X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , odświeżam wątek dość dawny ,ale jestem ciekawa czy będziecie mi w stanie coś pomóc/doradzić. Obecnie zmagam się z helicobacterem , gastroskopie mam za tydzień i zapewne zacznę antybiotykoterapie 10 dniową.
    Dałam sobie cały kwiecień na przeleczenie.
    W maju/czerwu chciałabym pierwszy raz zacząć starać się o dziecko. Od tygodnia zaczęłam brać mamaDHA premium+ (dla starających się jak najbardziej można stosować)
    Moje pytanie ,przy tym helicobacterze i małej infekcji opryszczki robiłam badanie morfologię i tsh. Tsh moje wyszło 2.68 ,wiem że to zdecydowanie za dużo dla kobiety starającej się o ciążę. Jakie są wasze doświadczenia z tym nieszczęsnym tsh? Udało się wam zajść z tsh powyżej 2.5? Czy zbijałyście hormonem ,który będzie można odstawić po porodzie ?
    Obecnie zaczynam od jutra także dietę typowo pod starania o dzidzię , u Pani mgr. Kamili Rólkiewicz. Co prawda nie wiem jeszcze czy mam jakikolwiek problem z zajściem,ale dmucham na zimne. Moja przyjaciółka straciła ciążę w 11 tyg ,strasznie to przeżyłam ,a ona i jej narzeczony to już w ogóle.. Nie chce sama mieć takich problemów.
    Bazylove widzialam że Pani była na diecie u Pani Kamili , mogłabym się dowiedzieć czy udało się z dietą zajść w ciążę?
    Pozdrawiam

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    ✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️ Homocysteina - w super normie
    ✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
    ✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
    ❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 13:39

Lolipop lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Gusiaczek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Badanie usg 25 marca o 9 rano, pecherzyk 18 mm na prawym jajniku drugi 16 mm i zastrzyk z ovitrelle o 21 tego samego dnia. Inseminacja następnego dnia (26.03) godzina 11 na pecherzyku 20 mm. 27 marca dzień po inseminacji mega ból jajnika prawego i całego podbrzusza, domniemam ze owulacja wtedy nastąpiła. Oczywiscie było przytulanie w piątek i powtórka w niedzielę. A w środę bolał mnie jajnik prawy na przemian z lewym i podbrzusze. W piątek jajnik lewy dał o sobie znać poprzez ciągnięcie lekkie ale trwało to chwile. To moja 3 inseminacja w której biorę lutinus. W poprzedniej też aplikowalam lutinus ale nie mialam takiego bolu. A jeszcze dochodzi zmeczenien od 3 dni do tego, co usiade to moment mogę zasnąć. Nie wiem co myśleć. Moze organizm tak reagowac od przyjmowania progesteronu ? Lub moze jest jakas nadzieja, że może sie uda tym razem 😁 Pozdrawiam ciepło wszystkie starające sie Dziewuszki☺

1 Ivf krótki protokół
    •Punkcja 17/12/2020 pobranych 21 jajeczek - 3 zarodki 2 dniowe
    •Transfer 8/02/2021 - beta 0
    •Transfer 12/03/2021 - beta 0
    3 zarodek ❌
    •Leki - Lutinus 3x2 (100mg)
    2 Ivf krótki protokół
    •Punkcja 05/05/2021 pobranych 20 jajeczek - 3 zarodki 3 dniowe i 5 ❄
    •Transfer ❄ 28/06/2021 - beta 0
    •Leki - lutinus 3x2 (100mg)
    •Transfer 22/10/2021 3 dniowego zarodka - beta 0
    •Leki - encorton 10mg, acard 0,75 mg, duphaston 2x1, lutinus 3x2 (100mg) wlew z intralipidu w dniu transferu
‹‹ 4156 4157 4158 4159 4160
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ