X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Bluebell witaj, witaj na Polskiej ziemi. Ja chyba podejrzewam co będziesz robić skoro stoi za Tym Stella ;)

Ink@ Kochana nie martw się też mam dziś straszne mdłości. Zjadłam śniadanie i całe zwróciłam. A teraz leżę w wannie i zastanawiam się jak przeżyć dzisiejszy dzień..
    Napiłam się wczoraj strasznie. Nie wiem co dla męża zrobiłam w nocy ale rano wstałam to on już mieszkanie posprzatał i z psem wyszedł ;)

Czyli luty dziewczynki był słaby... Tylko dwa pozytywy... W marcu koniecznie trzeba to poprawić :)

sheerah24, stella_88, olciaa, Ink@, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:16

sheerah24, Ink@, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• olciaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Witam się z Wami z mojego domu już :D jednak uwielbiam moje zwykle życie :P będę teraz dochodziła do siebie przez kilka dni, szczególnie ze spaniem, żeby się znowu przestawić na normalny czas. Mój organizm ma teraz jakaś 5 rano jeszcze, czyli zaraz bym wstawała szykować się do kolejnego dnia.
    Okres dostałam dzisiaj jak w zegarku, a że męża znowu nie ma w domu, to zaczynam kolejny cykl bez starań i wiecie co? Cieszę się na to :) jak się skończy idę do gina i zobaczymy jak się to dalej potoczy, ale nastawiam się już na inseminację, więc też cieszę się, że nie będziemy musieli się już spinać bez sensu.

Postanowiłam też zrobić w końcu coś, co od dawna siedziało mi w głowie, ale nie wiedziałam jak się za to zabrać i od czego zacząć. Na szczęście przypadek (?) sprawił, że poznałam tu na forum osobę (pozdrawiam Stella ;)), która mnie naprowadziła i ruszam z tematem. Trochę czasu mi to zajmie, ale cieszę się, że będę miała jakąś odskocznie w postaci nowego planu do zrealizowania :) póki co, trzymajcie proszę kciuki, a jak już się bardziej ogarnę, to Wam napiszę więcej konkretów :)

A co u Was? Co dzisiaj porabiacie?

Super ze już jesteś:)
    Jak będziesz gotowa to nam powiedz :)

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Bluebell witaj, witaj na Polskiej ziemi. Ja chyba podejrzewam co będziesz robić skoro stoi za Tym Stella ;)

Ink@ Kochana nie martw się też mam dziś straszne mdłości. Zjadłam śniadanie i całe zwróciłam. A teraz leżę w wannie i zastanawiam się jak przeżyć dzisiejszy dzień..
    Napiłam się wczoraj strasznie. Nie wiem co dla męża zrobiłam w nocy ale rano wstałam to on już mieszkanie posprzatał i z psem wyszedł ;)

Czyli luty dziewczynki był słaby... Tylko dwa pozytywy... W marcu koniecznie trzeba to poprawić :)

No Zuza, mąż z jakiegoś powodu jest zadowolony :P

klz9df9hm3p6vj95.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Taak, wysyłam męża na badania, próbowałam online, ale się nie dało, więc będę dzwonić w pon. rano, może na koniec przyszłego tygodnia się uda go zapisać :)
    Hormony też chcę robić, ale powiem Ci, że nie wiem jak się za to zabrać i gdzie iść, na NFZ pewnie dostanę się za pół roku na badania, a prywatnie nie chcę wydawać paruset zł... nie wiem totalnie z której strony mam się za to zabrać.
    Za jakieś 4-5 dni dostanę @ i nie nastawiam się nawet na żadną ciążę, wykres znowu z górami i dolinami, objawy te same co cykl wcześniej, także już myślę, że muszę iść na badania z mężem, bo coś musi być nie tak

Pisałam Ci już z samego rana pod wykresem i powtórzę. Wykres wyglada bardzo ale to bardzo dobrze. Tak tez wyglądają wykresy ciążowe :) jak nie wierzysz to wejdź do galerii wykresów i sobie pooglądaj. Nic proszę mi tu nie panikować :) z własnego doświadczenia powiem, moj wykres dopiero w dniu @ idzie w dol na łeb, na szyje :) czyli spada o 2-3 kreski.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• olciaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:

Hehehe :) oj cuda chyba wyprawiała :)

Biedaku dużo pij i odpoczywaj...najlepiej herbaty. Chociaż mojemu mężowi na kaca pomaga mleko :)

sheerah24 lubi tę wiadomość

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Pisałam Ci już z samego rana pod wykresem i powtórzę. Wykres wyglada bardzo ale to bardzo dobrze. Tak tez wyglądają wykresy ciążowe :) jak nie wierzysz to wejdź do galerii wykresów i sobie pooglądaj. Nic proszę mi tu nie panikować :) z własnego doświadczenia powiem, moj wykres dopiero w dniu @ idzie w dol na łeb, na szyje :) czyli spada o 2-3 kreski.

Wiem kochana, że różne są wykresy ciążowe i u niektórych też są góry i doliny, ale moje objawy niestety świadczą o zbliżającej się @. Miesiąc temu zalewało mnie wodą i myślałam, wow, jakiś nowy objaw. Teraz mam to samo... Też leciała ze mnie woda, czy też megawodnisty śluz, jak kto woli. Także już po tym wiem, że czekam na @.

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 17:08

uwo93e3kugumthmw.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Zuza, w Greya się bawiłaś? :D Bidulko, pij dużo wody z cytryną i zjedz fast-fooda - mi to zawsze pomaga dzień po ;)

Kochana Grey to się przy mnie umywa hahaha
    Piję dużo ale wszystko zwracam.
    Olciaa mleka nie probowalam ale lodówki nie otwieram bo mi śmierdzi ;)

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niektórzy mawiają: Lecz się tym, czym się zatrułeś :P

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    A niektórzy mawiają: Lecz się tym, czym się zatrułeś :P

Ooo NIGDY!!!!

Sheerah czy Ty dawno dostałaś???? Czemu ty się ciągle tym wykresem zadreczasz... W niczym Ci to nie pomoże. Odpręż się. Jeszcze tylko kilka dni niepewności :-*

Olciaa ci pisze całkowitą rację :)

sheerah24, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Taak, wysyłam męża na badania, próbowałam online, ale się nie dało, więc będę dzwonić w pon. rano, może na koniec przyszłego tygodnia się uda go zapisać :)
    Hormony też chcę robić, ale powiem Ci, że nie wiem jak się za to zabrać i gdzie iść, na NFZ pewnie dostanę się za pół roku na badania, a prywatnie nie chcę wydawać paruset zł... nie wiem totalnie z której strony mam się za to zabrać.
    Za jakieś 4-5 dni dostanę @ i nie nastawiam się nawet na żadną ciążę, wykres znowu z górami i dolinami, objawy te same co cykl wcześniej, także już myślę, że muszę iść na badania z mężem, bo coś musi być nie tak
    Najgorsze jest to że wszystkie badania trzeba zrobić w jednym cyklu a nie rozkładać na raty jeśli chodzi oczywiście o hormony ja już mam to z głowy jeszcze teraz tylko do giną przez dwa miesiące prg w 21i 25do i tyle i w kwietniu umawiam się z nim na monitoringi :-) w sumie szczerze mówiąc ja już robiąc kolejne i kolejne badania coraz mniej miałam ochotę na ciążę w sumie odpuściłam totalnie nie nastawiam się już na noc jak ma się udać to się uda jedynie skonsultuje wyniki z endo i niech się dzieje wola nieba :-) jestem tak wyjebana po pracy calotygodniowej że ostatnia rzecz o jakiej myślę to seks oczywiście wczoraj nie obylo się bez kłótni z mężem nie powiem cały miesiąc był spokój ale jakby to było jakby mi wiochy chociaż raz w miesiącu nie zrobił...najadlam się nie lada wstydu. No ale cóż taki typ. Nastały ciche a nawet milczace dni i w sumie dobrze bo mam dużo spraw na głowie a on by mi w tym wszystkim jedynie przeszkadzal :-) więc mi to na rękę :-)

• sheerah24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Ooo NIGDY!!!!

Sheerah czy Ty dawno dostałaś???? Czemu ty się ciągle tym wykresem zadreczasz... W niczym Ci to nie pomoże. Odpręż się. Jeszcze tylko kilka dni niepewności :-*

Olciaa ci pisze całkowitą rację :)

Haha, a miałam takiego znajomego, co na kaca pił wódkę, potem ją zwracał i czuł się już dobrze :D To był jego sposób.

Zuza czekam na @ i nie zadręczam się wykresem, już go zlewam, czekam na @ żeby zacząć nowy cykl :) Po objawach widzę (te same co miesiąc temu), że nic z tego nie będzie a wykres mnie jeszcze bardziej w tym utwierdza i tyle :)
    Jeszcze 4 dni do nowego cyklu :) Czekam

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 17:09

Wojcinka, Annie1981 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:28

Ink@ lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) pamiętacie mnie jeszcze? :P

Bardzo długo mnie nie było ale wrocilam do pracy, rozchorowałam sie i tak wszystko sie na siebie nałożyło i mnie nie było. Ale nadrobiłam was, wszystko wiem i robie come back :)

Olcia i Ewelina trzymam za was straszliwie mocno kciuki <3 mysle ze teraz czas na wasze fasolki :)

Zuza na Twoj cykl clo tez czekam z niecierpliwoscią.

Czy któraś z was wie co sie dzieje z Mye? Bo bardzo długo jej nie było.

Sheerah co to za czarne myśli! Mamy testować razem 1 marca i otworzyć miesiąc, a tu widze ze Cie zostawiłam i czarne myśli Cie naszły.

Bluebell powodzenia w nowym projekcie, Twoj plan na najbliższe miesiace mysle ze jest tak ciekawy ze Ci w mig minie i sie obudzisz w ciąży :P

A co do mnie to konczy sie mój cykl po pierwszej @ po zabiegu. Staraliśmy sie dość intensywnie ale nie jestem pewna czy owulacja w ogóle była. Jakos tak zero objawów, testy owu tez cos nie wychodziły i troche spisalam juz ten cykl na straty. Ale wczoraj zauważyłam taka różowa niteczkę jakby na papierze i to mnie tak zastanowiło. Nie wiem czy to nie troche pozno na zagnieżdżenie. No ale zobaczymy :)

sheerah24, olciaa lubią tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Trzeba do tego podejść tak, że wszystko - ale to wszystko może się zdarzyć :) może wstrzymaj się z badaniami do momentu aż dostaniesz @, bo naprawdę może okazać się, że nie będą potrzebne i parę stówek zostanie w kieszeni ;)
    Co do hormonów, to na początek myślę, że najlepiej bedzie zrobic te najważniejsze - o ile dobrze pamiętam Kuchcinka pisała które :) i można je zrobić za 1 pobraniem krwi, więc nie będą kłuć kilka razy.
    I nie ma co wróżyć z wykresów, bo już nie raz tu pisałyśmy, że one mają za zadanie jedynie wyznaczyć owulację. Wejdź sobie w galerię wykresów i zobaczysz jakie rożne ciążowe dziewczynom wychodziły. Nie ma tu jednego schematu.

Ja już ten cykl uznałam jako stracony... 2 marca dostanę @ i nie widzę innej możliwości. Ostatni cykl mnie jakoś otrzeźwił a ten wcale nie jest lepszy.
    Biorę pod uwagę że mogło się udać w jakimś 1%, i jeśli tak będzie to odwołam męża wizytę i sama dam sobie spokój z badaniami, ale raczej marne szanse, ze tak będzie. Mówię Ci, jakoś wewnętrznie się poddałam...
    Oglądałam wykresy ciążowe, są przeróżne... ale raczej przeważają te, gdzie jest widoczna też trzecia faza wysokich temperatur. Lub po ewentualnej implantacji jest wzrost. A u mnie ani jedno ani drugie :)

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to jestem zdziwiona, że niektórym wychodzą pozytywne testy ciążowe już 8dpo...

klz9df9hm3p6vj95.png
  • sheerah24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili91 wrote:
    Hej dziewczyny :) pamiętacie mnie jeszcze? :P

Bardzo długo mnie nie było ale wrocilam do pracy, rozchorowałam sie i tak wszystko sie na siebie nałożyło i mnie nie było. Ale nadrobiłam was, wszystko wiem i robie come back :)

Olcia i Ewelina trzymam za was straszliwie mocno kciuki <3 mysle ze teraz czas na wasze fasolki :)

Zuza na Twoj cykl clo tez czekam z niecierpliwoscią.

Czy któraś z was wie co sie dzieje z Mye? Bo bardzo długo jej nie było.

Sheerah co to za czarne myśli! Mamy testować razem 1 marca i otworzyć miesiąc, a tu widze ze Cie zostawiłam i czarne myśli Cie naszły.

Bluebell powodzenia w nowym projekcie, Twoj plan na najbliższe miesiace mysle ze jest tak ciekawy ze Ci w mig minie i sie obudzisz w ciąży :P

A co do mnie to konczy sie mój cykl po pierwszej @ po zabiegu. Staraliśmy sie dość intensywnie ale nie jestem pewna czy owulacja w ogóle była. Jakos tak zero objawów, testy owu tez cos nie wychodziły i troche spisalam juz ten cykl na straty. Ale wczoraj zauważyłam taka różowa niteczkę jakby na papierze i to mnie tak zastanowiło. Nie wiem czy to nie troche pozno na zagnieżdżenie. No ale zobaczymy :)

Jasne, że pamiętamy :) Właśnie zastanawiałam się, kiedy się odezwiesz a tu proszę :D
    Super, że do nas wracasz :* Haha, Lili, ja raczej testować nie będę :D U mnie nie widzę szans na ciążę, mam te same objawy jak miesiąc temu w nieudanym cyklu, także tego... Ale u Ciebie to jest bardzo możliwe. Jak ja bym była na Twoim miejscu to cichutko zaczęłabym się cieszyć :)
    A jak ze śluzem, masz go więcej, czy nie widzisz żadnych zmian?

klz9df9hm3p6vj95.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 16:28

Lili91, Zuza33 lubią tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ