Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusia_Ksawusia wrote:o widzisz!!!! ja teraz miałam właśnie cykl bezowulacyjny! właśnie po duphastonie!!!! (chyba) miałam sucho jak nigdy w życiu, najgorsze jest to że teraz skończyłam kolejne opakowanie duphastonu i masz jeszcze jedno.... jeżeli znów będę miała cykl bezowulacyjny (a tego bym nie chciała) to musze poinformować lekarza...
Od którego dc go bierzesz?
Kolejny cykl mierzyłabym temp i dupka zaczęła brać na Twoim miejscu dopiero 2 dni po skoku temp 16dc tak jak zalecają często jest za wcześnie bo dużo kobiet owulacje ma później ok 17-20dc -
Tusia_87 wrote:Od którego dc go bierzesz?
Kolejny cykl mierzyłabym temp i dupka zaczęła brać na Twoim miejscu dopiero 2 dni po skoku temp 16dc tak jak zalecają często jest za wcześnie bo dużo kobiet owulacje ma później ok 17-20dcWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:49
Tasza lubi tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Od którego dc go bierzesz?
Kolejny cykl mierzyłabym temp i dupka zaczęła brać na Twoim miejscu dopiero 2 dni po skoku temp 16dc tak jak zalecają często jest za wcześnie bo dużo kobiet owulacje ma później ok 17-20dc
kazała w 15dc, wahałam się bo wyczytałam że większość bierze 16dc, dlatego wziełam tego 15dc wieczorem... myslisz ze jak teraz wezme 18dc to bedzie ok ? kurde... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:50
-
Mamusia_Ksawusia wrote:kazała w 15dc, wahałam się bo wyczytałam że większość bierze 16dc, dlatego wziełam tego 15dc wieczorem... myslisz ze jak teraz wezme 18dc to bedzie ok ? kurde...
Bierz spokojnie nawet od 20dcja tak brałam i odstawiałam 29 dc i dostawalam @ ok 32dc
Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
-
Tusia_87 wrote:Bierz spokojnie nawet od 20dc
ja tak brałam i odstawiałam 29 dc i dostawalam @ ok 32dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:50
-
Kuchcinka wrote:Mierzysz temp? Wiesz ja jestem pod opieka lekarzy w klinice leczenia niepłodności i myśle ze widzieli juz tyle przypadków ze wiedza co robią. Mi nie jeden a dwóch lekarzy kazalo brać dupka 2-3 dni po owulacji. Nawet wtedy kiedy na usg widzieli ze owu juz była.
nie mierzę temp, z racji pracy w systemie 2 zmian nie jest to wykonalne, po za tym bankowo bym zapominała o tym... -
Kuchcinka wrote:Mierzysz temp? Wiesz ja jestem pod opieka lekarzy w klinice leczenia niepłodności i myśle ze widzieli juz tyle przypadków ze wiedza co robią. Mi nie jeden a dwóch lekarzy kazalo brać dupka 2-3 dni po owulacji. Nawet wtedy kiedy na usg widzieli ze owu juz była.
Dokładnie a dlaczego wielu mówi żeby brać od 16 dc? Bo jest durne przekonanie z owulacją występuje w 14dc wiecie te idealne cykle i 16dc jest właśnie dwa dni po owu
Dlatego mi tak blokowal owulacje i zaczęłam brać na własną rękę później a później lekarz potwierdził ze dobrze zrobiłam.
Mamusia ksawusia na luzie weź go od 20dc i będziesz spokojna może spróbuj mierzyć temp do momentu skoku temp jak się utrzyma dwa dni to przestań mierzyć i tyle
Możesz mierzyć nawet dopiero od 14dc tak dla samej siebie żeby ten skok zarejestrować tylkoMamusia_Ksawusia, Wojcinka, Bluebell1984, Tasza lubią tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:A ja wam powiem ze z tym odstawieniem tez sie nie martwcie bo dupek nie blokuje @. Ja mam brać dupka aż przyjdzie @ i w poprzednim cyklu przyszła jak w zegarku i dopiero wtedy go odstawiłam.
ja dupka właśnie biorę na wyregulowanie i ogólne wywołanie @ bo po tabsach anty z tym masakrę miałam -
Tusia_87 wrote:Dokładnie a dlaczego wielu mówi żeby brać od 16 dc? Bo jest durne przekonanie z owulacją występuje w 14dc wiecie te idealne cykle i 16dc jest właśnie dwa dni po owu
Dlatego mi tak blokowal owulacje i zaczęłam brać na własną rękę później a później lekarz potwierdził ze dobrze zrobiłam.
Mamusia ksawusia na luzie weź go od 20dc i będziesz spokojna może spróbuj mierzyć temp do momentu skoku temp jak się utrzyma dwa dni to przestań mierzyć i tyle
Możesz mierzyć nawet dopiero od 14dc tak dla samej siebie żeby ten skok zarejestrować tylko
wiesz co, może faktycznie spróbuję, jakiś specjalny termometr do tego zakupić? -
Kuchcinka wrote:A ja wam powiem ze z tym odstawieniem tez sie nie martwcie bo dupek nie blokuje @. Ja mam brać dupka aż przyjdzie @ i w poprzednim cyklu przyszła jak w zegarku i dopiero wtedy go odstawiłam.
Jeżeli masz hormony dobre to @ może przyjść pomimo brania dupka. Ale prawidłowo jak się stosuje duphaston w wyregulowaniu cykli menstruacyjnych bierze się go tylko 10 dniTasza lubi tę wiadomość