Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuchcinka wrote:Prędzej przez usg dopochwowe
A jeśli dostałam taki opis badania, to moge wykluczyć zapalenie przydatków?
" Macica niepowiększona, przodopochylona, z endometrium w IV fazie dojrzałości (okołoowulacyjne), grubości 8.6mm. Trzon grubości 25.1mm, szerokości 34mm, macica długości 79.1mm. Zatoka Douglasa wolna. Jajniki prawidłowo położone, typowej budowy. Jajnik prawy wielkości 32x18.7mm, pęcherzyk dominujący 19.5x17.7mm. Jajnik lewy wielkości 30.1x16.5mm. W przymaciczu (więzadło szerokie macicy) nie uwidoczniono nieprawidłowych mas oraz zbiorników z płynem, zarys szyjki macicy gładki."
Pytam, bo dziś odebrałam czystość i posiew pochwy i wyszły mi obfite bakterie e coli i e faecalis. Dr zaczęła mi opowiadać, ze miała pacjentkę, której bakterie juz narobiły szkód w postaci niedrożnych jajników i zapaleniu przydatków i żebym się modliła,aby na następnym posiewie (po wzięciu antybiotyku) nie wyszły mi żadne bakterie. Wyszłam roztrzęsiona i załamana. Na usg byłam w grudniu w 12dc,a rok temu we wrześniu robiłam cytologię i wyszła mi I grupa, a w grudniu 2016 już II grupa, więc już pewnie były te bakterie. Mam nadzieję tylko, że dużych szkód mi nie narobiły...03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:44
-
Martynka1234 wrote:Ewelinka moj mial krostki i pomoglo, to masc na takie grzybicze typowo sprawy. Ale wiadomo nie zawsze pomoze
No po inseminacji trzeba koniecznie jeszcze podlac fasolke haha
Mi też pomagało jak coś tam czułam ze się u mnie dzieje a faktycznie też mogłam posmarować meza jak miał obtarcie ale nic wyleczyl to myjsc fujarke woda z mydłem bambino.
Oooo ja podleje i to nie raz
Nawet jak nie zajde to nic cieszę się ze prawy się ruszył prędzej czy później zaskoczyMila123 lubi tę wiadomość
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
Bluebell1984 wrote:Dziewczyny, a ewentualne bakterie wychodzą też podczas cytologii?
Mi kiedyś podczas cytologi wyszły jakieś bakterie to dostałam globulkk i było okWojcinka lubi tę wiadomość
31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
4 cykl z CLO
2 IUI- -
19ina90 wrote:
przedstawiam Wam moją fasolę ! Ma 8,96 mm ( wielkolud) , zagnieździło się tam gdzie trzeba
Najważniejsze - widziałam filmik z pięknie bijącym serduszkiemrośnijcie sobie teraz
19ina90 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 14:44
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
-
Effy wrote:Jedziemy zaraz oglądać te nieszczęsne mieszkania i domy (okolice) - nie chce mi sie nic robić. jeszcze tylko zjem ogórka, czekoladę i napije sie troszkę herbatki
Ewela chyba zajdzie w ciazunie w tym miesiącu. Tak cos mnie sie zdaje.
-
sheerah24 wrote:Kurna, parę z was dostało @ po mnie i już jesteście po owu, albo wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują. A ja? Nic nie wiem i nic na żadną owu nie wskazuje