Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    No właśnie nie bardzo. Wsadziłam stopery o 2 w nocy i zasnęłam a o 6 wiozlam go na ryby :-/

To ja już nic z tego twojego cyklu nie wiem :-D.
    Nigdy nie łowiłam ale pojechalabym na takie ryby :P że trzeba wstać rano i jest wyprawa hehe :-)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Dombrusia, kiedy ma przyjsc lub nie przyjsc @?
    Moja małpa jeżeli przyjdzie tak jak w tamtym miesiącu to powinna być w przyszłą sobotę,natomiast wedle aplikacji w tel mam dostać dopiero 3ciego marca. Ale zatestuje 27.03

Effy ale jak to ? To znaczy że umowę mi przedłuża? Obawiałam się że z dniem porodu moja umowa wygasa a u mnie w firmie napewno by mi nie przedłużyli

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Nigdy nie łowiłam ale pojechalabym na takie ryby :P że trzeba wstać rano i jest wyprawa hehe :-)
    Wyprawa nie wyprawa bo to nie daleko ja byłam z nim kilka razy ale tylko od tego nadmiaru wody w stawie sikać mi się chciało no i nudy patrzysz na tą wędkę i cisza....trafi się karp to podjaranie wyciąga haczyk pyka fotke i wpuszczą sobowtórem bo to lowiska no kill....on uwielbia dla mnie to strata czasu może gdzieś na dużym jeziorze na łódce by było inaczej a tak....no ale przyjedź do nas to Cię mój weźmie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 08:51

Effy lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Moja małpa jeżeli przyjdzie tak jak w tamtym miesiącu to powinna być w przyszłą sobotę,natomiast wedle aplikacji w tel mam dostać dopiero 3ciego marca. Ale zatestuje 27.03

Effy ale jak to ? To znaczy że umowę mi przedłuża? Obawiałam się że z dniem porodu moja umowa wygasa a u mnie w firmie napewno by mi nie przedłużyli
    Autonatycznie umowa jest przedłużona do czasu porodu po 3 miesiącu ciąży :) a pozniej z tytułu tej umowy wypłacany jest zasiłek macierzyński tylko juz do pracy nie wrócisz :-)

Wojcinka lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Autonatycznie umowa jest przedłużona do czasu porodu po 3 miesiącu ciąży :) a pozniej z tytułu tej umowy wypłacany jest zasiłek macierzyński tylko juz do pracy nie wrócisz :-)
    A zasiłek 100%?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Tu jeszcze sie nie chwaliłam, że ruskim targiem (gdzie kto chce jechać i gdzie ja moge jechać) wymyśliłam i zarezerowalam wylot na przyszły poniedziałek na Lazurowe Wybrzeże. Byłam tam z 5 razy i uważam że jest super. Bo jest morze, plaże (miejskie) ale jest tez są śliczne miasta w stylu paryskim wzdłuż wybrzeża, tylko troszkę ciszej i spokojniej. zarezerwowalismy samochód wiec pojedziemy do st Tropez do Cannes do Monako, a hotel jest w Nicei :-) jest tam mnóstwo sklepów typu Gucci dla psów i dZieci :D moze dla jaj kupimy jakies śpioszki albo śliniaczek gucci albo,chanel hehe ;)
    Myślę że fajny wyjazd Bo zorganizowany w godzinę w sumie tydzien przed a nie mieliśmy pomysłu co zrobić z urlopem męża.
    Ale super Ci się udało :-) to teraz czekać do urlopu :-)

Effy lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Wyprawa nie wyprawa bo to nie daleko ja byłam z nim kilka razy ale tylko od tego nadmiaru wody w stawie sikać mi się chciało no i nudy patrzysz na tą wędkę i cisza....trafi się karp to podjaranie wyciąga haczyk pyka fotke i wpuszczą sobowtórem bo to lowiska no kill....on uwielbia dla mnie to strata czasu może gdzieś na dużym jeziorze na łódce by było inaczej a tak....no ale przyjedź do nas to Cię mój weźmie :-D
    Hehe fajowo trochę jest mi za wygodnie że wstaje jak mi sie podoba nic nie robię. Trochę bym chciała jakis przygód wypraw naryby, na grzyby :D moj mąż jedzie ze znajomymi na łódkę na majówkę jak co roku, No to moze dojadę, ale na łódce nie będę spać bo sie juz nie nadaje tam zimno i wilgotno, wiec jak cos tylko hotel tez zero zabawy :P

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Hehe fajowo trochę jest mi za wygodnie że wstaje jak mi sie podoba nic nie robię. Trochę bym chciała jakis przygód wypraw naryby, na grzyby :D moj mąż jedzie ze znajomymi na łódkę na majówkę jak co roku, No to moze dojadę, ale na łódce nie będę spać bo sie juz nie nadaje tam zimno i wilgotno, wiec jak cos tylko hotel tez zero zabawy :P
    A no to my takich wygód nie mamy jak na jezioro mój brat wypływa na tydzień to sika w butelkę a dwójka...hmmm trzeba bić do brzegu hehe . Na grzyby chodzimy razem bo ja lubię nawet gumiaczki kupiłam. Ale grzybów nie jem. Ale chętnie zbieram. :-)

Effy lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    A zasiłek 100%?
    Zasiłek jest tak jak u wszystkich niezależnie czy Ci sie kończy umowa czy nie 80% wynagrodzenia przez rok (łącznie z premiami itd średnie z roku). Jesli byś Natomiast chciała tylko na pół roku to wtedy wypłaca Ci 100%.
    Ale zwolnienie jest 100% płatne ;)

Dombrusia lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Zasiłek jest tak jak u wszystkich niezależnie czy Ci sie kończy umowa czy nie 80% wynagrodzenia przez rok (łącznie z premiami itd średnie z roku). Jesli byś Natomiast chciała tylko na pół roku to wtedy wypłaca Ci 100%.
    Ale zwolnienie jest 100% płatne ;)
    No ja raczej na pół roku tylko chyba że coś się zmieni ale mam dwie mamy blisko więc dzidzia albo do mamy albo żłobek ja sama miałam pół roku jak poszłam do żłobka i mama była zadowolona bo w wieku 8 miesięcy chodziłam a 10 jak mówiłam no chyba że będę mieć chorowitka to będę siedzieć cały rok :-) a jak jest z rodzicielskim ile jest płatny? Bo słyszałam że jakieś grosze

• Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten rok tego urlopu o którym sie mówi płatnego 80% to jest właśnie składowa urlopu macierzyńskiego podstawowego i rozszerzonego i rodzicielskiego. To daje 12 miesięcy jakos. A jesli by to rozbić to właśnie pół roku macierzyńskiego daje zasiłek 100% i pół roku rodzicielskiego zasiłek 60%. Co suma sumarum dane średnia 80% przez 12 mies. Albo idziesz tylko pół roku macierzyński 100%.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    Ten rok tego urlopu o którym sie mówi płatnego 80% to jest właśnie składowa urlopu macierzyńskiego podstawowego i rozszerzonego i rodzicielskiego. To daje 12 miesięcy jakos. A jesli by to rozbić to właśnie pół roku macierzyńskiego daje zasiłek 100% i pół roku rodzicielskiego zasiłek 60%. Co suma sumarum dane średnia 80% przez 12 mies. Albo idziesz tylko pół roku macierzyński 100%.
    Aaaa no bo sąsiadka odbebnila macierzyński a po roku wzięła sobie rodzicielski i właśnie ciekawa jestem ile ona dostaje

• Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Aaaa no bo sąsiadka odbebnila macierzyński a po roku wzięła sobie rodzicielski i właśnie ciekawa jestem ile ona dostaje
    To chyba mogła tylko wziąć wychowawczy, ale on jest bezpłatny zupełnie ...

Wojcinka lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    To chyba mogła tylko wziąć wychowawczy, ale on jest bezpłatny zupełnie ...
    Ty a może wychowawczy ma bo mówi że dwa lata tego urlopu może pociągnąć. No mnie na takie wygody nie stać za wysokie mam raty żeby tyle czasu w domu siedzieć niestety szybko trzeba do pracy wracać :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wiesz ona ma 500 plus na dwoje dzieci i jeszcze sobie bokiem dorabia...to może siedzieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .. ;;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 12:59

Effy lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 13:00

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Effy pocieszylas mnie tym wychowawczym. Czyli w następnym roku kończy mi się umowa to mamy dużo czasu. I tak po macierzyńskim chce szukać nowej pracy więc mi to tito. ;;)
    No mnie też pocieszyla i to bardzo odetchnelam z ulgą i już nie mam takiej spiny co do umowy :-) kochana Effy masz u mnie kawę :-*

Effy lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena24 wrote:
    Effy pocieszylas mnie tym wychowawczym. Czyli w następnym roku kończy mi się umowa to mamy dużo czasu. I tak po macierzyńskim chce szukać nowej pracy więc mi to tito. ;;)
    Dokładnie :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziwnie mnie kluje w muszelce jak się mylam to miałam takie wrażenie jakby coś mnie tam uwieralo coś ostrego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 11:08

‹‹ 2177 2178 2179 2180 2181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ