X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa No to czekamy na razie na @... :) Ja osobiście nie znam się totalnie na torbielach itd, ale jak masz jakieś pytanie to myślę że ktoś na pewno będzie mógł Ci odpowiedzieć na nie.

Dziewczyny, które znacie się na testach owu, mam pytanie do was, wczoraj o 17:00 robiłam test owu i miałam prawie pozytywny, no ale zaznaczyłam na wykresie jednak, że jest negatywny (test owu z allegro). Dziś z kolei wyszedł mi na bank negatywny,kreska testowa jest ledwo widoczna, więc zakładam, że pozytywny mógł wyjść wczoraj po 17 albo może dziś rano... czy nie zrobię źle zakładając, że owu była dzisiaj? Jeszcze zobaczę, jaka będzie jutrzejsza temp., ale jak będzie jak miesiąc temu to będzie jutro wzrost, więc czy dobrze zrobię zaznaczając owu dzisiaj? :P

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    5oftxt.jpg

Bluebell prosze bardzoo :-D
    Dla Ciotek i Wujka Romka :-D
    Cześć Groszku <3

Ink@ lubi tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:55

sheerah24, Ink@, olciaa, Wojcinka, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 ja nigdy tych testów nie robiłam ale tyle naczytałam się o nich ze moja czysto teoretyczna wiedza jest taka że:
    testy z allegro często się mylą:)
    no i że czasem owulacja czasem się przesuwa, że organizm czasem szukuje się do owulacji ale sie zatrzymuje i jest po kilku dniach więc moja rada jako laika :) dla pewności w najbliższych dniach nie odpuszczaj starań o fasolkę a trafisz o owulacje

wybaczcie ze tak się wtrącam, jeśli za dużo pisze to prosze o jakies info, bo nie chciałabym kogoś irytować

co do torbieli to endo powiedziała żebym się zbytnio tym nie martwiła i narazie jestem tej myśli no chyba że powinnam jeszcze z kimś to skonsultować...?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 dziękuję:) kurcze przez ostatnie dni czytałam to forum na kafe na którym się udzielałaś (twój nick zapamietałam) i jak super że już od miesiąca jesteś mamą gratuluje Ci z całego serca :)

Wojcinka, Effy lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    5oftxt.jpg

Bluebell prosze bardzoo :-D
    Dla Ciotek i Wujka Romka :-D

Mi to wygląda na pierścionek w brzuchu ;)

sheerah24, Ink@, Kaaarooolina89 lubią tę wiadomość

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Mi to wygląda na pierścionek w brzuchu ;)

Haha, faktycznie :D

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkuś kochana, sprawdź czy przypadkiem pierścionek zaręczynowy masz na miejscu, no bo wiesz... :D
    Oczywiście zartuję :*

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    sheerah24 ja nigdy tych testów nie robiłam ale tyle naczytałam się o nich ze moja czysto teoretyczna wiedza jest taka że:
    testy z allegro często się mylą:)
    no i że czasem owulacja czasem się przesuwa, że organizm czasem szukuje się do owulacji ale sie zatrzymuje i jest po kilku dniach więc moja rada jako laika :) dla pewności w najbliższych dniach nie odpuszczaj starań o fasolkę a trafisz o owulacje

wybaczcie ze tak się wtrącam, jeśli za dużo pisze to prosze o jakies info, bo nie chciałabym kogoś irytować

co do torbieli to endo powiedziała żebym się zbytnio tym nie martwiła i narazie jestem tej myśli no chyba że powinnam jeszcze z kimś to skonsultować...?

Ja jeszcze mierzę temperaturę, bo testom owu nie warto ufać w 100% :P
    Chyba kilka dziewczyn stąd miało torbiele, ale chyba żadnej z nich obecnie nie ma na forum :P

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheerah. Moze przegapilas pozytyw i owu bedzie dzis ale moze tez organizm robil podejscie, ktore sie nie udalo i jeszcze raz bedzie probowal. Musisz dalej sie obserwowac.

Bajka. Moze i testy z allegro sie czasami myla, ale ja dzieki nim zaszlam w ciaze :)

Ink. Pierscionek, dokladnie :)

sheerah24, Ink@ lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam się nad tą temperaturą od następnego cyklu, tylko tak szczerze mówiąc to nie zawsze o wszystkim pamietam, tabletki mam w kuchni więc jak ide kawę robić to wpadają mi w ręce i dlatego je biorę, prawde mówiąc to mam pakiet medyczny i jakbym chciała obserwować owu to mogę chodzić na monitoringi bez płacenia za wizyte, więc miałabym pewność że owu była, że pęcherzyk pękł itp...

tylko ja chyba jestem dziwna czy któraś z was tez tak ma że boi się zafiksować na tym punkcie? dlatego staram się ograniczać wizyty u specjalistów bo czasem mam takie wrażenie że im bardziej się badam tym gorzej to znoszę psychicznie...

aha no i ostatnio moja gim mi powiedziała że skoro 2 wstecz @ była za obfita, możliwe że było poronienie, ale skoro nie przyszłam od razu to ona nie jest w stanie mi nic na 100% powiedzieć, ale chyba wolałabym nie wiedzieć...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Cykle mam wyregulowane na tyle że mam mniej więcej co 29 dni +/- 2 dni, ale nie zawsze tak było ale wyszło że mam torbiele na tarczycy ale biorę leki, dodatkowo łykam inofem, Wit d3, i jodit, to dostałam ostatnio od endokrynologa więc jeszcze nie wiem jak to na mnie wpłynie.
    Co do obserwacji cyklu to tylko apka w tel no i po śluzie a to się miej więcej pokrywa bo miałam monitoring cyklu kilka miesięcy wstecz i było tak jak wg apki, staram się nie nakrecac na mierzenie temp ani sprawdzanie szyjki bo tak jak moja gin mi powiedziała mam taki charakter że za bardzo się nakrece a potem płacze że znowu nie wyszło

jakie masz tsh? robiłaś przeciwciała TPO

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 -- to bardzo się ciesze!:)

prawdę mówiąc to ja bym mogła nawet na głowie stanąć jeśli by mi to pomogło zajść w ciąże, a ja jestem z natury realistko-pesymistką więc wiem że to stawanie na głowie nic nie da hehe :P

ja bym chciała tak w miesiąc w miesiąc intensywnych starań ale mojego męża ciężko na to namówić bo po 1 on pracuje na zmiany i często jak mam owu to ma nocki :( a na dodatek od jakiegoś czasu dorabia w drugiej firmie i wogóle mamy dla siebie mniej czasu no i on sił na zbliżanie, zresztą ja zawsze miałam większe libido niż on, ale tego już chyba nie zmienie...

Annie1981 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Bajkaaa No to czekamy na razie na @... :) Ja osobiście nie znam się totalnie na torbielach itd, ale jak masz jakieś pytanie to myślę że ktoś na pewno będzie mógł Ci odpowiedzieć na nie.

Dziewczyny, które znacie się na testach owu, mam pytanie do was, wczoraj o 17:00 robiłam test owu i miałam prawie pozytywny, no ale zaznaczyłam na wykresie jednak, że jest negatywny (test owu z allegro). Dziś z kolei wyszedł mi na bank negatywny,kreska testowa jest ledwo widoczna, więc zakładam, że pozytywny mógł wyjść wczoraj po 17 albo może dziś rano... czy nie zrobię źle zakładając, że owu była dzisiaj? Jeszcze zobaczę, jaka będzie jutrzejsza temp., ale jak będzie jak miesiąc temu to będzie jutro wzrost, więc czy dobrze zrobię zaznaczając owu dzisiaj? :P

dlatego ja testy owulacyjne porzuciłam. Nigdy nie umiałam zinterpretować ich wyniku. Tak naprawdę temperatura rozstrzygnie wszytko :)

sheerah24, Zuza33 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa, miło Cię widzieć w końcu :)

klz9df9hm3p6vj95.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A mam do was takie pytanie, śledzicie może na fb mamaginekokig? Jakiś czas temu znalazłam jej profil i zobaczyłam o czym pisze i naprawdę fajnie się wypowiada na temat ginekologi i położnictwa:)
    tak

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh mam 2,1 a przeciwciała mam powtarzać za 2 miesiące bo jak robiłam w tamtym roku to było w porządku, ale moja endo powiedziała że licho nie śpi i trzeba to kontrolować :) i w razie czego doda mi jakieś tabletki na obniżenie,

co do tsh gin mi mówiła że skoro owulacje miałam to nie ma co się martwić takim wynikiem, poprostu jeden płat tarczycy mam mniejszy i dlatego tsh jest takie, ale były czasy że miałam ponad 5 także teraz jest już ok :)

co nie zmienia faktu że jak tylko bym się dowiedziała o ciąży to mam natychmiast przyjść do endo (ale szczerze mówiąć to nie wiem czy chce mi ewentualnie zmiejszyć czy zwiększyć dawke leku)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Ciężko ;) pierwszej nocy pada się od razu, druga noc jest najcięższa, ale jakoś tak wyszło, że o tym zapomniałyśmy i opróżniałyśmy mini bary w pokojach. Nie dość, że nie mogłyśmy zasnąć wszystkie 3 (bo o czwartej zaraz Wam napiszę), to rano jeszcze doszedł alkoholowy zgon :P

Jest z nami na tym wyjeździe, ta dziewczyna, o której kiedyś Wam pisałam - zakompleksiona 40-letnia egoistka. Jezu, jakie ona tu numery odwala, to głowa mała! Dobrze, że nas tu nie rozumieją, bo wstyd za nią momentami. Takie looking for attention. Nie mogę nawet komuś powiedzieć, że "ładnie dziś wyglądasz", bo oba z pretensją potrafi się zapytać - dlaczego jej tego nie powiedziałam. Opowiadałam jej, jak jakiś dostawca myślał, że jeste młodsza ode mnie, to wzięła mnie na bok i "kazała" powiedziec szczerze wszystko, co o niej gadali - bo uznała to za zniewagę. Że w ogóle ktoś COKOLWIEK śmiał za jej plecami o niej powiedzieć. Zajebie jej niedługo, nie dam rady się powstrzymać :P

Dzisiaj jestem w portowym, dużym mieście - Ningbo. Zostaję tu 3 noce i bardzo się cieszę, bo strasznie lubię ten hotel. Jak mi się uda, to wrzucę jutro jakieś zdjęcia, bo teraz jest już 23:20 i idę spać :)
    Tęsknie :(

sheerah24, Zuza33, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    olciaa, miło Cię widzieć w końcu :)

Jakoś weny nie miałam :( . Ale...czytałam wszytko:)

sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa - widzę że masz hashimoto, mi endo powiedziała że prawdopodobnie nie mam tej choroby bo miąsz mam dobry ( a ponoć to jest głównym wyznacznikiem) ale to choroba nabyta więc w każdej chwili mogę ją dostać, ale teraz tak się zastanawiam czy to faktycznie prawda... uwierzyłam jej na słowo haha :P

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ