Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
o.n.a. wrote:Ahm... czyli wygląda na to, że moje tsh (na razie bez t3,t4) jest wysokie jak na ciażę... Hmm..
Problem w tym, że ja jestem u ginekologa-endokrynologa...z dyplomami, habilitacją i Bóg wie czym jeszcze ;/ Dlatego myślałam, że jestem pod dobra "opieką".. No cóż...
Dzięki kochana, na pewno przy najbliższej okazji się wypytam o to.
A Ty kochana bierzesz coś na tarczyce? Pewnie tak, bo skad byś to wszystko wiedziałaFabian Cyprian Tymuś -
ja ostatnio pokazałam wyniki mojej TSH-1,8 ( z hakiem nie pamietam dokładnie) mojej NOWEJ gince, to powiedziała że piekny wynik...a na pytanie czy warto powtórzyć(bo badania były sprzed 6 msc) powiedziała że nie-bo to tak szybko sie nie zmienia....także nie wiem-co lekarz to inne podejście
natomiast wiem że na pewno normy tsh sa inne dla kobiet leczących niedoczynność( w sensie zazywające leki_- wtedy tsh musi być sporo niższeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:28
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita co do zmiany tsh to się nie zgodzę, bo mi w miesiąc z 4 skoczyło ma 9 a w drugim miesiącu spadło o prawie tyle samo... Teraz już mam ustabilizowane.
Jak Wam mija dzień? Ja wróciłam z pracy, wybuchłam płaczem cbyba ze zmęczenia, po obiadku chwilkę dłużej pobylam w toalecie wiszac na wc ale nie zwymiotowalam. Nagle mnie zemdlilo. Mam ponad 37 stopni już 3 dzień w ciągu dnia a nie zdarza mi się nawet przy przeziębieniu... W dodatku miałam straszne dreszcze z zimna i przespalam popołudnie. -
Ps: leczę niedoczynność z Hashimoto ale o innej normie dla mnie jako chorej nie słyszałam od żadnego lekarza. Mam tsh w okolicy 1 po około 4-5 latach leczenia.
Oprócz ft3 ft4 radzę zrobić jeszcze atg i atpo. U mnie ft3 i ft4 były w normie natomiast po przeciwciałach stwierdzili hashimotoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:30
-
Sylwia91 wrote:Allmita co do zmiany tsh to się nie zgodzę, bo mi w miesiąc z 4 skoczyło ma 9 a w drugim miesiącu spadło o prawie tyle samo... Teraz już mam ustabilizowane.
Jak Wam mija dzień? Ja wróciłam z pracy, wybuchłam płaczem cbyba ze zmęczenia, po obiadku chwilkę dłużej pobylam w toalecie wiszac na wc ale nie zwymiotowalam. Nagle mnie zemdlilo. Mam ponad 37 stopni już 3 dzień w ciągu dnia a nie zdarza mi się nawet przy przeziębieniu... W dodatku miałam straszne dreszcze z zimna i przespalam popołudnie.
Pachnie mi tu dwoma krechami... Ale gratulować będę jak się potwierdziSylwia91 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvelina mieszkam niedaleko Cambridge, a Ty?
Waldhauser, a Tobie kiedy owulacja wypada? Chyba sie zsynchronizowalysmy Mnie okolo soboty +/- 1 dzien
U mnie tez sluz juz sie pojawia ale test tez wciaz negatyw. Ale kreska na dzisiejszym tescie jest ciemniejsza od wczorajszej kreskiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:58
-
Tissaia wrote:Evelina mieszkam niedaleko Cambridge, a Ty?
Waldhauser, a Tobie kiedy owulacja wypada? Chyba sie zsynchronizowalysmy Mnie okolo soboty +/- 1 dzien
U mnie tez sluz juz sie pojawia ale test tez wciaz negatyw. Ale kreska na dzisiejszym tescie jest ciemniejsza od wczorajszej kreski
No to kochana tak jak ja.. Super w kupie cieplej. Ale się nam trafiło31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
eveli_na wrote:Tissaia my w Reading
Kciuki za szybkie pozytywne testy owu!
O żesz... Mieszkasz tam gdzie mieści się hotel w którym pracuje przyjaciel mój i mojego męża... Ale czad!!31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Te testy różnie wychodzą jak było przed ovu to kreska druga była ale wcale nie tak mocna, po ovu były również dwie ale ta druga bardzo mało widoczna ( potwierdzone monitoringiem) robiłam testy kilka miesięcy i szczerze mówiąc tylko raz były dwie kreski o równym kolorze - korzystałam cały czas z tych samych testów.
-
Właśnie z ciekawości zrobiłam test owu i wyszedł mi takiej samej intensywności jak przed owu, ale nie równego koloru choć blisko... Wierzycie w to wykrywanie ciąży testem owu?
Dodam że nigdy wcześniej przed @ nie wyszedł taki a czasem sprawdzałam z ciekawościWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:07