X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Sylwia ma rację. Ładny spadek na zagniezdzenie ;)

Sylwia91, Caro lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jade po mojego do roboty bo wczoraj popil z moim tata ale serduszkowanie musialo byc :)
    Temp poszla do gory strasznie wiec moze za niedlugo spadac :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• szatynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka88 wrote:
    U mnie w rodzinie 6 chłopaków, siostry mają chłopców, ja jednego więc gdyby pojawiła się dziewczynka byłby cud :)

moja teściowa marzy o wnusi bo na chwilę obecną ma 6 wnuków i jedną wnuczkę.
    Siostra ma parkę ja syna i też marzę o córci :)

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę znowu imiona na tapecie, mnie się podoba dla dziewczynki jeszcze Alicja, po mojej babci od strony taty, ale to jak będzie druga córeczka bo dla pierwszej jest Basia od dawna zaklepane :D i tak sobie wymyśliliśmy dzisiaj rano że jak będzie Basia to ją ochrzcimy 4 grudnia na jej święto :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze powierce Wam dziure w temacie prolaktyny.
    A ona że tam to nazwe się sama obniża ? Bo np wczoraj byłam na pogrzebie to pewnie wynosiła 3000... a dziś kiedy aż taki stres opadł się zmniejszyla...
    Czy tak jak wyszło w wynikach z 25 marca gdzie było 931,9 i tak stoi ten wynik do dzis albo jest nawet wiekszy?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza mi się wydaje ze jakbyś po udanym weekendzie albo wakacjach zbadala, wypoczeta to byłoby sporo mniej. Niestety to taki hormon że jego poziom zależy od samopoczucia

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Zołza mi się wydaje ze jakbyś po udanym weekendzie albo wakacjach zbadala, wypoczeta to byłoby sporo mniej. Niestety to taki hormon że jego poziom zależy od samopoczucia

Uuu... to kiepsko to widze... ja mam czesto gesto stresy. To mam nadzieje ze te tabl mi pomoga..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zacznę pic zamiast kawy herbatki z melisa...

Kim87 lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też stwierdziłam, że dobrze że dzisiaj rano oddałam krew na badanie prolaktyny, bo jakbym to zrobiła jutro to miałabym +100%. Mam od rana takich cudownych klientów :/ wczoraj ciastka zgarniałam, a dzisiaj mi kłamstwo i lewe interesy zarzucają :/

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja właśnie też stwierdziłam, że dobrze że dzisiaj rano oddałam krew na badanie prolaktyny, bo jakbym to zrobiła jutro to miałabym +100%. Mam od rana takich cudownych klientów :/ wczoraj ciastka zgarniałam, a dzisiaj mi kłamstwo i lewe interesy zarzucają :/
    Eh... są ludzie i ludziska...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Może zacznę pic zamiast kawy herbatki z melisa...

naprawde szczerze Ci polecam ziółka wszelkiego rodzaju...albo moze zainwestuj w ta mieszanke Sroki? ona tez reguluje hormony...ja po ziółkach czułam sie wysmienicie a niestety tez należe do łatwo stresujących sie osób...

Zołza:) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    naprawde szczerze Ci polecam ziółka wszelkiego rodzaju...albo moze zainwestuj w ta mieszanke Sroki? ona tez reguluje hormony...ja po ziółkach czułam sie wysmienicie a niestety tez należe do łatwo stresujących sie osób...
    Mieszankę o. Sroki kupie w aptekach czy w sklepach zielarskich?

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    z tego co wiem, to chyba sama musisz ją sobie skomponować, a składniki kupisz w zielarskim :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    A gdzieś je kupię? :)
    I jaki jest mniej wiecej koszt? :)

• Allmita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

lepiej podobno zrobic samemu-czyli kupic osobno wszystko w sk zielarskim....ja akurat kupilam jakaś mieszankę gotową-jak sie potem okazało nie tą co zamierzałam-ale jak juz kupiłam to piłam...smakowała mi bardzo no i jakas spokojniejsza po niej byłam..

Zołza:), kozamonia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy dziennie pilas? :)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzieś je kupię? :)
    I jaki jest mniej wiecej koszt? :)

zależy ktorą wybierzesz...ale koszt to jakieś 30 zł około-a starczy Ci na 2-3 msc mysle...najlepiej wejdz sobie na wąte zielarski i podpytaj dziewczyn co na prolaktyne najlepsze...jest w "moich tematach" ten temat zielarski..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    zależy ktorą wybierzesz...ale koszt to jakieś 30 zł około-a starczy Ci na 2-3 msc mysle...najlepiej wejdz sobie na wąte zielarski i podpytaj dziewczyn co na prolaktyne najlepsze...jest w "moich tematach" ten temat zielarski..

Dziękuję ! :)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy dziennie pilas? :)

ja to akurat miałam taką że miałam pić 2-3 razy na dzień....ale dziewczyny najchetniej wybieraja tą co sie pije raz dziennie na wieczór..

ja juz sobie nawet kupiłam składniki do tej mieszanki na wieczór,hehe-no ale narazie leżą sobie w szafce bo sie nie przydały już..;) i mam nadzieje że tam zostana na dłuuuugo.....

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

Najalepiej jak pokupujesz sobie osobno ziolka w zielarskich przynajmniej wiesz ze nic dodatkowo ci nie dorzuca .
    Takie moje przemyslenia

Zołza:), kozamonia lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ