Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • mama chlopakow Autorytet
    Postów: 333 187

    Wysłany: 4 września 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Dlukachna kochane dzieciatko nie potrzebny stres. U nas za to w szkole masakra wszystko pozmieniali dzieciaki sa przerażone

    [*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
    Mama dwóch wspaniałych chłopców
    Czar prysł sierpień -koniec starań
    Żyje chwilą......Aga
  • Melodia__84 Autorytet
    Postów: 351 201

    Wysłany: 4 września 2017, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mialas racje kac gigant mnie wykonczyl, cala sobote bylam niezywa :-) ale co tam i tak nie zaluje bylo zajebiscie :-)

    Majciu przykro mi z powodu tej sytuacji w domu. My tez odpiscilismy wlasnie ze wzgledu na to ze zaczelo sie zle dziac miedzynami.

    Dlukachna ale masz core :-)

    Moja oczywiscie tez sie popisala ale w druga strone. Wyla jak Pani ja wyczytala w jakiej klasie bedzie. Ach... jutro pewnie znow bedzie ciezko :-(

    Maja gratki ciazy :-)

  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21049 10977

    Wysłany: 4 września 2017, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama chlopakow kochana i bardzo dobrze nie powinno sie tego w sobie dusic... spotkala cie straszna tragedia i dobrze ze wyrzucasz to wszystko z siebie kiedy czujesz ze to czas na to...
    Tule cie z calych sil:*

    Co do mnie to chcialabym zeby cos zatrybilo no ale nie bardzo to widze ;)

    Maja gratulacje!

    KLM ja tez chcialam prowadzic zeby wiedziec na czym stoje no ale jakos tak wyszlo ze nie moglam sie z tym igarnac nie chcialo mi sie wstawać...

    Dlukachna dzielne to twoje dziecko! Pewnie dzielniejsze od mamy :P

    Natiiii wiele czynnikow moze na to wplywac... moze np pecherzyk byc pusty, mize byc niedojrzala komorka, moze byc komorka kieoakiej jakosci, moze zaplodnic ja wadliwy plemnik, moze dojsc do zaplodnienia ale zarodek moze sie zle dzielic i obumrzec, moze byc zarodek wadliwy genetycznie, moze nie dojsc do zagniezdzenia bo np jest zbyt duza kurczliwosc macicy bo endo nie takie bo hormony nie wspolgraja...
    Mimo wszystko zajscie w ciaze (mimo ze tylu ludziom udaje sie tak szybko) to nie taka orosta i szybka sprawa... statystycznie w pelni zdrowa para bez najmniejszego problemu z plodnoscia ma na cykl cale 30% szans ze sie uda... czyli dokladnie tyle co para z problemami z plodnoscia podchodzaca do ivf...

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • dłukachna Autorytet
    Postów: 608 483

    Wysłany: 4 września 2017, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa na 100% dzielniejsza od matki beksy :)

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    dłukachna

    201408201880.png

    201802021578.png

    201912065365.png
  • Josie28 Nowa
    Postów: 4 2

    Wysłany: 4 września 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że któraś z bardziej doświadczonych ode mnie dziewczyn odpowie mi. Wiem że macie już swoje grono ale mam nadzieje, że jednak uda mi się nawiązać z Wami kontakt :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 15:00

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 września 2017, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josie28 wrote:
    Liczę, że któraś z bardziej doświadczonych ode mnie dziewczyn odpowie mi. Wiem że macie już swoje grono ale mam nadzieje, że jednak uda mi się nawiązać z Wami kontakt :(
    Josie28 no niestety moja odpowiedź pewnie nie będzie taką jaką chciałabyś usłyszeć... po prostu musisz uzbroić się w cierpliwość ;-) Objawy (temperatura) wskazuje jedynie że jesteś jakiś czwarty dzień po owulacji. Spadać zaczyna dopiero dzień/dwa przed @. Testy owulacyjne mi też wychodziły kilka dni pozytywne, więc na to nie patrz. Niestety o tym czy jesteś w ciąży czy nie, dowiesz się za około 10 dni. Na dzień dzisiejszy jest jeszcze za szybko nawet na zagnieżdżenie zarodka (od 6 do 12 dpo ). Także cierpliwości i powodzenia! :-D

    KLM89, MajciaC lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • mama chlopakow Autorytet
    Postów: 333 187

    Wysłany: 4 września 2017, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlukachna ja tez płakałam jak chłopcy pierwszy raz szli do przedszkola zas jak mówili pierwszy wierszyk pierwsze przedstawienie itd itp. Ha ha taki urok mam ze szybko sie wzruszam

    KLM89 lubi tę wiadomość

    [*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
    Mama dwóch wspaniałych chłopców
    Czar prysł sierpień -koniec starań
    Żyje chwilą......Aga
  • mama chlopakow Autorytet
    Postów: 333 187

    Wysłany: 4 września 2017, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa dziękuję i tez mocno tule☺ dzis juz pełen luz wyplakana wykrzyczana jest ok

    [*]Aniołek 8tc-sierpień 2017
    Mama dwóch wspaniałych chłopców
    Czar prysł sierpień -koniec starań
    Żyje chwilą......Aga
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 września 2017, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa tak jak prędzej zapowiadałam proszę Cię o pomoc w interpretacji wyników. Po odebraniu weszłam zaraz do lekarza rodzinnego i stwierdził że wszystko o.k., ale wiem że niektóre normy które zwykle są o.k. dla staraczki nie są już takie dobre... A więc tak (pominę już morfologię) :
    TSH 2,103 (0,38-5,33)
    LH 7,68 (2,12-10,89)
    ESTRADIOL 35,17 (27-122)
    PROLAKTYNA 8,47 (3,34-26,72)
    Glukoza 87,8 (70-99)

    "Chłopcy" męża też pojechali na badanie. Wyniki odbiorę jutro po pracy, bo dziś już padam na pysk i nie chce mi się o 17-stej znowu jechać znowu ponad 30km. Byłam z młodym na rozpoczęciu roku szkolnego i było tak strasznie długo, bo to była wojewódzka inauguracja i zjechało się mnóstwo przedstawicieli oświaty i innych instytucji. Prawie odleżyn na tyłu dostałam od siedzenia hahaha.

    Dłukachna córka twardzielka za mamą :-D Boszsz jak ja sobie przypomnę pierwszy dzień przedszola mojego syna... Już przy drzwiach wejściowych słyszałam "Gdzie moja maaaamaaa!!!" Straszny płacz był...

    MajciaC lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Josie28 Nowa
    Postów: 4 2

    Wysłany: 4 września 2017, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź Czrna81. Uspokoiłaś mnie trochę. Myślalam że coś jest nie tak z tymi testami lub co gorsze ze mną. Uzbrajam się w cierpliwość choć cięzko będzie wytrzymać. Najchętniej poszłabym spać i obudziła za jakieś 10 dni :)

    Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 września 2017, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Josie z kąd ja to znam! :-D Mam wrażenie że ta druga połowa cyklu jest o wiele, wiele dłuższa niż pierwsza połowa :-D Oj uczymy się cierpliwości przy staraniach... i pokory.

    KLM89 lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21049 10977

    Wysłany: 4 września 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josie patrzylam ale nie masz udistepnionego wykresu a tak teoretyzowac na podstawie kilku zdan to jednak ciezko... co do testow owu to czasem nalezy patrzec z przymrozeniem oka...

    Czarna a wiec dla mnie TSH za wysokie troszke... powinno byc w okolicach 1 u osoby starajacej sie...
    Z tym lh i estradiolem dziwna sprawa :/ lh na juz dosc wysokim poziomie juz w gorna granice normy idacy jakby na czasie miala byc owulka ale estradiol poki co jednoznacznie mowiacy ze jajeczko kompletnie niedojrzale... teraz pytanie czy lh poczeka az jajeczko dojrzeje czy pecherzyk peknie nim zdazy dojrzec...

    Prolaktyna i glukoza ok... choc z glukozy samej jako glukozy i tak nie mizna nic powiedziec... jak robilas ja z mysla o ewentualnej insulinoopornosci to bez krzywych cukrowej + koniecznie insulinowej niczego sie wywnioskowac nie da...

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 21049 10977

    Wysłany: 4 września 2017, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole tak teraz mysle ze ten skok lh tak naprawde jakos za wczesnie bo zazwyczaj duzy skok zalicza sie jak estrogeny sa juz na wysokim poziomie a tu odwrotnie... choc moze jeszcze zaliczyc spadek i probowac jeszcze jedno podejscie lub pecherzyk nie peknac... ciekawa teraz jestem jaki poziom byl w pierwszych dniach cyklu...

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Ani1234 Autorytet
    Postów: 324 202

    Wysłany: 4 września 2017, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadam głupie pytanie ale naprawdę nie interesowałam się pewnymi sprawami dopóki nie zaczęłam się starać o dzidziusia.

    Czy jak pójdę do lekarza kilka dni po owulacji to on na usg będzie widział czy ona nastąpiła czy nie ?

    Idę w czwartek i nie chce wyjść na totalnego głuptasa pytając go o takie rzeczy . wolę najpierw was spytać :)

    5.05.2010 - mój największy Skarb
    01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 września 2017, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani1234 jeśli była owulacja to powinno być widać ciałko żółte.

    Cccierpliwa bardzo dziękuję :-* ♡
    Lekarz rodzinny mówił że wszystko o.k. Ale to przecież nie jego dziedzina. Pokaże te wyniki za tydzień mojej gin, zobaczę co powie. Może zapisze coś na zbicie TSH. Dziwna sprawa w takim razie z tym estradiolem i LH. Teraz to najbardziej boję się zobaczyć jutro wyniki męża... On widzę też się stresuje.

    Cccierpliwa u Ciebie wszystko zatrybi w listopadzie! :-D Jestem tego pewna :-D Ty będziesz musiała przed tym zabiegiem przejść na antyki? Czytam że często przed in vitro dziewczyny biorą, ale w jakim celu? Muszę przyznać szczerze że jestem nieco głupia w tym temacie. Jest albo długi albo krótki protokół. Długi to ten z antykami? Już jest wrzesień, czas szybko zleci. Przy pierwszych lekach ruszy lawina :-D

    Czarna81
    22 cs.
  • Maja1990 Debiutantka
    Postów: 14 12

    Wysłany: 4 września 2017, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a próbowaliście swoją przygodę z Castagnusem? Moim skromnym zdaniem on przyczynił się do mojego sukcesu.
    Dziś lekarz potwierdził 4 tydzień. Kazał odstawić castagnus i brać 2x dziennie progesteron, folik, witaminy.

    Czrna 81, KLM89 lubią tę wiadomość

  • lerka2016 Autorytet
    Postów: 592 278

    Wysłany: 4 września 2017, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    część moje kochane. witam nowe dziewczynki. jestem po wizycie. gin mowi ze jeden pecherzyk z 3 dnia cyklu się wchłonąć napewno. drugi nie jest pewien bo z jednej strony jest pecherzyk 2 19 mm z drugiej 1.9mm. Endo 8. także całkiem całkiem dostalam pregnyl także wygląda na to że owulka dziś Góra jutro...

    Czrna 81, MajciaC, kondziomama, KLM89 lubią tę wiadomość

    Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty,
    bo masz do przejścia całe życie...
    Jan Paweł II

    07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
    27.12.2017 r. złożenie dokumentów
    26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
    07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
    09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
    07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
    08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
    czekamy na termin szkoleń.....
    11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
    11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!! :)
    ......czekamy na TEN telefon......
    6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
    11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
    21.05.2020 na zawsze razem......
    28.09.2020 sprawa o przysposobienie
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 4 września 2017, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lerka super! :-D Cieszę się że nie było jednak tej owulacji podczas okresu. To teraz bierz się ostro do roboty! ;-)

    Maja brałam castagnusa przez trzy miesiące, jeszcze zanim zaczęłam stymulację clo. Niestety efektu żadnego.

    Czarna81
    22 cs.
  • MajciaC Autorytet
    Postów: 769 454

    Wysłany: 4 września 2017, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja1990 wrote:
    Dziewczyny, a próbowaliście swoją przygodę z Castagnusem? Moim skromnym zdaniem on przyczynił się do mojego sukcesu.
    Dziś lekarz potwierdził 4 tydzień. Kazał odstawić castagnus i brać 2x dziennie progesteron, folik, witaminy.
    Brałam Castagnus chyba przez rok bo strasznie bolały mnie piersi i brzuch przez cały cykl. Unormowało się.

    Dziewczyny, napiszcie proszę jeszcze raz jakie leki dobrze jest brać..? Jakie wg Was są najlepsze i jakie dawki? Chyba zakupię wszystko, bo póki co biorę tylko kwas foliowy..

    ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Po ponad roku całkowitej przerwy wracamy do starań, jednak już nie tak nakręceni jak wcześniej..
    24.04- wizyta w klinice
  • MajciaC Autorytet
    Postów: 769 454

    Wysłany: 4 września 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o suplementy.

    ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Po ponad roku całkowitej przerwy wracamy do starań, jednak już nie tak nakręceni jak wcześniej..
    24.04- wizyta w klinice
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego