Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny:) nie ukrywam że się podłamałam lekko chociaż to dopiero 2 c.s., mąż też widzę trochę smutny chodzi..zastanawiał się nawet czy może któreś z nas ma jakieś problemy i nie będziemy mogli mieć dzieci..dodatkowo mam urlop w tym tygodniu więc siedzę w domu i myślę non stop;) Myśleliśmy naiwnie że uda się od razu.
A właśnie chciałam zapytać szczególnie te dziewczyny które jesteście albo byłyście już w ciąży, w którym cyklu udało Wam się zajść w ciążę? i czy robiłyście jakieś badania hormony itd? bo ja się teraz zaczęłam zastanawiać czy nie powinniśmy porobić takich badań, jak byłam u ginekologa i powiedziałam że chcemy się starać i czy powinniśmy się do tego jakoś szczególnie przygotować to powiedziała mi że jeśli jestem zdrowa to tylko kwas foliowy powinnam łykać i to wszystko. -
isi_87 wrote:Dzięki dziewczyny:) nie ukrywam że się podłamałam lekko chociaż to dopiero 2 c.s., mąż też widzę trochę smutny chodzi..zastanawiał się nawet czy może któreś z nas ma jakieś problemy i nie będziemy mogli mieć dzieci..dodatkowo mam urlop w tym tygodniu więc siedzę w domu i myślę non stop;) Myśleliśmy naiwnie że uda się od razu.
A właśnie chciałam zapytać szczególnie te dziewczyny które jesteście albo byłyście już w ciąży, w którym cyklu udało Wam się zajść w ciążę? i czy robiłyście jakieś badania hormony itd? bo ja się teraz zaczęłam zastanawiać czy nie powinniśmy porobić takich badań, jak byłam u ginekologa i powiedziałam że chcemy się starać i czy powinniśmy się do tego jakoś szczególnie przygotować to powiedziała mi że jeśli jestem zdrowa to tylko kwas foliowy powinnam łykać i to wszystko.
Witam Was Kochane Walentynkowo
Isi szkoda ze przyszła.
Widzisz nie jest powiedziane, że wszystkim się uda za pierwszym razem. Mamy tu takie co zaszły w 1,2cs a są też takie co w 6 lub 12 CS zaszły. Na ciąże reguły nie ma.
Jak chcesz sprawdzić czy wszystko ok to idź do gin tylko powiedz ze starcie się dłużej to da ci na jakieś wyniki. Niestety prawie każdy gin jak powiesz ze dwa miesiące się starasz to każe uzbroić się w cierpliwość i czekać
Bluebell cieszę się że twój samolot wylądował
Baw się dobrzeBluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość
-
Ciekawe czy lekarz rodzinny może wypisać skierowanie na badania hormonów? bo do ginekologa chodzę prywatnie i ciekawe ile sobie zawoła za wizytę a rodzinny bez problemu i od ręki praktycznie..
Spędzacie jakoś szczególnie walentynki czy nie obchodzicie? -
isi_87 wrote:Ciekawe czy lekarz rodzinny może wypisać skierowanie na badania hormonów? bo do ginekologa chodzę prywatnie i ciekawe ile sobie zawoła za wizytę a rodzinny bez problemu i od ręki praktycznie..
Spędzacie jakoś szczególnie walentynki czy nie obchodzicie?
Wiec musisz iść po skierowanie na badania do gin tylko nie mów ze staracie sie 2 cykl tylko np.pol roku bo na pewno ci nie wypusze.
Ale nie martw sie 2 cykle to nie znaczy ze cos musi być nie tak, moze poprostu nie trafiliście w owulacje nam się udalo w 5 cyklu wiec nie smutaj Glowa do góry i dzialajcie a w miedzy czasie odwiedź gin, porób badania ...
Moja jedna kolezanka o pierwsze sie starala dość dlugo a z drugim wpadla nie wiadomo kiedy, zaś inna kolezanka z pierwszym wpadli a o drugie starali sie 3 lata wiec to może być różnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 11:29
isi_87 lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
isi_87 wrote:Ciekawe czy lekarz rodzinny może wypisać skierowanie na badania hormonów? bo do ginekologa chodzę prywatnie i ciekawe ile sobie zawoła za wizytę a rodzinny bez problemu i od ręki praktycznie..
Spędzacie jakoś szczególnie walentynki czy nie obchodzicie?
Blubell dobrze, że dotarłaś na miejsce cała i zdrowa
Jak dziś spędzacie walentynki, jeśli w ogóle obchodzicie? My idziemy do kina na Sztukę Kochania, mam nadzieję, że wartoBluebell1984 lubi tę wiadomość
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:51
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
myszeczka89 wrote:na pewno może wypisać skierowanie na badanie hormonów tarczycy bo mi wypisał
Blubell dobrze, że dotarłaś na miejsce cała i zdrowa
Jak dziś spędzacie walentynki, jeśli w ogóle obchodzicie? My idziemy do kina na Sztukę Kochania, mam nadzieję, że warto -
nick nieaktualny
-
Hej moje drogie my dziś też pewnie zjemy kolacje a później coś ten tego hehe idę na popoludnie do pracy także dopiero będę widziała się z moim o 22..
Ciekawe co z Tusia miała dziś testować....
28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
👶16+4 158g szczęścia
👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
👶29+0 prenatalne 1280g
👶33+4 2076g
👶37+4 3000g
👶38+4 3230g
CC 39+1 3760g 57cm ❤️
❄️4BB
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
Paula24 wrote:Hej moje drogie my dziś też pewnie zjemy kolacje a później coś ten tego hehe idę na popoludnie do pracy także dopiero będę widziała się z moim o 22..
Ciekawe co z Tusia miała dziś testować.... -
myszeczka89 wrote:Chyba jednak nie będzie testować, po pod wykresiem Bluebell 6.02 napisała "Hej kochana u mnie kolejny cykl bezowulacyjny udusze moja endokrynolog ze nie dała mi odrazu clo albo innych wspomagaczy żeby owulacje były hihi."według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Tasza wrote:endo też takie leki przepisują? mój nawet nie próbował prowadził mnie ginekologicznie. Tylko leki endokrynologiczne a z resztą objawów odsyłał, bo mówił, ze nie jego specjalizacja. I tak wywalałam sobie kasę podwójnie bo wszędzie prywatnie.
Może ginekolog-endokrynolog bo tacy też bywają -
Isi. Ja zaszlam w 6 cs. Tez sie balam, ze z nami cos nie tak, bo mamy swoje lata. Ja 35 a maz 45. Tez mialam wielka zalamke w 2 cs. Zrobilam podstawowe badania hormonalne, nasciemnialam lekarzowi, ze staramy sie ponad rok. W tym samym cyklu, w ktorym wszystkie wyniki wyszly dobrze, zaszlam
Myszeczka. Moja siostra byla i poleca Sztuke Kochaniaisi_87 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczynki Zuza wspolczuje Ci tych sytuacji z okularami.
Kuchcinka gratulacje ale teraz musisz byc szczesliwa ze wszystko idzie po Twojej mysli i ze spelniasz sie
Bluebell ciesze sie ze dotarlas szczesliwie na miejsce
A to obiecane zdjecie nie wiem czy znajde chwile zeby Wam cos ladniejszego wstawic w jakims normalnym ciuchu bo jutro wizyta a w czwartek popoludniu mam sie stawic w szpitalu.
Czekam na takie Wasze zdjecia i zycze Wam zdrowia cierpliwosci i upragnionych bobaskowAnnie1981, myszeczka89, sheerah24, isi_87, olciaa, Wojcinka, Paula24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość