X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek uwielbia watrobke tesciowie maja drob i zawsze na niedziele nam "zalatwiaja" miesko to jak np rosol gotuje to on z tego rosolu tylko watrobke chce i zje fuuj czesto robie w sosie z celublka czasem tez papryka. Ja zjadam sos z ziemniaczkami i suruweczka a on watrobke sama. A jak ogolnie robie obiad to najpierw zjada kotleta i mowi ze jak bedzie mial miejsce w brzuszku to jeszcze zje ziemniaki i surowke. Ale on jest totalnym miesozerca. Kupilam ostatnio jego ulubione platki do mleka a mezowi zachcialo sie kielbasy wiejskiej na kolacje naszykowalam platki i sama zjadlam a mlody z tatusiem kielbache z musztarda :-)

Ink@, kania901 lubią tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dobrze że macie swój sprawdzony drób, przynajmniej wiecie co jecie, bo ten sklepowy to pozostawia wiele do życzenia. no ale my nie mamy wyboru, a mięsko też lubimy:)P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam watrobke z cebulka i sosem na patelni, do tego ziemniaczki i kapusta kiszona mniam :-))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z jakim sosem ją robicie?:)

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tesciowie maja kury, kaczki, gesi takze przynajmniej raz w tyg jemy mieso swiezutkie. W zeszlym roku dostalam.kaczke bo moje chopaki chcieli kaczke w warzywkach tesciu zabil i zostawil mi do obskubania ( zawsze on to robi ale musial gdzies jechac) o bleee cos okropnego co oberwalam piorko to musialam odejsc bo mi sie rzygac chcialo i strasznie smierdzialo jak polewalam wrzatkiem fuuj ale jak dziecko chcialo no to co zrobic. Ja nigdy nie mialam stycznosci z takimi rzeczami mieszkalam 19 lat w miescie ( rodzice wybudowali dom) i ze tak powiem na starosc sie na wies przeprowadzilam zreszta tu meza przyszlego poznalam i wszystko sie ulozylo tylko nie moglam sie na poczatku przyzwyczaic ciezko bylo wkurzalonie ze do wszystkiego daleko ale teraz nie wyobrazam sobie wrocic do bloku. Teraz wyjde na podworko na spacer do lasu ( mamy lesniczowke w srodku lasu i sa tam sarny jelenie dziki pawie lisy sowy i inne lesne zwierzatka ) wchodzi sie za 2 zl zeby na karmy mieli i czesto odwiedzamy to miejsce mamy 2 stawy u nas na wsi swierne miejsca do spacerow boiska to pilki i tenisa i jest tez plac dla rodzicow rowerki i te sprawy a 5 min drogi od nas jest carefour 2 markety basen kregle stadion no powiem Wam ze nie ma na co narzekac nawet taras widowy jest naprawde piekne widoki nie wyobrazam sobie teraz wrocic do miasta. Widze same zalety i niczego tu nie brakuje to nowoczesna wies :-)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie watrobke w sosie wlasnym to znaczy podsmazam watrobke obtoczona w mace na masle dodaje wody i dusze dodaje cebulke i dusze razem w zasadzie nic wiecej nie robie przy niej zawsze wychodzi :-) najlatwiejszy przepis na swiecie

sheerah24, Marlena24 lubią tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile bym dała żeby mieć świeże mięsko na zawałowanie. Zazdrooo :) Ja z kolei na wsi wychowana, teraz w mieście żyję i jest mi strasznie ciężko, jak wszystko muszę kupić, nawet koperek, szczypiorek, czy cokolwiek z warzyw, które są dla mnie taaakie sztuczne. straszne to jest:)

Ciekawostka:
    Zakażenia Mycoplasma/Ureaplasma:
    Najpoważniejszymi konsekwencjami zakażeń może być nawet niepłodność. Wyniki badań wskazują na M. genitalium jako czynnik ryzyka rozwoju procesu zapalnego, prowadzącego do zbliznowacenia jajowodów i w efekcie do niepłodności. Niepłodne kobiety są częściej zakażone mykoplazmami, a nasienie mężczyzn zainfekowanych U. urealyticum i M. hominis charakteryzuje się zmniejszoną liczbą plemników, ich niższą ruchliwością i większą liczbą nieprawidłowych form, co może prowadzić do obniżenia jego zdolności zapładniającej.

Wklejam tak Wam różne rzeczy które wyczytam. Nie wiem czy któraś ma problem z nasieniem męża, ale to można też zbadać pod kątem bakteriologicznym szukać przyczyn:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:39

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virki. Uwazaj na siebie. Juz jest lepiej?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Tak juz 3 z przodu zawitala :)
    Dziekuje dziewczyny ... :)

duzo zdrówka i spełnienia marzeń :)

caroline29 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    O to nie jestem sama. Po raz pierwszy się z tym spotkałam, w pracy jak ostatnio powiedziałam to wszyscy bleee fee itd :D

Ja robię z cebulką ale na parze :) do tego ziemniaczki i własnie ta kapusta kiszona odcisnieta, pokrojona z jabłkiem i marchewką. polecam dla mnie super to współgra:)
    Bardzo lubię wątróbkę z jabłkiem i cebula obtoczoną w bułce tartej :) z ziemniaczkami

Marlena24, sheerah24 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku że prawie wszyyystkie uwielbiamy wątróbkę. :) Pierwszy raz się z tym spotykam.

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Kurde dziewczyny chyba sie dzis przeforsowałam, plamie na brązowo :(
    spanikowałam oczywiscie i leże :(
    Jak sytuacja ?

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Jestem w szoku że prawie wszyyystkie uwielbiamy wątróbkę. :) Pierwszy raz się z tym spotykam.
    Ja to w ogóle bardzo rzadko jem mięso bo nie jadłam przez całe zycie (byłam wegetarianką- dopiero pod koniec liceum zaczęłam jeść no I nie jest to nic ulubionego) ale dobrze zrobioną wątróbkę zjem ze smakiem :D

ckai3e3kx36ebscz.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie może jakąś fajna miejscówkę w Zakopcu bądź okolicy? tak by był blisko wyciąg narciarski?
    Ważne by było czysto, schludnie, ciepło i w normalnej cenie.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w sosie wlasnym :-) a w ciazy tez normalnie jem watrobke, nie slyszalam nigdy przeciwwskazan :-)

• Viriki Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże. Nie plamie poki co, ale teraz bede czujna.
    Za to zaczelam kichac i gardlo mnie boli. Wspaniale!

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Ewelina2605 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i chłopaku ja wiem, ze miałam jutro testować ale stwierdziłam ze dzień nie zmieni nic i byłam dziś po południu na pobraniu krwi no i tak jak myślałam wynik 0,584 to końcówka pregnalu tak więc nie będę jutro Wam Paula statystyki reszcie życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki za wszystkie razem i każda z osobna :) teraz odstawiam luteine jutro do giną po receptę na clo i od Nowa no nic trzeba miec nadzieję

bfaregz28gz5h2oi.png
    31 lat - 16cs - ostatnia @ 06.04
    4 cykl z CLO
    2 IUI- :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Pff dzwoniłam jeszcze teraz do klinki po wyniki, okazuję się ze mam dodatnią ureoplazmę ;ooo. Z kolei biocenoza jest ok... kazali mi się zgłosić po antybiotyki. masakra jakaś im więcej szukam tym więcej znajduję ;o
    Mi też wyszła dodatnie że względu na candydoze pochwy powtórzę wnet badanie zobaczę co teraz wyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOmbrusia, a powiedz czym to leczyłaś, jakim antybiotykiem? Mam nadzieję , że Ci pomogło. Ja jutro mam o 16:30 wizyte, ciekawe co moja mi wymysli ... :) pokaże jej to wysokie tsh i ta prolaktyna mimo wszystko mnie martwi...
    Olciaa, a kiedy się wybieracie? My najprawdopodobnie też w następnym tygodniu pojedziemy hehe :)

sheerah24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    DOmbrusia, a powiedz czym to leczyłaś, jakim antybiotykiem? Mam nadzieję , że Ci pomogło. Ja jutro mam o 16:30 wizyte, ciekawe co moja mi wymysli ... :) pokaże jej to wysokie tsh i ta prolaktyna mimo wszystko mnie martwi...
    Olciaa, a kiedy się wybieracie? My najprawdopodobnie też w następnym tygodniu pojedziemy hehe :)

Ja dostałam z mężem summamed i macmirror 500 complex i do tego lacibios femina i kazał lacibios brać ile wlezie po 1kapsulce dziennie do tego furagina codziennie 2tabletki wieczorem i pół tabletki cardury i tyle. Sądzę że nie przeszło do końca bo czasami nadal czuję pęcherz i mnie czasem coś tam swędzi ale to niech już mój gin przejmie bo nie będę tyle kasy wydawać jak u jednego mogę załatwić wszystko tym bardziej że to infekcja pochwy a pęcherz i nerki mam ok

‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ