Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
MajciaC wrote:Już jestem po..
Powiem Wam, że jajowody drożne, możliwe, że się przepchały w trakcie badania. Samo badanie nieprzyjemne ale wiecie kiedy mnie bolało tak że prawie odpłynęłam? Przy zakładaniu wziernika i kulociągu( co za nazwa..).
Okazało się, że jestem tak wąska, że nie pani dr nie mogła założyć.. Mam tyłozgięcie i przez to musiała założyć dwa.. Później opiszę.. Wychodzę do domku
Świetnie ,że wszystko drożne i ,że jesteś już po A nie miałaś mieć zabiegu w znieczuleniu ogólnym ? czy coś mi się pomyliło ? -
No to super wiadomosci tutaj:) jajowody drozne, maz-super reakcja, oby tak dalej wszystkim Nam szlo z tymi dobrymi wiadomosciami:)
Witamy nowicjuszke;)
a ja z tym wiesolkiem jeszcze.bo po ciazy mam tak sucho ze masakra a zele nie sa wskazane przy staraniach,czyli on to poprawi? i w aptece pytac tak?
-
michalina92 wrote:No to super wiadomosci tutaj:) jajowody drozne, maz-super reakcja, oby tak dalej wszystkim Nam szlo z tymi dobrymi wiadomosciami:)
Witamy nowicjuszke;)
a ja z tym wiesolkiem jeszcze.bo po ciazy mam tak sucho ze masakra a zele nie sa wskazane przy staraniach,czyli on to poprawi? i w aptece pytac tak?Czarna81
22 cs. -
Już jestem.. Wykąpałam się i położyłam do łóżka.. Chyba się zdrzemnę.. To wydarzenie będzie dla mnie traumą, gdyby ktoś jeszcze raz kazał mi je wykonywać nie zgodziłabym się.. Ale nie martwcie się, to tak jak z porodem- sprawa indywidualna każdej kobiety.. U mnie bolało przez to silne tyłozgięcie i przez to, że jestem tam taka malutka pani dr mówiła do praktykantki, że tak jest właśnie u nierodek, a jak powiedziałam, że przecież rodziłam to miała całkiem ciekawą minę nic tylko się cieszyć, że tak jest..
Leci ze mnie jak w pierwszym dniu @, przed wyjściem do domu jeszcze poszłam do toalety i musiałam znowu na chwilę przysiąść bo bym padła..
Owulacja nadchodzi wielkimi krokami, pęcherzyk ma 19mm, od jutra możemy działać, mam zgodę i otwarte drzwi na urlop nie wyjedziemy bo Mąż ma taką pracę, że w domu będzie tylko 1 i 3.. A pomiędzy w pracy nawet po 12h..
Kobietki, mam nadzieję, że ten ból był wart.. Że teraz to już pójdzie :)a póki co nie marze o niczym innym jak o odpoczynku i śnie..
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
michalina92 wrote:No to super wiadomosci tutaj:) jajowody drozne, maz-super reakcja, oby tak dalej wszystkim Nam szlo z tymi dobrymi wiadomosciami:)
Witamy nowicjuszke;)
a ja z tym wiesolkiem jeszcze.bo po ciazy mam tak sucho ze masakra a zele nie sa wskazane przy staraniach,czyli on to poprawi? i w aptece pytac tak?
Ja olej z wiesiołka kupowałam w superpharmie, jak resztę witamin
Cos wicej o jego działaniu bede mogła powiedzieć po skonczeniu tego cyklu (mam nadzieje ze udanego)
Mojemu zastrzegłam, ze po monitoringu trzeba bedzie sie sprężyć przy robieniu dzidzi. Zażartował sobie, ze " sie poświęcimy" i ze czy trzeba bedzie z rana, po pracy, czy wieczorem sie przytulać to to zniesiemy
A reszta spontanicznie. U nas w związku to ja jestem ta "niewyżyta" Haha14 cykli starań
-
ja będę miała drożność w znieczuleniu. nie ryzykowalam,bo już wcześniej slyszalam ze strasznie boli ::nawet mój lekarz bardziej sugerował mi laparoskopie.
majcia jesteś super dzielna !!!!teraz już będzie tylko lepiej!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:41
KLM89 lubi tę wiadomość
Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty,
bo masz do przejścia całe życie...
Jan Paweł II
07.12.2017 r.pierwsze spotkanie w OA
27.12.2017 r. złożenie dokumentów
26.03.2018 r. wywiad Pań z OA w domu
07.05.2018 r. badanie psychologiczne w OA
09.05.2018 r. badanie pedagogiczne w
07 - 09.06.2018 r. kolejne badania psych i ped.
08.2018 r. kwalifikacja I stopnia. do warsztatów szkoleniowych.
czekamy na termin szkoleń.....
11 - 12.2018 szkolenia przygotowujące do przysposobienia.
11.01.2019 r. mamy kwalifikacje!!!
......czekamy na TEN telefon......
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
11.02.2020 rozmowa w ośrodku-przedstawienie propozycji
21.05.2020 na zawsze razem......
28.09.2020 sprawa o przysposobienie
02.2022 r. [*] aniołek 7 tc. (ciąża naturalna)
09.2022 r. [*] aniołek 7 t. c. (ciąża naturalna) -
MajciaC wrote:Już jestem.. Wykąpałam się i położyłam do łóżka.. Chyba się zdrzemnę.. To wydarzenie będzie dla mnie traumą, gdyby ktoś jeszcze raz kazał mi je wykonywać nie zgodziłabym się.. Ale nie martwcie się, to tak jak z porodem- sprawa indywidualna każdej kobiety.. U mnie bolało przez to silne tyłozgięcie i przez to, że jestem tam taka malutka pani dr mówiła do praktykantki, że tak jest właśnie u nierodek, a jak powiedziałam, że przecież rodziłam to miała całkiem ciekawą minę nic tylko się cieszyć, że tak jest..
Leci ze mnie jak w pierwszym dniu @, przed wyjściem do domu jeszcze poszłam do toalety i musiałam znowu na chwilę przysiąść bo bym padła..
Owulacja nadchodzi wielkimi krokami, pęcherzyk ma 19mm, od jutra możemy działać, mam zgodę i otwarte drzwi na urlop nie wyjedziemy bo Mąż ma taką pracę, że w domu będzie tylko 1 i 3.. A pomiędzy w pracy nawet po 12h..
Kobietki, mam nadzieję, że ten ból był wart.. Że teraz to już pójdzie :)a póki co nie marze o niczym innym jak o odpoczynku i śnie..KLM89 lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Lerka, była ze mną na sali dziewczyna, która miała usuwanego polipa ale nie laparaskopowo, mniej inwazyjne, bo miała zrobioną histeroskopię i też w znieczuleniu ogólnym. Ona to się całkiem dobrze miała, z porównaniem do mnie
Czarna, jesteście wszystkie kochane niedawno się obudziłam, sny miałam przeplecione wydarzeniami z dnia.. Jeszcze nie wstałam, czekam aż za chwilę Mąż wróci z pracy. Córcia też taka wyrozumiała rządzi u siebie w pokoikuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:48
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
MajciaC wrote:Lerka, była ze mną na sali dziewczyna, która miała usuwanego polipa ale nie laparaskopowo, mniej inwazyjne, bo miała zrobioną histeroskopię i też w znieczuleniu ogólnym. Ona to się całkiem dobrze miała, z porównaniem do mnie
Czarna, jesteście wszystkie kochane niedawno się obudziłam, sny miałam przeplecione wydarzeniami z dnia.. Jeszcze nie wstałam, czekam aż za chwilę Mąż wróci z pracy. Córcia też taka wyrozumiała rządzi u siebie w pokoiku
Teraz odpoczywać i brać sie do dzieła pozazdrościć takiej córusi i mąż pewnie tez sie Tobą zajmie
Kciuki zaciśnięte i widzimy 2 kreseczki niedługo u Ciebie!
Nie ma innego wyjściaMajciaC lubi tę wiadomość
14 cykli starań
-
majcia ale mi jednak polipa nie będą usuwać. on się sam usunął razem z miesiączka,bo raz miałam tak strasznie,ze az przytomność tracilam. i wtedy się tego dziadostwo poznałam. też miał mi robić ta histeroskopie,czy jakoś tak,ale teraz jednak w zamian za to będzie mi sprawdzał drożność i jakieś nablonki nacinal,bo to niby też często jest przyczyną. no nie wiem. poddaje się,uważam że jestem w dobrych rękach. krzywdy mi raczej nie zrobią. a dojdą napewno jakoś do siebie :)a termin mam 24 maja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 21:32
Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Jan Paweł II
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
Lerka, lekarz na pewno wie co robi więc nie martw się, myślę, że będzie dobrze a skoro mu ufasz to najważniejsze
U mnie pewnie dziś dojdzie do owulacji, wczoraj wieczorem zrobiłam test, druga kreska bardzo jasna. Dziś zrobię za kilka godzin. Oczywiście dni płodne lada chwila, a mój Mąż już od rana odstawia jakieś szopki.. A to kapcie pod łóżkiem mu przeszkadzają, a to nagle wiele pierduł się czepia i na wszystko ma milion argumentów.. W taki sposób to nigdy nie zajdę w ciążę, bo już mam na niego takiego wkurwa, że przez kilka dni będzie trzymać.. Tym bardziej, że jemu to dopiero wszystko zacznie przeszkadzać jak z pracy wróci.. Co za człowiek..
Ja to już planuję wspólne popołudnie, córkę do dziadków chcę odstawić, a ten wymyśla.. To po cholerę ja wczoraj to wszystko znosiłam?! Kochany człowiek jest ale to jego czepianie o byle g..no doprowadza mnie do takiego stanu jak teraz..
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
28.04.2017r- HSG-ok
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
majcia spokojnie. nie nastawiaj się negatywnie,bo cala przyjemność odejdzie na bok. kurczę to tak zawsze jest,ze jak zbliżają się te dni to trzeba do posprzeczac. wiem coś o tym :)mój za to wraca wtedy już z pracy wściekły bo to pracownicy a to jakiś inwestor. a ja Bogu ducha winna muszę wysluchiwac i wszystkiego się odechciewa :/miłego dnia kochane. ja będę dopiero gdzieś popołudniu,także piszcie co tam u was wszystko nadrobie :)I nas deszczowo:/Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko.
Jan Paweł II
6.02.2020 zadzwonili😍😍😍😍
Majcia ściskam mocno. Wycierpiałaś się i wierzę, że to się kiedyś opłaci(oby jak najszybciej):****
Myślę, że w związku z dniami płodnymi podświadomie rośnie ciśnienie... stąd te reakcje.. Wycisz się, przeczekaj i spokojnie zrealizuj plan...
Ja właśnie kończę pakowanie i wyjeżdżam.. Stres mam przeokrutny oby wszystko było dobrze.)
Odezwę się w środę wieczorkiem jak tylko wrócę, a w czwartek na Betę śmigam od razu:)
Życzę Wam pięknego weekendu, spokojnego i wypełnionego miłością
-
Majcia Ty dzielna kobieto znioslas wczoraj tyle bolu.
Tylko mi sie tam prosze dzis nie klocic, jakos mosisz rozluznic atmosfere i bierzcie sie do roboty tam wszystko pieknie przepchane masz to plemniczki dotra i zrobia co trzeba. POWODZENIA
Nas wczoraj kuzynostwo odwiedzilo z trojka dzieci. Nie widzielismy sie jakies 5 lat. No i oczywiscie co milion pytan dlaczego my tylko jedno dziecko mamy ? Sz mnie krew zalewala, jakos w zart obrocilam - nie chce by caly swiat wiedzial,ze mam problem z zajsciem w ciaze. Nie lubie takich akcji.