SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ale podsumowanie strzeliłas. Jak Ty to wszystko zapamiętujesz?! Ja będąc na końcu strony często już nie pamietam co było na początku...
    Pamięć Einsteina:-))
    Bo Waldi oprócz forum prowadzi dodatkowo kajet, w którym wszystko notuje :D

WaldhauzerM, Elunia, Kasia1987, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, zmykam już dzisiaj, bo mam rocznicę z małżem :) trzymajcie się kochane, do jutra :*

Gizmo, Allmita, Caro lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Bo Waldi oprócz forum prowadzi dodatkowo kajet, w którym wszystko notuje :D

Nie prawda.. Ja mieć Kajet w głowie..

Gizmo lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ale podsumowanie strzeliłas. Jak Ty to wszystko zapamiętujesz?! Ja będąc na końcu strony często już nie pamietam co było na początku...
    Pamięć Einsteina:-))

Elunia.. Zapamiętałam co kto po kolei..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pusto..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Przykro mi Gaduaa, wiem ze to żadna rada ale jak się Twoja rodzina zgłosi do najbliższego hospicjum domowego to będzie lekarz co tydzień przyjeżdżał, przepisywał leki i dbał żeby nie bolało i dobrze znosił te tragedie
    wiem,wiem...myślę że babcia póki będzie dawała radę to będzie się nim sama opiekowała , pozatym jest ich 4 rodzeństwa jestem pewna że się godnie nim zajmą...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę nad tym żeby polecieć do Polski... tylko też nie wiem czy już teraz sens kupić bilety np na za 2 tyg.. czy czekać aż się jeszcze pogorszy.. kurde.. dopiero się wypłukałam z 1100e na bilety na lipiec gdybym wiedziała że to tak szybko będzie postępowało polecielibyśmy w maju na dłuzej... ehhh

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz zaczynam się też zastanawiać się nad staraniami.. czy ich nie zawiesić.. bo wiem że wszystko tuż tuż a ja bym nie chciała w ciąży tego przeżywać bo wiem jakie to będzie dla mnie trudne i straszne...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej może wejdźmy na temat poczęć u urodzeń :) na pewno lepszy :)

przeze mnie taki klimat... przepraszam

• Nats Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo poczęć:
    Gaduaaa Twój wykres mega wygląda :)
    Coś mam przeczucie, że skończy się zieloną kropką :)
    Trzymam kciuki.

Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak mi jest zimno leżę pozwijana w fotelu pod kocykiem i zamarzam :| brrr.

Waldi jak się czujesz? :)

Gaduaaa nie smuć się proszę! Być może już jesteś zafasolkowana i dlatego smutki na bok kochana!:)

Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Apropo poczęć:
    Gaduaaa Twój wykres mega wygląda :)
    Coś mam przeczucie, że skończy się zieloną kropką :)
    Trzymam kciuki.
    właśnie wiesz co? te temperatury są niskie jak na mnie... w poprzednich cyklach po owulacji miałam wyższe

• szuflada Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam jeszcze na chwilę bo musze Wam koniecznie opowiedziec jak mnie mój dzisiaj zaskoczył.
    Otóż była wczoraj teściowa i mówi tak: synek, ta twoja kobieta to się zamęczy, tu obiad, tam praca, dałbys jej odpocząć (akurat nie do końca prawda, bo męzuś kochany i baaardzo mi we wszystkim pomaga)
    no a synus spojrzał...zamyślił się, w głowe podrapał...
    I najwyraźniej wykluł mu sie pomysł, bo przychodzi z pracy dzisiaj i do mnie: kochanie, może zrezygnowałabys z pracy dopóki nie wystaramy się o maluszka, relaksowałabyś się, jadła sobie zdrowo, ja bym wracał to byśmy chodzili na spacerki...
    Ja oczy wielkie... :O pytam jak to??? "no normalnie...po co ci teraz ten stres, posiedzisz w domku i odpoczniesz."
    On to jest jednak kochany :) oczywiście się nie zgodziłam...jeszcze, bo kusi :P ale doszłam do wniosku że chyba całkiem zwariuję siedzac w domu i myśląc o staraniach :D

WaldhauzerM, Gizmo, Allmita, Caro lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Jejku jak mi jest zimno leżę pozwijana w fotelu pod kocykiem i zamarzam :| brrr.

Waldi jak się czujesz? :)

Gaduaaa nie smuć się proszę! Być może już jesteś zafasolkowana i dlatego smutki na bok kochana!:)

No na razie dobrze chociaż zaczynam czuć mdłości.. Lekkie ale jednak. Mnie też zimno.. Ale piję herbatę i jadę popracować..

Szuflada.. Fajny mąż.. Ja bym skorzystała..

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    weszłam jeszcze na chwilę bo musze Wam koniecznie opowiedziec jak mnie mój dzisiaj zaskoczył.
    Otóż była wczoraj teściowa i mówi tak: synek, ta twoja kobieta to się zamęczy, tu obiad, tam praca, dałbys jej odpocząć (akurat nie do końca prawda, bo męzuś kochany i baaardzo mi we wszystkim pomaga)
    no a synus spojrzał...zamyślił się, w głowe podrapał...
    I najwyraźniej wykluł mu sie pomysł, bo przychodzi z pracy dzisiaj i do mnie: kochanie, może zrezygnowałabys z pracy dopóki nie wystaramy się o maluszka, relaksowałabyś się, jadła sobie zdrowo, ja bym wracał to byśmy chodzili na spacerki...
    Ja oczy wielkie... :O pytam jak to??? "no normalnie...po co ci teraz ten stres, posiedzisz w domku i odpoczniesz."
    On to jest jednak kochany :) oczywiście się nie zgodziłam...jeszcze, bo kusi :P ale doszłam do wniosku że chyba całkiem zwariuję siedzac w domu i myśląc o staraniach :D
    ho ho to się chwali ! :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj fajny, fajny, serio...nachwalić się go nie mogę. tyle lat razem a on nadal śniadanka do łóżka, kwiatki, niespodzianki...najlepszy na świecie :)

Gizmo, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada jaki kochany :D <3

dobrze się nad tym zastanów jeśli możecie sobie na to pozwolić to tym bardziej ;)

ja zrobiłam sobie herbatkę bo mi palce skostniały. Co jest zupełnie do mnie nie podobne bo ja to gorąca dziewczyna jestem, nieznoszę papci, śpię bez skarpet itd. A teraz pogodziłam się z papciami, w domu ponad 20' a mnie zimno. *_*' chyba znów zaburzenia hormonalne mam. :/

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow szuflada ale extraaaaaaa
    Pieknie Ci powiedzial :) mmmm
    Ale fakt - bez zajec bys tylko o ciazy myslala, lepiej miec inne sprawy na glowie :)
    Ja zaraz ide na nordic z sasiadka, jest tak kwitnaco w naszym parku... A jak paaachnie :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    właśnie wiesz co? te temperatury są niskie jak na mnie... w poprzednich cyklach po owulacji miałam wyższe
    ale w poprzednich cyklach nie pykło. Dlatego teraz jest inaczej bo Fasola tam korzenie zapuszcza ;)

Gaduaaa, zapachmalin lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada jaki milusi i kochany mężuś!!!!!

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ