X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Ojej to tym bardziej fasolka potrzebna :)

Bardzo potrzebna...niemalże na gwałt ułatwiło by mi to ucieczkę bo zawsze po krótkim macierzyńskim mogę złożyć wypowiedzenie

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka. Dopiero mialam czas przeczytac linka, ktorego wrzucilas o placzacych dzieciach. Dzieki za niego.
    Ja mam swiadomosc, ze brak reakcji rodzicow na placz dziecka niesie oplakane skutki, ale ciesze sie, ze o tym pisza. Mam nadzieje, ze wzrosnie swiadomosc w tym temacie. Z drugiej strony wydaje mi sie, ze to kiedys byla normalna praktyka a w dzisiejszch czasach chyba juz nikt nie stosuje tej metody, zeby niemowlak sie musial wyplakac.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie ponawiam pytanie bo już zapomniałam kupiłam mężowi WitC 1000 ile ma jej dziennie brać?

• nana266 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Bardzo potrzebna...niemalże na gwałt ułatwiło by mi to ucieczkę bo zawsze po krótkim macierzyńskim mogę złożyć wypowiedzenie
    To 3mam mocno kciuki żeby sie udalo :*

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 01:08

MyE, Annie1981 lubią tę wiadomość

• szygas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    A właśnie ponawiam pytanie bo już zapomniałam kupiłam mężowi WitC 1000 ile ma jej dziennie brać?
    Jedna tabletka starczy, bo to konska dawka

Wojcinka lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 18:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie teraz tak zastanawiam jak myslicie ile czasu potrzebuja plemniki zeby dostac sie do komorki jajowej, zeby spotkac sie z nia? Nie wydaje wam sie np ze w dzien owulacji to juz jest zawsze po ptakach?

sheerah24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam o tej mojej niby arytmii? Zauważyłam, że to się pojawiało po wypiciu herbaty rano do śniadania. Odstawiłam herbatę i spokój, nic więcej takiego się nie zdarzyło i wczoraj spróbowałam znowu się napić herbaty i znowu potem po małym wysiłku nie równo przez chwilę biło aż się uspokoiło. Dziś herbaty nie piłam, biegam po schodach i nic. Czyli w herbacie chyba jest coś co tak źle działa na moje serducho O_o
    Kofeina , moze to o to chodzi :-)

anq05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    Jedna tabletka starczy, bo to konska dawka

Dziękuję :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    No ja tez mam nadzieje ze nie ... Fakt nie jestem za tym, jak to moi tescie dziecko tylko lekko zakwililo a oni juz jak na bacznosc przy lozeczku stali, ale tez nie wyobrazam sobie placzacego w nieboglosy noworodka zostawiac zeby mu przeszlo ..

Jestem tego samego zdania ;)
    Noworodek komunikuje się tylko w ten sposób. Daje nam znać, że coś jest nie tak lub że czegoś potrzebuje i nie wyobrażam sobie by moje dziecko zanosiło się od płaczu a ja np plotkowała sobie spokojnie na forum.
    Jednocześnie jestem za tym by "starsze" już dziecko się wypłakało jeśli potrzebuje. Nie mam zamiaru pozwalać mojemu dziecku by wkładało sobie do buźki głowę chomika i próbowało go zjeść tylko dlatego, że inaczej się rozpłacze.
    Staram się wytłumaczyć, uspokoić, przytulić ale jeśli to tylko pogarsza sprawę (a bywa i tak) to czekam spokojnie aż się uspokoi i wtedy przechodzimy do fazy drugiej - tłumaczenia dlaczego nie i jak z takim zwierzątkiem można, a jak nie można postępować.
    Za to znam osobę, która w momencie gdy dziecko się przewraca/uderzy i zaczyna płakać to owa osoba jeszcze się drze: "Czego ryczysz! A mówiła nie ruszaj/nie idź!" :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    A ja sie teraz tak zastanawiam jak myslicie ile czasu potrzebuja plemniki zeby dostac sie do komorki jajowej, zeby spotkac sie z nia? Nie wydaje wam sie np ze w dzien owulacji to juz jest zawsze po ptakach?

Owszem. Dlatego ważne jest regularne współżycie :P
    U nas od okresu do "po owulacji" zawsze jest co 2 dni lub codziennie (nigdy nie wiadomo czy owu nie odwiedzi nas wcześniej) . A po owu jak nam się chce. ;) Nadal często, ale też bez przesady. Czasem trzeba odpocząć. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Ja w tym ostatnim cyklu miał rzadko i tu was zdziwię..
    Bo chorowałam.. maż wyjeżdżał na dwa dni .. i w sumie nie wiem jak to się stało.. i nie wiem też kiedy obstawiam w 24.12 bo mnie wtedy bolały jajniki. Ale jak pójde na usg zobacze jaki termin mi powie...

A to może ja mojemu za często daje :P Kuźwa muszę go trochę przetrzymać :P

• szygas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Dziękuję :-*
    za dużo wit C tez może zaskodzić

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE wrote:
    A to może ja mojemu za często daje :P Kuźwa muszę go trochę przetrzymać :P
    W szczęśliwym cyklu tez kochaliśmy sie tylko 2 razy, do tego przeziębiona bylam i miałam osłabienie, kochaliśmy sie dzień przed i w dzien skoku temp.

MyE lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    za dużo wit C tez może zaskodzić
    E bo chyba nie bo tu dziewczynki dają swoim mezom i żyją a że mój to kawał chłopa wszerz to myślę że mi nic rady nie da :-)

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 19:37

Agnieszka93 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Nadmiar witaminy C przyjęty z pokarmem jest wydalany z siusiami, bo jest to witamina rozpuszczalna w wodzie. Trudno jest przedawkować witaminę C.

No właśnie a że mój nie lubi leków to nie ma obaw :-)

Natka2 lubi tę wiadomość

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jAki dzień masakra auta dalej nie mam i nie będę miała dopiero w następnym tyg. Boli mnie lewy jajnik ( ten niedrozny) i napewno z niego będzie owulacja jak zwykle :( we wtorek do lekarza masakra jak na wyrok człowiek czeka. Ale mi się rok zaczął masakra. Dużo osób ma w piątek wizyty oby u WAs były dobre wieści :)

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ja podobnie!"
    Rozchorowalam sie na maksa i nie wiem kiedy owu ale zakladam ze kolo 22.12
    Ogolnie kochalismy sie pod prysznicem albo ja na gorze i z lodzikiem najpierw i jakos zadzialalo.
    A i staralam sie co 2,3 dni caly cykl nie tylko w srodku.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ