Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
Kondziomama, biedny synek. Króciutko się nacieszył. A ile ma trwać ta kwarantanna dla roślinek? Oby szybko dostał nowe rybki. Mój syn też miał akwarium, ale po dwóch latach już wogóle na nie nie patrzył, więc zlikwidowaliśmy bo jednak trochę roboty przy czyszczeniu jest. Ale on miał te małe neonki, gurami, gupiki i mieczyki. A i brzydala glonojada. Ale pamiętam jaką frajdę miał na początku,dlatego rozumiem jak twój syn się poczuł.
Kondziomama a ile ty masz lat że pesel goni?kondziomama lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Kondziomama, to ze dwa tygodnie teraz trzeba poczekać..? Też tak kiedyś zrobiłam.. Moja mama ma akwarium na 250l, zakupiłam jej rybek i roślinek za 200,- tylko że akurat gupików nie było, więc pojechalam do innego sklepu. No i niestety tymi gupikami zabiłam całą resztę włącznie z wieloletnim glonusiem, który już sporych rozmiarów nabrał.. Więc wierzę, że syn smutny.. Ale jeszcze będzie się cieszył
Poza tym te wszystkie @ to trzeba do dżungli wygonić bo już mnie denerwują..kondziomama, Czrna 81 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
No wlasnie tak to jest że w sklepach wepchają wszystko bazując na czyjejś niewiedzy. Kwarantanna okolo tygodnia - i robimy 2 podejscie. Młodemu wytlumaczyliśmy że rybki były chore i musisły pojechać do lekarza. Przyjął to ze smutkiem na kaltę - ale że ma obiecane nowe to dramatu nie ma.
Czarna no ja mam już swoje lata - za niedługo 36 na karku.Kondziomama -
Ja też mam 36, czyli pesele równo nas poganiają Prędzej planowałam starania do końca roku ale on nieubłaganie się zbliża... Chyba przesunę do wiosny. Ale potem koniec co by na porodówkę z balkonikiem nie iść...
kondziomama lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualnyHahah no wiesz czarna:D Od 40 do balkonika to jeszcze daleka droga. Tylko trochę strach później ze względu na te wady np zespol downa itd wiadomo ze ryzyko wzrasta z wiekiem. Ja sobie daję rok a potem in vitro nie mam zamiaru sie męczyć. Juz po 2 cyklach widzę seks troche jak obowiązek i nie jest to fajne...
-
U mnie też @ 5 dni przed czasem,
najgorsze jest to że odkąd się staramy to z cyklami mi się zaczyna coś dziać, przedtem równo 27 dni miesiąc w miesiąc, a tu nagle tylko 22 ...
Nie wiem z czego to wynika
Jak człowiekowi zależy to się musi psuć
Podły mam humor, nie chce wam truć5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
Natiii wrote:Hahah no wiesz czarna:D Od 40 do balkonika to jeszcze daleka droga. Tylko trochę strach później ze względu na te wady np zespol downa itd wiadomo ze ryzyko wzrasta z wiekiem. Ja sobie daję rok a potem in vitro nie mam zamiaru sie męczyć. Juz po 2 cyklach widzę seks troche jak obowiązek i nie jest to fajne...
Wiem co czujesz.. u mnie pierwszy miesiąc to entuzjazm bo w końcu możemy sobie zaszaleć bez prezerwatywy
a teraz to nawet jak nie mam za bardzo ochoty no to cóż trzeba się przemóc...
5.05.2010 - mój największy Skarb
nick nieaktualnyAni bo dokładnie. A jeszcze trochę mnie irytuje myśl ze po co sie tak długo trulam tymi tabletkami anty myśląc ze zajde od podmuchu wiatru a tu klops. A mój luby to juz w ogóle szaleje bo on chce jeszcze dwojeczke dzieci, osiwieje chyva predzej zanim splodze:D
-
Dziewczyny nie osiwiejecie i dacie rade mowie wam to ja! Starajaca sie zaraz 4,5roku
Czrna 81, kondziomama lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eee tam! Dziewczyny co tam siwizna! Teraz mamy dobre farby hehe!
Mój mąż dzisiaj wrócił po kilkudniowej nieobecności i pierwsze słowa jakie usłyszał to "masz 10 min na kąpiel i na górę!" (sypialnia) haha! Trochę mu szczęka opadła bo spodziewał się raczej "cześć" Ale oporu nie stawiał hihi. Niestety nie wiem czy nie za późno... U mnie owu wypada tak na 16ty dc a dziś jest 13ty, ale od dwóch dni temp rośnie po uprzednim spadku. Zazwyczaj taki spadek mam przed owu. Kurcze mam nadz że mi się nie poprzestawiało bo to by znaczyło że cykl na stratyMajciaC, kondziomama lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Czarna, pięknie sprawę postawiłaś podoba mi się z tą temperaturą to sama widzisz jak jest.. Wierzę że zdążyliście jutro poprawcie i pojutrze też tak profilaktycznie hiehie
My za to popołudniami jak córka wychodzi na podwórko korzystamy dziś stwierdziłam, że to dużo lepsze niż popołudniowa kawa i ciasto, że chcę już tak zawsze a do tego ile zdrowsze
Poza tym u mnie dziś lepiej, wypoczęłam, odetchnęłam, humor lepszy a jak u Was dziewczęta?kondziomama, Czrna 81 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
My dzis intensywny dzien na festynach z kuzynkami i na dlugich spacerach z psem takze milo spedzony...
Czarna hehe super!
Mi znow maz tak sprawe postawil hehe... ogladamy tv i maz mowi ze idzie sie klasc bo nad ranem do pracy ja mowie ze.ide zaraz pod.prysznic a on mowi to idz sie kapac to jeszcze pobaraszkujemy hehe...Czrna 81, MajciaC lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAni1234 wrote:U mnie też @ 5 dni przed czasem,
najgorsze jest to że odkąd się staramy to z cyklami mi się zaczyna coś dziać, przedtem równo 27 dni miesiąc w miesiąc, a tu nagle tylko 22 ...
Nie wiem z czego to wynika
Jak człowiekowi zależy to się musi psuć
Podły mam humor, nie chce wam truć
A wiesz ja mam tak samo z cyklami, od kiedy obserwuję tak dokladnie to sie jakos dziwnie skrocily i wyregulowaly. Zawsze mialam powyzej 31 dni nawet do 50 -
nick nieaktualny
-
Natiii wrote:Aha ucielo posta:D
Więc kontynuując zawsze byly dlugie i nieregularne moje cykle a teraz przy dokladnej obserwacji sie same wyregulowaly i skrocily do 28 a nawet 26 dni. Dziwne to zupełnie nie rozumiem jak i dlaczego
Ja miałam od roku cykle po 26 - 27 dni, dopiero odkąd się staram zaczęło mi się wszystko przestawiać, bo albo @ dwudniowa , a teraz cykl 22 dniowy5.05.2010 - mój największy Skarb
Hej dziewczyny.
Zostawcie te pesele. Do końca roku Wam się uda. Tylko działajcie kochane. Nie z obowiązku a dla przyjemności.
My weekend trochę kiepsko. Wizyta na IP. Niunia ma początku zapalenia oskrzeli. Przerwa w przedszkolu, inhalacje i syropy. Na szczęście jest już poprawa.
Dzisiaj już ogarnęłam mieszkanie, pranie się suszy jeszcze tylko obiad i wolne .
A co do facetów. To mój wczoraj umierał na katar i gardło. Ale wieczorem jak go trochę pozaczepiałam to cudownie ozdrowiał. Kurczę jakbym wiedziała o tym cudownym leczeniu to z samego rana bym zaaplikowala lekarstwo. Faceci .Czrna 81 lubi tę wiadomość