X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:12

sheerah24, Ink@ lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:12

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 17:11

uwo93e3kugumthmw.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foczka173 wrote:
    Dziewczyny...mogę liczyć na waszą radę....kurcze nigdy tak nie mialam, a urodziłam już 4ke dzieci. Wyjaśnię o co chodzi.
    Otóż 02.kwietnia gin obejrzał jajniki i stwierdził pęcherzyka 15×20mm.powiedzial że pewnie peknie za 2-3 dni.Ja na to że to za wcześnie bo przecież moje cykle są dłuższe i owulki spodziewam się na 08 lub 09 kwietnia dopiero.Po czym on na to że jeśli cykl 28dniowy to jajko peknie jeśli jest dłuższy to jest szansa że jajko zaczeka. Minął ten czas aż do 08 kwietnia (nie mierzyłam tempki niestety z przyczyn innych), po czym 09 kwietnia rano o 4 zrobilam test owulacyjny i wyszly II(ostatnio po takim teście 4godz później był ogromny bol owulacyjny więc zakładam że w moim przypadku owulka jest chwilka po teście zastepuje).Poprzytulalismy się z mężem i poszłam spać a o 12 w dzien temke zmierzylam i wyszło 37.1. Od tamtego czasu tempka w górze tylko 15 kwietnia dostałam brunatnego plamienia bez bólów brzucha tylko ciągnęła jajniki i 16 kwietnia Tomka spadła na 36.9 i plamienie dalej. Dziś jest noc z 16 na 17 i tempka powróciła na 37.2 ( wiem że jestem w ruchu i może się wahać ale plamienie ustaje jeśli byłaby to wczesniejsza@ to tempka by niepodskoczyla z powrotem. Co o tym sądzicie...jestem zagubiona. Czy to ciaza (implantacja) czy problem z progesterone i @ będzie dopiero za tydzień....czy możliwe jest ze owulka była jednak tego 08 kwietnia..sorki za stylistykę...dzieki za jakiekolwiek podpowiedzi. Ania
    Yyy Ale mamy luty ?!

sheerah24, Zuza33, isi_87 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Dam wieczorkiem, o ile tinypic albo jakiś fotosik odpali :) tylko, że ja jestem w bardziej przesyłowych miejscach, kompletnie bez uroku. Pewnie te turystyczne są o wiele bardziej przystępne dla oka :)
    Dawaj dawaj :)

sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:24

Wojcinka, Bluebell1984, Ink@ lubią tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Bluebell czekamy na zdjecia! :-)

Hej wszystkim, kiedy wpadnie w koncu jakis pozytyw? :-) wiecie co przypomnialo mi sie jak kiedys to co chwile tu ktos test ciazowy robil a ostatnio widze wszyscy oszczedni haha :-D w tym miesiacu slabo nam poszlo, wiec wszyscy do roboty! Zeby choc jeszcze ze 2 testy nam tu pozytywne wpadly :-)

Aaa i zaczynam dzis 32 tydzien, az nie moge uwierzyc <3
    Moze smerfetki sie nie chwalą mmmm :)?

No,poród zaraz :P ja tez wczoraj mowie Kurde połówkowe za ponad miesiąc szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 08:43

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy. Mi tez bylo ciezko wpasc w
    liceum, bo pierwszy raz byl dopiero w klasie maturalnej ;)

Bajkaa. Za kazdym razem jak jakas kobieta pisze, ze maz nie chce sie zbadac, to mnie trzesie. Dla mnie to brak odpowiedzialnosci i gotowosci na dziecko. My sie rozkraczamy co chwile przed ginem, co nie jest przyjemne, a oni nie moga zrobic 1 badania? Ty myslisz juz o hsg a Twoj maz ma wylane. Ja bym nie scierpiala takiej sytuacji.
    Moze porozmawiaj z nim powaznie, ale nie o tym czego chcesz tylko jak sie czujesz w tej sytuacji. Powiedz mu jak sie czujesz, kiedy po raz kolejny widzisz negatywny test. Powiedz mu o stanie swojej psychiki, zeby potrafil postawic sie na Twoim miejscu. U mnie takie rozmowy sa na porzadku dziennym i nie wyobrazam sobie, zeby moj maz zignorowal moje samopoczucie i dalej sie nade mna 'znecal'. Powodzenia.

szygas lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • szygas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Yyy Ale mamy luty ?!
    następna może aparatka co wciska kit\
    i drwi z nas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 08:52

Effy lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Moze smerfetki sie nie chwalą mmmm :)?

No,poród zaraz :P ja tez wczoraj mowie Kurde połówkowe za ponad miesiąc szok
    Noo leci, po polowkowych to juz tez zleci, chociaz pamietam jak dopiero co w 8 bylas atu prosze :-)

Noo moze sie nie chwala, nieladnie. Polowa lutego za nami, a przypominam ze luty jest krotki. :-D

sheerah24 lubi tę wiadomość

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, effy, mi tez się zdawało ze od niedawna jesteś w ciąży a tu juz 14 tydzien! Kiedy to zlecialo?

U mnie dziś wzrost temperatury, mam nadzieje ze owu była wczoraj, lub jest dzisiaj i ze żołnierze dadzą,rade :p

szygas, Effy lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, maz mnie jeszcze dziś rano obudził, ja mowie zeby dal mi spać, a on na to ze poranny stosunek jest lepszy na owulację, ha ha :D przekonał mnie :P

szygas, olciaa lubią tę wiadomość

klz9df9hm3p6vj95.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Noo, effy, mi tez się zdawało ze od niedawna jesteś w ciąży a tu juz 14 tydzien! Kiedy to zlecialo?

U mnie dziś wzrost temperatury, mam nadzieje ze owu była wczoraj, lub jest dzisiaj i ze żołnierze dadzą,rade :p
    do ataku :D

Ink@ lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheerah. Czyli chyba jednak wczoraj przegapilas pozytyw :) Ja w tych najbardziej prawdopodobnych dniach robilam dwa razy dziennie :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:45

Zuza33 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • isi_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kuchcinka - właśnie o tą regularność też ponoć chodzi o której piszesz, u mnie niestety to niemożliwe...

w sumie to w tamtym roku powiedziałam że jak nie zajde w ciąże przed 30 urodzinami to kupie sobie psa, w sumie mam jeszcze kilka miesięcy na to... ale boję się że to tylko bardziej mnie zdołuje,

w ogóle to na święta przy opłatku kilka osób się popłakało składając mi życzenia bym została mama... troche to dołujące że w rodzinie widać u nas ten brak dziecka, szczególnie że wiedzą żebym chciała, u nas każdy ma dzieci tylko ja taka "inna"

hehe a na dodatek już sobie wkręcam że może w tym cyklu się udało :P ale testu nie mam zamiaru kupować, za dużo już wydałam pieniędzy na testy z jedną kreską:)
    To jesteśmy w podobnym wieku, ja też za kilka miesięcy będę miała 30 lat ,mąż za kilka dni:) też się jakoś nie spinamy, szczególnie mąż ja troszkę bardziej bo ja poczułam instynkt macierzyński mniej więcej na wakacjach:P i trochę potrwało zanim on przekonał się do starań, staramy się dopiero od listopada.
    Ostatnio stwierdziłam że może zamówię witaminy i ten żel conceive bodajże o którym pisały dziewczyny. Ale stwierdził że on nie będzie brał narazie żadnych witamin bo krótko się staramy i szukam problemu tam gdzie go nie ma. Więc poczekam jeszcze chyba..w każdym razie mówił że gdyby nam sie nie udawało to oczywiście przebada się żeby nie było wątpliwości że może faktycznie któreś z nas ma jakiś problem.

l8kdxuunma1nuf2r.png
  • Zuza33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:

Kochana najważniejsze, że żołnierze na swoim miejscu ;)
    A nie myślałaś żeby odpocząć od tych głupich testów. Mierz tylko temperaturę? I tak z mężem kochasz się regularnie a nie od wielkiego święta. Te testy tylko cie nakręcają negatywnie. Też tak miałam. Zrób se miesiąc odpoczynku i psychicznie odpoczniesz :)
    No chyba że w tym cyklu się uda bo czemu by miało nie ;)

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecień plecień trochę zimy trochę lata.
    No w sumie znaczne ocieplenie ostatnio

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Kochana najważniejsze, że żołnierze na swoim miejscu ;)
    A nie myślałaś żeby odpocząć od tych głupich testów. Mierz tylko temperaturę? I tak z mężem kochasz się regularnie a nie od wielkiego święta. Te testy tylko cie nakręcają negatywnie. Też tak miałam. Zrób se miesiąc odpoczynku i psychicznie odpoczniesz :)
    No chyba że w tym cyklu się uda bo czemu by miało nie ;)
    Ja nie robiłam zadnych testów mo bo po co jak sie kochaliśmy i 10 i 11 i 12 i 13 i 14 pozniej juz chyba powiedziałam ze nie mam siły :D
    W kazdym razie od testów sie nie zachodzi :P

Zuza33, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć w sumie jak ktoś nie ma chęci czy siły na takie maratony co miesiąc to moze i tak trzeba sie wspomóc.

Zuza33 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ