X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • MałaGorzata Debiutantka

Wysłany: 6 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w okolicach Kielc ☺ póki co byłam na monitoringu owulacji, i ta niby jest,ale jeśli teraz się nie uda,mam mieć zabieg udrażniania jajowodów

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robilas jakies badania? My tez staramy się o pierwszej maluszka i jestem to mlodsza:)
    Warto mierzyc temperaturę najlepiej godzien rano o stałej porze przed wstaniem z lóżka i w pochwie . U mnie po @ temp wynosi 36.3 do owulacji a jak sie odbył to skacze ok 4 kreski w moim przypadku 36.7 i tak się utrzymuje aż do @ , jesli spadnie 1-2 dni przed @ tzn ze raczej nadejdzie a jesli sie bedzie utrzymywala dość dlugo na wysokim poziomie to ciaza.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • kaśka2608 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Hehe dziewczyny a ja tak wam powiem ze wczoraj spędziłam cały dzien z ta moja dajną bratową (z tą która boje sie ze bedzie w ciazy przede mną!) i opowiadałam jej o naszym forum, o tym co tu piszemy i jakie to jest super a ona na to ze to w sumie taka grupa wsparcia :P pomyślałam sobie od razu o tych grupach wsparcia na amerykańskich filmach, ale faktycznie tak jest :D

I a propos mojej bratowej to wiem jestem wredna małpa, ale ona dostała wczoraj okres a ja sie w duszy bardzo ucieszyłam :P :D
    Nie jesteś małpa, ja sie zaczęłam starac miesiąc po koleżance, miałyśmy razem z brzuchami chodzić i jak ja dostałam okres to ona odebrala pozytywna bete... życzę jej jak najlepiej i bardzo sie cieszę, ale paskudna zazdrość ukłuła, co zrobic:)
    Małgorzata ja jestem z Kielc, z ciekawości spytam do którego lekarza chodzisz?

2 cykl starań, 2 kreski 15 października 2016 :)
    rfxg9jcgfkmh3wqh.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaGorzata wrote:
    Mieszkam w okolicach Kielc ☺ póki co byłam na monitoringu owulacji, i ta niby jest,ale jeśli teraz się nie uda,mam mieć zabieg udrażniania jajowodów
    Pewnie hsg będą sprawdzać czy jajowody sa drozne u nas tez lekaz wspomniał o tym badaniu ale mam się starać i zgłosić w listopadzie jak sie nie uda na monitoring czy poprawila się owulacja bo miałam cykle nieregularne i może odrazu dostane te skierowanie.

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Sok z buraków.. no dobra stella namówiłaś mnie, ale to tylko przez te II kreski:)

Caroline nasza ekspertko:*
    Haha nie wiem czy dobrze wytlumaczylam.

• Kamyk'a Koleżanka

Wysłany: 6 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaGorzata wrote:
    Dziękuję za powitanie, mam nadzieje że w gronie staraczek takich jak ja będzie mi łatwiej to wszystko przechodzić ☺

To i chyba je się dołączę do tego upijania :)

Półtora roku starań bez efektów i widocznych przyczyn, więc chyba tylko pozostaje się napić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Pewnie hsg będą sprawdzać czy jajowody sa drozne u nas tez lekaz wspomniał o tym badaniu ale mam się starać i zgłosić w listopadzie jak sie nie uda na monitoring czy poprawila się owulacja bo miałam cykle nieregularne i może odrazu dostane te skierowanie.
    Caroline a jak to u Ciebie w ogole jest? Mam nadzieje, ze robilas juz badania? Jak wyniki? Znasz jakas przyczyne, czemu moze sie nie udawac? Kochasz sie regularnie z mezem?

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk'a wrote:
    To i chyba je się dołączę do tego upijania :)

Półtora roku starań bez efektów i widocznych przyczyn, więc chyba tylko pozostaje się napić :)
    Hey!!! 1.5 roku to dlugo ale musi sie udać na pewno, a robiliście badania, mąż tez się badal?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Hehe dziewczyny a ja tak wam powiem ze wczoraj spędziłam cały dzien z ta moja dajną bratową (z tą która boje sie ze bedzie w ciazy przede mną!) i opowiadałam jej o naszym forum, o tym co tu piszemy i jakie to jest super a ona na to ze to w sumie taka grupa wsparcia :P pomyślałam sobie od razu o tych grupach wsparcia na amerykańskich filmach, ale faktycznie tak jest :D

I a propos mojej bratowej to wiem jestem wredna małpa, ale ona dostała wczoraj okres a ja sie w duszy bardzo ucieszyłam :P :D
    Kazdy ma w sobie cos z malpy haha :-)

Wojcinka lubi tę wiadomość

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Caroline a jak to u Ciebie w ogole jest? Mam nadzieje, ze robilas juz badania? Jak wyniki? Znasz jakas przyczyne, czemu moze sie nie udawac? Kochasz sie regularnie z mezem?
    Badania mam dobre lekarz powiedzie ze tsh super1.91 tylko prolaktyna lekko ponad normę ale tym się każą nie przejmować ale z tym regularnym kochaniem jest gorzej bo często się zmianami mijamy ale jak potrzebę mam to cos wymyśl i sie zwalniam hehe ale codzien nie moge np.w tym cyklu serduszkowalismy w piąte i w sobotę a w sobotę rano byl skok i czekam teraz cierpliwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam wszystkie nowe dziewczyny i zycze powodzenia! :-)

Wysłany: 6 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu urywa mi posty i wysyła połowę

• zuzu Koleżanka

Wysłany: 6 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam wszystkie staraczki:) życzę cierpliwości, nie można się nakręcać:)

ostatnia @ 05.11
    6 cs. O pierwsza fasolkę :-)
    27 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:42

Wysłany: 6 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w każdy razie pytanie, czy u was też utrzymuje ból w podbrzuszu jak na @ od owulacji aż do końca? Bo ja tak mam,może faktycznie jest coś nie tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 00:12

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka mówisz ze trzeba się psychicznie na buraki przerzucić:):)

Kochane ja ból mam sekundowy i wtedy prawdopodobnie nastepuje peknięcie z teorii mojego ginekologa.

Ogólnie ciagnie mnie jajnik, jestem wkur.. cały czas oraz do tego lekki ból piersi moje objawy z ostatnich dni odnośnie zbliżającej się @

Martyna każda ma swoję @ raz w miesiącu:)

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 21:49

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia odnosnie buraków chodziło o to, że niedługo bedziemy winko pić nad monitorami ( taka impreza online)

To mi tu Natka wytkneła ze raczej z sokiem z buraków bedziemy siedzieć bo przecież nas II kreski czekają

• kania901 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:27

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ