiero mialam czas przeczytac linka, ktorego wrzucilas o placzacych dzieciach. Dzieki za niego.
Ja mam swiadomosc, ze brak reakcji rodzicow na placz dziecka niesie oplakane skutki, ale ciesze sie, ze o tym pisza. Mam nadzieje, ze wzrosnie swiadomosc w tym temacie. Z drugiej strony wydaje mi sie, ze to kiedys byla normalna praktyka a w dzisiejszch czasach chyba juz nikt nie stosuje tej metody, zeby niemowlak sie musial wyplakac.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanq05 wrote:Pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam o tej mojej niby arytmii? Zauważyłam, że to się pojawiało po wypiciu herbaty rano do śniadania. Odstawiłam herbatę i spokój, nic więcej takiego się nie zdarzyło i wczoraj spróbowałam znowu się napić herbaty i znowu potem po małym wysiłku nie równo przez chwilę biło aż się uspokoiło. Dziś herbaty nie piłam, biegam po schodach i nic. Czyli w herbacie chyba jest coś co tak źle działa na moje serducho O_o
anq05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:No ja tez mam nadzieje ze nie ... Fakt nie jestem za tym, jak to moi tescie dziecko tylko lekko zakwililo a oni juz jak na bacznosc przy lozeczku stali, ale tez nie wyobrazam sobie placzacego w nieboglosy noworodka zostawiac zeby mu przeszlo ..
Jestem tego samego zdania
Noworodek komunikuje się tylko w ten sposób. Daje nam znać, że coś jest nie tak lub że czegoś potrzebuje i nie wyobrażam sobie by moje dziecko zanosiło się od płaczu a ja np plotkowała sobie spokojnie na forum.
Jednocześnie jestem za tym by "starsze" już dziecko się wypłakało jeśli potrzebuje. Nie mam zamiaru pozwalać mojemu dziecku by wkładało sobie do buźki głowę chomika i próbowało go zjeść tylko dlatego, że inaczej się rozpłacze.
Staram się wytłumaczyć, uspokoić, przytulić ale jeśli to tylko pogarsza sprawę (a bywa i tak) to czekam spokojnie aż się uspokoi i wtedy przechodzimy do fazy drugiej - tłumaczenia dlaczego nie i jak z takim zwierzątkiem można, a jak nie można postępować.
Za to znam osobę, która w momencie gdy dziecko się przewraca/uderzy i zaczyna płakać to owa osoba jeszcze się drze: "Czego ryczysz! A mówiła nie ruszaj/nie idź!"
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:A ja sie teraz tak zastanawiam jak myslicie ile czasu potrzebuja plemniki zeby dostac sie do komorki jajowej, zeby spotkac sie z nia? Nie wydaje wam sie np ze w dzien owulacji to juz jest zawsze po ptakach?
Owszem. Dlatego ważne jest regularne współżycie
U nas od okresu do "po owulacji" zawsze jest co 2 dni lub codziennie (nigdy nie wiadomo czy owu nie odwiedzi nas wcześniej) . A po owu jak nam się chce.Nadal często, ale też bez przesady. Czasem trzeba odpocząć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 15:26
-
nick nieaktualnyViola999 wrote:Ja w tym ostatnim cyklu miał rzadko i tu was zdziwię..
Bo chorowałam.. maż wyjeżdżał na dwa dni .. i w sumie nie wiem jak to się stało.. i nie wiem też kiedy obstawiam w 24.12 bo mnie wtedy bolały jajniki. Ale jak pójde na usg zobacze jaki termin mi powie...
A to może ja mojemu za często dajeKuźwa muszę go trochę przetrzymać
-
MyE wrote:A to może ja mojemu za często daje
Kuźwa muszę go trochę przetrzymać
MyE lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:37
Agnieszka93 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
Kurczę jAki dzień masakra auta dalej nie mam i nie będę miała dopiero w następnym tyg. Boli mnie lewy jajnik ( ten niedrozny) i napewno z niego będzie owulacja jak zwykle
we wtorek do lekarza masakra jak na wyrok człowiek czeka. Ale mi się rok zaczął masakra. Dużo osób ma w piątek wizyty oby u WAs były dobre wieści
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
Viola ja podobnie!"
Rozchorowalam sie na maksa i nie wiem kiedy owu ale zakladam ze kolo 22.12
Ogolnie kochalismy sie pod prysznicem albo ja na gorze i z lodzikiem najpierw i jakos zadzialalo.
A i staralam sie co 2,3 dni caly cykl nie tylko w srodku.Daniel