X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ale podsumowanie strzeliłas. Jak Ty to wszystko zapamiętujesz?! Ja będąc na końcu strony często już nie pamietam co było na początku...
    Pamięć Einsteina:-))
    Bo Waldi oprócz forum prowadzi dodatkowo kajet, w którym wszystko notuje :D

WaldhauzerM, nick nieaktualny, Kasia1987, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, zmykam już dzisiaj, bo mam rocznicę z małżem :) trzymajcie się kochane, do jutra :*

Gizmo, Allmita, Caro lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Bo Waldi oprócz forum prowadzi dodatkowo kajet, w którym wszystko notuje :D

Nie prawda.. Ja mieć Kajet w głowie..

Gizmo lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ale podsumowanie strzeliłas. Jak Ty to wszystko zapamiętujesz?! Ja będąc na końcu strony często już nie pamietam co było na początku...
    Pamięć Einsteina:-))

Elunia.. Zapamiętałam co kto po kolei..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pusto..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Przykro mi Gaduaa, wiem ze to żadna rada ale jak się Twoja rodzina zgłosi do najbliższego hospicjum domowego to będzie lekarz co tydzień przyjeżdżał, przepisywał leki i dbał żeby nie bolało i dobrze znosił te tragedie
    wiem,wiem...myślę że babcia póki będzie dawała radę to będzie się nim sama opiekowała , pozatym jest ich 4 rodzeństwa jestem pewna że się godnie nim zajmą...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę nad tym żeby polecieć do Polski... tylko też nie wiem czy już teraz sens kupić bilety np na za 2 tyg.. czy czekać aż się jeszcze pogorszy.. kurde.. dopiero się wypłukałam z 1100e na bilety na lipiec gdybym wiedziała że to tak szybko będzie postępowało polecielibyśmy w maju na dłuzej... ehhh

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zaczynam się też zastanawiać się nad staraniami.. czy ich nie zawiesić.. bo wiem że wszystko tuż tuż a ja bym nie chciała w ciąży tego przeżywać bo wiem jakie to będzie dla mnie trudne i straszne...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej może wejdźmy na temat poczęć u urodzeń :) na pewno lepszy :)

przeze mnie taki klimat... przepraszam

• Nats Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo poczęć:
    Gaduaaa Twój wykres mega wygląda :)
    Coś mam przeczucie, że skończy się zieloną kropką :)
    Trzymam kciuki.

Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak mi jest zimno leżę pozwijana w fotelu pod kocykiem i zamarzam :| brrr.

Waldi jak się czujesz? :)

Gaduaaa nie smuć się proszę! Być może już jesteś zafasolkowana i dlatego smutki na bok kochana!:)

Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Apropo poczęć:
    Gaduaaa Twój wykres mega wygląda :)
    Coś mam przeczucie, że skończy się zieloną kropką :)
    Trzymam kciuki.
    właśnie wiesz co? te temperatury są niskie jak na mnie... w poprzednich cyklach po owulacji miałam wyższe

• szuflada Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam jeszcze na chwilę bo musze Wam koniecznie opowiedziec jak mnie mój dzisiaj zaskoczył.
    Otóż była wczoraj teściowa i mówi tak: synek, ta twoja kobieta to się zamęczy, tu obiad, tam praca, dałbys jej odpocząć (akurat nie do końca prawda, bo męzuś kochany i baaardzo mi we wszystkim pomaga)
    no a synus spojrzał...zamyślił się, w głowe podrapał...
    I najwyraźniej wykluł mu sie pomysł, bo przychodzi z pracy dzisiaj i do mnie: kochanie, może zrezygnowałabys z pracy dopóki nie wystaramy się o maluszka, relaksowałabyś się, jadła sobie zdrowo, ja bym wracał to byśmy chodzili na spacerki...
    Ja oczy wielkie... :O pytam jak to??? "no normalnie...po co ci teraz ten stres, posiedzisz w domku i odpoczniesz."
    On to jest jednak kochany :) oczywiście się nie zgodziłam...jeszcze, bo kusi :P ale doszłam do wniosku że chyba całkiem zwariuję siedzac w domu i myśląc o staraniach :D

WaldhauzerM, Gizmo, Allmita, Caro lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Jejku jak mi jest zimno leżę pozwijana w fotelu pod kocykiem i zamarzam :| brrr.

Waldi jak się czujesz? :)

Gaduaaa nie smuć się proszę! Być może już jesteś zafasolkowana i dlatego smutki na bok kochana!:)

No na razie dobrze chociaż zaczynam czuć mdłości.. Lekkie ale jednak. Mnie też zimno.. Ale piję herbatę i jadę popracować..

Szuflada.. Fajny mąż.. Ja bym skorzystała..

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    weszłam jeszcze na chwilę bo musze Wam koniecznie opowiedziec jak mnie mój dzisiaj zaskoczył.
    Otóż była wczoraj teściowa i mówi tak: synek, ta twoja kobieta to się zamęczy, tu obiad, tam praca, dałbys jej odpocząć (akurat nie do końca prawda, bo męzuś kochany i baaardzo mi we wszystkim pomaga)
    no a synus spojrzał...zamyślił się, w głowe podrapał...
    I najwyraźniej wykluł mu sie pomysł, bo przychodzi z pracy dzisiaj i do mnie: kochanie, może zrezygnowałabys z pracy dopóki nie wystaramy się o maluszka, relaksowałabyś się, jadła sobie zdrowo, ja bym wracał to byśmy chodzili na spacerki...
    Ja oczy wielkie... :O pytam jak to??? "no normalnie...po co ci teraz ten stres, posiedzisz w domku i odpoczniesz."
    On to jest jednak kochany :) oczywiście się nie zgodziłam...jeszcze, bo kusi :P ale doszłam do wniosku że chyba całkiem zwariuję siedzac w domu i myśląc o staraniach :D
    ho ho to się chwali ! :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj fajny, fajny, serio...nachwalić się go nie mogę. tyle lat razem a on nadal śniadanka do łóżka, kwiatki, niespodzianki...najlepszy na świecie :)

Gizmo, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada jaki kochany :D <3

dobrze się nad tym zastanów jeśli możecie sobie na to pozwolić to tym bardziej ;)

ja zrobiłam sobie herbatkę bo mi palce skostniały. Co jest zupełnie do mnie nie podobne bo ja to gorąca dziewczyna jestem, nieznoszę papci, śpię bez skarpet itd. A teraz pogodziłam się z papciami, w domu ponad 20' a mnie zimno. *_*' chyba znów zaburzenia hormonalne mam. :/

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow szuflada ale extraaaaaaa
    Pieknie Ci powiedzial :) mmmm
    Ale fakt - bez zajec bys tylko o ciazy myslala, lepiej miec inne sprawy na glowie :)
    Ja zaraz ide na nordic z sasiadka, jest tak kwitnaco w naszym parku... A jak paaachnie :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    właśnie wiesz co? te temperatury są niskie jak na mnie... w poprzednich cyklach po owulacji miałam wyższe
    ale w poprzednich cyklach nie pykło. Dlatego teraz jest inaczej bo Fasola tam korzenie zapuszcza ;)

Gaduaaa, zapachmalin lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada jaki milusi i kochany mężuś!!!!!

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ